Da, i petak navečer, ali sam htjela da se MM čim prije vrati doma, ionako radi do 18 h, bio mi je dug dan...
Printable View
Da, i petak navečer, ali sam htjela da se MM čim prije vrati doma, ionako radi do 18 h, bio mi je dug dan...
ja sam danas krenula u lokalni mercator. bar po dio proizvoda. stavila sam neke stvari u košaricu, i tražila konkretne proizvode s akcije. naravno - njih nema... :x mislila sam - mogu bar "kompenzirati" više cijene - tako da uzmem to što je na akciji... malo morgen...
tako da sam izvadila sve stvari stavljene u košaricu, i otišla van iz dućana.
sam nedostatak akcijskih artikala mi nije bio toliko strašan, ali kad sam pogledala cijene ostalog - pukla sam... npr. paket jogo drinka - 17,25kn :shock: ... kupila sam ga u lidlu, za 14,49... lidl je po tome najjeftiniji, no ovi su definitivno najskuplji.
na putu prema zapadu - kod cc1 je bila kolona od semafora... no way... otišla sam do lidla, kupila neke proizvode koje tamo stalno kupujem, a iza toga do kc-a... svjetlosnom brzinom, kikica na jednu stranu, ja na drugu... s popisom.
sve druge stvari koje mi trebaju - ne mogu kupiti. jer sam subotom totalno "zdrmana" i nesposobna za suvisli obilazak bilo čega (osim potrebnih namirnica), a ostalim danima ne stižem. lokalni dućan s tekstilom ima nešto meni zanimljivo (tj. potrebno) u izlogu. stavili su si radno vrijeme od 10-18h... dakle, ni prije ni iza posla ne mogu ni kod njih... subotom moram po špeceraj, pa ne stignem po ostalo... i tako u krug...
upravo se vratila iz CC1.
u 15,30 bez problema došli do garaže i iz prve se sparkali, bila je kolona od kružnog toga ali smo se popeli za par minuta.
unutra isto ljudi kao i uvijek, najviše ih je bilo na blagajni u hervisu.
u mulleru čekala u redu 5-6 minuta, isto kao i uvijek. u sparu bila druga na redu. radilo je dosta blagajni i na koju god da sam došla bila bi druga, treća.
na policama našla sve što sam tražila.
ovaj zakon u svakom slučaju treba izmijeniti, jer da neki rade neki ne je baz veze, da se paštete i ulje po urnebesnim cijenama prodaju na benzinskim pumpama je nebuloza.
Ja sam sad bila u CC1, istina je da je velika kolona ali sve to ide vrlo brzoi sparkirali smo se za 10-15 min (od onog rotora). Nisam išla u Interspar nego po drugim dućanima, nenormalna gužva je samo u Mulleru. Što se tiče kupovine špeceraja, ja sam ga do sada naručivala iz Mercatora, ali ću prestati jer su me jako razočarali, pa ću kupovati u lokalnom Konzumu, i u jednom većem obližnjem istovrsnom dućanu (tj. Konzumu) - to će mi, računam, trebati ev. jednom mjesečno jer u lokalnom dućanu ima svega što mi treba osim možda dva-tri artikla.
mima takav red je u mulleru uvijek, osim kad dođeš radnim danom ujutro.
kad sam stala u red bila sam tamo do prvih polica (slatkiša) i došla za par minuta na red.
Ne znam, sad kad smo mi bili bio je stvarno najveći red koji sam ikad vidjela, čak i na onoj blagajni naprijed koju ljudi inače uopće ne skuže.
mi se prije sat vremena vratili iz bille, nema ni zive duse
Vratila se iz Avenue Malla, nema pasa, valjda zbog utakmice. Jedino, vidim da su kemijskom nadopisali radna vremena, tako da više nije pon-pet do 21, nego često i do 22, tako da će tu valjda iskompenzirati dio gubitka preko nedjelje, e, sad, jel' to tako radnicima bolje, stvarno nemam pojma, naše radnice iz lokalnog Uniona su se žalile da bi one radile nedjeljom.. Teško je izvest iz svega toga na temelju dojmova neki suvisli zaključak, bar meni.
lapsus - pon- sub sam mislila, naravno
Mima, zašto nećeš više mercatorovu dostavu? ja se baš mislila upustiti u tu avanturu... (vidjela sam stričeka kako jučer gura kolica u tvoju zgradu)
Zato što su mi donijeli meso sa lošim datumima (rok trajanja ističe drugi dan) i male putriće kojima je već prošao rok trajanja. Sve su zamijenili i ispričali se, ali mi se ne da zezati toliko (dostavljač se vraćao, pa danas ponovo dolazio da donese nove stvari).
Mi smo u 18h išli u konzum u gajnice jer tamo bude najmanja gužva. Od doma (dom sportova) smo krenili u 18.05h, došli u konzum, obavili malo veći šoping i izašli u 19h iz garaže.
Na blagani ispred nas bila 1 bakica sa 3 stvari :)
Eh da, mislila sam danas naručit dostavu iz konzuma, al prvi slbodan termin je bio u utorak :x
mozda nema pasa ali su bile dvije kucke :lol:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
maja i ja se maloprije vratile
posle zajedno u tu "avanturu", morate skuzit kako je meni, zeni koja ima priliku podici adrenalin samo kad gura prst u smjesu za kolac dok mikser radi. ocekujem stampedo, uzbudjenje, a tamo - od obecane guzve nista, u 7 sati bila sam druga na kasi u konzumu, prva na kasi u bio&bio, prva na kasi u dm-u i druga na kasi u one2play
fotke na zahtjev šaljem na mail
E, baš si me nasmijala sa cijelim postom :lol:.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Mislim da će nam na ovom topicu bit najbolje razmjenjivat kad je ko otkrio rupe od gužvi, ali onda bi, u stvari, trebalo odcijepit taj praktični dio s ovog filozofskog kutka na pdf o 4 kuta doma svoga i šire, valjda nas nema toliko da sam mi zagužvamo šoping centre :).
U isto sam vrijeme i ja bila na navedenim mjestima, pa mogu potvrditi priču...Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Inače, zvjerala okolo ne bih li prepoznala neku forumašicu s ovog topica ili šire, kao da sam znala, ali vas dvije koke nisam vidjela :(
Tj. možda i jesam, samo toga nisam svjesna, jer ne znam kako izgledate-ivaričinim subjektivnim dojmovima sa ružnog i starog topica ne vjerujem, a još od Idealnog, Maju zamišljam zacrvenjenu :mrgreen:
pa, ako si trazila zgodnu ivku i rumenu maju, nije cudo da nas nisi nasla :lol:
Eto, mogle smo sve 4 popit piće, bio bi to pravi subotnji izlazak :).
ja radim nedeljom i praznikom,i na Božić i na Uskrs..Citiraj:
dalmatinka prvotno napisa
i protiv sam zakona
ne radim u medicini
ni u policiji...i moj posao nije nužan
ali radim posao koji ima radno vrijeme 0-24/7/365
znala sam to kada sam potpisivala ugovor
i uredno mi je plačeno
i dobijem slobodne dane
tako da što se mene tiče zakon je nebulozan
treba regulirati plačanje i slobodne dane pa nek radi ko želi i može to platiti
i bdw. moja djeca ne da su zakinuta s mojim radnim vremenom nego su u dobitku
kada sam slobodna preko tjedna obavim što trebam,pošte,banke,šoping,čišćenje stana
pa dođem po nih ranije u vrtić
čak i prije spavanja ( to im je totalna fora )
a za vikend si riktam popodnevne smjene
pa ujutro idemo u park,igramo se,ručamo,a tih par sati koliko ih čuva neko drugi popodne do spavanja i nisu neka tragika
Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:lol:
imamo perfect cover 8)
ne mogu ne primijetiti da se malo previse smijes :PCitiraj:
Maja prvotno napisa
ja pa rumena
:mrgreen:
Odlican primjer! Tako radi i MM i stvarno je to puno bolje nego klasicno radno vrijeme.Citiraj:
mona prvotno napisa
da, to je izvrsnoCitiraj:
Deaedi prvotno napisa
ali žene u dućanu nemaju klizno radno vrijeme
one rade svaki dan od-do, pa i preko tog do jer treba složiti police, očistiti dućan....
i svih 6 danan u tjednu, pa onda i nedjelju
za 60kuna
i žao mi je da su neki ljudi u takvoj financijskoj situaciji da im tih 60 k toliko znači da bi radi njih žrtvovali slobodnu nedjelju
a neki, kod privatnika, ne dobiju ni tih 60 kuna
Stvar je u sindikatu i kolektivnom ugovoru - treba pritisnuti poslodavce, pa ce se i u trgovini tako raditi.
Zabrana rada nedjeljom mi je npr. kao zabrana poroda kod kuce. (da priblizim usporedbu sa onim za sto se je popularno zalagati na ovom forumu).Nemamo resurse za provedbu i kontrolu, pa ajmo zabraniti. Umjesto da se onima koji to zele, to omoguci.
Ja isto glasam za ranu subotu ujutro. Budući da nisam neka spavalica, budim se najkasnije u 7, odmah krećem sa pripremljenom listom u CC1 gdje Interspar radi od sedam. Dodjem kuci prije osam sa toplim pecivom, novinama, skuham kavu i guštam dok se moji spavalice ne probude (obično oko pola devet). Ručkove obično imam smišljene barem tri unaprijed,frižider ko u američkim filmovima (samo sa puno više zelenja), a kad trebamo kupovati poklone i odjeću uputimo se svi u subotnju špicu koju svi volimo i usput odradimo kavu ili ručak s prijateljima.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
To će se naravno promijeniti kad dođe bebica, no bit ću na porodiljnom, dakle fleksibilna.
Ono što isto radim je preko tjedna ranojutarnji posjet tržnici (prije posla, najbolje kad vodim malu u školu), na taj način imam svježe ribe i povrća za još koji ručak.
Sigurna sam da ćeš se izorganizirati, organizirana kakva već jesi :love:
cvjećari na mirogoju su danas nakon 2 dijelili cvijeće. u znak prosvjeda protiv novog zakona koji im prodaju brani nakon 2 sata nedjeljom. oni bi, naime, radili a nije im dopušteno.
dakle, ako bi netko slučajno nedjeljom išao na mirogoj, neka cvijeće kupi prek tjedna.
mi smo jučer bili u kinu u AM-u. gužva je u cijelom centru bila nesnošljiva. nisi se mogao kretati od gomile. no, nebitno. upali su mi u oči oni ljudi koji rade u kinu - prodaju karte i kokice. svaki dan, nedjeljom pogotovo. mislite li da oni nisu potplaćeni? i da na svom radnom mjestu ne ostaju i nakon kraja radnog vremena, da počiste i pospreme?
i još jednom da s vama podijelim tu nevjerojatnu sliku socijalno osvještene hrvatske: pekara u kojoj je frižider sa sokom prekriven crnim najlonom a na njemu je priljepljena obavjest da se "SOKOVI NE PRODAJU NEDJELJOM". meni je to nenormalno smiješno i tužno u isto vrijeme, nekako... za napisati socijalistički roman.
a tek kak su potplaćeni radnici u kladionicama
Radno vrijeme poslovnica:
PON-PET: 10-22, SUB-NED: 10-21
DEŽURNE: svaki dan 10-23
Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
nestao mi je post :/
ja sam samo rekla da bi trebalo regulirati plačanje i sve bi bilo rješeno...
raditi nedeljom nije tragika ako je sve dobro organizirano
kako se mi možemo mjenjati...ja tebi moj slobodan dan a ti meni svoj uvijek ima zainteresiranih koji bi radili
pa ni osloboditi vikend koji ti treba nije problem
a ako ćemo iskreno to mi je plačeno 40%više a to su moji regularni radni sati tokom mjeseca pa zašto ne raditi
ja te dvije do tri nedelje dobro osjetim na plači
sindikati su u tu zabranu krenuli zbog izrabljivanja a ovime nisu ništa riješili
ili sada stvarno mislite da prodavačice u dučanima više ne izrabljuju?!
Pune one police i čiste u 22h
i rade debelo prekovremeno
Nažalost
Mislim da zabrana nije riješila uzrok problema...
XCitiraj:
ina33 prvotno napisa
zgodna ivka, rumena maja ( :) ), organizirana ina i mazno svimbalo :mrgreen:
A on topic-slušala sam danas, dok sam šetala psa, tri umirovljenice koje su na putu u Crkvu lamentirale o tome kako im se jede jeger, a one ga nemaju gdje kupiti danas, kad je eto "taj bezvezni zakon" zatvorio sve dućane, a baš su imale fini jeger u kvartovskoj mesnici, a one stare, tko će se sjetiti svega u subotu...
edit-Crkva=crkva :roll:
Ako nekoga zanima kada će Mercatone u Stupniku imati inventuru.
22 veljače - u NEDJELJU.
Toliko o slobodnim nedjeljama, da bi se bilo doma, sada bar gazde neće gubiti jednodnevni utržak. I baš me zanima da li će sindikat reagirati na takve slučajeve.(Mogu mislit da hoće).
upravo to sam i ja rekla...zakon nije riješio ništaCitiraj:
Cathy prvotno napisa
samo slovo na papiru!
eto toliko o zakonu. A i dostavljači koji nedjeljom dostavljaju robu su isto sigurno presretni. A tu robu valjda netko i pakira tako da sumanjam da je itko od radnika (barem u velikim centrima) profitiraoCitiraj:
Cathy prvotno napisa
:lol: :naklon:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Ovo nisam ni vidjela :lol: :lol: i još jedan :naklon:Citiraj:
Joe prvotno napisa
Bila nedjelja radna ili neradna, smatram da su djelatnici u trgovini generalno potplaćeni i nezaštićeni,
prekovremeni im se ne broje,
godišnji ne smiju niti pitati,
ugovori im se produžuju na određeno u nedogled,
nedajbože da se razboliš, čeka te radna knjižica,
kada i dobiješ ugovor na određeno u nekom trgovačkim centrima moraš potpisati bianco sporazumni raskid (za slučaj da se predomisle),
posao im je fizički iscrpljujući (naročito u prehrani-iskrcavanje voća, pića, paketa),
a pored toga rade sa ljudima i moraju cijeli dan biti ljubazni (bez obzira što im je već prošlo radno vrijeme, što im kasni plaća, što ih križa rasturaju i što su ih danas već desetak mušterija izvrijeđale).
Kako već petnaestak godina radim u ljudskim resursima, znam da se slično događa i u drugim djelatnostima (ugostiteljstvo, industrija, naročito tekstilna itd.), ali vjerujte mi, nigdje nije tako naglašeno kao u trgovini.
Jedan za Kaae i ostatak ekipe, koji sam dobila mailom:
Zakon u državi New Hampshire, USA:
Nedjeljom se smiju prodavati samo mlijeko, kruh i tablete protiv zaceca.
:lol:
Ima nešto u tome, ha? ;)
ne sjećam se da sam ikad ikog potpisala.
za sve postoji prvi put - potpisujem Piplicu