Aha. BH kontrakcije.
Maternica ti malo trenira. :) Ne brini.
Printable View
Andream, odusevljena sam Sv. Duhom i doktorom! Idem dr. Ratku Matijevicu. Sve je u najboljem redu, ja zatvorena, beba super. Salje me na ogtt jer mi je deda bio seceras, pa me zanima jel se na vv treba na to narucivati, ili samo dodem?
inace jucer sam cijeli dan imala te bh kontrakcije, bas to, trbuh se stvrdne ko kamen, pa prode. Dr. mi je rekao sao uzeti magnezij, spasmex nikako ne.
pusa svima, javim se sutra nakon 4d u Podobniku
Mislila sam da je to skroz drugačiji osjećaj, da ću baš osjećati stezanje.
Bebica se giba cijeli dan pa se nisam uplašila.
Vala, odlične vijesti. Drago mi je da si zadovoljna SD, ja sam isto nekako mirnija kod njih.
Za OGTT i VV ne znam kako ide s naručivanjem, ja sam ga radila jednom na SD u labosu a drugi put u Domu zdravlja i nije bilo naručivanja. Obično trudnice i ne naručuju nigdje, ali svakako provjeri prije. Ja ga za sada ne moram raditi, vjerojatno će me slati drugi put s obzirom da sam dobila već podosta kilica...
Ja sam dobila oko 3kg do sada 23tt, pa mi se trbuh cini skroz mali. Danas me dr utjesio da je beba dovoljno velika i sve ok. Naravno, ja bih veeliki trbuh da ga ponosno secem... :-)
vala mala na VV imaš posebnu ambulantu za trudnice, 1. kat lijevo, do kraja hodnika. Ja kad sam prvi put dolazila, došla sam oko 11, pričekala da sve druge trudnice koje su bile prije mene izađu i onda sam sa sestrom lijepo popričala, ona me je naručila (ja sam radila GUK profil), dala mi je ampulice za doma, rekla kako mi treba izgledati uputnica, i objasnila mi o dijabetičkoj dijeti. Mislim da ti je tako najbolje, doći bilo koji dan oko 11, pa vidjeti sa sestrom što i kako dalje. Dala bi ti ja broj telefona, da pitaš... al ne znam :-(. U svakom slučaju, trudnic se ne moraju posebno naručivati i na šalterima najavljivati.
Patuljchica, hvala ti. Evo pise mi frendica bas malo prije da joj je dijagnosticiran gestacijski dijabetes. :-( Uglavnom, najsvjezije vijesti za ogtt na vv su da se treba naruciti (telefonom ili preko neta) i dobije se termin za nekih 10-ak dana, a rezultati se dobiju za par dana. Zvat cu sutra centralu gore, pa neka me prespoje kuda treba, pa cu se naruciti da to rijesim sto prije.
E da, rekla je da test traje 2 sata, prvo vade krv iz vene, a onda se pije glukoza s limunom, pa se jos par puta vadi krv iz prsta.
vala a jel moraš baš vaditi na Vuku? zašto ne odeš u lab na Sv duh?
Mojca jos malo pa ce upoznavanje s tvojom strucom:zaljubljen:
Jucer sam saznala da cu postati teta blizancima (nije MPO) i nakon prvotnog soka su svi u familiji veseli, iduce ljeto ce nam na moru biti puna kuca bebaca:klap: Super je sto ce moja buhtlica imati bratice/ sestricne samo 5 mjeseci mladje pa ce se moci nakon nekog vremena skupa igrati:-D
Cure koje idete na onaj UZV kod Podobnika javite kako je bilo;)
Bogaboo prekrasno! :) Ja se nadam da će netko u mojoj familiji učiniti isto... a nema baš puno kandidata.
Je... sad sam pogledala tickler i vrlo nježno opisuje moje stanje.... ja bi ga opisala puno jednostavnije: luda sam! )
Kad je dr. Šparac opisivao oplođene stanice, za najbolju je rekao "čista petica, štreberica". E, pa nadam se da se baš ta primila i da će tako štreberski doći "in time".
Koliko znam na VV se već dugo naručuje na ogtt i guk profil - nalaz bude za 3 dana. Ja sam tamo cijelu trudnoću pratila šećer.
E Mojca stvarno je dobar opis ispod tickera
15.10 baš lijepi datum za ugledati mamu i tatu
Mojca puno srece zelim ti od:heart: i da sto prije ugledas svoje malo zlato:zaljubljen:
Što nam je s MASLINOM?
Cure koje ste radile 4D u kojem tt ste radile pregled?Ja sam cula da je najbolje u 24tt jer se tad najbolje moze vidjeti morfologija srca,ali nisam sigurna jel to tacno.Ja sam u 20tt pa bih da se narucim na vrijeme.Uvijek sam mislila da je bolje sto kasnije jer se bolje vidi(mada ako cekam do 30 i nekog tt onda mogu izdrzati jos malo pa vidjeti bebu na porodu:)
ja sam ga radila u 25. tj., moj dr. je reko da je najbolje iza 24.tj. e sad zašto ne znam, istina šta kasnije to se lijepše vidi bebica, a sad za ovo ostalo nemam pojma!
Ja sam bila u 22 tt i sve se lijepo vidjelo. Sad idem u utorak, u 28 tt.
alma, radila sam u 20tj. anomaly scen na 4D. Malci su tada imali po 300g. sve se lijepo vidjelo, spol, rukice, nogice...
X
Draga od srca ti želim da porod bude za 5+ i vidjećeš za trenutak prvog pogleda na svoju princezu je vrijedilo sve, sva borba, jer to je najljepši trenutak koji se jednoj ženi može desiti.
Mojoj Jeleni će za 10 dana puna godina i dan danas svaki dan provrtim u glavi film kada sam išla na porod, kada sam je ugledala, kada sam je poljubila, to je nešto neopisivo.
cure ja u prolazu, pa samo da vas sve pozdravim (Alex je aktivna beba pa neda mami ni potpis da promjeni :))
mi danas slavimo mjesec dana,
što je brzo prošlo!
mazimo se i ljubimo i svaki dan se sve više volimo!
majčinska ljubav se nemože riječima opisati samo doživjeti, saznat će te o čemu pričam, uskoro!
pozdrav maloj Tari (Dani82)
Mojca još si 2 u 1?? Pa ja sam svoj porod skoro već i zaboravila! :)
meni je ista stvar, evo zakoračila u 23 tt i samo 3kg. malo me ubija u pojam vaga a malo ljudi koji mi komentiraju a gdje ti je stomak, je li sve ok kad se ne debljaš, rijetki kažu aj to ti je super, pa ispadne da je to neki problem. tako sam bila nemirna do zadnjeg pregleda dok dr nije potvrdio da je s bebom sve super, da napreduje i razvija se a još mi je rekao da i kg bolje da je manje. u mene je svakako i problem što sam prije trudnoće bila bez menzesa 1,5g i u tom periodu sam nakupila tekućinu jer nisam uzimala hormonsku terapiju pa kad sam pred postupak počela s trisequensom i dobila par ciklusa sve sam to izgubila nekih 3kg a odlaskom u prag i poslije s upalom pluća skinula još 4kg pa sam u trudnoću ušla s -7kg. tako tko me zna svi primjete da sam u biti ''smršala''.
al ipak glavno da je beba ok. to nam je najbitnije. iako bih i ja voljela kao i ti valamala da imam što pokazati stomačine :)) još sam i kupila onu slatku majicu mamanova s bebicom što viri iz stomaka a stomačić kao bebina glava :)))
Mojca super ti je ticker! puno sreće da što prije zagrliš svoju bebicu!
bugaboo u tebe je pravi baby boom u obitelji, neka djece, puna kuća veselja :)
puno sreće svim curama sutra na 4D a ide vas dosta vidim, to je nešto predivno, bebica se vidi kao uživo. ja sam bila u 21 tt i sve se super vidjelo, a i svi organi su razvijeni da dr može sve prekontrolirati ( u mene je gledao sljedeće: srce, zalistke, protok krvi, bebin puls, moj dotok krvi u pupkovinu, bedrena kost, mozak, kralježnica, uši, prstiće, promjer stomaka - to je valjda taj tzv. anomaly scan ).
informacija za OGTT test, u poliklinici Sunce ga rade 97 kn, doći na tašte, 2x vađenje krvi, nalazi odmah!
pa eto prag,to ti je to,ne moraš se brinuti,ti si smršavila prije trudnoće.
Meni svi govore baš ti se stomak vidi,a i je,nemogu ga sakrit nikako :lol: a tek sam predkraj 13tt
Vala, kako je prošao današnji UZV kod Podobnika?
Prag, haha, bas smo kompicke, imam i ja majicu s bebom sto viri iz buse, prije nekog vremena bez nje bi bilo tesko biti sigura da sam trudna, a polovica vec dobrano iza mene! Ali znas, neka, doista je bolje ne dobiti previse i glavno da nase bebe lijepo rastu. Meni zapravo dr uvijek reagira pozitivno na kilazu. ;-)
Vojvodanka, kako prelijepo! Ljubite se, grlite, volite, a mi cemo vasim stopama! Kako ide s dojenjem?
andream, narucila sam se vec na VV za 24.10., a svi i govore da je najbolje ici tamo posto i jesu bas za dijabetes, pa eto idem i to odvaliti.
E da, dosli i nalazi krvi i urinokulture i sve je super. Veselim se svakom: "Sve je u redu" kao dijete Bozicu, haha.
A sada izvjestaj iz Podobnika, 4d. Narucili su vise cura u isto vrijeme jer ima puno lijecnika, pa se podijele po trudnicama i nekoliko aparata. Dosta dugo je trajalo, no naravno uzv nije na trbuhu svo vrijeme. To izgleda ovako nekako, legla sam, oni su se predstavili (1 strani dr i par nasih), pa im je on objasnjavao korak po korak. Gledali su razne organe, kako su koji mogli uhvatiti, jer je moja preslatka djevojcica radila akrobacije, haha. U pocetku su uhvatili liceko lijepo, no na kraju kada su jos htjeli, mala je stavila rukice i nogice ispred lica i napravila odheb daljnjem gledanju liceka. :-)
Dakle, potraze npr srceko putem 2d, kliknu, zaustave si taj dio na ekranu, pa kliknu da vide i 4d, a onda maknu sondu s trbuha i neko vrijeme pricaju, kako se ovo prikazuje, kako ono podesiti... edukacija. Pa prijedu na drugi organ i sve isto. Muz mi je bio sav prestrasen koliko je trajalo, no od cijelog vremena sonda nije bila puno na trbuhu (a ne bih ja ni dala). Na krau sam se umorila, postalo mi tesko lezati na ledima, pa sam rekla i zavrsili smo. Dobila sam cd i par slikica i sve u svemu skroz ok.
Savjet curama koje ce tek ici, oni ce nastaviti koliko god treba, tako da mislite na sebe i kad vam bude dosta lijepo im recite i pozdravite ih. Super je vidjeti svoje djetesce, no mi na kraju njima radimo uslugu i bitno je paziti prvenstveno na sebe i bebolinca. Pusek svima veliki!
vala, stvarno iscrpan izvještaj, hvala ti :-)
Hehe, zanesem se ja ponekad
Hvala vam curke.
Vojvođanka... drago mi je da si se javila... pitala sam se kako si. :) Ljubac Alexu, dečku s predivnim imenom.
drage moje evo da se i mi javimo nakon naseg uzv!
bebe su odlicno, on ima 1640g, a ona 1460g, sada sam u 31tt. plodne vode dovoljno, ja skroz zatvorena, ne moze bolje, dr je jako zadovoljna jer jos ne zaostaju tezinom i narucila me opet za 2 tjedna! zanimljivo da cim sam legla na stol, odmah je prebacila sliku na 4d i vidjela sam njega kako zijeva! cijelo vrijeme je zijevao, a ona se jako voli slikati, tako sam opet dobila slikice i necete vjerovati ovaj uzv nisam platila niti jednu kunu. jedino mi se cini da me planira za bolnicu nakon tog pregleda za 2 tjedna, nisam sigurna, ali mi sve na to mirise. u utorak ulazim u 8 mjesec, garant me planira za carski. kad budem znala vise, javim vam!
glavnom, jaaaaaako su lijepi, puno,puno mi je srce topline i ljubavi!
Makica, čisti je užitak buditi se uz ovakve postove. :)
makice ,bitno je da sve ide kako treba ... ja cu na carski i nimalo mi to ne smeta sao da bebica bude ok.
ja u utorak sam u 38 nedjelji . planiram u ponedjeljak na redovnu kontrolu i vidjet cu sa dr. da dogovorimo porod ..
od utorka sam bas natecena ,a pogotovo ruke ,kao kiflice i mogu vam reci da mi je sve teze zbog ze natecenosti ,jer ovo mi je prvi put da sam jako teska ,a i ta otecenost je bas grozna .
eto jedva cekam susret sa nasim sincicem!
Seka, zasto ces na carski?
Evo i mi smo danas obavili taj famzni 3/4d, pregledavao me profesor osobno :-) sve je u najboljem redu, bebica lijepo napreduje, ma sve pet. Upravo sam gledala filmić, beba je bila dosta aktivna ali i sramežljiva, najviše vremena skrivala je lice u posteljici...
Mojca, ima li novosti ;-)
Evo da se i ja javim, u utorak bila na kontroli (tad je bilo 31+3) decko ima 1500 a cura dvije kile, ja zatvorena tlak normalan
i na +9 sam sto se kila tice :)
Jedino je njemu na jednom mjestu pupcana vrpca manje prohodna pa zbog toga idem sljedeci tjedan u Ri na pregled ( tamo cu rodit ). Dr. kaze da nije nista opasno ali da se treba kontrolirat svakih tjedan dana. Ja se nadam da me radi toga nece ostaviti u bolnici.
OGTT sam radila jucer ali jos neznam nalaze bit ce u ponedjeljak.
Pozdrav svima za sada jer idem citati vase postove u zaostatku sam nisam imala internet
vala, ni ja bas dobro ne razumijem ... rekao mi da nece nista da rizikuje ,da smo puno ceklai na bebu (18 god) , nosim nisko ,podvezana itd ... e s,sad ja sam mogla onako izmedu redova procitati da je to i zbog vantjelesne ,malo godine ...ali da ti kazem ,uopce mi nije bitno ,bitno je da moj djecak dode ziv i zdrav na svijet!
moja seka je prvo rodila na carski ,a s drugim je iskljucivo zahtjevala da je porode prirodno i tako su doktori uspjeli nekako da je porode (kaze htjela sam osjetiti kako je roditi),kad je rodila men poslije pricala iskustva i kaze ako bi trece zatrudnila samo na carski...ali meni stvarno nije bitno ,samo da je sve ok.
kako se ti osjecas?
meni se skroz primakelo i imam osjecaj da cu brzo ...
ponedjeljak mi je redovna kontrola ,kad ce mi dr. i serklaz skinuti ,pa cu sve bolje znati.
prosli put mi rekao da bi volio kad bi dogurala do 39 nedjelje ,a ja bih voljela sad kad dodem na kontrolu da se vec dogovorimo oko poroda ,sto c i pokusati