dabome da neće
to je kulturno naslijeđe prema kojem osjećam sve veći otpor otakd sam došla u neke godine :mrgreen:
Printable View
dabome da neće
to je kulturno naslijeđe prema kojem osjećam sve veći otpor otakd sam došla u neke godine :mrgreen:
Ooh yeah...I agree :mrgreen:
Nek se malo i probavni trakt odmori osim nas kuharica hahahaha
Tako i treba! :-)
Dijelim mišljenje... Danas moj stariji sin radi od doma, pa je kuhača kod njega. To obično znači neko tanko meso iz tave, tjestenina s umakom i salata, ali bude koji put i grah varivo ako uhvati mrvicu vremena više. Nisam ni pitala. Što zateknemo, to će se jesti. Ako ne bude ničega, i kod nas uvijek ima jaja i pečenica, zimnice vrsta raznih, a često i koječega za desert.
Ont. na balkonu mi je rebrasta bundeva (provansalska) pa će pasti krem juha jedan dan...
Dva dana filana paprika (samljela sam pureće odreske) s pireom.
Pa pileći batci/zabatci u umaku od povrća, basmati riža i radič. Ostaci umaka su se potunkali za večeru uz kuhanu ciklu na salatu.
(u umak sam stavila luk, papriku, paradajz, češnjak, nakosala lišće od 3 porluka, soja sos i mirin, dodala malo kukuruznog brašna izmiješanog s vodom, malo prošla štapnim mikserom).
Porluk varivo s piletinom.
Zelena salata s pirjanim bukovačama i povrćem.
Danas krem juha od brokule i karfiola, varivo od graška i batata, vratina na tavi.
Grah. Sutra saft.
Juneću juhu, onda bih sutra na temeljcu juneće juhe kuhala gulaš krumpir.
pileći file na trakice s basmati rižom, pileća juha i crveni kupus salata.
Jučer losos na tavi i prokulice na mrvicama i češnjaku, danas gulaš. Sutra ću vjerojatno napraviti paštu na skuši iz konzerve i neku salatu.
Krem juha od jučer i rižoto s junetinom, zelena salata
Subota: lažna pašticada (meso nije u komadu nego su šnicli, ostalo je sve isto), krumpirovi njoki i zelje salata, pita od jabuka
Nedjelja: juha od bundeve, pohana piletina, restani krumpir, miješana salata (paradajz+paprika+luk) s bučinim uljem, mađarica od gotovih kora (nisam imala vremena samostalno ih valjati)
Danas: Poriluk i kuhane kobase, kompot od jabuka
varivo od leće... sto milijunti put
i... ovo
https://judithsalecich.com/luscious-...nge-jelly-pie/
Juha od povrca i junetine, peceni batak i mlinci, kupus...
Jucer gulas i zganci, prekjucer stroganof...
Naribana je glavica kupusa velika pa je uz dorucak, rucak i veceru kupus...
I lonac juhe
Pileca prsa u umaku sa sampinjonima su ispala top mljaaac uz to krumpir i cikla salata
Ima juhe i za danas, lungić, gljive, palenta...
Coleslaw satala za doručak s jajima kuhanim, uz ručak a i navečer malo :)
Oslic na bijelo danas.
Za sutra pureca prsa sa sampinjonima (na bijelo s vrhnjem, ostaci gljiva da se iskoriste :-) ) s njokima.
Kod nas je danas pileći paprikaš. Za prilog nemam pojma, sin radi od doma pa je odabir njegov. Ovisi o tome koliko će imati slobodnog vremena za kuhanje. Obično nas dočeka riža ili tjestenina, a ako ima jako malo vremena, zamuti instant pire. Klasični pire već dugo radimo samo vikendom.
Salata - cikla doma napravljena, jer nam je industrijska prekisela.
Deserta nema, bit će lov na kekse u špajzi :-)
Sutra bih rado nekakve ribe, ako ih danas uspijem upecati u Lidlu.
Ostaci lungića, riža i povrće..Kupus salata
jučer pileća juha, pečena piletina s rižotom od gljiva, zelena salata.
danas zapečene tortilje (s mljevenim mesom i povrćem), zelena salata ili cikla kao prilog.
Faširanci, pire i špinat.
Pileća prsa pohana u panko mrvicama (u zadnje vrijeme poham isključivo s njima, prefino nam je svima), pire i špinat.
Gršak s noklicama i zdinstan sv. but.
Gablec kefir/banane i lan, kupus s kiselim vrhnjem i malo suhog vrata ...
Jučer prisiljeno zelje i te iste šnicle, malom riža :)
Fileti orade, slani krumpir i zelena salata
Batci/zabatci u glinenoj posudi s povrćem, kasnije izvadila meso i dodala u otpuštenu masnoću od mesa i vodu od povrća narezan kupus, dodatno malo kuhanog krumpira u ljusci za one koji misle da kupus nije dovoljan prilog :)
(to je bilo za dva dana)
Pohani pileći file s rižom i salatom
Chilli con carne, cikla salata. Ako bude premalo za četiri osobe, skuhat ćemo špecle
Za desert mramorni kolač s kavom i kompot od jabuka.
Riža, iskošteni nadbaci i hrpa šampinjona ...
Sarma
Sutra piletina i mahune s krumpirom
Bolonjez, krem juha od šampinjona..
Kelj varivo, kranjske kobasice pečene
danas i sutra pašta fažol s kranjskim kobasicama
ovaj vikend imamo kolinje pa će i ručkovi sigurno biti od nečeg tek rastrančiranog :-)
Jučer mi se jelo na žlicu pa sam skuhala varivo od malo piletine, cijele male tikve butternut i dvije konzerve slanutka, malo sam zaljutila čilijem, a dodala sam i dimljene paprike (polugorke). Odlično je bilo, šteta šta nije ostalo jer ne znam šta ću danas. Vjerojatno pesto iz teglice koji sam kupila u Italiji - ti su kao domaći. S paštom.
super mi je ovaj recept Jurana
baš razmišljma kako mi treba tako nešto, toplo, puno okusa, povrća, mesa, svega...
jučer pečena piletina i krumpiri iz tepsije
danas imam mamu da kuha, juneetina lešo, juha, restani krumpir
uz to mi se jako jede hren i kupus salata
Ovo i mi volimo - slanutak i tikvu. Ako nema tikve, znam ubaciti mrkvu i krumpir na kockice. U to ubacujem ostatke piletine (vrat, krilca, kosti od prsa i sl.) jer kuhanu piletinu jedem samo ja. Ostatak ekipe obično isprži pileći file na naglo.
Danas jedemo ostatke od jučer (kelj i kobase) jer sinovi nisu bili na ručku doma, pa je ostalo. Doprinos od sinoć: banana nut bread i kompot od jabuka i suhih šljiva
Danas pileći saft. Jučer pizza, prekjučer varivo jesen u gradu.
Prefino varivo od bundeve i piletine.
Danas ću ili gulaš od liganja ili rižot.
Ja danas ne moram ništa kuhati. Stariji sin radi od doma, pa će on u vrijeme gableca okrenuti minutne odreske na tavi i uz to tijesto sa šalšom ili đuveđ, što mu se bude svidjelo i za što bude imao vremena. Salata - zelena ili paradajz, vidjet ćemo...
Za sutra planiram pileći paprikaš i rižu, za desert pita od jabuka koja će (nadam se) dočekati i nedjelju. Za nedjelju su mi naručili stefani štrucu od mljevenog mesa (punjenu kuhanim jajima), a uz to će biti neka domaća juhica i vjerojatno mahune ili grah salata, da ne moram raditi prilog posebno, osim ako me ne ugnjave da spečem i krumpir.
Skuhala trgane junetine pun lonac :), nema me doma pa nek si rade tortilje ili što već hoće s time
svinjska jetrica na naglo, kuhani krumpir, kiseli kupus dinastan na masti
U nedjelju - pileća juha s graškom, pileći faširanci (mljeveni otkošteni batci/zabatci) i krumpir s blitvom, zlevanka s orasima i višnjama
Jučer je ostalo faširanaca, dodali samo kuhani krumpir i zelenu salatu.
Danas ne znam hoću li kuhati, nisam baš fit.