mojem mozda i je (plus geni, plus stres), mi bas ne jedemo zdravo, pogotovo kad djeca zaspu, ili na poslu.
ali necu vise oftopicariti.
Printable View
mojem mozda i je (plus geni, plus stres), mi bas ne jedemo zdravo, pogotovo kad djeca zaspu, ili na poslu.
ali necu vise oftopicariti.
I MM isto ima povišeni kolesterol, a jako je mršav i mi ne jedemo ništa masno :/ Jedino što je prije jeo bile su stvari tipa vrhnje, tvrdi sir etc. (ali u normalnim količinama). Sad je to izbacio, pa je još više smršavio.
Zapečena brokula danas.
Za sutra još neznam.
danas pileća juha sa širokim rezancima, nagusto.
i prokulice na lešo.
Danas radim brancina, ali nemam pojma šta da napravim uz njega, uvijek radim neku salatu, ali danas uopće nemam inspiracije...
Ja isto nikad ne znam što bih uz ribu, osim blitve a nju mi je teško nabaviti svježu kroz tjedan. Tako danas imamo oslića i ?
bilo koje povrće lešo.
mahune s mrkvom, npr.
prokulice.
kelj i krumpir, smiksani u pire.
Danas gusta pileća juha s narendanim povrćem (celer, koraba, mrkva) zaprženim nakratko na maslinovom ulju i luku, glavno jelo blitva i pofrigani oslić.
Punjene tikvice u saftu i pire krompir
Uz ribu ja volim i krumpir u pečnici.
danas je juneci gulas, makaroni i zelena salata
meni uz ribu (pogotovo friganu) ide i krumpir salata
meni uz ribu najbolje ide - ništa.
samo poslije kruhom pokupim maslinovo ulje.
danas: pileći paprikaš
sutra: krpice sa zeljem
mi danas pašta fažol i matovilac na salatu. Evergreen.
danas grah i suho meso,
jučer teleći krmići i mahune
i ja sam ga vidjela u crticu al daj nam reci jel fino?Citiraj:
anek prvotno napisa
to je neki franc. specijalitet?
nesto s tikvicama?
znam samo da je bio hrana siromasnih i vojnika i da je od povrca, al reci jel to nesto sto se isplati probati?
Danas minestrone juhu i quiche od poriluka a sutra špinat, pire i pureće šnicle.
Može recept?Citiraj:
mima prvotno napisa
Varivo od mahuna.
grah s povrćem.
Danas-Rižoto od piletine
Jučer-roštilj
danas pileći perket, sutra grah
srijeda ćušpajz od mahuna + neko meso (najvjerovatnije svinjska rebra)
četvrtak kelj ćušpajz + neko meso (najvjerovatnije faširano)
petak riba + krompir i grah salata
ovo je valjda prvi put da smo se MM i ja dogovarali što ćemo jesti cijeli tjedan, valjda će onda tako i ispasti, "viškove" ćušpajza (ako ih bude) ću najvjerovatnije smrznuti tako da ću biti mirna i za koji dan drugi tjedan a tko zna, možda i rodim ovih dana pa će isto tako dobro doći ;)
za vikend ćemo još vidjeti ali mislim da ću u nedjelju dinstati juneće šnicle u saftu pa neke knedlice od kruha uz to ako ću imati snage
25 dag brašnaCitiraj:
Linda prvotno napisa
12 dag maslaca
1 jaje, sol
1 žlica kiselog vrhnja
Od ovog se umijesi prhko tijesto i pusti da stoji na hladnome. Stavi se na dno i sa strane okruglog kalupa, izbode vilicom.
Pola kile poriluka se opere i razreže po duljini, pa se prokuha u kipućoj slanoj vodi. Ocijedi se i nareže na sitne komadiće. Rasporedi se po tijestu.
Pomiješa se dva jaja, 2 dl slatkog vrhnja, sol, papar i žličica sjeckanog vlasca (fakultativno) i prelije po poriluku. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 35-40 minuta.
Ovo sam radila prvi puta otkad se Lea rodila; nije joj se svidjelo :/ MM-u i meni je to uvijek bilo fino. Mislim da bi mogla ubaciti nekakvu šunku ili sir u nadjev, pa bi bilo privlačnije.
Danas smo imali slanutak sa tjesteninom.
Danas varivo od kelja i ostaci mesa od juče.
Sutra grah sa koljenicom.
Hvala, Mima. Čekala sam jučer recept, ali ga nisam dočekala, pa sam napravila običan čušpajz od poriluka. Drugi put obavezno radim tvoj quiche. :)
Pileća juha
Rižoto s povrćem (pome, paprike, narendana mrkva, celer i koraba) i piletinom, zapečen u pećnici
Grah varivo s kobasama.
Vinski gulaš od junetine
Juha od kuhanih štrukli (cure će samo ovo), šampinjoni s jajima, zelena salata.
jučer: povrtna juha, rižoto sa plodovima mora, zelena salata
danas: bolonjez i zelena salata (volimo salčatu :))
sutra: gravče na tavče najvjerojatnije
Danas smo pravili varivo od brokule,poriluka,paprike i krumpira te bečke šnicle i zelena salata
Danas riba, sutra pureći bolonjez
varivo od mahunarki svih vrsta, boja i oblika
domaća cikla na salatu :dancingfever:
daj molim te recept, jel bila dobra?Citiraj:
bucka prvotno napisa
čitamo svaku večer 3* juhu od bundeve, i naravno da je sad moramo skuhat :mrgreen:
Slatko zelje.
Sutra ću pastrve na roštilju s krumpir salatom i juhu od cvjetače.
Danas lazanje sa povrćem
rižot od sipe i totana, domaća cikla za salatu
rjetki petki kad imamo meso+krumpir a ne neku moju bljuzgu :lol:
znači teleća juha, teletina lešo, restani krumpir, šalša od poma, matovilac+rotkvica+mladi sir za salatu.
rižoto od poriluka i šunke
Daj pošalji recept za ovaj rižotCitiraj:
Mima prvotno napisa
Recept je od irenes ali ne znam jesam li ga zapamtila u potpunosti - uglavnom, ja na maslinovom ulju popržim oko 20 dag šunke narezane na kockice, dodam oko pola kile poriluka koji sitno nasjeckam, malo pirjam dok poriluk ne omekša, pa dodam oko 20 dag riže. Pomalo zalijevam vrućom juhom od kocke (iz DM-a). Negdje na pola kuhanja dodam jednu malu konzervicu graška. Na kraju dodam malo parmezana i pustim da stoji prije serviranja poklopljeno pet minuta.