Sad maloprije prvi puta osjetila kontrakcije maternice.. 23 tjedan, otišla prošetati pa se vratila sjest pa su još malo trajale i prošle.. sad se bojim, naravno :roll:
Printable View
Sad maloprije prvi puta osjetila kontrakcije maternice.. 23 tjedan, otišla prošetati pa se vratila sjest pa su još malo trajale i prošle.. sad se bojim, naravno :roll:
Ja sam uzimala magnezij koji je pomogao.
Popila sam danas popodne jedan šumeći, dal taj ili u tabletama?
Ja sam uzimala 2puta po 300 mg dnevno. Onaj u prahu sto se otapa u ustima, bez tekucine. Magnezij direkt (kosta oko 50-60 kn u ljekarni).
Kak znaš da su kontrakcije? meni je moja dok.rekla da ih prije 26tt ne očekujem, a sad sam 31 i čini mi se da ih ni sad ne osjećam, tj. nekad pomislim da bi mogla biti jer s etrbuh malo stvrdne ali an samo jednom mjestu pa s ebeba pomakne. Uzimam Mg od 12tt, DM 350mg oko 30ak kn. i pijem ili Donat ili Mivela min.vodu
pa ne znam šta drugo može biti kad osjetim grčevito pulsiranje i trbuh mi se stvrdne ko kamen :unsure:
Jučer se raspravljalo o bh kontrakcijama na temi Mpo trudnoća nakon svega, pa možete virnuti... Izgleda da ih i ja imam a nisam znala. Pijem 300mg magnezija dnevno.
Moje iskustvo s kontrakcijama: osjetila sam ih tek od 30. tjedna (kad sam prestala piti Duphaston), no vjerojatno sam ih imala i ranije, ali ih nisam prepoznala. Počela sam ih razlikovati od fetalnih pokreta kad su mi rekli da se kod kontrakcija stvrdne cijeli trbuh, odnosno onaj dio koji zauzima maternica, a kod bebinih pokreta, npr. kad izbaci guzu, samo dio trbuha. U 26. tjednu ih je skužio dr. na pregledu, dobila sam Spasmex forte tablete (po potrebi), ali sam ih u ova gotovo tri mjeseca otada popila svega 6-7 puta jer nisam primijetila neku razliku. I magnezij sam pila više od tri mjeseca (Twinlabov 400 mg) i isto nisam primijetila da su mi rjeđe od njega.
Uglavnom, u 38. sam tjednu sad, na dane sam ih znala nabrojiti i do 40 (bez onih noćnih, a česte su mi i noću, redovno kad se okrećem s jednoga na drugi bok), neovisno o tome mirujem li, radim, spavam, šetam... nekad su više nekad manje bolne i neugodne. Skužila sam da ih znaju izazvati snažniji udarci bebe, pun mjehur noću, ako se prejedem, ako sam dulje u pokretu ili ako dulje sjedim... kako god, ne mogu ih izbjeći :mrgreen:
Kako sam cijelo vrijeme zatvorena, nisam mirovala, a ni dr. nije savjetovao neko strogo mirovanje (nisam se ni ubijala od posla, ponašala sam se normalno za treće tromjesečje uredne trudnoće). I zadnja dva-tri tjedna bebina je glava jako nisko, kontrakcije su i češće i neugodnije, ali sve u svemu čini se da ćemo bez problema do termina :-)
ne, i dalje stojim kod toga da mi par puta propulsira :mrgreen: .. ali i zategne jasno.. ne znam, čudno mi je i nepoznat osjećaj, s time da sam jučer skužila da me bebač lupa jako nisko, iznad pubične kosti, možda ima veze s time.. sutra idem na 4D, valjda će se tamo vidjeti ako iam nekih problema..
Želim ti dobre vijesti i javi što će dr. reći :) Mene su neki dosta isprepadali zbog kontrakcija, a ispalo je da ne moraju značiti baš ništa. Naravno, oprez prije svega.
Vjerojatno su to uobičajene stvari, ali bolje je ići liječniku da te umiri. Zapiši kakav ti je to osjećaj i pročitaj mu (joj) jer se zna dogoditi da uzbuđenje od gledanja beba pobrka pitanja koja smo unaprijed smislile u glavi.
vikki, nisu kontrakcije samo kad se stvrdne cijela maternica. tipične bh su baš kad se stvrdne i izboči samo jedan dio i tada žene često misle da je to beba.
A po čemu se onda razlikuju udarci bebe od BH?
Ja često imam lupkanja i izbočenja, bez ikakvih bolova i ne bih nikad ni pomislila da su to kontrakcije. Doduše, ja sam čitala da BH nisu nikakav znak za alarm, to je sve normalno.
Samo me interesira zato jer ja cijelo vrijeme mislim kak beba samnom komunicira :-)
Ma, naravno da beba komunicira, na sve načine koje možeš zamisliti. Lupa, rasteže se, štuca, pliva, radi kao da vozi bicikl, okreće glavicu, duda palac ili prstiće... Zato su osjećaji toliko različiti.
Evo jedan lijepi članak sa portala o BH kontrakcijama. http://www.roda.hr/article/read/brax...to-me-to-steze
Iskreno, ne znam. Rekoh da ih ni sama nisam kužila odmah (kako od operacije endometrioma imam problema s grčevima u crijevima, čak sam to pripisivala problemima s crijevima do 30. tjedna). No otada definitivno razlikujem kontrakcije i bebino guranje guzom npr., jer me kontrakcija lagano i boli u donjem dijelu trbuha (skroz nisko, kao menstrualni grč).
Meni se stvrdne cijeli trbuh, i ružno izobliči. Ako je beba štucala ili se micala, u tih se 30 do 60 sekundi, koliko traje, sasvim umiri, dok grč ne prođe.
Puno nas je zbunjenih. Najgore je to što kontrakcije u svim člancima uspoređuju s pravim trudovima, dok je nama veći problem razlikovati njih od guranja naših bebica. Veselo nam :coffee:
Pitanje: Da li ste osjetile hladnocu i tresavicu u trudnoci?Znam da je uobicajena za ranu trudnocu ali meni ide 15 tjedan i svaku vecer bez obzira na temp vani ja se smrzavam,to traje do pola noci..temp mi nije prelazila nikad 36.3 sto mi je normalno jer moja uobicajena je 35,4 max...svaku vecer sam u komi,help please:)
A moje, neopterećene poznanice i prijateljice,koje već imaju djecu ili su ponovno trudne se uopće ne zamaraju s tim niti su se zamarale u prijašnjim trudnoćama :). Tako da se nemojte ni vi. BH kontrakcije su normalne, prirodne metode pripreme našeg tijela za porod, beba ih osjeti kao masažu i paše joj, a to kako ih tko osjeti je vidljivo individualno. Ja sam se prvo bojala,pa mi je dok.rekla da ih očekujem iza 26tt al da ih najvjerojatnije neću ni primjetiti već ću sve to pripisati probavi ili bebi. Sad kad je trbuh već ohoho velik mogu napipati da je negdje malo tvrđi ali to prođe nakon promjene položaja i sl. I osjećam stezanje u struku (ne u donjem trbuhu) i sa strane rebara al to je to. Pretpostavljam da bi ti mogle biti BH, al su toliko nepravilne i bezbolne da se niti ne snađem da idem analizirati:idea:. Bude možda 1-2 dnevno ( kažem, ako uopće jesu kontrakcije)
Pomagajte!!! Recite mi jel se kojoj od vas dogodilo da u 7-8tjednu simptomi nestanu ili oslabe?? Prije su me jajnici bolili, grudi, leda... A sad jedino sta jos uvik iden na wc svako malo i osjetim grudi da zabole tu i tamo? Jel to normalno? Zvala san neku ginicku jer je moja jos na godisnjem i kaze da je to sve normalno dok nema krvarenja... Al mene je tako strah da se nije sta dogodi a uzv mi je tek u utorak kad se moja vrati :-(
Normalno je, i mene je isto mucilo a evo sad me bebac lupa :) da jos vise utjesim- ja sam i krvarila .. Smiri se, to je najljepse sto mozes dati svojoj bebi :)
[QUOTE=Apsu;2475359]Normalno je, i mene je isto mucilo a evo sad me bebac lupa :) da jos vise utjesim- ja sam i krvarila .. Smiri se, to je najljepse sto mozes dati svojoj bebi :)[/QUOT
Hvala :-)) nadan se da ce sve bit ok, javim u utorak kako je proslo :-)
JoMi, nemoj se ništa brinuti. Tako je i meni bilo, negdje u 7 tt sam se probudila po noći bez ijednog simptoma, cice nula bodova, ne osjetim ništa. Isto sam tako digla paniku, drugi dan sam čak išla vaditi betu da vidim da li je sve u redu. I naravno da je bilo, a za dva dana su se vratili i simptomi. Još jednom me tako isto ulovila panika malo kasnije oko 9 tt jer su mi prestale mučnine, isto su se tako vratile za par dana i bile su još gore. A po UZV sve savršeno, beba čak veća za tjedan dana. Tako da se ti lijepo smiri i uživaj.
Aha da dodam jos- kad su mi prestale mucnine, ja sam na jedno dobra 3 tjedna zaboravila da sam trudna.. Apsolutno nikakvi simptomi, poletna, puna energije, cice me nisu boljele, nista nista.. Samo ti mazi bušu i salji joj lijepe misli :)
[QUOTE=JoMi;2475336]Pomagajte!!! Recite mi jel se kojoj od vas dogodilo da u 7-8tjednu simptomi nestanu ili oslabe?? Prije su me jajnici bolili, grudi, leda... A sad jedino sta jos uvik iden na wc svako malo i osjetim grudi da zabole tu i tamo? Jel to normalno? Zvala san neku ginicku jer je moja jos na godisnjem i kaze da je to sve normalno dok nema krvarenja... Al mene je tako strah da se nije sta dogodi a uzv mi je tek u utorak kad se moja vrati :-([/
JoMi, easy , meni je do 16 tjedana sve bilo u osciliranju, jedan dan grudi bole ali ono da bi bila toples, drugi dan nista...jajnici isto tako...od 16 tjedna placenta preuzima ulogu, luci more progesterona, tako da prava "grudobolja":-o krece od 16-og tjedna. I rast :-D...nosila prije trudnoce jedinicu, sad imam jacu dvojku:mrgreen:;-)
Od simptoma sam imala samo mucninu, nakon mucnine isto sam mogla zaboraviti sa sam trudna jedno 3 tjedna.. Danas sam 13+4 i valjda mi se unutra sve siri i sarafi i zateze i boli kao pred M ali sve je to normalno...jedno prodje drugo dodje..
Moja mala mišica je prekjučer bila jako jako aktivna cili dan. I to je prvi put da sam osjećala baš cili dan jasne udarce i njezino migoljene po trbuhu. Danas u jučer mi se čini mirna naspram prekjučer. Osjetim ja nju tu i tamo ali ne tako intenzivno kao onaj dan. Jel to ok. trudna sam 22t. sad su opet neki nježni udarci i lagan.
Je li normalno da netko nema BH kontrakcije?
Ja ih ili ne znam skužiti, ili ih nemam nikako. Sad sam 34+6 i još nisam osjetila ni bolove u leđima ni grčenje i stezanje stomaka. Zna mi bit stomak malo tvrđi u gornjem dijelu (ispod rebara), al ne mogu vjerovat da je to to?!?
Cirinal i snovolovka - sve normalno je to :)
i meni je malac danas jako miran, mislim da ne postoji mama koja se ne prepadne..
a joj,koliko će vas poslije mučiti tek,kad će imati periode spavanja i budnosti, molit ćete boga da nek si malo odspava. Ja sam sad u 32tt,beba je za tjedan napredna i ono-baš nam je zabavno. Kad spava, mirna je ko bubica,ja se naravno uplašim, popijem malo vode,legnem na bok ili se malo poškakljam po trbuhu, počnem pjevati i sl. i kad se javi počne tako jako udarat, pod rebra,u bubrege..baš pravo školski....ja sam bebu jako rano osjetila,već oko 18tt se ona redovito javljala ali s pauzama i isto kako koji dan..ali je jako ovisilo i o mom ritmu, tipa ako je bilo glasno doma,lajanje psa, vožnja i sl. je bila aktivna,ako sam ležala i odmarala i ona je mirovala. Sad to više nije tako :mrgreen:, sad je to volja za sebe koja radi što god želi unutar svojih mogućnosti. Najjače udarce koji su bili vidljivi i opipljivi preko trbuha sam imala od oko 22-28tt, nakon toga je svaki tjedan sve mirniija jer je ona sve veća a prostora sve manje-čak se i UZV može lijepo napraviti. Ali svejedno mi se ponekad čini da će biti pravi mali sadist :D
nanimira ajme, već si toliko trudna?! :-o Vrijeme leti... :pivo:
Moj se mališan javlja redovno i preeeečudesan mi je osjećaj. Jučer je prvi put štucao. BH kontrakcije imam - ja se ne brinem ali mm jedva čeka da obavim pregled sutra jer se on brine.
daaa,bome je proletjelo vrijeme... za 2 mjeseca-eto moje štruce :)
Curee..ima li neka iskustva sa kontrakcijama maternice prije nego bi trebale poceti BH kontrakcije. Jutros sam zavrsila na pregledu u bolnici zbog tih kontr i malo krvi, s bebicom je sve ok, moram mirovati i piti duphastone. Ali me kopka uzrok??? I danas mi je 13+5 tt..
Draga i ja sam ti tako rano počela osječati BH kontrakcije i od onda ih osjećam svaki dan, ima dana kad su intenzivnije i češće a isto tako ima i mirnijih dana! Meni je moj Dr rekao da su te kontrakcije sasvim normalne, neke žene ih eto počnu osjećati jako rano a neke ih kroz cijelu trudnoću uopće ne primjete! Važno je da je sa bebicom sve u redu i da si ti zatvorena! Ja sam dobila normabel 2mg po potrebi i obavezno svaki dan magnezij i što više odmaranja i opuštanja! Moram priznati da ni meni nije svejedno i da se prilično bojim da me kontrakcije ne počnu otvarati ali sama sebi sam zabranila paničarenje oko toga jer mi je onda još gore! Nadam se da će ti sukrvica brzo nestati, samo slušaj upute Dr, lezi i odmaraj i sve će bit dobro, to ti je sigurno samo neka žilica pukla! :love: