Lovelife cestitam, prekrasna beta. Neka bude skolska trudnoca ❤
Printable View
Lovelife cestitam, prekrasna beta. Neka bude skolska trudnoca ❤
Lovelife cestitam od srca, bas htjela pitati kakva je situacija ❤❤❤ Ja sam vadila betu 2 puta jer im je bitno da se uredno dupla i nakon toga mi je ginekologica javila termin kad da dođem kod nje. Btw mene je isto mao boluckalo prvi dan odmah nakon transfera i narednih dana kao neki leptirici, to je ono sto sam odmah na prvu primjetila, mada sam surfala ovim forumom za simptomima da vidim da li imam sta od njih i nisam imala skoro nista sta su curke navodile.
Mali info za one kojo idu u Pronatal Prag, mi smo isli par puta preko Linza i bilo je super, preko Brna smo isli samo prvi puta i to je bilo koma jer je cesta bila dosta u radovima, a to je bilo u 9 mjesecu znaci da i dalje isto.
Drzim fige svima koji idu, mi planiramo u 8 mjesecu, cekam menstrauciju krajem 7 pa cemo vidjeto endometrij i sve ostalo.
Lovelife, čestitam! :-D Divne vijesti, uživaj u visokoj beti :-) Nadam se da će Gregibela nastaviti u tom tonu.
Draga Rominka, i cure koje znate, kako se naša trudnoća računa? Meni je zadnja m.bila 16.06.,a transfer 08.7.-5 dnevne blastice..?
Hvala Brananis! I ja očekujem Gregibelu u klub
Meni svi ginekolozi racunaju od 1dana zadnje menstruacije. Menstruacija bila 12.11. a transfer 5dn blast. 3.12.
Lovelife, racunat ce po zm. U biti sve ovisi tko te vodi. Moja je vodila po transferu, ali razlika nam je bila 2 dana izmedju trasfera i zm pa je rekla da ce po transferu kad vec tocno znamo sve. Ovako odokativno, rekla bih da ce tebi biti razlika i veca od dva tj...imas na netu ivf kalkulatore pa pokusaj sama chekirati.
Hej cure.Je li koja imala sličnog iskustva?
Stomak grudi bole od 2 dana embriotransfera
9 dan nakon embriotransfera blastocista test negativan.
Da li je koja imala iskustva mozda sa kasnijim pozitivnim testom,ima li nade
Lovelife, čestitke od srca! I kod tebe će izgleda biti double trouble
Lovelife, čestitam, pratila sam te sa pripremama prije FET-a, drago mi je da je bilo uspješno. Kod mene status quo, kako ne radim radi korone, čistim apartmane, dosta fizičkog posla, tako da sam van planiranja. Tako je to u životu, planovi su jedno, život često nešto sasvim drugo. Uglavnom, puno uspjeha.
Hvala Panta13, Sada je trenutno takva situacija, ali ako imaš snage, izdrži, i doći će i tvoje vrijeme..
Hvala draga Sanrio❤️
Cure, danas Beta 3118.02 (15.dpt)
Cure, da li je koja imala problem sa zatvorom i tvrdom stolicom? I kako ste to rijesile? Pretpostavljam da se ne smijemo naprezati, ali sto nikako drugačije ne možemo? :o
Lovelife, osim hranom mozes si uzeti magnezij citrat (u dm ti je najpovoljniji, njihova marka) - osim sto moze imati laksativni ucinak, dobro ce ti doci za grceve, kontrakcije, san. Uzimas na vecer pred spavanje. Gledaj sto raznovranije jesti, uvedi si kefir/fortiu ili nesto slicno.
Jelena iskreno, ne zvuci mi bas, ali betu vadis 14ti dan. Blastice se znaju rano pokazati na testi. A bolovi...pravilo je da pravila nema. Mene nije nista boljelo, 7. dan me probolo u kupovini da sam zvijezdice vidjela i to je to. I imala sam najpidje snove ikad.
Hvala Rominka, uvijek tu za nas ❤️❤️❤️..
Lovelife, sad ti pocinju muke i vjezbanje strpljenja. Slusaj svoje tijelo no nemoj panicariti. Osjecat ces bolove, lagane grceve i to je sve normalno jer se maternica siri. Ako su duplici, iskreno mislim da mozda samo ranije pocnu ti grcici jer im je potrebno vise mjesta.
Jelena, da zadnji pokusaj je krenuo nepripremljeno, slucajno u prirodnom ciklusu jer sam ja na tome inzistirala. Svejedno je dr uveo 7 ili 9ti dan, nisam vise sigurna, estrofem ali vaginalno jer ga ja lose podnosim kad ga oralno uzimam. Od transfera je uveden crinone gel, decortin/prednison 5 mg, do transfera 2,5mg i od transfera fraxiparin 2500 a kasnije od 5000 iu do kraja trudnoce i opet 2500iu nakon poroda. Cilj je bio sto manje hormonski dirati organizam jer ja imam gadnu reakciju na kombinacije estrofema/utrogestana/decortina. I utrogestane sam do pred kraj trudnoce vaginalno uzimala, dok sam mogla od trbuha :)
Lovelife yay!!!! Duplići it is ❤❤❤ Panta13 drzi se ❤
Hej cure, zanima me da li je netko od vas koristio akupunkturu za ivf i kakva su vam iskustva? Ja sam krenula prije nekih mjesec dana kod Sandre Morovic u Aviva kliniku.
Mausflee:love:
Ja sam čula da je jako dobra abdominalna masaza.. jedna cura je išla nekoliko puta u pripremi za IVF i ostala trudna prirodno (nizak Amh), ali mora biti stručna osoba jer to nije “klasična” masaza. A vjerujem da je i akupunktura dobra!
Rominka, ne bojim se bolova koji slijede zbog rastezanja maternice i širenja zdjelice, već taj odlazak na toalet, jao :ups
Opet reze poruke...
Cice ogromne i bolne, ali to pripisujem utricima i estrofemu. Doslovno “cice-ubice”. I cesce pisanje. Ostalo nista ne osjecam... Grozan mi je taj “prazan” osjecaj. Stalno imam paranoju da sam ispisala balstice odmah nakon ET kak mi je mjehur bio pun. Valjda to nije moguce...
[QUOTE=Rominka;3170646]
A koji dan ciklusa je transfer,to se verovatno ne zna tačno,kad je tebi bio
I jesi li pratila dane nesto mi jedna zena rece da je koristila neke tračice i radila svaki drugi dan ultrazvuk
Gregibela počela sam sa Donat Mg, chia sjemenke i domaći kefir.. to ću kroz dan rasporediti..i nadam se da će pomoći.
A kako se ti osjećaš? Ja sam bila bas neka umorna, i najviše mi je odgovaralo ležanje, čitanje knjiga, spavanje, iako sam išla 2x dnevno u laganu šetnju. A koliko si ležala nakon transfera?
Ma sigurno ce ti to pomoci.
Ja sam umorna i inace, tak da ne pripisujem ni to postupku. 15-20 min nakon transfera sam se smjela ici popisati, a nakon toga jos lezanje dok nije proslo sat vremena nakon ET. Nemam nikakav osjecaj i to me izludjuje. Tebi su vracali 23 dan ciklusa? A koliko ti inace traje ciklus?
Da, vraćali su mi 23.dan; inače mi je ciklus cca 31-32 dana (reguliran hormonima)
Drage sve. Ako ste bile u postupcima u periodu od 19.03 do danas ( ovaj period epidemije) molim vas da nam pomognete i ispunite anketu.
Cilj ove ankete je prikupiti informacije o iskustvima žena u hrvatskom zdravstvenom sustavu za vrijeme pandemije COVID-19 tijekom postupaka medicinski pomognute oplodnje. Rezultati ankete koristit će se u svrhu objave zajedničkog tematskog izvješća udruge Roda i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te zagovaranja za zdravstvenu skrb žena temeljenu na dokazima u doba javnozdravstvene krize poput pandemije COVID-19. Hvala
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...mSWjw/viewform
Draga gregibela,
podsjetila si me na moj prvi transfer. Toliko mi se piškilo da sam mislila da će mi mjehur puknuti. I jednostavno sam otrčala na wc i vratila se na mirovanje dok nas nisu pozvali...tako da, ak se primi, primi se ;-) iako razumijem, svakakve misli i gluposti prolaze kroz glavu u iščekivanju. I što se simptoma tiče, školski sam primjer da može uspjet i sa hrpom simptoma (curka) i bez ikakvih simptoma (dečko). Držim fige :love:
JelenaJA, žao mi je :-(
Draga Sejla, bas si me utjesila. Hvala ti!
Evo dosli sinoc na more pa se nadam da cu malo manje misliti o implantaciji, simptomima/nesimptomima. Znam da su bazeni zabranjeni u ovom periodu, ali lagano plivuckanje u moru ne bi trebalo nikako stetiti?
Rominka hvala na odgovorima ⚘
Gregibela, nemoj se brinuti :) Meni se nakon prvog transfera isto jako piskilo jer sam krivo shvatila uputu da dodjem punog mjehura (nalila sam se koliko sam mogla popiti) i trcala na wc. Sve je proslo u redu, a u mojoj bolnici ne prakticiraju mirovanje. Beba je ziva, zdrava i svojeglava :)
Sretno!
Evo mali update,
Upravo rezervirala hotel u Pragu, odlucili smo se na put busom. U cet mi je 10 dan ciklusa pa idem na uzv.
Sve mi to tako brzo doslo, i nestvarno, to da sam vec za 10 dana u Pragu.
Molim informacije gdje se moze nešto fino pojesti a da nije preskupo.
Hvala draga Munkica!
Odbrojavala sam te minute u hladnom znoju, samo da mogu na wc.. Znam da se u nekim klinikama vise ne prakticira mirovanje nakon transfera. Ovo me bas iznenadilo. U sali su me prebacili na krevet i bas rekli da se tek nakon 20 minuta smijem dici na wc, a onda ponovno lezanje do sat vremena nakon ET. Ovo cekanje izludjuje pa mi svakakve misli prolaze kroz glavu. U svakom slucaju, hvala na tjesenju moje nerazumne glavice...
Proguglaj nešto što se zove LOKAL, to su modernizirane pivnice, imaju jako dobro pivo i vrlo povoljna dnevna jela. Ima ih na više lokacija u gradu, ja sam bila u Lokalu u ulici Dlouha, što je vrlo blizu centru starog grada, i bila sam u jednom kod samog Karlovog mosta (sa hradčanske strane).
Hrana je jako ukusna, češka nacionalna, svaki dan imaju nova dnevna jela, i to objave na webu pa možeš pogledati.
Cijene su vrlo povoljne.
Drage cure, kada ste vi išle na prvi Uzv nakon transfera?
Gregibela, kako si?