http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370
:klap:
Hrvatska uživo 22.11. prevrtite na 28:38 min
Printable View
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370
Hrvatska uživo 22.11. prevrtite na 28:38 min
Prošle godine ih je bilo 26 u grupi, grupe su isto prilično velike. Ove godine mi kaže mama čiji sin je ostao u grupi da ih je 17. Ovisi od godine do godine.
Ali grupa u koju su išli moji klinci je mješovita, jezična-engleski.
U takvoj grupi mi je sad mlađi, ovdje u Zg(stariji je krenuo u školu). Recimo, neuporedivo je što uče iz engleskog. Puno, ali puno više se radi ovdje u Zg. Imam osjećaj da svo znanje engleskog koje je on stekao u ova 2 mjeseca nije tokom čitave godine u os.
Evo za primjer dvorište. U Os su imali tobogan i 2 klackalice, raspadnuti željezni vlakić za koji smo mi roditelji inzistirali da se ukloni jer je bio opasan po njih. Ljuljačke strgane pa su ih skinuli. U pijesku govanca mačaka. Itd., itd....
A vrtić slovi kao jedan od boljih, i još je renoviran prije 3 godine.
Kako misliš fax se ne plaća...plaća se i te kako i redovni i izvanredni i još ga Država financira plaćanjem plaća iz poreza i onih građana čija djeca ne studiraju- pa se često pitam kuda idu svi ti novci, i ko koga tu financira...ma to je druga tema......:mrgreen:
I iz poreza i prireza građana čija djeca ne idu u gradski vrtić se financiraju vrtići i zato se pitam kuda ide ta lova ako ne na plaće, kao i na plače učitelja, koju roditelji ne plačaju...zanima me ovo, oprostite ako sam neinformirana...ovih trenutno 600kn koje ja plaćam vrtiću idu za hranu, pošto predpostavljam da grad plaća tete kao gradske službenice, kao i učitelje i profesore koje plaća Država, kao državne službenike, samo što u školi roditelji ne plačaju direktno struju vodu (osim hrane)...a u vrtiću čini mi se da.
kako sam shvatila povećanje cijena u vrtiću nije zbog plača teta niti će one dobiti veće plače...mene onda zanima gdje će ići taj novac i po kojem pitanju će našoj djeci biti bolje?
Ide se na to da se krpaju proračunske rupe zbog lošeg poslovanja, a ja za to nedam lovu,(neka se namire iz poreza i prireza kako znaju i umiju)
i uz put kao izigravaju pravednike praveći razdor između građana, kao onih bogatih i siromašnih-jadno....to nije pravda što oni rade...a pogotovo što taj njihov plan ima toliko rupa...kao što čitam iz pitanja ovdje na forumu...oni se nekih problema uopće nisu dotakli, zakon nije napravljen kako treba...pun je rupa....tu je samo zato da se dođe do neke brže bolje zarade....
Nisam protiv stadiona, dvorana klubova..treba našoj djeci sport i mnoga idu na takvo nešto-ali to im nije neophodno...u vrtić moraju ako mi moramo raditi...
No kad vidim koliko grada daje para da spasi Cibonu( ne ulazim u politiku i problematiku svega), jer kao na taj način i Zagreb profitira, jer jeftino kupuje nekretnine...zanima me je li grad spreman te iste nekretnine onda i skuplje prodati a da cijene vrtića ne idu tako naglo gore?:evil:
Vjerovatno ne jer već ima lešinara u gradskoj upravi koji će na tome sebi zgrnuti osobnu korist!!!!!!!!!!!
Moram priznati da nisam shvatila ovo s prijavama na različitim adresama.
Znači da sam prijavljena na stari stan onda nisam član kućanstva?
Ne kužim.
Zar se ne gleda rodbinska povezanost, a ne adresa?
ma to su sve spekulacije
nitko ne zna i nece uskoro ni znati sto se sve gleda
Cure, danas sam vidjela plakat. Odličan je!!!!!!! Bravo!
Nano, gdje?
Javljajte nam lokacije, slikajte (i šaljite fotke), ako možete!
treba nam brzo, ali bas brzo par fotki plakata
ako je nekom na putu na pauzi za rucak, vidi s balkona i sl, molim da fotkate plakat
NAno, jel možeš istrčati?
ono, baš jako nam je hitno.
Gdje u Draškovićevoj; sjeverno ili južno od Jurišićeve.
Istočna ili zapadna strana?
NanoiBeba, :heart:
fotke su divne!
danas sam u gužvi, ali ak vidim još nešto po gradu, slikati ću
U posljednjih nekoliko dana primjećujemo, prema upitima novinara i prema komentarima čitatelj(ic)a na internetskim raspravama, sumnju da Roda može sama organizirati i platiti akciju poput ove koju smo u samo tri dana organizirali u Gradu Zagrebu.
Tko to radi i koliko to sve košta?
Ideja o prosvjedu rodila se na našem internetskom forumu http://forum.roda.hr/threads/61110-Zagreb-Bandi%C4%87-smanjivanja-subvencija-IDEMO-U-PROSVJED! ; došla je od samih roditelja, korisnika usluga vrtića, a u djelo su je provele i provode naše članice i članovi.
Organizacija je uključivala brzo smišljanje slogana, dizajn i pripremu materijala za tisak, slaganje teksta za medije, portal, komunikaciju s novinarima, prijavu prosvjeda policiji, razvoženje majica i bedževa po gradu te izradu nekoliko transparenata.
Za potrebe prosvjeda tiskali smo 200 dječjih majica, koje smo platili 3694,78 kuna, i izradili 200 bedževa, koje smo platili 996,30 kuna. Te smo račune platili sredstvima Udruge. Na prosvjedu su nam građanke i građani simboličnim donacijama (pozvali smo ih da nam uplate između 5 i 20 kn, prema mogućnostima) pomogli da pokrijemo taj trošak te smo tako prikupili ukupno 4031,00 kunu.
Nekoliko desetaka trenutno slobodnih lokacija city-lights-plakata besplatno nam je na par dana ustupila tvrtka Europlakat, koja nam već godinama pomaže u vidljivosti naših akcija, bez uplitanja u njihov sadržaj. Tisak plakata platile smo 3690,00 kuna iz vlastitih sredstava. Uslugu fotografiranja ponudio nam je profesionalni fotograf Tomislav Dolenec, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo što je u nedjeljno jutro, s puno pažnje i strpljenja fotografirao našu djecu, naše male aktiviste i aktivistice koje od rođenja na taj način učimo o građanskoj demokraciji kao osnovnoj vrijednosti.
Poruka plakata je da se dječji problemi ne smiju politizirati, a problemi društva lomiti na njihovim leđima.
Ovim tekstom želimo vam poručiti da se svaka akcija može izvesti s malo sredstava i u kratko vrijeme, ali i da svatko od vas na isti način može idejom, malom pomoći, poput vožnje, faksiranja, slanja e-pošte i slično – BITI PROMJENA KOJU ŽELIMO.
Ne mogu, a izgleda da moram, vjerovati čime se ljudi (novinari ili ne-novinari) prvenstveno bave: pitanjem "Koliko to košta?"
Ajmee!
Boli glava!
Nije valjda po n-ti put nacija "promašila ceo fudbal" ??? :(
Nadam se neizglasavanju Prijedloga, ujedinjenju, ako nikog drugog, a onda roditelja vrtićke i školske djece u slijedećem
prosvjedu.
Gandhi je to davno rekao: "Budi promjena koju želiš!"
:klap::heart:
Samo plješćem i stavljam srca u zadnje vrijeme :mrgreen:
jel to samo meni ne radi link iz ivaričinog super posta?
eto i novog avatarcica za sve zainteresirane :)
veliki like na ivaričin post
:heart:Citiraj:
mnogi prvotno napisa
svi vi koji vidite koliko je potrebno brzo djelovati, pridružite nam se ne samo u ovoj akciji, nego i u svima drugima
pristupnica je na Portalu
:klap::klap::klap::klap:
NIsam pojma imala da se trebaju javljati lokacije plakata!
Ima jedan na tramvajskoj stanici preko puta restorana Cassandra (FER). Ja ga mogu pofotkati mobitelom, dajte mi neki broj na koji da pošaljem mms. Ak je to još uvijek potrebno, naravno.
ostalo je jos nesto majica 1-2 i 12-13 pa ako hocete, mozete sutra od 12 do 16 po njih
ili na rasprodaji, ako ostane
Može pliz odgovor za mobitel? Uskoro izlazim iz ureda...
:klap: za plakate - klinci su preslatki!
:klap: za izjavu - a kaj su oni mislili da je to bandić platio :mrgreen: pa niste referendum radili da košta parstomilijunanečega :mrgreen: , ali dobro da se netko sjetio da i to ipak košta :klap: ako ništa drugo vremena i deja
Ok, iako je pitanje koliko će danjeg svjetla biti za pola sata.
ja sad tek vidim da treba slikat plakate. jedan je na tramvajskoj stanici na glavnom kolodvoru u smjeru grada, sa stražnje strane prve kućice. jutros sam ga vidjela
Ja sam večeras vidjela jedan na tramvajskoj stanici kod Intercontija prema jugu. Nisam stigla fotkati, prolazili smo autom.
Jedan je na tram.stanici između Gl.kolodvora i Trga (istočna strana)
Evo jednog na Gl.kolodvoru, bus stanica za V.Goricu:
http://picasaweb.google.com/angelek5...53687764691634
http://picasaweb.google.com/angelek5...53694563611170
sandra, fantastične su fotke, puno hvala :heart:
:heart:
super je plakat <3
Plakat je divan!
Zna li netko kakav je bio prilog danas na podnevnom dnevniku HTV-a?
Samo sam krajičkom oka uhvatila da je tema priloga "nije samo zagrepčanima teško", vidjela da su snimke prosvjeda i Apricot je nešto pričala (tona nije bilo)?
Samo jedno imam za reći :naklon: