Meni je bilo cudno
Ali tak tata veli.
Printable View
Pozdrav,nova sam pa ne zamjerite ako nešto krivo kliknem:-)
Molim ako netko ima informacije o elektrotehničkoj školi Zagreb u Voltinom, ali smjer Tehničar za računalstvo novi kurikulum.
Kome god spomenem škola u Voltinom svi okreću očima jer je to kao među slabijim školama i na ne baš dobrom glasu. Sin ima solidne ocjene,bit će oko 68-70 bodova i bitno nam je da je škola 4 godišnja tako da bude mogao i dalje ako bude htio. Kaže da baš i ne bi u gimnaziju ova nam je dosta blizu
Pozdrav i dobro dosla.
Moj sin je htio u tu skolu i taj smjer, ali nije imao dovoljno bodova. Mislim da mu je bila i prvi izbor . Po mojim informacijama skola se jako popravila u zadnjih nekoliko godina. Direkne friske informacije iz skole nemam, brat mi ju zavrsio ali davno.
To ima i Ruđer:https://www.tsrb.hr/elementor-popup/...vni-kurikulum/
Mom sinu je isto škola na Voltinom bila na listi, ali upao je u Ruđer koji nam je u kvartu. Slicne programe ima i Tesla i Tehnicka skola Zagreb.
ova nam je blizu,ima 10 min pješice. Čula sam iz prve ruke da se škola popravila i da ovaj kurikulum ima matematiku kao u Ruđeru,baš zbog mature da ih od prvog razreda pripremaju. Nije on baš neki tip za puno učenja pa mislimo da nema smisla da ide u gimnaziju,jer onda mora dalje. ovako ako ne bude htio dalje,valjda će naći neki posao:-)
Voltino. Slabija je u odnosu na ruder ili teslu.ali ne znaci da je i losija. Eto dva sina mojih kolega je to upisalo sad su treci razred. Jedan je jako napredovao iso na erasmus. Drugomje izmakla ta stipendija za malo. Isli su samo par decka na to. U njemacku.
također sam čula da tesla zadnjih godina nije tako jaka kao što je bila,ali to su priče...
Ovo je svakako element koji ne treba zanemariti. Djetetu to daje doslovce cca 2 sata dnevno slobodnog vremena za odmor/učenje/bilo kakve aktivnosti, ako se ne mora daleko voziti. Zbog toga i samo zbog toga je moj mlađi odabrao Ruđer, jer je ta škola u našem kvartu. On spava doslovce do pola sata prije početka nastave, a onda samo prošeće preko livade. Vidim koliko mu je lakše u odnosu na kolegu koji npr. putuje iz Brezovice - neusporedivo. Ne može biti škola toliko lošija (ako je isti program) koliko ima prednosti blizina stanovanja. Osim toga, bila sam pred koju godinu na danima otvorenih vrata TVZ koji je odmah u susjedstvu i ugodno sam se iznenadila. Poznajem tu školu od mladosti (bivša Končareva škola - puno ljudi koje znam su to završili) i dosta se tu uložilo i unaprijedilo.
Osim toga, svaka škola ima prednosti i nedostatke, u svakoj će se naći neki profesor ili učenik koji našoj djeci neće biti po volji, ali to treba smatrati životnom školom, a ne poteškoćom.
ima i u matematičkom dijelu dvojezični razred
Ja sam čula jako dobre komentare na X.
Čula sam da je škola jako dobra, da su djeca okrenuta jedni drugima, profesori zahtjevni, no razumni.
Sugerirala sam je svojoj kćeri i bit će joj vjerojatno jedna od opcija, ali joj nije broj 1.
Ja ću biti do kraja iskrena pa reći da bih ja radije X. nego tu koju si ona želi. X. nam je i bliža, što isto nije za zanemariti.
No svjesna sam da ja mogu biti samo "komentator" i da ću izbor prepustiti njoj.
E vidiš, ja sam bila kontra. Navijala sam za V.tu. Ja pak prema X.toj imam neku averziju - al to je tak, već smo o tome pisale. Jednostavno je teško preći preko vlastitih iskustava. Iako i ja čujem dobre stvari.
A zašto ne V.ta? Isto je čula priče o njoj?
Mislim da je netko postavio pitanje o sportskoj gimnaziji - srela sam starog frenda, dijete mu je nju završilo. I sada je ne dobar, nego odličan student FERa. Mislim da je pitanje bilo, dobivaju li djeca u sportskoj gimnaziji dovoljno predznanje
Moja je upravo završila X., matematički smjer, dvojezični.
Nastavnici su OK (uvijek ima iznimaka), čini mi se da je nemoguće pasti ili imati jedinicu iz nečega, ali za 4 ili 5 se moraš potruditi.
Kako su ih pripremili za maturu mi tek predstoji vidjeti, pišem vam kad saznam.
I djecu koja se teže integriraju su uspješno doveli do kraja školovanja - dakle klinci si međusobno pomažu i slažu se.
Nastava iz 5 predmeta se održava na engleskom i to je zgodno; tokom školovanja mogu polagati internacionalne ispite i time konkurirati za upise na fakultete u inozemstvu. Kada pišu test mogu birati hoće li na engleskom ili hrvatskom.
Što se same matematike tiče, tu su daleko ispod razine MIOC-a, ali se to tiče samo onog dijela djece koja idu na natjecanja i vrhunska su u matematici. Inače ohrabruje se sudjelovanje na natjecanjima, prilagođava se nastava kad je to u fokusu, ima puno dodatnih sadržaja i priprema (i opet pričam prvenstveno o maturi).
Ima li tko kakvih saznanja o VII. gim.?
Sve sto znam o njoj su urbane legende od ljudikoji su zavrsili prije 20ak i više godina. Znate li nekog tko je friško maturirao tamo ili sad ide u tu školu, kakva su im iskustva?
Poznajem jednu djevojku koja sad završava 3. razred, nije baš oduševljena školom, ali mislim da njoj ne paše ekipa u razredu (a to je nešto što ne ovisi puno o samoj školi, već malo i o sreći).
Koliko sam primijetila, među učenicima je od tih dviju općih gimnazija u Križanićevoj popularnija II. (za koju je onda potreban i viši broj bodova), a koji je točno razlog, mogu samo nagađati, nemam konkretnih informacija.
Koga zanima, Hotelijersko-turistička škola u Frankopanskoj upisuje 1 razred jezične gimnazije.
koji jezik?
Čokolada, hvala, a gdje to piše? Na stranicama im još uvijek stoji eksperimentalna turistička gimnazija.
Ovo je baš jezična gimnazija, sa istim programom kao i svaka druga jezična?
Da, normalna jezična gimnazija, dobili su nedavno odobrenje za 1 razred od iduće šk. god. Informaciju sam čula i u samoj školi, i danas u Gradskom uredu za obrazovanje.
Bit će vidljivo u sustavu kad krenu učeničje prijave programa.
Hvala, prenijet ću informaciju juniorki
Jelena.O, oni imaju eng, nje, fra, špa, tal. Koje će kombinacije u u programu jezične g. biti, ne znam.
Lucijanka više nema program jezične gimnazije.
I vidjela sam na stranici da isto kao i iz jezične gimnazije djeca mogu polagati u školi one međunarodno priznate ispite (npr. DSD za njemački...)
Valjda su ovo uveli zato što ukidaju tu eksperimentalnu turističku gimnaziju...
A za Lucijanku su mi rekli da je to zato što su svake godine imali navalu na prirodoslovno matematički smjer pa su morali povećati kvotu
Za jezične gimnazije, zapravo postoji tri + sad ovaj jedan razred u turističko ugostiteljskoj
Pazi da ne pobrkaš: ovo je Hotelijersko-turistička u Frankopanskoj sa smjerovima ht tehničar i sad jez. gimnazija.
Ugostiteljsko-turističko učilište je u Utrini, to su 3g. kuhari, konobari, slastičari i 4.g. komercijalisti.
Da, baš lome zube... trebalo bi osmisliti program za djecu društvenjake, s manjim brojem sati prirodnih predmeta...
Moj je u sklopu njemackog polagao goethe ispit u x.
I obratno :mrgreen:
Ha, slično je imao eksperimentalni program turističke gimnazije (bez fizike i latinskog, a kemija i biologija samo u prva dva razreda), ali su taj projekt proglasili neuspješnim.
He, he...sad plačite za Šuvarom :mrgreen:.
Pa kažem ja da je Šuvar bio mrak :mrgreen:
ali zapravo idealno bi bilo da se mogu birati izborni predmeti, barem u druga dva razreda srednje.
A što je to nego šuvarica. U mojoj kulturi sami društveni predmeti + 2h matematike.
Mi smo u jezičnoj imali prirodne predmete.
Koliko se sjećam, kemija se mogla mijenjati za strani jezik u 3.r.
Mislim da smo imali fiziku i biologiju sve četiri godine... ili nismo?!
Nemam pojma kako je to išlo iz godine u godinu, već smo o tome pričali na forumu pa iskustva baš i nisu jednaka.
Svakako, kad sam JA išla u šuvaricu u 3. i 4. srednje u jezičnoj nije bilo kemije, biologije, fizike, a mi u MIOCU smo imali samo matematiku, fiziku i informatiku. Isto bez kemije, biologije, ali i povijesti i zemljopisa.
Imali smo matematiku, fiziku, informatike, hj, engleski, filozofiju i još neke lijeve predmete tipa nekakve ekonomike.
Da mi je sad to za kćer, život bi mi bio puno jednostavniji.
ja sam u kulturi imala sve 4 godine i biologiju i kemiju i fiziku
i povijest
gee se ne sjećam je li bila samo prva dva ili sva 4 razreda
ja u kulturi 3. i 4. razred nisam imala ni biologiju, ni kemiju, ni fiziku, a matematiku samo nešto sitno u 3. razredu :mrgreen:
geografiju i povijest smo imali normalno
i povijest civilizacije kod Đurđevka Opačića 8-)
i filozofiju i logiku i psihologiju
i još svaštanešto
no, ti si ipak dosta mlađa od mene, pa se valjda i to u međuvremenu promijenilo ;)