olakšalo ti izbor za upis :lool:
Printable View
Je, Špansko-Oranice je na popisu.
Da, a kakve sam sreće, sljedeće jeseni će se i ta preostala naći na tom popisu. Bolje da ja odselim.
Ne znam koje su sve škole, ali od 29, 18 ih je Dubrava, Sesvete, naselja iznad Dubrave. Bolje da odselim :mrgreen:.
Bubilo.. ne seli se nego mijenjaj iznutra [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Bas citam i nasa skola na popisu, pa ja cu se ubit, fakat to ne zelim, bas sam se sad nazivcirala, i kad gledam popis tih skola, nek se nitko ne uvrijedi( i ja sam hercegovka) al sve skole u kvartovima koje su za, zivi vise od pola ljudi iz bosne i hercegovine, vecina bandicevih frendova
Ja slavim... nema nase skole na popisu (Tresnjevka :mrgreen: )
To čitate u papirnatom izdanju, pretpostavljam?
Jer na netu ne nalazim popis.
Je li to ovaj popis?
Svega 6 škola na njemu nije iz istočnog dijela grada...
tanja, nije kad naša škola nije na njemu
Pa zato pitam, nije mi jasno. Piše da će u 30-ak škola uniforme nositi svi razredi, a u još 22 škole samo neki, a na ovom popisu je 30 škola. Očito onda nije potpun popis.
Evo neki popis.
Citiraj:
Uniforme će tako nositi svi učenici, njih 1085, Osnovne škole Jelkovec koja je ujedno i najveća škola u kojoj se većina roditelja izjasnila za uniforme. Tu su je još škola s područja Sesveta: OŠ Brestje, OŠ, Sesvete, OŠ Luka, OŠ Sesvetski Kraljevec, Sesvetska Sela, Sesvetska Sopnica, OŠ Vugrovec – Kašina.
Đaci će nositi uniforme i u OŠ Granešina, OŠ Mate Lovraka, Špansko – Oranice, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Dr. Vinka Žganeca, Matije Gupca, OŠ Rudeš, OŠ Gustava Krkleca, OŠ Žuti Brijeg, Markuševec, Trnsko, Gračani, Odra, Čučerje, Iver, OŠ Petra Preradovića, Ivana Cankara, Braće Radić, Antuna Mihanovića, Ante Starčevića, Ivana Mažuranića i OŠ A.B. Šimića.
U još 22 škole pojedini su se razredi izjasnili za uvođenje uniformi, no ta odluka nije donesena na razini škole, tako da bi djeca iz npr 2. A razreda mogla imati uniforme, a njihove kolege iz 2. B biti u 'civilu'.
I da već se tu "ne dijelimo" na "dotepence" i "purgere".
Ovaj potez totalno doprinosi smanjivanju razlika između djece :roll:
popis iz jutarnjeg:
http://www.jutarnji.hr/vijesti/zagre...zredi/5665103/
Ovo mi je super:
Dajte nam majice za izlete da si ne zaprljamo naše :) Dajte nam puno majica, nama dvije nisu dosta :mrgreen:Citiraj:
U OŠ Trnsko su za sportske polo majice, ali koje bi učenici nosili samo za posebne prilike, poput dana škole, školu u prirodi, razne izlete i svečanosti. U mnogim školama su naglasili da bi htjeli više kompleta, poput OŠ Vugrovec u kojoj bi uzeli četiri kompleta suknji, hlača, majica i košulja - dva ljetna i dva zimska.
A baš sam se pitala otkud Trnsko na tom popisu velegradskog predgrađa.
Lukavi su kao da su iz predgrađa.
Aha... Zagreb-istok, aha :mrgreen:.
Sad tek vidim i da nam ne gine još jedan mandat Bandića. A već sam se ponadala.
Nego ove "podjele"... živim u tom kvartu 40 godina, i sama sam išla u školu i sa Bosancima, i Hecegovcima, i Romima, i Janjevcima... i moja djeca će.
I nikad nisam djelila ljude tako... uostalom i moji starci su dotepenci u Zagreb iz Slavonije.
Ali to vječno "samo nek se dijeli i besplatno je" (što slušam npr. u vrtiću) me izluđuje. Samo po tome dijelim ljude - jasno im je otkud dolazi novac u proračun i postoji li "besplatno" ili ne... i na one koje ne zanima otkud dolazi dolazi novac u proračun, bitno da njima dođe mrvica.
:-x:-xI ja zivim u Zagrebu vise od 30 god., to je takav mentalitet ljudi, oni ce glasati samo za njega samo zato sto je njihov, kod nas se kaze, "kakav je, da je, nas je", a nema veze sto ide sve iz nasih dzepova, a iz njegovog nikako.
Ne dijelim ljude po tome jesu dotepenci( sto sam i sama) ili purgeri, nego me uzasno zivciraju "ti moji", jer samo gledaju sto kazes da je " besplatno" i da im je dao bandic
bože baci peglu i molim te budi precizan :predaja:
Ovo je glupost, vidim i našu školu na popisu (Ivana Cankara) a rečeno nam je na roditeljskom da je na razini škole odlučeno da neće.
Ne, nego......baci peglu i peglaj svaki dan.
"Uniforme će tako nositi svi učenici, njih 1085, Osnovne škole Jelkovec koja je ujedno i najveća škola u kojoj se većina roditelja izjasnila za uniforme. Tu su je još škola s područja Sesveta: OŠ Brestje, OŠ, Sesvete, OŠ Luka, OŠ Sesvetski Kraljevec, Sesvetska Sela, Sesvetska Sopnica, OŠ Vugrovec – Kašina.
Đaci će nositi uniforme i u OŠ Granešina, OŠ Mate Lovraka, Špansko – Oranice, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Dr. Vinka Žganeca, Matije Gupca, OŠ Rudeš, OŠ Gustava Krkleca, OŠ Žuti Brijeg, Markuševec, Trnsko, Gračani, Odra, Čučerje, Iver, OŠ Petra Preradovića, Ivana Cankara, Braće Radić, Antuna Mihanovića, Ante Starčevića, Ivana Mažuranića i OŠ A.B. Šimića. "
Još bi bilo super kada bi novinar proučio temu o kojoj piše. Škola Iver isto spada u Sesvete.:roll:
Nasa skola ZA.
Iako nisam ni za ni protiv slazem se da ce razlika uvijek biti, bez obzira bili u uniformama ili ne. Jedino sto dobro vidim u uniformama je to sto zatucani profesori mozda nece u startu imat dvostruka mjerila sto i inace nebi smjeli, ali svi znamo da je to tako, cesto imucnija dijeca moraju manje znat za neku ocjenu kod odredenih profesora.
Zato je pozitivan izbor onih koji šivaju: "Prema ideji Grada, uniforme bi šivali djelatnici Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), koji će taj posao obaviti besprijekorno i u najkraćem mogućem roku."
Eto, nasa skola nije na popisu ;)
Nisam generalizirala nego sam rekla odredeni profesori. Naravno da nisu svi takvi, ali cinjenica je da ih ima
Ti koji su takvi, saznaće imovno stanje i sve ostalo što ih o BUDUĆIM učenicima zanima, još pre nego što ti učenici završe prvi razred kod učiteljice.
Prosvetni radnici obično komuniciraju jedni sa drugima kada se nađu na istom mestu u isto vreme.
A imaju i oči, pa su u stanju da primete, između ostalog, i učeničku obuću, nakit, tip mobilnog i auta kojim učenike dovoze i odvoze...
Da, uniforma je zapravo magična krpa, po opštem mišljenju.
Nego, ako su kod vas već objavljeni rezultati, da očekujem da ću i ja za par dana da čupam kosu od muke...
Za takve profesore Gucci nece biti dosta :)
ne znam o čemu se radi u skijaškom dnevniku, ali me jako žalosti da se odlazak ne skijanje smatra kao luksuz. mi smo večinu skijaških dana proveli na Sljemenu i zavoljeli taj tako lijepi sport. Kada ga jednom zavoliš, vjeruj mi, tražiš načina kako ne prestati s njim. Na žalost, ipak danas trebaš tražiti povoljno skijalište i skupljati novčeke. Ali ui u tu temu se upleo naš vrli gradonačelnik.
Mi smo naSljeme išli s ruksakom na leđima - prvo na 14icu, pa na 15 cu (ili je to bio br 21), pa pješice do tunela i na žičaru. Ma uživancija. A ne trebam reći da smo gore znali ići i poslije škole - na popodnevno skijanje.
Sada imamo uniforme a nemamo žičaru, pa su oni koji skijaju proglašeni bogatašima i snobovima i kaj ja znam već kako
Vjerojatno se ne radi o tome da se odlazak na skijanje smatra luksuzom, nego su te knjige o Paulini P. prepune pričanja o markama odjeće i slično - barem po onome što sam ja vidjela.
A što se tiče profesora - moguće da neki preferiraju bogatu djecu, a neki možda baš preferiraju siromašnu, a sasvim sigurno ima i toga da netko preferira dečke a netko curice, a poprilično sam sigurna da ima onih koji preferiraju lijepu i glasnu djecu - no ipak se nadam da su to pojedinačni slučajevi, i da većina nastavnika nema takve preferencije.
Mi smo u jednoj od tih škola koje su izabrale ZA.
Demokracija. Većina je rekla ZA i prilagodit ćemo se. (Nisam od onih koji sad već smišljaju kako prekršiti pravila i što napraviti, ako dijete ne želi nositi... pa i u tvornicama, bankama, trgovinama imaju uniforme, i nitko ih ne pita žele li ili ne žele... uostalom, mislim da nikome ne pada na pamet reći - ne želim nositi propisanu odjeću ... tako da, ako su uniforme pravilo, onda ćemo ga poštivati)
Ja sam sada u drugoj fazi muke - sam odabir odjevnog/ih predmeta ... zbog održavanja ... nadam se da ćemo imati pravo glasa
Knjige o Paulini P. su prepune stereotipa, ali takav je život i svijet oko nas. Sve će to uniforme pozlatiti. :mrgreen: