Hvala :-*
Printable View
Hvala :-*
Zone sam ja računala po Karvonenovoj formuli jer previše odstupam prema ovoj generalnoj formuli (koju mi ssat izračuna automatski). Karvonenova uzima u obzir i minimalni i maksimalni puls (pri čemu je minimalni nekakav pokazatelj forme, što je niži u mirovanju, to si u boljoj formi). Kad oduzmeš minimalni od maksimalnog dobiješ radni puls, što je on veći to su ti veće mogućnosti, tj. u boljoj si kondiciji.
Npr. moj maksimum nije 177 kako bi bilo prema formuli 220 - godine, nego sam nekoliko puta i preko 190 imala. Kao najviši sam uzela 187, oduzela 55 koliki mi je trenutačno najniži, i dobivenu vrijednost 132 pomnožila s 0,85 (gornja granica aerobnog treninga). Dobila sam 112,2 i zbrojila s minimalnim te je konačni rezultat 167,2, što znači da sve dok treniram do 167, to je aerobna zona.
Kod općenite formule koju izračunava moj sat bilo bi 220 - godine = 177 pomnoženo s intenzitetom (x 0,85) iznosi 150,45, što znači da mi je to gornja granica aerobne zone. Vidiš kolika je razlika između 150 i 167.
Sad sam natrkeljala, evo na brzinu dva linka, prvi je općenita formula, drugi je ova preciznija,uzima u obzir kondiciju, a ne samo godine:
http://www.skidajkile.hr/treninzi/ae...vjezbanja.html
http://www.topendsports.com/fitness/...en-formula.htm
tnks Vikki, probat ću izmjerit. Ja sam max imala 206 kad sam radila insanity, baš je bio zabavan :lol:
Ja zabušavam od srijede.
Cijeli vikend u gostima, možete si samo zamisliti što sam sve jela :)
Danas ću prvi dan Ripped in 30. Javim kako je bilo.
ja sam jutros preskocila vjezbanje. bila sam budna pola noci (nisam mogla zaspat pa sam gledala oskare :zid: )
ali vrime je lipo pa se nadam trcanju sa prijateljicom danas
Svaka čast cure, ovo stvarno postaje topic za experte. :klap:
Ali, evo da se i ja pohvalim. U subotu odradila BFBM, a jučer alpha cardio. Ja sam se baš bojala da neću moći ni pola odraditi u alpha cardio. Odradila sve, samo nekoliko vježbi odradila modificirano. Baš sam :-D. Danas kao odmor uz zumbu.
zuska, koliko se sjećam, neko je ovdje pisao da je BR završio samo sa utezima...i ja isto mislim da ti rastezljiva traka ne treba, sve vježbe se mogu prilagoditi utezima...a što se težine utega tiče, iskusije cure su savjetovale da se pređe na veće težine kada sa tim težinama sa kojima trenutno radiš ne osjetiš opterećenje...
Ja sam sve odradila i imala utege od 1 ( skoro nikada koristila) od 2 kg u većini vježbi sam njih koristila i od 5 tek nedavno imam ali oni se koriste u rijetkim vježbama tipa hammer curls ili wood chops.
A kaj se tiče trake imam jednu ( fala Kavofobica) ali je dosta jaka naspram njihove i neke vježbe nisam moga odraditi, njihova je duža ove moje i čini se laganija.
Nije da se ne može bez nje jer se može ali neke su vježbe za vučenje i fokusiraju se neke druge mišiće od onih koje koristimo kod utega.. ako ti to nije važno ne moraš ju nabavljati.
Rađe uzmi uteg od 4-5 kg ovisno o mogućnost jer dobro dođe kod zahtjevnih vježbi s manje ponavljanja.
A gdje nam je kavofob?
2. tjedan vježbabanja prošao i ode još jedna kilica (total: -2,5kg)
Danas sam nesto sama slozila, cak je jedan bio combo :zhang: a sastojao se od 10 one leg dead liftova (svaka noga 10) i 10 sklekova. I poslije razne vjezbe za trbuh, core, guzicu. I nakon toga 10-ak minuta cardio.
Par ljudi mi je komentiralo da sam smrsavila. A ja se ne migu skopcati :lool:
Mozda, ali samo mozda :mrgreen: sam stvarno ojacala u nogama, a nesto se stanjila gore pa se tako cini :tjesi_se:
Tri dana ne vježbanja, osim živaca. Nisam danas bila ni u školici. Dijete na rukama, skidanje temperature, nespavanje. Sutra ću. Bravo Canaj za kilice, Anči!
Palci, drzte se :-)
Anci, super! Vidjet ces kako su combosi dobri. Kad smislis neki sa vise pokreta, onda mi je to super odraditi kao amrap.
i fakat, di nam je kavofobica?
palcica :love:
bravo canaj!! :klap:
anci mjeri se :mrgreen:
ja sam jucer samo biciklu provozala, to mi je 7km. veceras imam insanity pa jutros nisan vjezbala
palči, držt'e se! :love2:
Canaj :klap:
Anci :lol:
kavofobica :love2::heart:
jutros mojih prvih 10K - vrjeme 1:06, pace 6,36.
Vikki, mjerila jutros, min HR mi je 59. Moram ti danas malo izračunat, sad kidam kuhat i spremat se...
Vikki, ja ovo računam i min max HR bio 160-171 odnosno 164-176 (ovisno o varijanti) ... šta kažeš da onda uzmem 162-174 kao definiciju tresholda :mrgreen:
btw. avg mi je danas bio 162....
Nisam te shvatila, Danči. Koji ti je maksimalni? Ako si imala nekoliko najvećih vrijednosti, većih od one kad oduzmeš godine od 220, uzmi prosjek tri najveće, koliko bi to bilo?
Hvala cure! Jedva skinuli 39 (prva djetetova boljka), ostala je samo još živčanost. Zato će mama večeras na dva treninga. 8-)
Kaže doušnica da se u školici samo rastrčava, nekoliko puta po dvije minute trčanja - zaista za početnike s velikim p. Onda je i dobro što neću moći uvijek dolaziti.
Danči, bravo za 10 km!
Canaj, nisam pratila, s koliko kila si krenula? Meni je smršaviti science fiction, očito nešto radim krivo.
Vikki, nisam u ova 2 trčanja imala nikad HR preko onih 220-godine. Imala sam kod insanity-a, zato sam uzela 2 varijante: u prvoj sam računala da je max 190, a u drugoj 195. Pa onda definirala interval 80%-89% pa napravila prosjek ta 2 :lol: a štaš, analitičar-revizor :lol:
jučer w11, danas w12
w12 mi je super!
cura mi je jako bolesna, doma sam s njom. toliko je bolesna da me samo gleda dok vježbam :škartoc:
njihov resistance band je dosta dugacak od onih sto sam ja nasla po ducanima. tako da sam ja vec izmjenila dva. i kao sto je neko rekao neke stvari je dosta tesko napraviti s tim kracim.
utezi, ja volim one od 2 kg, ali realno mogla bi neke vjezbe raditi i sa 3-5 kg, samo mi neugodno, jer me MM vec gleda malo cudonvato kad kazem da moram kupiti nove utege.
betty ~~~~~~~ nadam se da ce brzo ozdravit!
ja cu danas najvjv focus beta core cardio i trbusnjake iz focusa. to nam je taman sat vremena
http://www.jillianmichaelsbodyrevolu...ce-cables.html
Ima ih ona na stranici. Međutim, ne znam koji bi bio dobar, level1 ili 2 :/
A i ne šalje van Amerike.
znam da ih ima ona, ali mi je stvarno blesavo to kupovati. iako su na sale.
Betty, palci, vibre malenima ~~~~~~~
Cure s malim bolesnima, drzite se :-)
Ja sam se i danas malo unistila pa koga zanima...
For time:
25 1/2 burpess (bez skleka :mrgreen:)
1. Combo 8 rundi:
1) 10 wall shoulder tap
2) 2 dive bombers
3) 4 reptiles (bez skleka)
4) 6 pistols (alternating legs)
25 1/2 burpees
2. Combo 8 rundi:
1) 1 bulgarian bag clean&press
2) 4 squat to backward lunge (alternating legs)
3) 3 diamond push ups on bulgarian bag
25 1/2 burpees
zhang, sve mi je savršeno, samo kad vidim pistol ...... :psiholog:
i daj vrijeme na vidjelo :lol:
evo ja ga odradim sutra ujutro ako me ne budu bolila koljena jer me bole od trčanja (ali ću clean & press sa girjom 12kg 1L+1R a ove pistolse ću morat assisted - šljivi ga, nemrem bolje) ;)
Ti si samo pistole nasla? Ja bih modificirala jos neke :lool:
I diamond PU, dive bombere npr.
Vrijeme je 35:50, ti ces me sigurno sisati...
Malo je drukciji clean&press sa girjom i sa vrecom, probaj s vrecom (to je s dvije ruke, naravno).
inace, i ja se na postolsima na lijevoj klimatam i moram si malo pomoci. Desna je super.
Ajd probajte pa javite dojmove...
Anci :lol:
E, a reptile su mi otkrice godine! Super mi je vjezba.
Sve se racuna :-)