Kad se moja upisivala Tituš nije imao dane otvorenih vrata kao ostale škole. Moglo se uz najavu doći u školu.
Printable View
Da, larmama je u pravu, Tituš nema dane otvorenih vrata.
Točno. Pitala sam sina, on je najviše vremena proveo na štandu Tituša i rekli su mu da nemaju dane otvorenih vrata.
Dan otvorenih vrata VII. gimnazije - 24.5. u 17h.
Dan otvorenih vrata II. gimnazije - 30.5. u 18 sati.
Evo i za desetu
https://deseta-gimnazija.hr/?p=4605
u subotu 18.5. u 10h
Ajme ako moj sin vidi ovo: https://novac.jutarnji.hr/karijere/t...igara/8875151/
Ni 5.0 neće biti dovoljno za upad, odmah bi mogli uvesti prijemni :lol: .
Fora. Meni se sto pitanja otvorilo. Je l negdje predstavljen taj projekt?
Npr. odakle im nastavnici? Je l misle one koje imaju obrazovati u smjeru informatike ili nove zapošljavati? Koja je to struka? FERovce i PMF-ovce će teško dobiti. Odakle im sredstva za održavanje opreme kad prestane projekt? Čini mi se baš kompliciranim za provesti. Držim fige da to ispadne nešto dobro isplanirano.
Ima li itko informacije iz sportske gimnazije (opća g.) u Selskoj, kakav se profil djece, u smislu ocjena, tamo upisuje i kakva je općenito razina i kvaliteta nastave?
(ne pitam za sebe)
jel mora uz povjest i šah trenirati?
profač koji ima povjest je zagriženi šahist
znam i ja jednog koji je zadovoljan s sportskom školom sad je 4 razred i perspektivni košarkaš baš
ali ga baš ne viđam često
znam i jednog bivšeg učenika te škole
Čokolada, od naših poznatih sin ide tamo, u OŠ je prolazio sa jačom četvorkom, u nekim razredima peticom, cca 4,4... Upao je tamo.
No jedino sto sam cula da se nije nesto pretrgnuo od ucenja, kaze mu otac da uci vrlo malo, prolazi vrlo dobrim...
Hvala na info.
Čoksa, znam i ja jednog dečka, on je sad maturant. Reprezentativac u borilačkom sportu, često izostaje zbog putovanja na natjecanja, ali čitavu gimnaziju je prošao sa 5,0 ili blizu tome. E sad, nemam pojma je li on bistar i dobro organiziran ili škola nema visoke zahtjeve, tko bi to mogao procijeniti i kako?
Mogu ga pitati kad ga vidim kakva je struktura učenika, ocjene, njegov dojam o školi....
Kapa dolje XV. gimnaziji, misle unaprijed na ono što je meni proletjelo kroz glavu već više puta tijekom ovih priča o prijemnim ispitima:
Njihov komentar s javnog savjetovanja:
XV. gimnazija 14.05.2019 10:41
Škole u Zagrebu koje provode provjeru posebnih znanja, a ima ih 7, predlažu da završetak prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere bude 30. lipnja 2019., a provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata bude od 1.7. - 5.7.2019. Razlog prijedloga je da se provjere mogu organizirati na način da učenik ne mora u jednom danu pisati pisane provjere u dvije ili više škola, a ima pravo prijaviti 6 obrazovnih programa. Prema dosadašnjem iskustvu učenici u Zagrebu često prijavljuju više programa koji provode provjeru, a roditelji postavljaju pitanje organizacije provjera. Jedan dan više bi omogućio školama bolju organizaciju termina pisanja provjera.
Odgovor MZO: Prijedlog je prihvaćen.
odlično. ja sam se baš pitala kako se sve provjere organiziraju unutar 4 dana, a da se ne preklapaju,
odnosno da klinac ne mora na dva prijemna jedan iza drugog isti dan :-o
može li mi netko napisati iskustva iz gimnazija sa dvojezičnom nastavom.
da li mislite da je, ako prođe prijemni, to i dokaz da dijete ima dovoljnu razinu znanja jezika
da normalno prati nastavu?
Mozda ne bi bilo lose napravitipredispit kao sad matura pa da se rezultati priznaju u svim skolama gdje treba pisati
Mada cisto sumljam da se prijavljuju u vise od tri skole u kojoj se pisu prijemni
Sretno
Meni su dva prijemna na faksu bila u isto vrijeme isti dan
Molila bih još info ako netko zna....na koji fax se upisuju učenici poslije završene Športske gimnazije obzirom na razinu znanja koju imaju nakon završetka iste. S jedne strane sam čula info da im razina znanja nije na istom nivou kao nakon završenih ostalih gimnazija ali bi htjela čuti iskustva iz prve ruke ukoliko netko zna.
Ali moras priznati da i medicinske sestre i klinci iz xv imaju sanse upisati medicinu. Ko i oni iz vi rudera etf
Medicinske sestre nemaju gotovo nikakve šanse upisati medicinu.
Gimnazijski program i program medicinske škole su dijametralno suprotni, a za upis na Mef se traži, između ostaloga, matura iz matematike i fizike A razina, a u medicinskoj školi se ti predmeti uče samo prve dvije godine i to po jedva dva sata tjedno.
Treba i prijemni položiti koji je britalan.
Na svako upisno mjesto na Mefu konkurira prosječno četvero kandidata i to uglavnom iz najjačih gimnazija u RH.
I, kakve šanse ima medicinska sestra za upis, Jelena?
Odgovorit ću ti ja- nikakve.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ruđerovci imaju sasvim dobre šanse za upis na etf tj. fer, jer imaju matematiku koja je opsežnija i naprednija od matematike koja se uči u općim gimnazijama, a osim toga imaju fiziku sve godine i osnove elektrotehnike koje pokrivaju veliki komad fizike. A za fer se traži B razina hrvatskog jezika, za razliku od medicine gdje se traži A razina.
Nisam baš sigurna da se iz srednjih medicinskih škola ljudi mogu samo tako upisati na medicinski fakultet bez opsežnih priprema izvan srednje škole.
Je l to mislite i za sestrinski studij na MEF-u?
Znam da je i to dosta teško upisati, pa idu neki na Hrvatski katolički studij, tamo je valjda lakše upasti.
Ne, jelena O.je mislila da se iz srednje medicinske može na MEF. Ne može.
To nije isto. Za studij sestrinstva traži se položena državna matura B razine iz matematike, hrvatskog i stranog jezika. Evo, tu piše: https://www.zvu.hr/arhiva/opatija/ar...0tefanija.ppsx
Vise se ne moze.
U moje doba se moglo. Posebni iz tehnicarskih smjerova ( farmaceuti, laboranti, zubotehnicari...) djeca su ciljano upisivala te skole jer su ih bolje pripremale za prijemni.
Isto tako srodni fakulteti i vise skole su se upisivale kako od šale nakon zavrsetka. ( u doba bez drzavne mature).
I i II gimnazija imaju isti dan otvorena vrata!
škole istog programa, interesantne istom profilu učenika....
pa da se nisu mogli dogovoriti:twisted:
Prijemni je koncipiran kao spoj gramatičkog i općeg znanja (opće kulture)
Moja je danas maturantica:heart: i nije se žalila da joj je problem slušati određene predmete na engleskom.
S tim više što je za svaki predmet postojala mogućnost da odgovaraju na hrvatskom ali su obvezno morali znati pojmove na eng. iz tog dijela gradiva što odgovaraju. Naravno, mogli su odgovarati i na engleskom.
A zakaj ne bi moglo
Ako taj neki kandidat sve polozi kaj treba
Imam sad slucaj hrpu klinaca koji su zavrsilu treci razred zanatske skole
Poslije upisali razliku cetvrtog razreda ponovno maturirali i sad se pripremaju za maturu
Ko i cura koja je prosle godibe matutirala upisala neki faks koji joj ipak nije po cefu sad sama uci i priprema se za razliku ispita koje prosle godibe nije ni mislila prijaviti ne bi li upisala zeljeni faks
Lijepo sam ti objasnila zakaj nemre i ti opet tupiš svoje.
Ne može i točka.
Ponavljam:
u medicinskoj školi samo prve dvije godine imaju fiziku, matematiku, biologiju i kemiju i to po dva sata tjedno. Ostale tri godine imaju uglavnom praktičnu nastavu i stručne predmete.
Nema šanse da se s takvim znanjem položi A razina mature i položi prijemni na Mefu.
Mef će najizvjesnije upisati djeca sa završenom gimnazijom.
A inače, teoretski bih i ja mogla upisati Mef.
Položim sve kaj treba i voila.
Je, kak ne.