Vilenjak je jučer vidio kako frendici pokazujem izdajanje, pa jutros zgrabi cicu, otvori usta i uspricava si mlijeko :lol:
Printable View
Vilenjak je jučer vidio kako frendici pokazujem izdajanje, pa jutros zgrabi cicu, otvori usta i uspricava si mlijeko :lol:
vidi dorian neku zenu da prica na tv-u i veli: mama, ova teta ima jako velike cice ( a stvarno je i imala, al je bila neka stara baba zakopcana do grla, kako ih je samo skuzio :mrgreen: )
dode baki i pita ju: baka, imas ti cice?
baka: imam
d: daj da ih vidim :roll: :mrgreen:
Vid:"Mama, kad cu ja prestati sikiti?" (vjerojatno ga je netko to pitao.)
Kazem mu da ce prestati kad bude htio prestati.
A on ce:"A-haaaa!" ko da Ameriku otkrio.
prestali dojiti sa 16 mjeseci, ali neki dan sjedim ja na kauču, Roko se igra, skače, veseli se.
odjednom dotrči do mene i ni 5 ni 6 gurne rukicu u moju majicu i dira cike, a ja u šoku :shock: pozitivnom
pitam ga ja što bi roko cike
a on meni: " nema, nema, ci, pava, maz, daga ci" ( prijevod, nema, cike, spava, mazi, draga cika) i poljubi ih i ode sva sretan
a ja van sebe od sreća :heart: i kažem ja njemu ma evo, možda ima još nešto sinek mamin, a on mene pogleda i kaže nema, nema, papa i nastavi se igrati!
ja sam bila u isto trenu sretna i tužna - jer je završilo jedno prekrasno razdoblje u našem životu, a jooooj!
ponekad imam osječaj da je meni bilo teže što je prestao cicati nego njemu! ja bi još!
I joooj, kako je ovo slatko! :heart:
A ostali me nasmijavaju do suza!
Eva: Ja vojim cicu i tambaja! (tramvaj)
I drugi - pocica jednu i kaže: A sad cu ovu cicu dagu (dragu)
moja nekad zeli lijevu, nekad desnu. ovisi o raspolozenju. samo sta ne zna za pojmove lijevo-desno pa mi, u slucaju da ja izvadim krivu, kaze "necu vejiku, ocu maju" (necu veliku, ocu malu) a iste su velicine :)
u zadnje vrijeme svi cicaju cicu. kad pita za nekoga a ja joj kazem da je taj otisao svojoj kuci ona nastavi "soje mame. papti cicu" (kod svoje mame. papiti cicu)
isto tako sparuje igracke. uvijek je manja dijete a veca mama. tako mala lutka papi cicu od velike lutke, mala plisana patka papi cicu od velike plisane macke, a mali autic papi cicu od velikog auta. to je sve popraceno mljackanjem i zakljuckom "mmmmm finoooo"
prije par dana je slozila prvu rimu. ja joj skuhala rucak i pitam je hoce li jesti. kaze da hoce. uzmem ja zlicu i krenem prema njoj da je stavim u stolicu a ona meni objasnjava:
necemo papti icu (zlicu)
ocemo papti cicu
Moj nikakvim igračkama ne da niti blizu cice 8)
Kad ga zezam tak, odah makne igračku i prišteka se :heart:
Vrti se ona pred spavanje i samo bi se šaltala s jedne na drugu. A starija se taman umiruje i ova mala je živcira jer se stalno prebacuje :mrgreen:
Kažem ja maloj nek se smiri i nek se ne prebacuje više jer će probuditi seku.
Kaže ona meni: Ljutim se sad. Neću ti više biti pijateljica :mrgreen:
moja kad doji doji jednu pa drugu i tako dok ne bude dosta. već je par puta priljubila cice jednu do druge i one se onda maze. i kad to radi sve nešto čudno gleda. i neki dan se tako cice maze i kaze ona ''sad će puuuuuuuuuuno cicati'' , nasmije se od srca i strpa obe u usta i cica!!!
:love:
mamina curica :heart:
tusiram se juce i uleti mi L. u kupaonu i sa osmijehom od uha do uha
"jaaaao, mamine sise!!! mmmmmmm (pa usnama glumi da sisa) moje mamine sise!!!!!"
covjece, ni na tom&jerrya se tako ne obraduje ko mojim sisama :lol:
ima mj. dana da nije ni probala, ali je u zadnjih 10 dana nekoliko puta spomenula da bi sisala. no presaltala sam ju na nes drugo pa nije.
Nije više produženo, jer Jana ne sisa već 10 mjeseci, ali kad mali doji ona dodje tu i tamo sa žlicicom da joj malo dam :heart:
"Mmm, fino mi je. Bolje nego od kravice" :lol:
Vidi naime kako njemu dajem vit D sa žličicom pa se dosjetila da bi i ona mogla tako. Probala je i sisati, al ne ide joj.
Vilenjak jučer gleda fotke i pokazuje:
Dada (seka), deda, baka, tata, mama... CICA i pogled :zaljubljen:
(na slici imam duboki dekolte :lol: )
imam i ja jednu sliku di smo L, ja i duboki dekolte. jednom smo gledali tu sliku i pitam ja L tko je na slici (ona inace samo sebe primjecuje na slikama) a ona ispali: CICAAAAA :lol:
moja L je poprilicno posesivna kad je o meni rijec. nitko me ne smije dirati, a pogotovo druga djeca
danas u parkicu sjedimo ja, ona i mala susjeda u pjescaniku
i unese se L maloj susjedi u facu i ozbiljno je pita "oces papti cicu?"
mala susjeda je blijedo gleda, uopce ne kuzi o cemu je rijec, al ona je taj blagoteleci pogled nekako uspjela protumacit kao cistu pohlepu pa joj brzebolje objasni "imas soje mame" (imas kod svoje mame ili iš od mojih mljekarica)
Mi više ne cikimo već pola godine, šmrc. Neki dan je čuo kako me poznanica, s kojom se duže nisam vidjela, pita dojimo li još, pa joj je on odgovorio: Ja više nemam cike!
nakon i vise od mjesec dana sto nije ni stavila sisu u usta (znaci, mazila se) danas se legne kraj mene (ja u majici na bretele) i krene umiljatim glasom (a kako je jos drzi onaj glas nakon operacije mandula taj glas je umiljat na potenciju)
"joj sisa! moja sisa! daj mi mama sisu da ju sisam!"
i nisam se ni snasla, a ona se vec pristekala, napravila nekoliko "posisa" i digla glavu, pogledla mene i kaze "ja sam sisala!!!" a u ocima neki sjaj i sreca kakvu dugo nisam vidjela! onda pogleda prema tati i veli "tata, ja sam sisala!! sisala sam!" i onda veselo odskakuta u svoju sobu! :heart:
pita me MM "sta si joj dala?" velim mu "dala? nisam ja imala utjecaja, sama je uzela" :lol:
slatki su mi skroz
taj preslatki pogled kada žica
a svima zajednička fora sa "natoči!" :lol:
d je bio nešto bolestan, baš ga je zaredao - uhvatila me frka, da neću valjda baš sada "presušiti", kaj ću mu dati?! (to je moje moćno sredstvo za lijek)
L,tako je slatkaaa :lol:
Naja skakuće sa nekakvim štapićem i pretvara :
Puf, pretvorila sam te u svinju - kaže mački.
Puf , pretvorila sam te u štakora - kaže tati.
onda pogleda mene i veli - Puf, pretvorila sam te u siku. :roll:
M.navija usred noći kao da je na stadionu:cita,cita,ciiiita,ciiiitaaaa....pjeva citi pjesmice(na svom jeziku naravno),djeli im puse ili ih hrani...a s njim sisa još i medo,patka,autić..ma sve :lol: on na jednu,medo na drugu :lol:
i naravno,sanja cice...čujem ga ponoći kak mljacka i vleče na prazno :lol: (ima 21 mj)
S. ima jedan sladak biser od juce:
Posto mu je MM objasnio da i ono sto on ima se zovu sike na sve nacine je pokusao sam sebe sikiti :lol: No tesko je recima objasniti koja je to koma.
A inace kad odlazimo iz parka kuci on govori kako sva deca sad idu kuci sikiti :) no ovde ga niko ne razume videcemo kakvih ce reakcija biti kad se vratimo u nasu zemlju.....
i kod nas je tako, uz dodatak da osim djece kod nas ide kod svoje mame papit cicu i dida i baka (kod prabake, njihove mame :mrgreen:), teta cuvalica, mravi, ptice, avioni, čarape... da skratim, svi i sve!Citiraj:
kole prvotno napisa
jedan dan sjedimo s mm-ovim frendom s posla. D. i on nesto pricaju.
D: a ti nisi moj tata!
frend: ne, nisam.
D: ovo je moj tata (pokazuje na tatu)
D: a ovo je moja mama (pokazuje na mene). ONA IMA CICE!!!!!
ja: :oops: :roll:
kad vidi neko dijete da cica, onda pita: a kolko njegova mama ima cica?
Još čekam bisere slične vašima ali moram napisati jer mi je smiješno kako H. cicama nadjeva nadimke; prvo je bila titi, pa tita, sada je povremeno tika, titka ili tikava... :mrgreen:
Moj Emi ima 22 mjeseca i kad dolazim kuci na vratima me ceka i skace "Jupi, Jupi Mama daj Sisu"...Baci se na jednu...sisa pa kaze "daj drugu!" nastavi sisat i tu i nakon par minuta radosno kaze "Gotojo!"
On to izgleda shvaća kao posao ha ha.
Ipak...sad smo u fazi odvikavanja i ja sam mu objasnila da mama ne moze vise , da se moram naspavati...izgleda da je shvatio jer je sinoć bez frke baki u polusnu usred noći rekao "daj papati" ...i stvarno uzeo bocicu iako je dotad uvijek govorio "daj sisu" i nista drugo nije prolazilo!
S obzirom da vjerojatno vise necu pricati o njegovim forama s dojenja...odlucila sam dodati jos par:
S obzirom da je u zadnje vrijeme bio lijen za ostalu hranu...dok bi mu davala ručak zezala bi ga da ce mu macak pojesti ako on ne bude htio...i to bi uglavnom upalilo...
Ali pred neki dan me nasmijao kad je kad sam se golih grudiju odvojila od njega da mačka pustim van iz hodnika , a on se panično zaderao "Mama , Spemi sisu!!"
Na zidu imam sliku africkog plemena kako plese oko vatre...medju ostalim tu je i slika crnkinje golih grudiju...Jedan dan on je stao pred sliku i rekao "zima" (jer su bili goli), pa "plesu", pa "tudja sisa-nema mlika"...
Maloprije pusem onaj duguljasti balon Vidu, a on gleda. I kad sam ga napuhala gotovo do kraja, ostao je jedan mali dio nenapuhani, na koji se Videk pristekao uz komentar "ooooo, sisa!"
G1: "Liza i cica. Dvije nagrade!"
:lol: stvarno su preslatki!
Moje djete redovito mi se nasloni na cike i cmuga ko pesek mmm,mmm i mazimo se i to je sve ok i normalno,ali sam neki dan :lol: kad je navlačio potkušulju
Ja:šta radiš
On: gledam
Ja:šta gledaš
On:cike svoje (razvlači potkušulju još jače)
Ja: daj nemoj tak razvlačit....bla
On:(prekida me) JA BI PIO MLEKO
Ja:MOLIM :shock:
On: ja bi papo cikicu svoju
Ja: ali ljubavi (zaustavljam se da ne vrištim od smijeha)ti nemaš mlijeka u cikicama......znaš
On:(sam kopira tatine riječi kad mu je u par navrata gurao ruke do njegovih cika)ja nemam mleko-ja sam muško pravo 8) -mama ima mleko :saint:
Moja L. još ne priča, ali jedna poluverbalna situacija...
Jutros kad je MM zvonio sat cura se probudila, hop odmah se prišteka i zadovoljno cmače. Tata joj se približi u namjeri da joj da pusu, a ona ga poprilično ljuto odgurne od sebi i ozbiljnim glasićem kaže: "AM, AM!".
Ja sam pukla od smijeha, a i ona se zadovoljno nacerila s cicom u ustima :mrgreen:
ja samo želim opisati kako mi dojimo :mrgreen:
pošto sam slomila nogu, navikli smo dojiti na boku, no u zadnje vrijeme to ide samo na ovaj način - počnemo tako da je on na boku, polagano se počne okretati da bi završio na trbuhu sa dignutom guzom (još uvijek doji), s jednom rukicom lupka po krevetu i daje ritam :? :) , a drugom tokom cijelog procesa drži moj nos :raspa:
ivy odlepila sam na opis poze :lol:
Pre neko jutro Nađa baulja po krevetu (zatvorene oči, cokće usnama, traži sisu) i pošto je spavala okrenuta ka MMu a on joj okrenuo leđa krene ona njemu da diže majicu. Kad je shvatila da su to leđa i to tatina, okrene se prema meni, povuče par gutljaja, pa se onda opet okrene, spusti MMu majicu (da mu valjda ne zebu leđa :lol: ) i opet na sisu!!!
pita L sinoć D: jel` stvarno tak fino mlijekeco?
D: je, fino, fino! (onak ful ozbiljno i nastavi dalje)
Jutros umjesto oko 8 djete u 7 zove i ja dođem iz kuhinje i pitam kaj nemože spavat više (misleči da se digao i da je vrijeme za ustajanje) a on meni odgovara _nemogu spavat bez cice :lol: a ok
Traži prvo cicu, pa za par minuta veli "drugu" i poslije opet "drugu", a ja joj velim Koju drugu, pa koliko mama ima cica? a ona: Puuunooooo
N: ova sika-mika mi je medena :heart:
Mama, koja je cica danas na redu - lijeva ili desna?
Iako smo sa dojenjem prestali 16.5, A cike ne može zaboraviti. Evo šta o njima misli:
"Tvoje su cike moj krevet. Tako su mekane i tako fiiiino mlijeko daju."
I biser od jučer:
"Volim tvoje cike jer vise kao šišmiši." :lol: