Da, pustaju. Ne u prostorije (osim rengena) nego u satore pored zgrade. Pregled lijecnika, nalaze krvi, snimka pluca i testiranje na koronu
Printable View
Kod nas su zaraženi roditelji od dvoje djece iz razreda s tim da su im djeca redovno i normalno išla u školu dok su roditelji čekali nalaz 3 dana.
Pokušala sam se stavit u istu situaciju. Meni moja osobna odgovornost jednostavno ne bi dala da pošaljem svoju djecu u školu dok ne dobijem negativan nalaz, posebice uz takve simptome koje su ti roditelji imali (tipični koronski).
Sada naravno liječnici ne daju uputnice da se testiraju njihova djeca jer su asimptomatski. Zaražena mama mi je rekla: a što ako se pokaže da su mi djeca pozitivna (što je vrlo velika vjerojatnost) onda ću morat produžit SI još nekoliko dana :roll: Potpuno shvaćam koliko je teška SI u malom stanu, al svejedno ostajem bez texta koliko ljudi mogu biti sebični. Nije ih briga što se možebitno trenutno širi zaraza u razredima njhove djece, al nisu ih mogli/htjeli povuć iz škole tih par dana čekanja nalaza. Baš sam onako razočarana i bolje da mučim i budem "no comment".
Ja ne mogu reći... Svi roditelji u razredu su ostavljali djecu doma od kad su dobili uputnice za teatiranje. Ova mama konkretno je imala jedino glavobolju i evo jučer je ostavila dijete doma dok je čekala rezultate testiranja. Isto bih napravila i ja jer je to odgovorno. MM-u je u petak curio nos i J. nije išla na rođendan jednoj od najboljih prijateljica. Meni je to normalno.
Eh i meni je, al mnogima očito nije. :/
Evo kaže mi dijete, nekih predmeta neće biti jer su profesori na bolovanju. Pretpostavlja se korona, tako im je rečeno. A na stranicama škole ništa. I razrednik šuti, nikakva obavijest.
Dijete mi je bilo kontakt s pozitivnim djetetom u petak na treningu, danas mi javili. Imao je 2 dana temper.38 jucer i danas je ok malo promukli. Zvali u pon doktora rekli nam da pratimo. Mladji od danas proljev i malo povratio. Doktore ne mogu dobiti...trener nas nije zvao, zvala me mama zarazenog djeteta. Mene boli glava nq poslu sam.. je moramo svi u izolaciju nemam pojma. I jel moramo svi na testiranje u kuci imamo i stariju osobu... gdje na testiranje jel svuda su guzve? Okolica Zagreb..Karlovac? Jel zna netko kakvo je stanje?
Karlovac je koma samo 200 uzoraka primaju dnevno.
Kolone od 6 ujutro a oni rade od 8h.
https://kaportal.net.hr/aktualno/vij...cinje-tek-u-8/
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Andrija Štampar, preko aplikacije cca za dva dana bude slobodan termin za testiranje https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar
Ovdje je popis simptoma:
https://www.koronavirus.hr/o-bolesti/103
Kolega (prvi kontakt) rekao je da je njegova supruga imala povišenu temperaturu, suhi kašalj i nagli gubitak osjeta mirisa i okusa. On se nije zarazio. Bio je u samoizolaciji 14 dana, testiran i negativan.
Očito puno ovisi i o imunitetu organizma.
S druge strane, meni bi bilo teško razlikovati ove simptome od obične gripe ili neke druge virusne bolesti.
Rehab, drago mi je da si dobro. Koje si simptome imala?
https://www.koronavirus.hr/svi-testn...-hrvatskoj/763
Ovdje imaš popis..
Ivanić, V. Gorica, Zaprešić..
Probaj zvrcnuti koji broj da vidiš da li je isto velika gužva
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Nisku temperaturu (do 37,4 najvise), malaksalost i iscrpljenost. Gubitak osjeta mirisa sam skuzila taj dan kad sam se isla testirati. Ukratko, nalazi su pokazali puno gore stanje nego sam se ja osjecala.
Moji su imali simptome crijevne viroze (proljev, povracanje, visoka temperatura). Nitko osim mene nije izgubio osjet mirisa a osjet okusa je svima ostao uredan.
Mi idemo u Mirojsku 16.Rekao dr.da je tamo najbrže.
Dogovorila termin online.
Zanemari: gore vidim odgovor.
Ovo je vazno se podsjetiti
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona...elika-razlika/
Citam vas redovno, razmisljam dal da pisem, ne da mi se, situaciju opcenito pratim samo jos povrsno jer nemam zivaca, ali evo moje iskustvo ove jos podosta nepoznate i nepredvidljive bolesti
Prvi dan krenula prehlada i kasalj, za mene obavezno svake sezone, znam kasljati po dva mjeseca, uopce nepomisljam na +
Cetvrti dan bliski kontakt pozitivan, SI 14 dana, kao i svi ukucani, salju me na testiranje jer imam simptome
Peti dan uvecer nestaje okus i miris
Sesti dan pozitivan test
Deseti dan zavrsava izolacija
Uzimam go jer se nezelim jos vratit na posao
Drugih nikakvih simptoma nemam, osjecam se dobro
Ukucanima nista, ali ostaju u izolaciji 14 dana od (zadnjeg) kontakta sa mnom, znaci jos 8 dana nakon sto je meni zavrsila izolacija.
Bili smo cijelo vrijeme zajedno u stanu, epidemiolog nije zahtjevao da se odvojim skroz, kao samo u sobu. Obzirom da smo cijelo vrijeme jelte zivjeli zajedno, znaci 6 dana od pojave prvog simptoma do testa a i prije, odlucili smo ostati zajedno jer ako su imali pokupit jesu vec. Ja sam pazila maksimalno, ono svoj rucnik, nisam dirala cisto sudje, dezinficirala za sobom, nema zagrljaja... i njima nista nije bilo. Znam da je mozda bilo bolje da se odvojim, ali eto tako smo za nas odlucili. Uglavnom hocu samo reci da se moze i nista ne dogodit. Mozda sreca, mozda nesto drugo.
Nismo sigurni tko nas je zarazio, obzirom na inkubaciju, mozda sam i pokupila usput... neznam i ne da mi se vise razmisljat o tome.
Bliski kontakt je zavrsio kobno, molim ne pitajte za detalje, hvala
Sve je ovo tako individualno i nepredvidivo. Cuvajte se koliko mozete. Vi ste ovdje svi svjesni toga, na zalost mnogi drugi nisu... voljela bi da je drugacije.
Svakako sam za mjere, i dalje se pazimo, nosimo maske itd. iako mozda imam imunitet 3 mjeseca, ali necu to uzeti zdravo za gotovo
Ja sam od moje doktorice tražila uputnicu za testiranje, nije mi dala. Dobila sam temp. 37,4, simptome prehlade, suhi kašalj koji je svaki dan bio učestaliji. Nakon dva dana i jake glavobolje, a inače im nisam sklona. Temperatura je četiri dana trajala, malo je nema, pa se opet vrati do max. 37,6. Osjet mirisa i okusa nije nestao, samo sam se često preznojavala. Kaže doktorica da je viroza. Sve bi bilo ok da mi nije 10-ak kolega s posla u izolaciji. Kod trojice potvrđena corona. Ja sam kod jednog zaraženog bila kontakt manje od 15 min pa me nije naveo kao kontakt. Inače, ured njegov je do moga.
Ostala sam kuci ipak na bolovanju...
Da se nadovežem. Mama je dobila jedva liječnicu koja nije ništa posebno komentirala. Nije uputila dijete na testiranje, rekla je da čeka da joj se jave epidemiolozi. Za to vrijeme djeca idu u školu i virus se možda širi među njima. Znam da je kaos i rasulo, ali zar se ne može donijeti uputa da za dijete koje je u kolektivu i razvije simptom (koji upućuje na zarazu koronavirusom) kao kontakt pozitivne osobe ukućana liječnik uputi razred u samoizolaciju do nalaza.
Majola, žao mi je. Nemoj se mučiti razmišljanjem ko vas je zarazio i da li je nešto trebalo drugačije. Ja sam sigurna da si sve uradila najbolje što si mogla, puno je obolelih i nije teško zaraziti se, a jako je teško, da ne kažem nemoguće, sve epidemiološke mere stalno sprovoditi savršeno i uvek dosledno.
Mitovski, ja sam sigurna da vama roditeljima niko ne može zabraniti da ostavite decu kod kuće odmah sad, kad je već 99% šansi da će razred u izolaciju za par dana. Da li će dete biti u kući 16 ili 14 dana ne čini veliku razliku ako će to umiriti i dete i vas. Ako se to netestirano dete pokaže kao negativno, opet niste na nekom posebnom gubitku ako tvoje dete provede kod kuće dan-dva dok se situacija ne razreši.
Ne imputiram ti ništa. Postavila si puno branimirbilićevskih pitanja, sve je to validno. Napisala si da "ne vjeruješ više ni u ovu histeriju koja se stvara u svijetu". Tu se ne slažem s tobom i mislim da se ne stvara histerija, nego su zadnji trenuci za za očuvat zdravstvo. Ko je zbunjen itd. - ne uzlazim u to.
Vezano za testiranje - mislim da se ne može više tek tako ni privat testirati. Ispravite me, ne znam koji je dnevni kapacitet testova za RH - mislim 5000. Navodno sad postoje neke smjernice i neka dg. MKB U07.2 koja "omogućava" proglašavanje dg. korone i bez pozitivnog testa (Kaae, poludi :)) - npr. ne može više tek-tako npr. u ST dijete s dokazanim kontaktom s pozitivnom osobom, koje je u SI, i koje je dobilo simptome ići na test. Jedino bi onda bilo fer da država to dijete ne vraća milijun puta u SI, besmisleno je, svi se nadaju bit "spašeni" od SI barem iduća 3 mjeseca ako imaju pozitivan lab nalaz, računaju da su onda mirni valjda. Vjerojatno je to sve bespredmetno jer ćemo završit pod ključem, pa će počet novo brojanje 3 mjeseca, ko nekad ona 2 ključna tjedna :/.
Hvala mitovski i pulinka
To je drugo ako postoji šator ili Fran Mihaljević koji prima isključivo Covid pozitivne. Iz prvog rehabinog opisa shvatila sam da je tek tako ušetala u prvi DZ napraviti pretrage. Kasnije je objasnila.
Majola, iskrena sućut :cry:
Kod moje srednje, dijete iz razreda je testirano u nedjelju, obzirom da je u obitelji vec bio utvrdjen pozitivan clan, ravnatelj skole je odlucio da cijeli razred ostane u ponedjeljak doma, rezultati su bili gotovi u pon navecer i dijete je pozitivno, tako da eto ima i takvih primjera
Evo i naše iskustvo.
Kod mene prvi blaži simptomi (grlo, nos) u petak.
U subotu kreće opća slabost, bolovi cijelog tijela, mučnina, glavobolja, temperatura.
Kcer se u sub požalila na glavobolju, ali uz lijek prošla pa nisam reagirala. Međutim, u ned se ponovo budi s glavoboljom, kreće i temperatura, opća slabost...
Odmah u nedj2lju smo javili dvojici dječaka s kojima se družila poslije škole (par sati bez maski), a također sam javila i na roditeljsku grupu na viber.
Također, mlađe dijete sam ostavila doma.
Pon- dr nas ne želi poslati na testiranje, inzistira da nema zašt, da nemamo sve simptome.
U utorakodlazimo privatno na test, popodne došao rezultat, obje pozitivne.
Odmah zovem razrednicu, šaljem obavijest roditeljima.
Isti večer razrednica javlja da su od danas na online nastavi.
Jutros oko 9 zovu iz školske medicine i odmah zatim epidemiologinja.
Ravnatelj dobiva odluku o samoizolaciji za sve učenike u trajanju 10 dana (u biti, prošlo je već 5 dnaa od zadnjeg kontakta tako da samo izolacije istječe 2.11).
Kroz dan dobila sam i mail za sebe od epidemiologinje i ankete koje sam morala ispuniti te je već oko 14h došlo za mene i kćer rješenje o izolaciji, a sinu o samoizolaciji (nama do 2.11, njemu do 12.11.)
Sada još čekamo njegov nalaz i držimo si fige da nam se naše stanje ne pogorša (pre)jako.
Mene zanima, rehab, kako to da su ti rađene pretrage (krv, rtg) ako se nisi odveć loše osjećala?