Tinca, kako se osjećaš?
A ostale cure, kada krećete? Držim palčeve
Printable View
Tinca, kako se osjećaš?
A ostale cure, kada krećete? Držim palčeve
@lovelife, dobro se osjecam, ponekad imam mali pritisak u maternici al nista posebno.
Provjeriti cu za tbl, nebi odmah tako jako smanjivala dozu.
Sretno cure, sigurno ste vec jako uzbuđene :)
Krecemo sljedeci tjedan 18tog:) eto veselje raste to sigurno. Prije tog pregledi, endometrij i sl. Pitala sam koordinatoricu da nam posalje potvrdu. Ne znam koliko gnjave zlovenci na granici.
Svim trudnicama i onima koje se nadam da to jesu veliki kiss i zagrljaj :)
Hvala svima na lijepim željama
Meni je sve nekako neobično, zamaram se sa stvarima tipa kako ćemo plaćati, kako ćemo s parkingom, nisam još pogledala što sve trebamo razgledati, a pravi razlog zbog kojeg idemo u Prag potpuno ignoriram.
U petak je mjerenje endometrija, kao i kod Staples, pa ćemo vidjeti dalje.
Staples, isto sam tražila tu potvrdu za granicu, rekla je koordinatorica da će nam poslati kad budemo znali točan datum. Nama su dali neke okvirne datume, tipa punkcija će biti između 17. i 2x. kolovoza pa se nadam da će se u petak razjasniti. A petak je prekosutra! :scared:
Rominka, hvala na savjetu. Ja sam na friško u PBZ-u i imam limit za podizanje koji će biti problem za plaćanje u klinici pa ću morati u banku da to dogovorimo.
Tinca, javljaj nam svaku novost!
Brananis, mi smo npr placanje u klinici odradili u dva puta, s obzirom da smo morali k njima dva puta doci i sve je lakse proslo. Parking u Pragu ti je skakljiv, imaju u potpunosti drugaciji princip. Nemozes parkirati bas gdje hoces, stanari uglavnom imaju zakupljena mjesta. Ali ako imate hotelski parking, auto vam nije potreban osim ako ne idete na izlete van grada. Javni prijevoz u gradu je odlicno rijesen.
Ja sam u dobitnom estrfem uzimala vaginalno, ne od pocetka, ali do kraja 13tt. U 12tt sam pocela smanjivati na nacin da sam svaki drugi dan ukinula po jednu. No, sve je to bilo u dogovoru s gin.
Cure, nama se činilo najisplativije ovdje kupiti Eure i tamo ih promijeniti u krune- (za trošenje), ali mora se gledati mjenjačnica bez provizije..znam da smo mijenjali u shoping centru Angel, i bio je ok tečaj. Kada smo računali da toliko kruna izvadimo na bankomat (ja sam zaba), dobili bi cca 300 kruna manje, jer banka da prilično los tecaj, to je Nase iskustvo.
U klinici smo platili u Eurima, gotovinom.
Sto se tiče parkinga, najbolje ga je ostavit kod hotela (jedino na transfer), a za ostalo, javni prijevoz je fenomenalan, imate onu turističku kartu koja traje 3 dana, i možete svuda s njom, bus, tram, metro, mislim da je oko 100 kn jedna, ali onda nemate brige ta 3 dana.
Rominka, a koju dozu Estrofema si uzimala? I sve vaginalno? Ja 12 mg :o; pola vaginalno, pola pijem.
Curke, znaci sve se klinika Europe Ivf?
Dobro jutro!
Da li je netko išao flix busom? Kava su iskustva i koliko se čeka na granicama? Moj transfer je 19.08. u IVF Europe!
@Lovelife hvala na savjetima. Imat cemo neki combo cash i kartica. Tako se cini najprakticnije. Samo ja sam Europe ivf i Tinca je bila. Ostale curke koje idu sad su mislim Pronatal.
@Brananis jos mi se koordinatorica nije javila oko one potvrde klinike da idemo kod njih. Nije sad hica, idemo u utorak bez obzira na sve ali ipak i ja to volim dobit ranije. Mozda i oni gledaju kad ce sluzbeno punkcija. Mi imamo potvrdu od hotela.
@staples, mi smo dobili potvrdu dan ranije nego smo krenuli jer na potvdi pise koji dan je punkcija.
I ja volim imati sve u pripremi da nema zadnji dan nervoze.
Nas nitko nije na granici trazio tu potvrdu, al eto dobro ju je imati.
Koji hotel ste rezervirali?
Brananis i Staples drzim fige za sutra da bude sve super!!!!
Tinca kada radis test? Imam neki dobar feeling da ce biti + :)
Lovelife sto se tice smeđeg isjectka znam da je meni ginekologica rekla da je to ok i nije strasno jer je to stara krv kao sto je rekla Rominka. Tako da uzivaj koliko mozes s obzirom na mucnine i osiguraj se sa knjigama i Netflixom, bit ce to dobro :)
Mi kreceno u subotu, u nedjelju je transfer. Malo je reci da smo uzbuđeni :) Dobili potvrdu da idemo radi liječenja u Prag, u Pronatalu smo, Jelena nam je sve uredno poslala mada je rekla da hrvatski parovi koji su bili nisu imali problema sa Slovencima i da nisu nista trazili.
E sad s obzirom da se situacija mijenja svaki dan bolje je imati potvrdu.
Mi smo uvijek nosili eure i tamo mijenjali u krune, ne primaju svi restorani kartice posebno pivnice tamo je samo cash sto nas je iznenadilo tako da se osigurajte sa gotovinom.
@Tinca upravo smo od klinike dobili potvrdu di pise da na medicinski postupak moramo 20.8 . Odabrala sam neki hotel u Vysehradu - rezidence vysehrad sa polupansionom. Cini mi se bolje bit u vecem prostoru tako vise dana. A i koji put su me lijekovi znali dosta poklopit. Imamo auto pa mozemo do klinike a i taj javni prijevoz se cini ok. I mene zanima kad radis testiiic;)
@Mausflee ! Totalni niski start! :)Sve javljaj..ufff
Joj test je jos daleko, makar nisam za test vec direkt za betu, neznam jos, nisam odlučila.
Danas je tek 3dnt, tak da imam jos cekanja......
Na otpusnom mi pise 14 dana nakon transfera sto mi se cini predugo, neću toliko cekati.
Mi ćemo isto neku kombinaciju gotovine i kartica, sutra sam se najavila u banku da to riješim.
Da, isto još nismo dobili potvrdu, ali sutra ćemo već znati puno više. :-)
Mausflee, ajme, prekosutra!!! Držim, držim fige, javljaj sve!
Tinca, dani se sigurno vuku kad si u takvom iščekivanju. Koliko onda misliš čekati?
Lovelife, je li se situacija sa smeđarenjem smirila?
Da, mi smo u PFC-u.
Draga Brananis, malo se smirilo.. najbolje za sve senzacije koje se zbivaju mi odgovara ležeći položaj.. iako noge traže neki moving..
Joj cure, sretno sretno sretno! Da nas bude sto vise u klubu! :yes:
Pozdrav svima. Nova sam na forumu pa za pocetak kratko predstavljanje. Ja sam '89. a suprug '88. godiste. Ja imam endometriozu dijagnosticiranu prije nekoliko godina, a suprugu je nedavno dijagnosticirana azoospermija i s obzirom da se radi o teskom slucaju, upućuju nas na donaciju sperme u Prag, Maribor ili Ljubljanu. Zna li netko kako se zovu te klinike u Sloveniji koje imaju mogucnost koristenja donirane sperme za hrvatske građane? Nisam nigdje pronasla taj podatak. Za Prag znam da su najpoznatije klinike PFC, Pronatal i Ivf Europe. Zanima me i pokriva li HZZO liječenje tj postupke u Pragu, Mariboru ili Ljubljani? Tko u tom slučaju daje uputnicu za državnog doktora mpo? Moja ginekologinja ili suprugov urolog?
Cure svakako trazite potvrdu. Nas je slovenac trazio. Nikad ne znas, moze biti od policajaca do policajca, a da vas vracaju s granice vam sigurno nije opcija. Pogotovo uz ovaj porast oboljelih bi mogli biti i rigorozniji. Cure kaj idete, drzim fige na najjace!!
Lovelife, koliko se sjecam sto sam sve citala po forumima, smedjarenje je cesta pojava... Samo lagano i slusaj svoje tijelo. Ako ti se sece, seci. Samo nikakva pretjerivanja, skakanja, sagibanja.
Tinca, drzim fige da ti ovo cekanje prodje sto brze i da sto prije ugledas veeeeliju pozitivnu betu!
Drzte se i neka ovdje bude sto vise dobrih vijesti.
Danasnji info sa 1 pregleda: Endic 9 dan ciklusa je 6.6mm. Trolinijski:) klinika, doktorica u zg i ja zadovoljni. Sve po planu:) Sljedeci pregled 12 dc tj 17.8, dan prije lansiranja jeej.
12.08. na svijet je došla naša praška sreća Sara. Kako tata kaže malena sam ali snažna, 48cm i 2690g. Već 3.dan se mućimo s dojenjem, nikako da savladamo a mama puna mlijeka. Sretno svima i želim vam ostvarenje snova
@Inada čestitam, želim vam puno sreće i ljubavi.
@staples, super za endic, neka samo tako nastavi
@anna, dobrodosla. Za klinike u sloveniji ti neznam, a za donaciju sperme ce ti se sigurno javiti cure koje znaju.....
Evo i mene, cure :-) Na 12. dan endometrij je 7 mm. Ginekolog (išla sam privat jer je moj na GO) je bio zadovoljan, trolinijski je, kaže da bi bilo dobro da je još mililimetar ili dva više, ali da je ovo dobro. Vidim prema vašim endićima da moj i nije nešto, ali ne znam, nisam zabrinuta, mislim da će još zadebljati. Povećali mi iz klinike Estrofem, od danas ću piti dva puta po dvije tbl Estrofema 2 mg pa u pon ponavljam UZV da vidimo hoće li još trebati povisiti dozu. Nastavljam s ciklom i ananasom.
Punkcija je u srijedu, a putujemo u utorak! :-o
Ovdje ima mnogo novosti, drago mi je to vidjeti, a i nije mi drago što tako mnogo žena ima problema. ☹
Dina i Anna, teško je uočiti postove novih cura jer se ne objavljuju odmah nego trebaju proći potvrdu admina, a sustav ih očito onda baci gore među starije postove (onda kada su i napisani). Dina, Tinca je išla Flixbusom ako se ne varam pa će javiti. Sretno na transferu!
Anna, za Sloveniju, nažalost, ništa ne znam. HZZO u Češkoj pokriva 1000 eura i putne troškove. Da biste dobili to sufinanciranje, trebate tražiti rješenja HZZO-a, odnosno poslati im svoju dokumentaciju i neke obrasce na temelju kojih oni izdaju rješenje i sufinanciraju ako je, po njima, razlog opravdan. Mislim da je najbolje zvati u direkciju HZZO-a i tražiti tu službu, liječenje u inozemstvu, pa vam oni daju sve informacije i o drugim zemljama.
Lovelife, drago mi je da je bar malo prošlo, već je tako lakše. Još malo odmiruj pa će onda i šetnjice :-)
Gregibela, mi smo evo i potvrdu dobili, nadam se da se sada neće zakomplicirati ta situacija na granicama. Kako si ti?
Staples, divan endić! Malo kaskam u tome za tobom, ali u ostalom se i dalje pratimo :-)
Inada, divne vijesti, čestitam od srca tebi, suprugu i maloj Sari. Samo hrabro s dojenjem, držim fige! Hvala na lijepim željama za sve nas. :-)
@inada - cestitam!!! Od srca! Bas mi je drago! Grlim! Sad su sve ovo neke druge slatke muke:)
@brananis - pa ono cak i isti dan krecemo;) Mislim da ti je endic kao sta i znas dostigao minimum. A i jos ce se povecati sigurno do transfera. Meni danas nisu vidjeli vodeci folikul. Jesu tebi vidjeli vodeci folikul?
@ anna - bok i dobro dosla , na zalost ne znam za postupak oko HZZOa jer mi to nismo trazili zbog mojih godina
@dina - bok i tebi dobro dosla - flixbux iskustva definitivno recentno Tinca a i ona je bila u istoj klinici IVF Europe kao i ti ja
@gregibela - bez racuna ( potvrde) se ne racuna iako pise STRIKTNO da nas nakon 14.7 vise ne bi trebali traziti nikakve potvrde vec iskljucivo putovnice/osobne. Kako je sa talijanima i zlovencima krenulo ne znam di cemo zavrsit. Djevojko trebaju nam sve fige koje mozemo dobit ;) zato hvala...
Staples, nemam ja, nažalost, nikakvih folikula, a kamoli vodećih. Ako proizvedem 1 AFC, i to je mnogo. A i kaos je oko maternice, ili teško dostupni jajnici, ili operirani zbog endometrioze. Endometrij od 7 mm je zapravo najbolja stvar u mojem reproduktivnom sustavu.
E da, imam i polip na cerviksu, jedan sam već odstranjivala prošle godine, ali čini se da je nešto opet izraslo, no ne bi trebalo stvarati probleme.
Ali sve u svemu, s obzirom na očekivanja, zadovoljna sam i uzdam se u svoju stijenku. Rasti, endiću, rasti! :klap:
Brananis i Staples, ne brinite oko endometrija. Jos ce narasti do transfera i biti taman. Sad je vrlo jasno da je meni stvarno predebel i stvarno se pitam jel to problem zasto meni nije uspjevalo. Meni je 9. dan ciklusa bio 13 mm!! A ET radjen 21 dan ciklusa. Ako se ne varam, i Lovelife je muku mucila sa zadebljanjem endometrija, a eto dva srceka u busici.
Ja cekam sljedeci ciklus pa se nadam FET-u u prirodnom ciklusu.
Inada, cestitam od srca! Uzivaj u svojoj srecici. Da, nitko te ne upozori na probleme s dojenjem. I ja sam u obje trudnoce imala problema. Svakako trazi pomoc od sestara u bolnici. Neka ju izvazu prije i poslije podoja da se vidi koliko uspije izvuci. Drzim fige da krene!
@ Brananis da na zalost se dost nas druzilo sa tetom endi u manjem ili vecem obujmu. I ostalim (ne) prijateljima nasih sistema:/ . Ja sam imala histeroskopiju prosle god i skidala sam polip. Ove god za sad je ok. Drzim nam svima fige za pon pregled ;) da i dalje pronalaze samo krasne situacije.
@teta Mausflee sretan put..give them hell..
Gregibela, i ti uskoro krećeš ponovno :-) Stvarno nam je živo na grupi, neka samo bude plusića.
Staples, do ponedjeljka :-)
Mausflee, sretan put, javljaj se!
Evo update za granice, slovenci nas nisu nista trazili, prosli bez problema i guzve na granici. Zanimljivo je bilo na austrijskoj granici koja inace nema nikog radi šengena, sad su tamo stavili policiju koja provjerava sva vozila i stavlja sa strane pojedina vozila ovisno iz koje zemlje dolazite. Bila je guzva, ali ni izbliza kao u suprotnom smjeru koja je bila ziher bar par kilometara. Nas su izdvojili, pitali gdje idemo i koliko dugo ostajemo, dali potvrdu iz Pronatala ali s obzirom da je na českom i hrvatskom naravno da nije nista skuzio ali je vidio datume koliko ostajemo i prosli bez problema.
Zasad sve po planu :)
@dina, mi smo isli flixbusom iz zg.
Put je bio ok, isli smo onim direktnim do Praga, oko 10 sati.
A sa kolodvora tramvajem do busa.
Za doma sam dan ranije kupila karte, nije bilo nikakvih problema.
@ Mausflee hvala puno na recentnom info. Za ocekivati je da ce austrijanci gnjaviti jer smo od 17.08 koliko vidim na listi visokorizicnih zemalja sa mogucnoscu jedino proputovanja. Nema nekog smisla ali tako je. Znaci da sumiramo Italija, Slovenija, Austrija i evo Srbija nas stavljaju pod visokorizicne. Koliko vidim Slovacka, Ceska i Madzarska nas jos uvijek drze pod low risk. To b continued.
Da, upravo tako kao sto si rekla, ono sto je bitno je da nece biti nista preko noci bar ne sto se tice slovenije, austrije i češke sto je mene brinulo prije nego smo krenuli. U svakom slucaju cak i da se zatvore granice, radi medicinskog lijecenja bi mi mogli do Praga tako da za cure koje idu sljedece tjedne ili mjesece ne moraju brinuti.
Evo da se javim da je tranfer prosao odlicno, točkica is in the oven :) :) :) Dr. Mardešic je radio transfer i stvarno se potrudio sve detaljno objasniti, vise nego svi doktori prije njega kod kojih sam isla. Jos jedan dan ostajemo ovdje da jos mirujem i onda u utorak doma :)
Svim curkama koje uskoro idu (staples i brananis vas dvije idete među prvima koliko sam pratila?) zelim da sve prođe opusteno i lagano :)
Odlično, Mausflee, sad samo polako i cuvaj točkicu.
@Mausflee drago mi je da je sve dobro proslo. Sad samo easy:) i fino da ti je doktor sve objasnio. Bar je na hrvatskom :) kad vadis betu? Embrij koji dan? Jesi uzela jos koju metodu?
Da, idemo Brananis i ja. Cini se i Dina 06:)
Jel netko koristio inekcije prolutex? Vidim da to koriste u Makedoniji. Meni su utrici opcenito koma. Sad imam Crinone gel ali ako ima jos nesta bolje a la neki flasteri ili te inekcije? Ima netko s tim iskustva?
Mausflee, odlično! Neka točkica samo nađe svoje mjesto i raste! :-D Naravno da čekamo sve izvještaje, od tebe i ostalih čekalica. :-)
Što se tiče moje situacije, eto, ne znam što bih rekla nakon svega, danas sam saznala da idem u samoizolaciju. Češka otpada zasada. Otkazala sam hotel, poslala mail koordinatorici, vidjet ću sutra što će reći. Nema prepreke koja nam se nije našla na putu i svaki put kad se približim nekom stvarnom pokušaju, dogodi se sranje. Uz to mi je i suprug tek od ponedjeljka na GO upravo zbog Češke, ali neće biti ni pretjeranog druženja zbog ovoga. I feel blue :(
@Brananis Wtf? Od kud sad samoizolacija? Mislim ako mozes rec...Bas si me onako sokirala. Ne mogu ni zamislit kako je tebi. Stvarno mi je zao. Ne znam sto vise reci. Drzi se.
@ Brananis - da ne zatrpavam temu poslala sam ti pp
Mausflee super za ugodan transfer. Mislim da je super da ti je dr Mardesic radio, a jos bolje sto ti je sve objasnio. I ja bih htjela da kad cu ici na vracanje bude on. Sad samo opusteno i pozitivno. I naravno, saljemo bebaste vibre i drzimo fige (moj muz i ja, i on vas prati ovdje i raduje se i tuguje ovisno o vasim vijestima :)
Brananis draga, ne znam sto bih rekla... Jako mi je zao. Bas ono sr..nje iz vedra neba, kad si sve poslozis, a svemir se odluci to pomrsiti :( Drzi se! A jel mozda ima sanse da se testiras?
Staples, odgovorila sam ti. Samo nek vama uspije i bit će dobro pa ću ja u drugom krugu.
Gregibela, pitala sam ženu iz epidemiološke odmah to, ali kaže da to ne bi bio pouzdan test jer može biti neg. , a za par sati pozitivan.
Bila sam u doticaju sa zaraženom osobom prije nego su joj se razvili simptomi, jednostavno na to nismo mogli utjecati.
Curke, dobro je, ići ćemo sljedeći mjesec ili onaj iza. Imat ću prilike poraditi još malo na sebi, vježbati, zdravije se hraniti, izbalansirati se fizički i psihički. Bit će to ok, samo vi nosite plusiće pa ću i ja za vama. :-)