Baš sam čitala, mislim da ti se rastežu zdjelične tetive....a mene opet smeta nešto naprijed s desna :roll:
Nadam se da su sve to samo čari trudnoće :lol:
Printable View
Da, meni bi najprije jedan od pola sata možda, da vide što se događa, onda ako je to to, ide pregled, klistir...i nakon toga kažu: e sad idemo na jedan "malo" duži ctg..e sad ko ima sreće pa rodi kroz 2,3 sata kao ja npr. i nije tako strašno, ali da tako ležim po 6,7,8 i više sati, neznam baš kako bi izdržala, ali tako je kako je..
Ja sam danas malo šizila a po prirodi sam da kad me napadnu sumnje i neka panika da to nosim u sebi,jedino mm primjeti da nešto samnom neštima ali nepita jer zna da ču mu reći da nije ništa,od jutros od 4 sata sam budna nisam mogla spavati i bez veze ležala u krevetu i mislim sad će moj dečko malo se igrati kad ono ništa ne osjetim ga. možda će malo kasnije ,malo sam se uljulkala u neki polusan očekujući da ču ga osjetiti i opet nisam ništa ja osjetila i eto ti panike,a sinoć nešto čitala na rodi i toliko mi je trebalo u 11 moj muž ide kod svoje zubarke idem i ja snjim ko fol da odnesem nalaze svojoj ginički da vidi jeli sve ok a ja već to sama očitala,sreča moja što imam tako dobru doktoricu pa mi ide po špagi nebi me niko takvu podnosio,pita ona mene kako sam a ja ko iz topa nisam danas osjetila bebu,i što če samnom kaže ajmo na uzv da te umirim i da vidiš da je sve ok,kad je, beba uživa srce kuca uredno sve dobro i tek onda sam se smirila,i tako vozimo se kuči i pomislim ja na našu Lavko kako je ona kroz sve to prolazila,svakojake misli mi prolaze kroz glavu prvo sam rekla da ču razmisliti za carski a sad ja jedva čekam da rodim brojim dane ko dam sam u vojsci.
A vi finalistice vama sretno i što skorije da to riješite na najbolji način za vas i vaše bebe,a ove koje su na početku sretno vam i školski do kraja i neobazirajte se na postove kao što su moji,samo ga zaobiđite :)
Ajme Jo,mogu misliti koji je to osjecaj :-(...tako i ja ujutro se probudim,i ako ga ne osjetim 5-10 min odmah tresem trbuh,sreca svaki put se do sada javio.I sto je najbolje,nekad spavam cijelu noc,osim odlazaka na wc nakon kojih odmah zaspim,i ujutro se probudim,kazem MM,pa cijelu noc bebu nisam osjetila,a MM ce “kako ces osjetit kad spavas dubokim snom, a ja se probudim i beba me udara kroz tvoj trbuh, a ti spavas li spavas“ :mrgreen:
jedva cekam da dodjem do tog vremena kad se mice, da budem sigurna da je tu i da osjetim :-)
Loly - veliko nista
Pretpostavljam da amnioskopija nije ugodna ������
I ja sam sutra na pregledu i ctg-u poslijepodne
Jedino zelim na wc, imam zatvor :-/
Dobro vam jutro! Terminuše, ima li novosti?
Ja umirem od prehlade, pol noći nisam spavala od začepljenog nosa :(
Ljubilica kaj ti magnezij ne pomaže? (smućkaj duplo, da vidiš kak buš bežala :lol: )
Ljubilica, vjerojatno si prestala piti magnezij pošto si u terminu? dok sam pila veću dozu, nekih 250mg dnevno, na wc sam išla i po par puta na dan. S tim sam prestala prije nekih 10-tak dana i popijem samo onaj šumeći od 80mg, doktor rekao da mogu to do kraja, ali isto mi je stolica počela štekati. Nije još zatvor, ali svaki drugi dan sam na wc-u ali me i to smeta.
Mi smo u 38tt:klap: Mužić dolazi za 8 dana. Nadam se da će se strpiti naš dečkić još samo toliko.
Anabeg ~~~~~~ da decko jos malo priceka.
Kad vec pricate o magneziju, zanima me kaj ste koristile? Od kojeg proizvodaca i koliko mg? Jel grijesim ako pijem neke obicne sumece?
Jo :love2:
Ako te tjesi, meni je moj carski bio lijepo iskustvo
Dok prvi vaginalni nakon toga bas i ne, a zadnji vaginalni je bio bas lijep porod
ljubilice, amnioskopija ne mora biti neugodna, puno ovisi o doktoru
U prvoj trudnoci je nisam ni osjetila, doktor je bio divan
U drugoj mi je izazvala poprilicne bolove i krvarenje, u konacnici i trudove, jer me doktorica "izmesarila" :no:
Jutro trudnice !!! I ja sam jutros nesto nabrijana, slabo sam nocas spavala...ubija me nesanica...obavezno se moram barem 1 put dic na wc i onda nikako zaspat..pa me ulovili neki grcevi, pretpostavljam da su crijeva u pitanju a ne nesto drugo ali isto me odmah ulovi nekakva lagana panika...Kad ste pocele pit magnezij u kojem tjednu ??? Ja za sada pijem samo folnu ( danas sam 9+6 tt).
Maybe ja sam koristila magnezij direct biolectra i bio mi je super!
Ljubilice meni je dr najprije radio pregled, uh to je bilo malo bolno (mada je inače nježan), pa poslije odma amnioskopiju koju iskreno nisam ni osjetila!
Bebeto meni je dr.rekao da pocnem u 12 tt
Loly koliko miligrama si unosila dnevno?
Bebeto, koliko znam neće štetiti ako ga uzimaš cijelo vrijeme u trudnoći, a preporučljivo je prestati zadnjih par tjedana. Ja sam počela piti dosta kasno, negdje u 6 mjesecu otprilike kad sam počela osjećati kontrakcije i kad nisam mogla spavati zbog grčeva u listovima. U svakom slučaju posavjetuj se sa svojim dr.
Donat pijem i dalje, skoro po 3dcl dnevno a sumeci sam pila od 375mg i sad pijem neki vulgaris, baš slab. I osjećam da moram na wc i ništa. Posebno jer imam pregled pa da me jos tamo ce ćopi
Ljubilice, meni zna pomoći i Bio aktiv. Onaj malo veći u bočici ili dva ona manja. Pa probaj.
Nisam se uopce naspavala.stalno se vrtila.jutros sve ok.nista me nije bolilo.ali samo sto sam malo pospremila kuhinju i dala sinu dorucak odmah ta bol.
Zadarmamica sigurno se sve doli siri kako beba raste pa zato ta neugodna bol...imam i ja ponekad tu bol u donjem dijelu ledja i pritisak na debelo crijevo...Hvala vam na info za magenzij...pila sam onaj sumeci u proslim trudnocama ali se nemogu sjetit od kada...za sada jos nemam grceva u nogama a i stolica mi je prilicno uredna sto me cudi..
Nisam imala tu bol u prvoj trudnoci ovako na pocetku.
Danas sam 11tt.
Zazovi svog doktora pa mu opisi tu bol ako ćeš biti tako mirnija...
Zadarmamica zvrcni ti ipak dr., čisto da budeš mirnija da je sve ok!
Maybe ja sam negdi od 12 tt (moze se i ranije) počela s magnezijem i pila ujutro i navecer po 300 mg, i po preporuci dr. prestala u 36./37. tjednu!
Popila sam kakao na tašte a inače imam blagu intoleranciju na laktozu pa me nekad iznenadi odlaskom na wc a nekad samo grčevima. Dogodilo se ono prvo ahahaha
Zadarmamice ja vjerujem da su samo ligamenti u pitanju, čitala sam zadnjih par stranica i neznam da li si pisala piješ li Mg. Ali, radi svog mira nazovi dr. Ja sam do sad mozda 3-4 x Popila i normabel od 2 mg kad me znalo boliti iz nekog meni nepoznatog razloga
Zvat cu ju popodne.imam i njen broj mob ali mi glupo zvati van vrimena.
Pijem folnu i duphaston 2x.
Magnezij cu danas kupiti.a donat mg pijem i pomogne za zgaravicu i probavu.
Ja sve bolove prijavim ginićki. To što ih i druge trudnice imaju i sve je ok, ne znači da ih i ja imam iz istih razloga. I nisam pogriješila jer sam dobila duphiće.
Meni je rekla da pijem Mg (isto direkt) u 15tt. Nakon mjesec dana prešla sam na 1 vrećicu, ali svaki drugi dan jer imam nuspojave.
Neki dan sam se prepala na pregledu jer se nije čulo srčeko. Samo je nešto jako rondalo, al srčeko se uopće nije čulo. Panika. Nasmiješila se i rekla da se ne čuje od mojih crijeva. Ipak je u igri 6 duphastona dnevno. Onda je napravila redovni (2.) uzv i beba je dobila sve same 5-ice (i ne vidi se spol). Al škicne ona svaki put na uzv da vidi veličinu bebe i kak se miče.
Evo i mene sa pregleda i ctg-a, i dalje 3 cm otvorena, ctg uredan, mali samo skace i lupa, imam osjecaj da je veliki decko, u ponedjeljak je procjenjen na 3450 g, danas nam je 38+0...
trudova nema na ctg-u,..trema uhvati na momente, trudim se sto manje misliti na porod...
Sretna sam sto smo dogurali do ovih tjedana s obzirom da sam se pocela otvarati u 33 tt...
Sad krece utrka, tko prije rodi, nek javlja!!! Sretno svima...pusa mojoj terminusi, da izdrzi jos 8 dana!!!
Pusa i tebi terminušo:heart:
Ja se maksimalno čuvam, samo da ovaj moj malac izdrži još 8 dana.. da me samo vidiš ujutro kad ustanem..sobe su mi na katu, praonica također, tako da ujutro prije nego siđem dolje obavim sve, tako da se ostatak dana ne moram više penjati po škalama gore..ustanemo dam djeci jesti i legnem na kauč, pa ispratim stariju samo vani na dvorište kad je susjeda vozi u vrtić i natrag na kauč. Baš su me jučer moje cure pitale zašto stalno ležim..nisu baš navikle da sam toliko mirna...čim me nešto štrecne odmah se preznojim od muke da se nešto pokreće...eto ja se pazim koliko mogu, mislim 38tt je tu, nemam se razloga baš više toliko čuvati, ali čuvati ću se i probati izdržati dok dragi dođe..iako sve moje čuvanje neznam koliko ima sad utjecaja, jer kad krene krene, povratka nema...
e sad se dosta nas skupilo u sljedeća 2 tjedna ako se ne varam: loly, ljubilica, blueone, željka, ti, moja malenkost..neznam jesam koga preskočila.
Ma kazem ti, guzva na vidiku, puno nas je u finisu! Ti samo odmaraj, to itekako pomaze...a ja pokusavam vratiti kakvu takvu formu nakon pustog lezanja, sve zivo boli!
Sad ce krenut maraton bebusa ;)
Evo ja cekam na pregled i ctg. Pomalo me trbuh boli kao da cu dobiti.....
ljubilica,
mislim na tebe! :heart:
Cure sretno! !!!! Koji baby boom će bit uskoro!
uuuuuuu ljubiliceeee :-)
Meni se plače..... Bit će najluđe kad me pošalje doma
ljubilice što kaže ctg? jesi obavila?
Taj ctg bi zapalila tako mi svega. Kada mi je porod poceo, pon ujutro oko 5h, citav dan u trudovima, hite me na ctg i nema niti jednoga...oni misle da se ja zezam, jel. Kada je mala bila za izgon, pocela sam tuliti da citav dan imam trudove a da mi nisu vjerovali radi glupog ctga i da ja sada nemam snage tiskati :drama:
Kod mene ništa novo,ctg uredan,zatvorena,uzv ok,bebač procjenjen na 3300g. U nedjelju opet...već dva tjedna me pregledavaju svaki drugi dan i nikad nisam imala nikakvo krvarenje,danas prvi put smeđi iscjedak nakon pregleda,a nije me ni bolilo,baš je bio ugodan dr. Jel to znači da se nešto pokreće? Nadam se da ne jer mi muž ide na put i vraća se tek sutra popodne...uh toga me najviše strah da ću roditi baš kad je on na putu,a tako odlazi dva puta tjedno.
Ljubilice šta kaže ctg?
Meni je u prosloj trudnoci krenulo nakon pregleda 39+1tt smedji iscjedak i kao neki lagani grcevi sto sam ja mislila da je probava i onda po noci malo jaci grcevi i ode vodenjak. Sijecam se da me onda bas bilo narucilo da skoro svaki dan dolazim na ctg, i eto bila jednom...sada me jos nisu poslali na ctg, a sljedeci tjedan imam kontrolu bas na 39+1tt
Evo i ja obavila ctg i pregled kod svog doktora! Ctg uredan, trudova nema, otvorena i dalje 3 cm, plodna voda bistra, kaze dr doli sve lipo smekšano, spremno za porod, jos samo fale trudovi ;) Sutra ctg u bolnici, bit cemo 40+4
Savjet: posto kadulja nije dobra, mogu li grgljati slanom vodom? Svrbi me grlo, punim se slajmom, neka prehlada me napala :-(