Prekrasno je čitati o Vama :* :* :* :* :*
Printable View
Prekrasno je čitati o Vama :* :* :* :* :*
Mala Ina, prekrasno je čitati tvoje postove :heart: :heart: :heart:
danas sam prvi put naišla na tvoju temu i jedino što mogu reci je:skidam kapu majko (i tata) i svaka vam čast!!!!
:heart:
Danas sam prvi put ovdije i na forumu, i tu sam došla jer sam i ja u obradi za posvajanje, puno me toga brine, da li su ljubazni prema potencijalnim posvojiteljima i još puno toga.... pročitala sam sve o vama prekrasno.... nadam se da ću i ja biti u istoj toj sreći..... jednoga dana...
Dobro nam došla !
Slobodno pitaj sve sto te zanima. Dokle ste stigli sa obradom, da li je gotovo sve sto se centra za soc. tice ?
Pozdrav
Mala Ina ja tek predala molbu i dobila prvi poziv 1.10. u 9 sati.....
Mala Ina i Žižak :heart:
Žižak želim ti sreći i da što prije ostvariš svoje snove, a vas dvije ste velike svijetleće zvijezde našeg grada.
Ej mala Ina, da te pitam, da li je centaru postupku utvrdivanja da li ste sposobni za posvojitelje, isao razgovarati sa vasim susjedima?
cappucina74 nitko nije isao na razgovor sa susjedima. To smo i mi bili culi da kao idu sa svima razgovarati (rodbina, prijatelji, susjedi...) al na kraju nis od toga.
vec sam se bila zgrozila da se ide pricati sa susjedima. Moji su susjedi ziva katastrofa. inace predala sam zahtjev za posvajanje prije 7 dana tako da sad cekam. sve sta vec ide. informirati cu te kako bude islo. tvoja prica mi je super
Meni je to isto glupo zvučalo, al 'ajd ja bar imam prekrasne susjede.
Ima ljudi koji žive u zgradi i po 10 godina pa se ne poznaju međusobno.
Sretno!
Pravilnikom o metodama utvrđivanja podobnosti za posvojenje, propisane su metode kojima se utvrđuje podobnost posvojitelja, jedna od njih i razgovor s bližim krvnim srodnicima i prijateljima bračnih drugova. E sad, neki Centri primjenjuju Pravilnik, a neki ne.
U našem slučaju nisu tražili upoznavanje s obitelji.
ej mala ina, kako djeca? jeste se svi ustimali u nove zivotne navike?
Što ima novog s dečkima?
Zanima me , zna li tko ovdje, kakva je situacija s posvojiteljima koji već imaju biološko dijete/djecu, a htjeli bi usvojiti još? (Brand i Angelina u Hrvatskoj) Imaju li takvi šanse ili ih u CZSR gledaju kao potenc. perverznjake? Čini mi se da u zakonu ne piše ništa osim minimalne dobne granice, potvrde o nekažnjavaju i mišljenja kao o preprekama za posvojenje, ali.. što kaže praksa??
Perverznjake? Kakve perverznjake? U komentaru koji dopušta da se ljude koji imaju biološku djecu, a žele posvojiti smatra perverznjacima, je implicirano shvaćanje da su posvojena djeca manje vrijedna od biološke. Ja ne pristajem na takve komentare i molim da se pazi na riječi.
Ne trebaju nam Brad i Angelina - na ovom forumu ima roditelja posvojene i biološke djece. Onima koji su imali biološko dijete i htjeli posvojiti drugo bilo je jednako kao i onima koji su imali posvojeno dijete i htjeli drugo. Razlog tome je što ima malo djece za posvojenje. Sam motiv, to jest želju za djetetom, CZSS ne diskvalificiraju niti smatraju perverznom.
Sofija
Koliko vidim ovo ti je prvi post. Nemoj se ljutiti, ali nekako je logicno da čovjek prvo malo prolista po temama i forumu a onda postavi pitanje, ako tu informaciju nije našao. Tako se izbjegava bespotrebno ponavljanje, a i izbjegnu neupućena pitanja i komentari koji mogu nekoga povrijediti. Na ovom podforumu ima roditelja i posvojene i biološke djece, i sigurno nisu nikakvi perverznjaci, niti je itko ikad pomislio da bi mogli biti. Kao što j Zdenka rekla, jedini problem svim posvojiteljima u Hrvatskoj je što ima malo djece koja imaju riješen status i mogu ići na posvojenje.
Guramo nekako, da vam lazem da je lako, nije. Imamo jos uvijek uspona i padova, al zajednickim snagama sve rjesavamo. Svo slobodno vrijeme provodimo zajedno, jer su musketiri do 4 u vrticu.Citiraj:
cappucina74 prvotno napisa
U vriticu je ok. Novi prijatelji, nove smicalice... Imali su priredbu neki dan pa smo cijeli show morali ponoviti i kod kuce. Snimam ih na kameru pa onda bar 5 puta dnevno moramo pogledati jedno te isto. Uglavnom nikad nam nije dosadno.
mala Ina :heart:
mala Ina tebi i tvojim dečkima puno :* :* :* :* :* :* šaljem. Jeste li dolazili ljetos u Hercegovinu?
Pozdrav svima. U ponedeljak, 19.10 idemo u Centar na taj prvi razgovor za posvojenje. ako mi itko moze reci sta nas tamo ceka i kako da se ponasamo!
Ocekujem pomoc! Hvala!
ponašajte se prirodno i budite iskreni u svojim odgovorima, pripremite se na dugačak razgovor o vašem djetinjtsvu i odrastanju, obitelji, roditeljima, braći i sestrama, školovanju, zaposlenjuCitiraj:
cappucina74 prvotno napisa
o tome kada ste se sreli i zapčeli vezu, sklopili brak? kako s slažete u braku, kako ste podijelili kućanske poslove?
od kada želite postati roditelji? tko je prvi dao prijedlog za posvojenje? da li ste svjesni rizika adoptivnog roditeljstva? jeste li svoju odluku saopćili prijateljima, rođacima i kakve su njihove reakcije i sl...
mala Ina,
rasplakala sam se na tvoje postove, kako ste ti i tvoj dragi brižni... :heart:
ovo je jedan od onih trenutaka kada me priča poput tvoje tako dirne u dušu da odem do svoje malene, snenu je dignem iz kreveta i grlim i ljubim i šapućem kako je volim i kako ću je uvijek maziti i paziti... a ona mi leži u naručju, spava, toplih obraščića iz kojih isijava milina...
Pratim tvoje postove mala Ina i divim vam se. A nedavno sam u dnevnim novinama čitala priču o posvajanju i mislim da ste to vas petoro. Svaka čast!
:bye: :bye: :bye: mah mah svima
Nema me danima, mjesecima...
Svo slobodno vrijeme potrosim na pranje i peglanje. 4 zahtjevna muska u kuci, a ja sama. Razmisljala sam da trazim zenu samo za peglanje.
Pa samo sto rijesim jedan kubik robe, eto ga opet.
Musketiri su super. Vikendom tuga i zalost, jer ne idu u vrtic. Svaku vecer prije spavanja pitaju "A jel mi idemo sutra u vrtic"
Jedva cekamo lijepo vrijeme pa da mogu malo biti vani u dvoristu. Ovako svaki dan ocekujem da mi luster padne na glavu kad krene trka u sobi.
Beti3, to u novinama nije bila prica o nama. Cini mi se da je taj clanak bio u 24 sata, malo poslije Bozica. Nesto kao za Bozic su dobili najljepsi poklon. Mozda ce me neko krivo shvatiti, ali dati u novine da si posvojio djecu, par dana nakon posvojenja je ... uh.
Pa i roditelji te djece citaju novine.
Ja ne mislim na "sva zvona" dati pricu o nama.
Mozda je prodam za dobre novce, recimo NY Timesu. Hahahaha Naravno da se salim.
Eto drage moje, odoh ja nesto malo raditi.
Pusa svima
mala Ina :heart: cijeloj obitelji
Bolje da hoće u vrtić, nego da je tuga žalost svako jutro kod ustajanja. Lijepo vrijeme i dvorište i mi jedva čekamo.Citiraj:
Vikendom tuga i zalost, jer ne idu u vrtic. (...) Jedva cekamo lijepo vrijeme pa da mogu malo biti vani u dvoristu.
Mala Ina
Cestitam Ti na tvojim deckima. I, naravno, skidam kapu na organizaciji i logistici te tvoje lijepe i brojne obitelji. Zelim Vam puno lijepih trenutaka
Predivna priča :heart::heart::heart:
:heart::heart::heart::heart::heart:
Prava bajka!!joj ne mogu zamisliti koja to radost vlada u vašoj kući!i koliko je tek hrabrosti i ljubavi potrebno za tu dječicu :zaljubljen:
nek vam svaki dan bude ispunjen ljubavlju :heart::heart::heart:
Želim vam sve najbolje !
Ponoć, a meni oči ko fildžani ! Moj život počinje od 21h ! Večeras sam u 23h išla praviti kolače ! Ma budala, umjesto da sam se izvrkačila pred tv.
Zadnjih mjesec dana nam je vrlo burno. Doktori i samo doktori, raznih vrsta. Logoped, fizijatar, neuropedijatar, gastro, psiholog, pedagog (ups to nije doktor), defektolog... I. bi trebao u skolu ove godine, ali po svemu sudeći mislim da pauziramo. Njemu će godina puno značiti, a niš ne gubi time što kasnije kreće.
Volimo se, mazimo, po malo svađamo (malo više u zadnje vrijeme) Proljeće im valjda malo udarilo na hormone. NE je glavna riječ u našoj kući. Počela je faza prkosa. Rješavamo to na razne načine, pokušamo razgovarati, al ne uspijemo svaki put natjerati vodu na svoj mlin, onda ako ne ide tako ajmo 5 min. na vruću stepenicu malo razmišljati o ponašanju, ako ne ide ni tako onda nema slatkiša ili crtića. Ovo sa kaznom sjedenja 5 min je odlično, moraju razmisliti zašto su to uradili, zašto to nije u redu i na kraju se ispričaju i to je to. Eto, u glavnom nije lako, ali sve to nekako polako ide svojim tokom. Nedavno je bila točno godina da su s nama. Kako vrijeme brzo proleti.
Vrijeme je da i mama ide u krevet.
Pusa svima od 3 mušketira, tate Zoro-a i mame
Pusa i vama :heart:
Pozdrav i vama, držite se! :heart:
Puno pusica za vas sve draga moja iz sunčane Hercegovine.
pozdrav svima, bas mi je drag cuti novosti od vas.
Pozdrav, nadam se da ćete se brzo riješiti doktora i pregleda svih vrsta.
A noćnog kuhanja - ah, to neće biti tako brzo. (Ali dođe dan kad stižeš doma a iz kuhinje miriši... veliko dijete radi nešto...)