Rahela, jesam. Idem u Vinogradsku. Danas sam 37+5 i valjda se neću više predomišljati. :)
Printable View
Rahela, jesam. Idem u Vinogradsku. Danas sam 37+5 i valjda se neću više predomišljati. :)
Meni su tamo stvarno svi ispali super, i dobre priče čujem od rodilja i mama. OK nije sve uvijek tip top, ali kad se uzme u globalu - dobri su :)
Ja sam do sad: šetala, prala prozore, išla po stepenicama, skalala po lopti, kupala se u toploj vodi - i ništa nije pomoglo. Očito je stvarno ono, kad je beba spremna, to je to
Iako sad imam dosta BH kontrakcija. Neugodne, ali ne bolne
I ja postajem nestrpljiva zbog vas :-)
bude to ubrzo :fige:
ja u zadnje vrijeme imam svakodnevno menstrualne, pogotovo ako sam se taj dan dan više kretala. Kakvo izgledaju te lažne kontrakcije, jer nije da baš imam grčeve više kao lagane bolove
Kontrakcija je kad se stvrdne trbuh, tako bude par sekundi, i onda popusti. I ne boli, samo zna baš biti čudno i neugodno
Spremaš se ti, Vrci, spremaš SVe ko po špagici :)
Vrci moja, zašto li si ti grijala krevetac?! :drek: A maleni se neda van. Sretno draga, bit će uskoro :-)
Sretno svim curkama u finishu :love2:
Ma ja sam par dana bila toliko živčana na sve da bih i indukciju odmah potpisala :lol:
Valjda bude što krenulo uskoro...
Iskreno nisam sigurna ni ja da ne bih pristala na prokidanje vodenjaka ako mi predloze
Zbilja mi je dosta
Danas mi je misija jesti ananas i skakati po lopti :)
ja odoh peglati i duboko se koncentrirati, mantrati i nagovarati ga da krene :mrgreen:
I naravno, svi me tješe: joj pa dečkići se uvijek prenesu :roll:
Haahahahah kako ste zabavne!! tak sam i ja bila smijesna nekom prije mjesec i pol kad sam cekala, skakala po lopti i žalila se po forumu :lol:
Savjet: znam da je tesko ali opustite se :) opustite misli, opustite tijelo i prepustite se zadnjim danima trudnoće.. setajte, pospremajte, spavajte! falit će vam mir, tisina i vrijeme za sebe.. A kad krenu trudovi molit cete da stanu i ipak vam daju jos par dana fore :mrgreen: tak da vam uopce nije lose, kolko god se cini da je :)
Sretno, da sto prije grlite svoje male paketice srece :heart:
Ne još. tek sam 37+6 :mrgreen: Sljedeći pregled mi je za tjedan dana preporučen i dalje odlazim svome doktoru. Kod njega radim ctg i UZV. A za onaj nakon 39tt ću se još odlučiti, ovisno kakva situacija bude za tjedan dana.
Skači i po mužu! :)
tu sam pisala o svojim pregledima, pa ću nastaviti iako je malo of topic :oops:
dakle, bila sam danas ponovo na kontroli, prvo na UZV, pa na CTGu, a onda kod doktora
on je samo pregledao nalaze i opet preskočio vaginalni pregled
pitao jel imam trudove (na što sam rekla ne konkretne), jel osjećam redovno bebu (da, stalno) i rekao da sam iskusna trećerotka i da se vidimo za tjedan dana na kontroli, ili ako krene porod da se ne vidimo (osim ako je dežuran) :lool:
Rahela, a gdje ti ideš roditi?
Sve mi nešto po tijelu...bridi. Mala neka bol u križima, ali kao da sam krivo sjedila ili dugo stajala. Pa neka bol kao da mi crijeva jadna ne mogu nešto probaviti. Ali od tvrdoga trbuha ništa. Ja i dalje s tim kontrakcijama se nisam susrela. I još kao i da jajnike osjetim. To dugo nisam osjetila. I tako me pika.
Na Sv. Duh idem. Tamo sam i Korinu rodila. Imam samo pozitivna iskustva.
Sto se kontrakcija tice, ja nisam imala ni jednu do poroda ni u 1. ni u 2. trudnoci. Zato me sad sve to zbunjuje
Rahela sretno i da ti porod prođe sto brze i bezbolnije. ja dok lezim sa pocela osjecati konrakcije , nisu toliko bolne koliko neugodne!
Bok, finalistice!! Rahela, Vrci jel krenulo?
Ja sam danas bila na prvom pregledu u bolnici (KBC RI, poliklinika), sutra brojim 39 tt, skroz zatvorena, CTG uredan, nemam zapreka za porod u vodi. Od sinoć povremeno ''osjećam'' trbuh, ne znam kako bih to drugačije nazvala, da li su to BH kontrakcije, trudovi, pravi, lažni, ili nešto treće. Nego, danas na ctg, kada me preselila na drugi bok, jako me je smetala gornja elektroda (ili kako se već zove) i kažem ja sestri da mi to pomakne jer me jako žulja, a one će meni ''ništa vas ne žulja, to vam je trud :-o''. Kada sam bila kod doktora, koji je btw. bio ljubazan, nježan i stvarno ok, pitala sam ga da li je ctg očitao trudove, a on mi odgovori u stilu ''ne brinite se vi za to, sve je uredno, beba je zrela za vani, izaći će kad ona hoće, a kad budete imali prave trudove nećete moći ni razgovarati, vidimo se za sedam dana ako prije ne rodite.'' I sad studiram tu taj svoj ctg nalaz i pojma nemam da li je očitao kakve trudove, imam nekakve tri ''planine''. Zapravo me zanima, da li ctg očitava i Bh kontrakcije/lažne trudove, odnosno ako su ovo bili neki ''pravi'' trudovi (glup izraz, znam), koliko oni mogu trajati, više dana/tjedana ili je ovo možda znak da će sve krenuti brzo? Isprika na možda malo nesuvislom pitanju.:oops: Ako je tko shvatio što pitam (jer ni ja baš nisam sigurna što pitam) neka odgovori.
Kod mene ništa
A moj ctg je bio samo za očitanje bebe, imala sam samo jednu sondu/elektrodu. Ali trud se navodno bilježi negdje na papiru na donjoj crti, i ide oko 80 i tako nekih brojeva. Ono gore preko 100 što ide su bebini otkucaji
Ali moguće da si imala lažne trudove, ili kontrakcije, koje ne bole. Meni se već dugo tako stvrdne trbuh, pa prođe. A otvorilo me samo za prst
ni kod mene niš novo
Peony, meni se očitavalo jučer do 10 od mogućih 100 sa ove gornje elektrode
što bi značilo da niš od nikakvih trudovabebini otkucaji su uglavnom između 130 i 160
a što ti piše do kojeg brija ti je išlo na te tri "planine"
Meni po nekoj logici ctg očitava bilo kakve trudove, bilo kakvu akciju. I da, bebino je gornji zapis, a mi smo dolje.
Meni ocitava samo bebu. U VG ne stavljaju drugu elektrodu za nas, i to mi je bas bezveze
Sa mnom cekala zena koja je imala kontrakcije na 15min,isto su na ctg prikopcali da se detektira samo beba...
E, to me i zbunjuje. Dakle, ''planina'' počne rasti na 30, 40, a vrh je na 70, 80 i jednoj na 100. Prema onom što sam čitala, nema šanse da imam trud na 100 i da ga osjetim kao tek lagano žuljanje, nego bih vjerojatno vrištala i to u rađaoni. :neznam:
Ma, neću se zamarati, kada krene neka krene. Idem ja na svoju zadnju frizuru prije poroda.:mama:
Peony, samo ti odi na frizuru, vjerojatno ti je zadnja prije poroda....
Jučer kad sam ja bila na pregledu, odnosno samo na CTGu, slušam u ambulanti pored razgovor...
je li sve u redu?
je, noćas sam imala neke trudove, ali danas ništa.
gospođo, da ste imali trudove, onda bi već rodili....zbogom, vidimo se u subotu na CTGu i u pon na pregledu ako ne rodite....
gledam ja sad svoj nalaz, i iako mi je četvrta trudnoća još uvijek ne kužim baš taj nalaz... mene zbunjuje to što su mi gornje dvije crte (blizanci) u biti zamaknute, nekakav prosjek otkucaja - jedna je na cca 150, a druga na cca 170. (kažu da je prosjek između 120 -160). Oni valjda zamaknu kod blizanaca jer bi inače jedna bila preko druge, ili???
"Moja crta" je oko 40-50.
Ja ću u srijedu opet kod svog, tad sam na 39tt. Možda se na sljedeći pregled uputim u VG.
Nemam nikakvih naznaka da bi nešto kretalo. A ja kao prvorotka to baš znam. :lol:
ja idem u Petrovu....
i šta kažu s obzirom na blizanačku trudnoću?
kako su položene? ideš na carski?
Pa eto upravo mi je to čudno da se tamo odvojaju pregledi kao na traci...
S jedne strane bolje da puno ne prčkaju, a s druge strane mene je moj ginekolog poslao na preglede tamo već pd 20 tt, kao bolja skrb i sl, a ispada da je upravo suprotno...
Čak sam u zadnjih par pregleda imala glukoze u urinu, sestra se zabrinula, a tri različita doktora (svaki put je neko drugi - prestrašno) nisu ništa komentirala.
cure su za sada položene glavicom obje i nema indikacija za carski, bar za sada.
U ponedjeljak ću raditi OGTT test (privatno) radi sebe.
Ići ću u utorak i privatno na jedan pregled, pa ću vjerojatno znati više...
Očito ipak kod nas vrijedi - dok ne platiš, nemaš uslugu..... na veeeeliku žalost, jer sam u biti veliki protivnik privatizacije bilo čega, pa tako i zdravstva....
Evo moji danasnji bolovi u ledima su ispali pravi trudovi. U 8 dosla u bolnici, u 10 usla u radaonu, i prije pola 12 se rodio nas mali lavic
A ja mislila da ne trebam zuriti,no trudovi su krenuli odjednom i na mali razmak
Ajme Vrci cestitam na brzom porodu!! :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vrci, čestitam draga :heart:
Vrci :-D pa ti si mama!! Cestitam!!!
čestitam, Vrci :-D
otvorila sam temu za čestitanje ;-)
Kakav lijep početak jutra!!!:-D Idem čestitati.