Bijelo meso pečeno u frajeru, krmići na naglo, salata i neko povrće.
Printable View
Bijelo meso pečeno u frajeru, krmići na naglo, salata i neko povrće.
Danas gulaš od veprovine sa šurlicama.
Danas kuham i 2 ručka za naredna 4 dana (jer sam na putu) - grah s tjesteninom, čušpajz mahune s krumpirom, mrkvom i kobasicama
Fini rižoto od tikvica, korjenastog povrća i piletine, ispao je mljaaac a ja baš nisam ljubitelj riže, tjestenine i sl.
Gulaš od jučer...
Salata i prilozi po želji :)
Dinstano povrce s crvenom lećom (luk, patliđan, mahune, crvena leća, povrtni temeljac, tikvica, shiitake, maslinovo, soya sos, mirin, na kraju zajedno miksan paradajz, cesnjak, bosiljak i persin).
Varivo od mahuna
Rizoto s piletinom i tikvicama, salata od crvenog kupusa...
Jučer losos i blitva s krumpirom za mene, decki grah s kobasama.
Ispekla kruh (po kolicini integralno, kukuruzno, crno i malo bijelog brasna), za Kosjenku cca 5 min sam ga pustila da se digne, pa sam ga stavila u frizider na par sati. Tamo se lijepo digao, odlican ispao. Skoro 1,5 kg, eto ga sad jos za dorucak ima i gotovo. Ako slucajno ostane koja kriska ponijet cu si na posao.
Danas brudet od kovača i kokota, kuhani krumpir decki, ja žganci.
Sutra ja ostatke brudeta, decki svaki svoje na poslu/u skoli.
za viked juha od junećeg repa, kuhano meso, restani krumpir i paradajz sos
cikla salata
jučer opet ista juha preostali dio, juneći saft u rajčica umaku i fuži
danas bolonjez i kupus salata
Ja sam kruh u subotu navečer zamijesila, jako malo sam kvasca stavila, ostavila u kuhinji dosta toploj ujutro malo premjesila i tek oko podne stavila peći, odličan je...
Juček juha od povrća, pile i mlinci u rerni, kupus salata..
Ovaj jedan sam sama, danas juha od bundeve, salate i vidjet što ću još uloviti...
danas ćufte i žute mahune
sutra kiseli kupsu s rebrima i kuhanim krumpirom
nekad se ojsćem kao da odrađujem kaznu s tim kuhanjem, majke mi
a volim kuhati što je potpuno kontradiktorno
Jučer sam šnicle u pećnici s mrkvom, rižom, aj mali je pojeo meso, povrće ni čut.
Danas za ručak pečena teleća jetra, uz zimnicu, na jedvite jade su nešto pojeli.
Kuham juneću juhu s povrćem za večeru.
Ja volim kuhati ali kuhinja mi je nehumano mala. Nemam ni normalan šporet već žongliram odvojeno indukcijsku prijenosnu tablu i mini pećnicu u kojoj ne mogu ništa zahtjevnije speći. Ne znam za koga su zamislili ove stanove s ovako malim kuhinjama.
Živim na salatama i juhi od bunedeve :).
danas ćufte od jučer i zapečeni bijeli grah s umakom od rajčice.
Flopi, kako radiš taj grah?
od jedne velike konzerve bijelog graha koji isperem i istresem u vatrostalnu posudu i zalijem gotovim umakom, npr. rajčica i bosiljak ili neki drugi poželji.
Pečem oko 25 min. na i80.
Nekada sam sama radila umak od povrća, kapula, paprika, rajčica, tikce, pasirana rajčica.
Nemam vremena više.
jako je fino, toplo i paše uz meso ili samo uz salatu.
Imadoh najbolju volju ponuditi opet juneću supu, međutoa mali je rekao da mu zamirišala pizza putem doma. Ionako se spremam danas peć sve i sva za sutrašnji Dan kruha pa smo nabacili pizzu.
Hvala, Flopice
ja sam i dalje na kefir, juha, salate...ajd bar sam malo i "oslabila"
bravo Kosjenka!
ja uglavnom jedem više obroka u danu ali laganu hranu, to je voće, povrće, mahunarke, orašide, meso uglavnom lešo ali volim na sve načine
samo ne svaki dan
mliječno jako jako malo
jaja također
volim jušne stvari i svaki dan za ručak imam nešto što se jede žlicom, makar juhu povrtnu
kruh u minimalnom količinama, eventulano predvečer uz domaću slaninu i neki tvrdi sit
pekarsko gotovo nikad, recimo volim burek smazati jednom mjesečno
ili pecivo od heljde.
ništa ne pazim i nikad nisam
ovo je meni sastavni dio življenja a ne nešto s čim se patim
sutra ću krumpire s maslacem iz pećnice i svježi kupus salatu
i uz to oslić na lešo
sve uz puno peršina
evo i za današnju marendu ideje
kad me već krenulo :mrgreen:
kuhana heljda s naribanom mrkcom, kupusom i paprikom, maslinovo ulje i začini.
da, sastavni dio života..ne mogu reći da se odričem, paše mi prehrana koja jebliža LCHF-u .
Imam više energije, poletnija sam, nema težine i svakakvih drugih nuspojava
Uz sve to kilogrami stoje, čak i rastu ...
Kefir s lanom za doručak, zelena salata, tunjevina i malo proteinskog kruha ....
Za grickanje sirova mrkva i mandarine, fantastično mi pašu skupa
imanje energije je nešto predobro i vrijedno jako...
odlična ideja za mrkvu i mandarine, moram probati
Mislim, pojela bi ja burek i sa sirom i mesom, to što odem kilu gore o same pomisli na njega mi čak i nije problem, bude mi loše, tromost, napuhnutost i svašta još nešto...
Fakat je s godinama došlo svašta nešto, nekad sam mogla bilo što i u bilo koje vrijeme pojesti..
Ja kasno sinoc sletila, mortus danas ne znam za sebe tako da djeca za rucak imaju ćevape i lepinju iz ćevabdzinice :mrgreen:
Silikonski kalup mi nekako nije idealan za kruh, kao da se ne ispeče baš dobro u njemu. Kao da je na neki način izolator. Ali ne mogu naći drugi kalup koji bi mi bolje odgovarao, osim originalnog dodatka koji košta kao još jedan manji airfryer pa onda prebacujem. Možeš ga ispeći i u papiru za pečenje, ali u njemu se ne može zamijesiti pa onda imaš opet prebacivanje, samo prije pečenja.
planiram iz zdjele u kojoj se dizao istresti u frayer direktno na pipr za pečenje pa kako ispadne
Sekeli i pire.
Kuhala sam običnu leću varivo, koju baš vole, i kako su se žalili prošli put da su kobasice ljute sad sam stavila teleće hrenovke, međutim rekli su to ne ide u varivo... pa eto.
Peceno pile i krumpir, salata od rukole.
Sutra ostaci piletine i blitva na lešo.
Jucer rizoto od bundeve i slaata, djeca su pojacala nadbatcima sa gril tave.
Taj rizoto je bio tako dobar da bi ga i danas radila rado, al mozda ipak od bundevinog pirea napravim njoke.
Zapravo ne znam sta cu danas, imam hrpu finih namirnica smislit cu nesto...
Dobila sam smrznute divlje sparoge. Ima tko ideju da sta bi kogla s njima?
Najbolje su s jajima, ili na tavi s mladim lukom (može i panceta ako volite) ili na salatu s tvrdokuhanim jajima.
Može i juha ili rižot, ali ne postigne se nešto bolje jelo, a zakomplicira se.
Ako idu na tavu, treba ih prethodno obariti
Kosjenka Mimi Thorisson ima odličan recept za rižoto sa šparogama, preoručujem od srca1
Danas juha od junećeg repa, lešo meso, krumpir, sos, kupus salata
sutra lazanje
prekosutra rizi bizi i pljeskavice
Danas radim juhu od polubiža - sušenog graška. Kuham polubiž sa svim sastojcima koji inače idu u juhu i uz to ću staviti pilećih krila i vjerojatno leđa. Kad je kuhano, sve se povrće sblenda, a komade pileta izvadim i odvojim meso s kosti i ubacim u gustu juhu. Uz to volimo integralne krekere slomiti i ubaciti da nešto ima hrskavu teksturu.
Danas varivo grah/ječam/leća + kobasice
Hvala cure.
Za danas juha od kostiju riža i puretina na tavici
Danas neću ništa jer mi se neda
ima juha od kostiju od jučer
imaju mesne okruglice u paradajz umaku od nekidan
ima jaja i pečenice
mislim da je to sasvim dovoljno