:klap: :zaljubljen: bravo za maminu i tatinu veselu curicu
Printable View
:klap: :zaljubljen: bravo za maminu i tatinu veselu curicu
Kakve su pripreme za dalje?
Da li je "pala" odluka na neko rodilište?
Da li je Luca dobila već pokoju sitnicu?
Uživajte.
:* dragaCitiraj:
Dodirko prvotno napisa
Trenutno sam na laganoj dijeti - nalaz OGTT ukazuje na blagi poremećaj glikemije, tj. nije intolerancija ali preventive radi ......(malo sam preveć papala smokava i grožđa pa sam stvorila lijepe zalihe :oops: ).
Što se rodilišta tiče, napravili smo uži izbor:
- želja nam je ne ometani porod u Varaždinu ako doguramo do 38 tjedna i sve bude teklo bez problema
- u slučaju bilo kakvih nedoumica, bilo kakvih komplikacija ili eventalne potrebe za CR izbor je Vinogradska
Najveći dio opreme dobit ću od šogorica i prijateljice :* a preostale potrepštine ću kupovati prije poroda... zapravo, kad budem točno znala što mi nedostaje.
Što se sitnica tiče - znaš da sam ogrančena u kretanju pa dosadu kratim štrikanjem i vezenjem :lol: (sve one aktivnosti koje "poštena udavača" mora savladati :P ) pa sam tako oštrikala jednu maaaalu vesticu, kapicu...
oštrikala jednu maaaalu vesticu, kapicu... :zaljubljen:
I ja kada rodim hooooću takvu.... Aaaa super! :heart:
Rezervirano! :lol:
Držim Te za riječ! :D
iva_luca pa ti i štrikaš :shock: ?!
Meni su preslatke one male cipelice :zaljubljen: što ih štrikaju za djecu, ako još nisi naučila, imat ćeš vremena dok neki :saint: ne izabere mene.
A što se tiče Vž :klap: izvrstan izbor! Nek' bude sve OK.
A ako baš i ne bude i Vinogradska je super tamo su me sestre :* i mazile i pazile i baš mi je dobro tamo bilo kad sam već morala ići na operaciju.
za Lucu u "maminom džemperu" :heart:
:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za malu Lucu i mamu :heart:
što se tiče Vinogradske, moja šogorica je drugu trudnoću provele tamo 4mj u ležečem stavu i ima sve samo riječi pohvale za sestre i doktore, tako da nije loš izbor ako bude Vinogradska
Aaaajjjjjjjjjjjj....kako te je slatko zamisliti sa trbuhom i strikacim iglama u rukama...te tim preslatkim malenim nastrikanim stvarcicama... :zaljubljen:
:* objema!
:heart: :*
bravo štrikalice naša! :heart:
:heart: :saint:
samo da vam pošaljem :*
Draga, trebam samo uzorak "cipelica" ili fotkicu da skužim sistem - davno sam ja to naučila al.... zaraslo mi znanje u trstiku i šaš! :oops:Citiraj:
sretna35 prvotno napisa
xCitiraj:
iva77 prvotno napisa
Joj nisam štrikala poodavno :P a šlapice ne bih niti znala jer to iziskuje baratanje sa više igala (gledala kako baka plete ličke čarape i coklje al' ne savladah tu tehniku i sad mi je :( ).
Samo ti draga štrikaj to je super aktivnost.
Dodirko draga ma kad ti budeš trudnjača, izbacit ćemo komp i modernizirati te sa pletaćim iglama. ;) :*
:heart: :heart: :heart: :heart:
:zaljubljen:
Šaljem vam :*
:*
Vinogradska je super!
:love: :heart:
;) :* :zaljubljen:
:zaljubljen: :heart: :zaljubljen: :heart: :zaljubljen: :* maloj Luci i njezinim roditeljima :love:
Drage moje, evo friškog izvješća!
Jučer smo Luca i ja (26+1) bile na kontroli, u svečanoj tunikici, sve po uzoru na Dodirko a u čast jučerašnjim čekalicama bete :love: Jučerašni je dan definitivno pripada njima pa se zato javljam tek večeras!
Dakle, ja sam super, trudnoća lijepo napreduje, cerviks je tvrd i zatvoren, trbuščić nešto malo niži.... Dobila sam 8 kg što je malo više od mog plana, ali s obzirom na relativno mirovanje, zadovoljna sam. Kontroliram unos šećera i masnoća i nadam se da ću se ipak zadržati u granicam preporučenog dobitka na težini.
Treće tromjesečje lagano pokazuju svoje draži (malo teže kretanje, malo lošije spavanje, noge mi blago otiču, križa me boluckaju....). Zapravo, moram priznati da me bole cijela leđa i čeznem za jednom dobrom medicinskom masažom (sad mi fali smajlić koji slini od čežnje)!
Nisam se, usprkos čvrstoj odluci, uspjela riješiti gadure ureaplazme.... pa smo se dr. i ja dogovorili da je još malo držimo na uzdi geonistinima. U međuvremenu sam se u Infektivnoj naručila na konzultacije o eventualnoj ciljanoj primjeni antibiotika (jedan ne smijemo zbog Luce a drugi ne smijemo zbog moje preosjetljivosti .....). Vidjet ćemo.....
A Luca? Mamina djevojčica je vrlo živahna, mahla je ručicama ispred lica tako da smo je zaista dugo morali loviti za portret! A onda je odlučila da joj je dosta, pa je pred facu izbacila i nogice (što je čisti smijeh!)... očito da još uvijek ima dovoljno mjesta i da s užitkom izvodi akrobacije. Računanjući da mi dijete obožava vožnju (čim ja osjetim kotače pod gu..om, moja Luca se radosno javi), da vrlo živahno reagira na zvuk Formule 1, da se rita junački te udara i rukicama i nogicama - nerijetko istovremeno .... (srećom još nije otkrila mjehur ko Pepitina princeza), mislim da ću roditi sportašicu!
Dr. procjenjuje da je teška cca 875 grama, sve mjere u potpunosti odgovaraju dobi i kaže da je jaaaaako zadovoljan! Ja također. :zaljubljen:
Očekivani termin poroda je negdje od 09. do 13.02.2009. Kako bi se što bolje pripremili, moj ljubljeni i ja smo večeras bili na prvom od četiri predavanja koja se održavaju u sklopu trudničkog tečaja u Varaždinskoj bolnici (tečaj je obavezan ako pratnja želi prisustvovati porodu). A kako Vinogradska priznaje bilo koji tečaj, odlučili smo se pohađati ovaj u Vž. Zadivljujuće je da nisam doznala niti jednu novu činjenicu (sve sam prethodno pročitala direktno na forumu ili u literaturi na koju su ukazale forumašice)!
Do slijedećeg izvješća :bye:
Puno puno :* :* :* :* za prekrasnu mamicu i njenu malu princezu. :* :love:
:* :* :* :* :* za mamicu i njenu princezu :heart:
:heart:
:D Cure, prekrasne vijesti! Samo nastavite ovako :*
a ja sam bila uvjerena da će biti nogometaš i da se rodilo muško ime bi mu bilo EGON (pročitaj unazad!) :lol:Citiraj:
iva_luca prvotno napisa
šaljem vam jedan veliki :love:
:heart: :love: :*
Puno pozdrava vrijednoj mami i njenoj princezi :* :*
Samo tako dalje! :klap:
Velika pusa objema! :* :love:
:klap: :heart:
:klap: :zaljubljen:
:zaljubljen: Prekrasno draga moja! :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :saint:
:zaljubljen: :heart:
Evo nam i naše Luce :D . bebomanka :heart: nam se javila i sad mislim pa gdje su nam naše cure?
Budite nam i dalje tako dobre, velika :* sportašici, a kako cure kažu beštijama koje nedaju mira :evil:
Bravo, cure! :klap: :love: :D
:* :heart: :love: za mamu i malu nogometasicu