Koja nesanica, ja zaspem u 10 pa do 8, nikad bolje nisam spavala, ne mogu virovat....sol na ranu, ha?
Dobrodosli u 9 mj, i nadam se da se bucko okrenuo kako treba, javi kako je bilo:)
Printable View
Alkemičar dobrodošla među trudnice !!!!:-D Da ti trudnoća protekne sa što manje briga !!!
Situacija ti nije idealna ali je idealnija nego ona u kojoj si se mogla naci. Muski su jako cudni kaj se trudnoce tice a i inace. Nekako mislim da njima fali empatija, tj. sposobnost da se stave u tude cipele bez prozivljenog iskustva. Vezu se vecinom za bebu kada se rodi. Ovisi o vasem odnosu, prema ovome sto pises...ne vidim neku ludu ljubav ovdje? tvoja trudnoca i vas odnos su dvije razlicite stvari, po meni je najbolje da si poslozis u glavi da ces to sama, kako kazes imas divnu obitelj i paznje ti nece nedostajati (mozda hoce u vidu intime sa partnerom, ali kao sto sam rekla ovisi o vasem odnosu) On je bebin tata, bio on tu ili ne i to nemres promjeniti. Mnoge zene uspjevaju same u tezim situacijama, od rodenja bebe pa i sa vecom djecom a eto tu imas i svoju majku.
Ne pristaj na nista sto te moze iznervirati, ne opterecuj se vasim odnosom ako vidis da ne ide, ako zeli ici na preglede neka ide ako te to ne nervira. Ti odlucujes. Posveti se sebi i bebici. Tvoje vrijeme za ljubav ce doci, bilo sa njime ili nekim drugim.
Ne muči me čista nesanica, ne znam kako bi to opisala..ono spavam, ali imam osjećaj da sam svjesna/polusvjesna cilu noć..spavam, a opet svaku uru pogledam na mobitel koliko je sati...i tako dođe jutro, ali ujutro se osjećam ok, odmorno i naspavano..mene od popodne pa dok ne zaspim love neke čudna stanja, strahovi i svašta nešto..ali dobro je, guram nekako..i cure moje tako ja evo skoro dočekaše svoga muža u komadu..sutra navečer je doma:-D:-D nadam se da se ne veselim prerano....
To meni moja mater svaki dan ponovi, kao već 2 tjedna strepim hoću li dočekati muža, a da ću na kraju i prenijeti..A ne bi ni to volila..a ko bi meni ugodija, pa ja bi ovako, pa ja bi onako...:mrgreen:
Je, je puno to znači kad imaš nekoga pored sebe..neće nam oni umanjiti fizičku bol, al je lakše kad znaš da je tu pored tebe. Jest da mu u onoj agoniji ponekad poželiš iščupati ruku i sl, jer on je "kriv" zbog toga što ti se trenutno događa..:lol:
Vjeruj mi.... živoooo će ti se fućkati i ako zase*** i babicu i doktora. Ti si u jednom drugom filmu i toga nećeš biti svjesna. Meni se desilo da je nešto izašlo i babica me samo obrisala sa kompresom (koliko se sjećam). Inaće jedna moja kolegica, inaće jaaaako fina, nije bila zabrinuta oko ničega, nego samo oko toga. Isto tako kao ti:" Ona će umrijeti". Moš mislit. I kad sam je pitala kako se nosila s "tom" situacijom, rekla je da joj to taj moment nije ni palo na pamet, živo ju je bilo briga. Na to se smijala ko luda kad smo pričale o tome. Ali to je tako, kad rađaš i napinješ se postoji šansa i da se pokakaš i da prdneš (ne jednom nego ohoho puta...). Sve to ide u rok službe, tebe kao majke i ljudi koji su izabrali porodnišvo kao profi službu. Opusti se i uživaj!
A jadni muzeki, neka i oni ponesu dio bolova....znaci da mu kazem da cuva ruke:)?
SanjaS, ma uzivaj u svojoj trudnoci, a on neka izidje najprije iz puberteta... Sreca si dovoljno situirana da mozes zdrave pameti i mirne duse odlucivati o svojoj vezi i svom zivotu...samo polako, vidi kako ce se situacija razvijati, ali ti budi ta koja odlucuje o vezi, on bi jedino trebao odluciti hoce li biti tu za svoje dijete ili ne...
Ja sam ih pošteno zas**** oba puta jer se nisam uspjela ocistit ali nisam to uopce shvatila kao neki bed niti su me krivo gledali ili nesto slicno, sve je to normalno na porodu...nagledaju se oni svacega...
sjećam se u magli pred sam izgon da je sestra pogledala babicu i pitala: jel je? ova je kimnula glavom..neznam dal se radilo o tome da sam u tom času pukla ili sam se i ja pokakala...u svakom slučaju za 2 minute je sve bilo gotovo, pa jel sam pukla baš u tom času ili se pokakala tako svejedno..
Ne znam kako bih to opisala, ali ja jesam i dalje zaljubljena i jako mi je stalo do njega. Samo što eto očito se on odljubio. Iako, kažem prekinuo je dan nakon što sam rekla da je test pozitivan. Ne mislim se na njega osloniti niti očekujem puno, samo sam eto htjela čuti tuđa mišljenja o situaciji. Jako si lijepo sročila ovu zadnju rečenicu, hvala ti puno :)
SanjaS, ma uzivaj u svojoj trudnoci, a on neka izidje najprije iz puberteta... Sreca si dovoljno situirana da mozes zdrave pameti i mirne duse odlucivati o svojoj vezi i svom zivotu...samo polako, vidi kako ce se situacija razvijati, ali ti budi ta koja odlucuje o vezi, on bi jedino trebao odluciti hoce li biti tu za svoje dijete ili ne...[/QUOTE]
Uz ove mučnine koje imam i uz to što radim, nije baš da uživam na samom početku, ali mogu reći da uživam na neki način. Dugo sam htjela bebu i očito je ona odlučila da je meni vrijeme da postanem mama :) Znam da bih si trebala dati vremena da vidim kako će se situacija razvijati, ali tako bih voljela znati na čemu sam što prije. Sutra mi je prvi pregled, pa sam malo i u nekom strahu, a popodne ćemo se naći pa porazgovarati o svemu nakon pregleda. Hvala ti na savjetu :)
Ako mozes naci u ljekarni metamucil za probavu je fantastican. Ja ga pijem svaki dan, sad samo jednu zlicu i sve funkcionira super. Trudnoca ko trudnoca nikad dovoljno vlakana bez obzira na zdravu prehranu...Sto se tice svinjske masti ta mast mora biti oprana u 9 voda...tako stare bake kazu...sto znaci nesmije biti slana...iz mog iskustva najbolje se rijesiti zatvora i poslje svake vizite toaletu oprati se hladnom vodom i dobro posusiti to podrucje, jel mislim da je jako bitno da je sve suho iza. Ja sam svoju situacijus sredila u tjedan dana.
Ja sam pos***o sretno dijete :lol:
dogodi se...
Curke jel nekome treba Utrogestana i Duphaston tableta ? Mama se u nedjelju vraca za Zagreb, meni vise netrebaju pa ako nekom treba poslala bi po njoj.
ne samo da se nagledaju nego se i naslušaju. Dok sam ležala u boxu sa mm, slušali smo jednu ženu kako poprilično senzualno stenje. Kad su me vodili na probijanje vodenjaka, ona je bila u izgonu i uz nekakvo režanje-stenjanje-tiskanje se podrignula. To je zvučalo......neponovljivo. :mrgreen:
Ma da znaš da mislim da hoću:-)..Da je on doma, mislim da bi maksimalno smireno (koliko god je to moguće jednoj trudnici pred sam kraj) čekala da krene porod. Ovako sam cilo vrime napeta ko puška..Ako izdržim do sutra navečer mislim da ću odahnuti i napokon se malo smiriti i opustiti, koliko toliko...
Cure je li normalno probadanje. Ono a vremena na vrijeme kao da me netko nožem pikne
Evo i mene s pregleda, 11+6tt, nažalost jedna bebica je odustala :-(, ali zato druga extra napreduje. CRL je 6.6cm, nuhalni nabor 0.6mm. Gledala sam kako maše rukicama i veselila se :zaljubljen:
Sad moram dobro čuvati tu malu bublicu, iako doktor kaže da nema više razloga da mirujem. Skida me s utrogestana i propisao mi prenatal tabletice.
Ivekice mislim da su svi ti sitni bolovi i probadanja normalni, ako nisu jaki i ako nema drugih simptoma (npr. krvarenje). Ako te jako brine zvrcni svog ginica za savjet;-)
Vratila sam se s pregleda i moj bucko s 36tt konacno dubi na glavi:-D:-D:-D
Maleni je vec sad mischelinko, ima 3360g, kaze dr da je i dugacak pa sam sad u dilemi koji broj robice da spremim za izlazak iz bolnice, 56?
funky još ćeš ti i do termina doć!
tetagogolina :love2:! :klap: za drugu bebicu.
tetagogolina žao mi je zbog druge mrvice, al neka onda braco/seka dobro napreduje i neka bude školski do kraja.!
bugaboo, možda da odmah uzmeš 62 ako je dugačak, a vjerojatno će biti i nešto manje od 4kg..oni i onako tu prvu robicu jako brzo prerastaju. Ja neke stvari nisam ni stigla ni obući..Ja se u prvoj trudnoći opremila sa masu stvari na kraju pola toga ostalo neiskorišteno.
Hvala ženice na utjehi, a sad je najvažnije da druga bebica lijepo raste i da sve bude kako treba do kraja :heart:
P.S. odbila sam kombinirani test
Tetagogolina, zao mi je zbog jedne mrvice, samo ti cuvaj drugu mrvu i odmaraj...
Zeljkice moja draga, mogli bi ipak zajedno tulumarit, vidit cemo, sutra 39tt
Tetagogolina :love2: