Malo sam došla k sebi, kao što vidite. Uskoro mi ističu 3 mjeseca od rješenja HZZO-a. Znate li kome moram slati zahtjev za produženje?
Printable View
Malo sam došla k sebi, kao što vidite. Uskoro mi ističu 3 mjeseca od rješenja HZZO-a. Znate li kome moram slati zahtjev za produženje?
Brananis, bas mi je zao, sad se samo poslozi u glavi i bit ce onda sljedeći mjesec sigurno dobitna kombinacija.
Aaaaa Brananis bas mi je zao, saljem veliki zagrljaj podrske!!! Ocito se tako moralo desiti, meni se tako potvrdilo vise puta i na kraju bude dobro. I zato ce next time biti zicer :)
Curke hvala vam puno na podrsci :) Embrij je 5 dana, uzeli embrioglue sva 3 puta kad smo isli jer smo razmisljali bolje da uzmemo nego da ne uzmemo, a i objasnili nam da nam povećava sanse.
Test cu raditi za 2 tjedna, a betu par dana poslije.
Mardesic mi inace nikad nije bio na transferu, mozda zato sto je nedjelja, ne znam, ali se tako poklopilo ovaj puta.
Imam pitanje vezano za clexane injekcije, malo me frka, trebala bi ih poceti uzimati od sutra, pa me zanima koliko se duboko daje ta injekcija? Citala sam svakave stvari o tome, pa sam htjela provjeriti sa vama kako je vama bilo koje str uzimale.
@Mausflee - clexane ubodes do kraja. Nek te ne plasi igla. Sadrzaj je eto malo bolan ili vise. Mislim da je Rominka pisala da se bola u trbuh do kraja i gledala di ce joj najlakse uc igla. Ja sam se bola u bedro i to sam nasla neke dijelove di me manje boli. Kut ces si sama morat odredit. Mene bode MM u bedro i to vrlo vrlo polako crticu po crticu i tak me manje boli. Ima dijelova di pocne pec pa psujem po kuci ali vecinom bude ok. Tako su me bole sestre u Petrovoj. E sad budes plav od tog. Neminovno je. Kako se god bodes poplavis na nekim mjestima. Jesi ti kupila taj clexane pen, mitski tajni objekt mojih zelja? Ili je to ko jeti? Jednom ga netko vidio i od tad svi pricaju o tome..
Endic 8.6mm 12 dc. Kazu u klinici krasan trolinijski. Sve spremno za sutrasnji put u Prag.
Staples, super za endic, i sretan put!!!
Staples, divota za endić! Sretno sutra na putu i javljaj nam sve :-D
Mi smo načelno dogovorili kako ću sada uzimati terapiju, još 8 dana uzimam Estrofem i Utrogestan, onda čekam M i krećem s kontracepcijom ponovno i usklađivanjem. Bit ćemo spremni za mjesec – dva, brzo će i to proći.
Koordinatorica je ponudila da suprug dođe sam i da uzorak pa da se vratimo kad budem spremna za transfer, ali njemu taj prijedolog nije sjeo, a ne želim ga tjerati da se zaputi u ovo sam. A i ovako će to ipak biti i putovanje i odmor koji smo zaslužili. :-)
U međuvremenu pratim vas i veselim se vašim testićima pa samo dijelite doživljaje, iskustva, simptome. :mrgreen:
Hak stanje na cestama- na zlovenskoj granici cekali 5 min i granicni policajac pitao kamo putujemo, zasto i da damo osobne. Nije trazio potvrdu. Austrijanac je samo pitao kamo idemo i kad smo rekli Ceska je odmahnuo rukom i pokazao takav nezainteresirani pogled kakav se rijetko vidja. Kod austrijanaca smo cekali ravno minutu. Nisu nas zvali sa strane niti ista. Nastavljamo dalje u revijalnom tonu. Jos samo 5.5h :/
Punkcija u cetvrtak u 11h u ivf Europe.
Super, super!!! Drzim fige, awesome vibes only :)
Mi na putu za HR, taman ulazimo u Austriju, sve super, nema gužvi.
Dala sinoc clexane i bilo je skroz ok, nije me bolilo dok nisam izvadila injekciju, drzala sam 20 minuta hladnu bocu vode jer nisam imala leda u sobi i nije mi ostala masnica ni nista, i puno manje bolilo.
Vidjet cemo kako ce biti ubuduće, but so far so good ;)
Mausflee, clexan cuvaj na sobnoj temp i malo ga protrljaj kroz dlanove. Pooolaaako ga apliciraj, i nemoj trljati mjesto uboda. Od koliko dobivas sada? Naviknut ces se brzo. Kad se krenes bockati, idi nekih 5 prsta od pupka, uhvati i prinesi iglu, s vremenom ces skuziti kako igla na nekim mjestima ulazi kao u putar. Tamo gdje ide teze, meni se pokazalo da aam kapilaru bocnula pa bi bio podljev.
ostalim curama zelim sretan povratak iz CZ. Ne stignem vas puno pratiti, ali tu sam :) cim ulovim minuticu
Draga Inada, čestitke na vašoj djevojčici, neka vas kroz život prate sreća i zdravlje!
Mausflee, super da je sve dobro prošlo! Evo i prvi puta čujem da je nekome dr.Tonko Mardesic bio na transferu..super.
Vratili ste jednu blasticu?
Brananis, samo pozitivno, doći će i vaših 5 min..
Staples, sretno!
Staples, sretan put! Odlično da nije bilo problema.
Mausflee, sretan povratak!
Pozdrav
Nova sam ovdje
Sta sve triban znat za donaciju js u pragu
Cula sam da refundiraju 1000eura.
Kolika je cijena postupka
Los amh visok fsh neda mj se vise ic po ivf nikakva rezultata nema
Iman 33 godine
Rominka hvaka ti puno na savjetima :) Dobivam 0,4 1 injekcija dnevno, ne znam kakve su inace doze. Koliko si ti dobivala? Pomaze mi led koji stavim odmah na ubod i drzim cca 20 min, smiri mi peckanje i ne ostane mi nista, samo mala tockica. Zasad se jos privikavam, ali je ok.
Lovelife da, i ja sam se iznenadila. Imala sam ga na prvim konzultacijama i bas nam je ostavio super dojam, smiren, odgovara na sva pitanja koja smo imali, zato smo se i odlucili na Pronatal. Stavili smo 1 da, to nam je zadnja pa sam si nekako poslozila da sam sa Mardesicem pocela i s njim zavrsavam kao dobar znak ;) Kako si ti i bebice?
Brananis hvala ti, sretno stigli :)
Gaga24 ovaj forum je super za sve sto trebas znati o umjetnoj oplodnji, posebice dobiranim jajnim stanicama. Ja bi ti mozda savjetovala da odes na konzulatcije sa doktorom koji bas radi umjetne oplodnje pa da ti malo objasni. Mi nismo ni razmisljali o doniranim kad smo krenuli u cijeli postupak, ali smo dosli do zida i shvatili da nam je to jedina opcija. Isli smo na konzulatcije u Betaplus kod dr. Romane Dmitrovic i ona nam je otvorila oci i podrobnije sve objasnila i preporucila Prag, tako je sve pocelo.
Na osnovu iskustava od cura na forumu istrazila a klinike u Pragu i svima poslala mail. Prvi su se javili iz Pronatala i tako je sve krenulo. Postupak nas je kostao 5500 eura, dobili smo na kraju 4 dobra embrija. Kod dojiranih nema garancije koliko ce dobrih na kraju ispasti. S obzirom da je nasa donorica imala 6 jajnih stanica, sretni smo da su ispala 4 dobra na kraju a obzirom na sve price koje sam citala. Od dodatnih stvari kod svakog transfera sam uzela embiroglue koji pomaze da embrij bolje primi.
Svaki novi transfer nas je dosao 750 eura sa embrioglueom. S obzirom da sam imala navrsenih 39 godina kad smo krenuli u to nisam mogla dobiti od hzza refundaciju.
I ja sam imala los amh, 0,02 i visok Fsh, dijagnoza rana menopauza.
Nadam se da sam ti pomogla, sretno! :)
@staples, sretno danas!!!!!
@dina, kako je proslo jučer?
@mausflee, kako si ti?
Meni je danas 10dpt, spremam se na vadenje bete, test nisam radila, pa cemo danas znati, kako bi mausflee rekla kakvo je stanje "in the oven"
Cure, danas samo brojke :-) Koliko ih je tranferirano, koliko ih je punktirano, kolika je beta?
Držim fige svima i čekam da se javite!
Stapleeeeesssss neka danas bude mega dobro!!!!!
Nisam upratila Dinu, javi u kojoj si fazi i kako ide, sretno!
Tincaaaaa koje uzbudenje, neka bude beta sočna i visoka, saljem veliki zagrljaj i awesome vibes :)
Ja sam dobro, imam raznorazne senzacije, sad nemam pojma jel to do clexana ili neceg drugog, jer ga nisqm prije koristila pa nemam pojma. U svakom slucaju mi je drugacije nego zadnji puta, osjecam tezinu u donjem dijelu i jucer me pred jutro tako presjeklo u donjem dijelu da me probudilo. Ko ce ga znati, pokusavam ne razmisljati previse, ali mi ocito ne ide ahhahahah.
Meni je napisano da betu vadim 18 dan sto mi je nekako predugo jer mi je prosli puta bilo da vadim nakon 14 dana, tako planiram i ovaj puta.
Mausflee, drukčije je dobro :-) 18 dana se i meni čini puno, pa tko bi to izdržao, to bi bila teška igra živaca!
Pa zapravo sam sasvim dobro, usredotočila sam se na poslove kojima se inače ne bih bavila, pokušavam biti produktivna i zasad mi dobro ide. A sad, da je malo bzvz što se ne mogu puno kretati, jest. :cekam: No, zasad nema simptoma pa računam da sam sljedeći tjedan slobodna ko ptičica :mrgreen:
Mausflee, ja isto ne bi led, meni se čini led prehladan, od hladnoće se krvne žile stisnu, tj.suzavaju se i krv teze prolazi.. a cirkulacija je jako bitna-to je moje laičko objašnjenje..
Evo da i vama javim, moja beta negativna,....
Tako su meni rekli, taj lijek ne djeluje kako treba ako je hladan. No, ja sam si ga davala nakon velikog prijeloma, a ne u trudnoći. Uhvatila bih komad kože, odlučno ubola pod pravim kutom, pritisnula što brže mogu i izvukla iglu. Nakon toga ne dirati mjesto uboda.
Najbolje pitati svog liječnika da li smeta led.
@Tinca veliki zagrljalj! Drz se. Sta drugo rec
Danasnji izvjestaj. Europe ivf. Praktikalije. Parking je 5 eur po satu. Mi smo dosli uberom. Pregledali su me ultz. Sve je u redu. Bila je doktorica koja ne prica eng/hr nego je koodinatorica prevodila. Bili su jako ljubazni. Sugeriraju nam prijenos 2 embrija zbog uspjesnosti. Dogovor je cekati sutra ( petak) da saznamo koliko se js oplodilo pa mozemo planirati dalje. Izvadili su mi krv za pretragu NK stanica. To ce biti gotovo u pon a transfer u utorak ( 5 dan). Vecina mojih upita je bila vezana uz lijekove i koji dan sto treba dati. Dali su nam ( besplatno) recepte i isli smo kupiti lijekove u ljekarnu u obliznji trg centar. Inace bila je stvarno velika fluktuacija mladih djevojaka. Mogu pretpostaviti da su to moguce donorice js. Dalje cekamo sutra i sto ce biti. Javljat ce nam svaki dan osim nedjelje.
@Mausflee kupili Clexane. Nema pena( oh..the horror) . Samo fensi inekcije. Zato je kutija za polozit kamen temeljac. Puno veca nego sta kupis kod nas/ dobijes u bolnici. Ista tekucina doduse. A ti bi da te Clexane ne boli, nema modrica..hihi..to ti je pak jednorog...to ti fakat ne postoji..led stavljat...ccccc....
Tinca, stvarno mi je žao. Odboluj, tuguj, radi što ti treba pa se javi kad budeš pri volji. :love2:
Staples, nisu vam rekli koliko je js punktirano? Zašto su ti radili NK stanice? To je kod njih po defoltu ili si tražila? Ako si tražila, koliko košta?
Zvoni mi da sam negdje na forumu pročitala da su donatorice u drugoj zgradi kako se slučajno ne bi narušila anonimnost postupka, ali ne znam nikakve detalje o tome.
Staples sve zvuci super! Drzim fige da ih se oplodi sto vise :) Ti si trazila pretragu NK stanica? Nisam cula da su nekom to radili u Pragu.
A clexane da, ja si zelim jednoroga :) :) Ti si stavljas led? Dobila sam povratni mail iz Praga od doktora da mogu staviti led, htjela sam provjeriti za svaki slucaj.
Ja sam trazila pretragu NK stanica. Vec su me prije pri popunjavanju formulara pitali za to. Nisam prije vadila. A sad kad znam da to tu rade sam rekla da vidimo. Nisu mi to naplatili jer smo uzeli onaj paket sa garancijom transfera. Nisu rekli koliko js su punktirali jer im je praksa reci koliko se njih oplodilo. Nisam inzistirala dalje. Oko Clexana vise ne razmisljam. Vise ono just do it i gotovo. Crinone ( umjesto utrica) imam uputu stavljati 2x dnevno. Ujutro i navecer. Vazna je kao ta doza. U pragu kutija kosta 180kn. U rh dobijem na recept ali nikako dobiti doktoricu pa da ne strahujem. Crinone stavljam od danas navecer. A sutra je novi dan:)
Pozdrav cure, moze tehničko pitanje, naplaćuje li se FET 2 embrija duplo pri postupku ili je jedna cijena neovisno o tome je li vraćamo 1 ili 2? Pretpostavljam da se embrioglue računa za svaki embrij posebno? Ako ima tko iskustva vezano uz Pronatal, pliz javite.
Mausflee hvala ti na info. Još nisam na čisto koju ću opciju...
Panta, imate već neki okvirni datum kada idete? Sretno!
Staples, navijam za što veću brojku danas!
Tinca18, jako mi je zao, drzi se!:ghug:
Brananis, evo mi se sezona bliži kraju, tako da se pripremam, psihološki najviše, preglede koje su tražili sam sve odradila. Još nemam točan datum.
Evo info: Donorka je imala 8 zrelih js i 7 se oplodilo i dalje se lijepo razvija 7 embriona. Javit ce dalje sutra sta se desava.