i tebi bubekica :kiss: iz tvog kvarta :trep:
Printable View
Drage moje, danas obavljen transfer 1 blastice i 1 morule!!
beta 26.2!!
Sandra1971jel može link od tog članka ili gdje se može naći? Možeš mi pp poslat. Ja sam svugdje tražila uspješnost pojedinih klinika i nisam našla,pa molim te pojašnjenje.
ruza super! :-D mozemo izmjenjivati simptome, meni su isto vracena blastica i morula :-)
Ima koga sutra gore na punkciji? :/
Pozdrav svima,dugo me nije bilo na ovoj temi.. da malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kolektivno svima,,,, Sandra1971 glavu gore,sto nas ne ubije,ojaca nas..na zalost to je surova istina,sva ta statistika,al kad bi se sve vodile njome,nitko od nas ne bi isao u postupak,to je samo statistika...i ja se ne povodim njome,,ne zelim tako razmisljati...na zalost tako je to,al idemo dalje...
tanja1 kakve su vijesti iz laba?
cure, vi koje dugo čekate na postupak, mislim da neke privatne klinike imaju slobodne termine na račun HZZO
evo teme:
http://forum.roda.hr/threads/78787-P...=1#post2343591
da odmaram...:raspa: čuvam dječicu.... :-D
Nisam baš dobro shvatila, ali čini mi se da kad su godine preko 42. da nije više sve na teret HZZO.... da li je u pitanju dio plaćanja za lijekove ili za postupak nisam sigurna :-o :nope: :neznam: no, kako već napisah-nekad ni ne skužim što mi je rekao, a nekad zaboravim pitati što me zanima... kao da sam pijana od brzine skakanja na stol i sa stola, jer kad sam u postupku imam osjećaj sve te dane kao da sam na pokretnoj traci :lool:
Ja uvijek izađem iz ordinacije da nešto nisam pitala,drago mi je da nisam jedina. :lol:
Pa meni nije bilo to jasno s plaćanjem,ali čula da se i to može,samo mi ne znam kako se to obračunava.
uh.... i da ne bude zabune, nije mi to rekao dr..... :nono: ne znam od kud mi je taj podatak, al kao da sam tako negdje nešto čula.... :lol: sad nema sumnje - stvarno sam na pola luda :-o .... no, kako god - kad uđem drugi put kod dr. ne dam se van dok ne pitam sve o toj temi :trep:
Sandra, pogledaj ovu temu http://forum.roda.hr/threads/77209-P...vaša-iskustva. da li ćeš ići u postupak preko HZZO-a nakon 42. g. ovisi isključivo o procjeni tvog liječnika - on ima ovlast odobriti ti postupak ukoliko smatra da postoji realna mogućnost postizanja trudnoće. koliko se šuška, dr. A je poprilično krut po tom pitanju. ako ćeš već plaćati postupak, svakako razmisli o privatnim klinikama - mislim da se nikako ne isplati provoditi dane i dane u državnim, a za isti novac kod privatnika dobiješ 100 puta bolji tretman. kada se ne ide preko HZZO-a, sada se i u državnim klinikama plaća SVE - i lijekovi i postupci. prije su postupci bili neograničeni, a plaćali su se samo lijekovi nakon ispucalih stimulacija... sretno!
Frka hvala.... i u pravu si, ako odlučim plaćati, onda naravno da bih izabrala privatnu kliniku....ali mislim da neću,jer ne mogu i za to dizati kredit-što bude, bude 8-)
Imam jedno pitanje u vezi punkcije... Je li se isto mora doci do pola 8 ili se moze dogovoriti da dodjem u 8? Suprug mi radi nocnu, pa da ne trazi slobodan dan ako mozemo malko kasniti...
Mislim da moze, al ne kasnije jer moras primiti lijekove. U utorak je pao snijeg pa su pacijenti dolazili svakako, nije bilo problema. Koja si na redu za punkciju ovisi kad dobis stopericu, ak ju dobis u 21h, onda si prva, ako dobis u 21:15 druga itd. pa vjerujem da se i tako moze malo pomaknut u dogovoru s dr i sestrama.
Hvala! Onda cu zamoliti dr sutra...
Uh, koja guzva danas! Bit ce puno posla u ponedjeljak... Mene je upisala kao 13-u za punkciju, a jos ih je puno bilo u cekaoni iza mene...
o bome je bila guzva. dr je radio ko na traci. ja sam prije izasla nego sam usla. ugl vratih se sad sa stoperice. u pon punkcija. malo me strah. ipak je prva. a i obzirom na brzinu pregleda ne znam niti sto da ocekujem.
imam pitanje jedno.
kako imam nizak tlak, a na punkciju trebam doc nataste, mogu li bar vode popit doma da se u bolnicu ne skljokam?
sandy0606 možeš popiti vode doma i nastaviti piti vode putem. Na tašte znači da ništa ne jedeš i ne piješ tipa kavu, mlijeko, sokove...
Sandy, ja isto imam nizak tlak. Sestra mi je rekla da prije punkcije ne pijem niti vodu niti lijek za štitnjaču. Znači, apsolutno ništa... Još mi je bilo ok kad smo došli gore, no nakon injekcija sam jedva usla u salu. Naravno, i nakon punkcije se svi nekako dosta brzo oporave, a ja nisam mogla doći k sebi zbog tlaka. Nakon nekog vremena mi je sestra dala jednu bajaderu i malo vode a čim sam izašla u cekaonu mm je otišao na 1 kat u restoran po sendvič jer sam rekla da bolje da mi bude i muka nego da se srušim... Uglavnom, bilo bi tidobro ponijeti si vodu i neki sendvič. Sretno!
I meni je prva punkcija i imam veeeliku tremu! U jednom jajniku nemam nista, a u drugom imam "puno dobrih komada" haha, to je sve sto mi je rekao.
Sandy možeš popiti vode doma, ipak će proći vremena dok ne dođeš gore. Meni je zadnji put sestra rekla da mogu vodu, pogotovu ako imam nizak tlak (rekla je: možete popiti malo vode ali ne hamper). Ali onda isprazniš mjehur prije punkcije. Sretno!
sandy0606, tajcigb - sretno sutra!!!
Hvala! Drzite nam fige! ;)
Na VV su ful strogi oko tog na tašte, ja sam uvijek malo popila prije punkcije osim kad bih išla u opću anesteziju (u drugim klinikama), isto imam nizak tlak i dosta mi je teško bilo ne piti ništa 5,6 sati