Freyja prvotno napisa
Ma čini ti se, rehab. Ne bi to one nikad, nije to njihov "modus operandi". Udaranje na osobnoj razini.8-) Btw. izvrsno argumentiraš.
Samo bih prochoice ekipi koja ovdje piše postavila još jedno pitanje - s obzirom na to da sam to TEK danas pročitala kad mi je frendica poslala screenshot, a jučer sam se "odjavila" dok još nisam znala za ovu Mirelinu izjavu (a svakako bi me zanimalo vaše mišljenje o ovom izdvojenom dijelu).
"Ja nemam priliku žalovati i tugovati jer je to dijete još u meni. Umjesto da je sve gotovo i da sam već na nekoj psihoterapiji i iscjeljenju i da se vratim na svoj posao koji izrazito trpi zbog ovoga, ja već tjednima čekam. Imam dva studija joge i pilatesa, imam jako puno članova, a već tjednima ne mogu raditi. Izvorno sam htjela raditi do kraja trudnoće."
https://www.index.hr/vijesti/clanak/beba-mi-ima-golemi-tumor-umrijet-ce-ili-zivjeti-kao-biljka-ne-daju-mi-da-pobacim/2361526.aspx
Što mislite o ovoj izjavi? "To dijete"? Da ima puno članova, dva studija joge i pilatesa, da već tjednima ne može raditi, a da je IZVORNO htjela raditi do kraja trudnoće...
Ja sam dosad uistinu pokušavala ne osuđivati je pa ni u srcu, ali nakon ovoga moram priznati da sam baš onako zatečena. Ona razmišlja o poslu? Koji izrazito trpi? Halo?? Već bi krenula na psihoterapiju i iscjeljenje i vratila se na posao da je sve već "gotovo"?
Znači, na stranu činjenica što nema isto stajalište o pobačaju poput mene i mnogih drugih, ali ona je "svakodnevno praktična". U ovoj situaciji? Hoćete li me i sad pitati zašto sam licemjerna jer ne znam kako je biti u njezinoj koži? Ja sam zaista pristojna u odnosu na komentare koji su se mogli pročitati (vezano za ovu izjavu, da ne bi ispalo da je samo meni nevjerojatna).
S početka je mjeseca, a s obzirom na to da ja nikad ne čitam IMbex, pardon Index, nisam pojma imala o ovome.
Ina, kako si gore napisala, sva sila ginekologa, hodača i sl. je osuđuje. Možda će je nakon ove izjave osuditi i pokoji prochoicer.
Međutim, ono što smatram vrlo pozitivnim što se stanja u društvu tiče, jest činjenica da je Mirela na svojem profilu podržala Festival slobode, a sva sila građana koja je "noževe dizala" na prosvjednike i one koji ga podržavaju - ipak joj je pomogla.
Udruga Solidarna koja je vrlo aktivna u promicanju "ženskih prava" pa i sad kad se skuplja novac za Mirelu - vrlo je agresivno zastupala tezu o potrebi cijepljenja svih... i o oštrim kaznama za one koji se tome budu protivili. To se ne može zaboraviti. A ipak aktivno "pomaže" Mireli.
I nisam pritom cinična. Ja sam zaista mislila da je podjela tolika da nema šanse kako se to neće dovesti u pitanje.
Ostaje činjenica da ja i dalje smatram kako joj ta ekipa zapravo ne pomaže, ali ok, već pretresena tema.