Vozi MM i veli nemam cvika, nista ne vidim od sunca (ocigledno frustriran). Kad Mejra odzada 'nema veze babo, to tebe sunce voli' :heart:
Printable View
Vozi MM i veli nemam cvika, nista ne vidim od sunca (ocigledno frustriran). Kad Mejra odzada 'nema veze babo, to tebe sunce voli' :heart:
Mejra me uvijek raznježi :*
Jučer u vrtiću:
- Mama, super su mi nove tenke, mogla sam se u njima penjati po togobanu.
Ja: Super, misliš po - toboganu?
Ona: Neee, mislim po - togobanu!
Objašnjava: "Tobogan se kaže onda, kad se na njega popneš normalno, po lojtrama!"
:nono:
Dok sam ovo pisala, stajalo me dobre koncentracije kaže li se, zapravo:tobogan ili togoban :mrgreen:
Mejra :heart:
:lol: :lol:Citiraj:
AdioMare:
Dok sam ovo pisala, stajalo me dobre koncentracije kaže li se, zapravo:tobogan ili togoban
Poslao mi MM jutrasnju dogodovstinu iz Jerkovog vrtica- kopiram:
<<
U Jerkovom vrtiću djeca su živila poput Indijanaca. Imali su indijanski šator, indijanske toteme, i sjedili su na indijanski način. Ja sam bio uvjeren da će Jerko biti oduševljen.
teta Nina: Dođi Jerko, napravićemo ti perjanicu
Jerko: Hmphhhh...
teta Nina: Ajde, stavićemo ti žuta pera, crvena pera..
Jerko: ...Nghhhh... Ne treba meni perjanica (bježi iz prostorije), meni treba gas maska da nekako preživim ovaj smrad!
(obratim pažnju, i stvarno su zapalili one mirisne štapiće koji istini za volju uistinu smrde kao kuga)
teta Nina: (umire od smjeha) (za sebe): A mimozica moja...
<<
A ja bih samo dodala: kakav otac takav sin (nije krv voda) :mrgreen: :lol:
Bili mi danas u Maksimiru, malac i frendica prčkaju po potoku i razgovaraju. Kaže on njoj: ''Znaš, kad ti narasteš, imat ćeš velike cice!'' :lol: :lol:
Jerko, Tan :lol:
jerko :mrgreen:
:lol:
tan :lol:
Padala je kiša i MM vodi dečke u kazalište. Upozorio ih je da ne skaču po lokvicama, jer će biti mokri. Dok je vezao Filipa u AS, Karlo otrči do veeelike lokve i :D . Samo je Filip otišao u kazalište.
Zovem Karla da popričamo.
Ja: Zašto si išao skakati po vodi, kad ti je tata rekao da ćeš biti mokar?
Karlo: Pa ta voda tamo nije trebala biti.
Ja: Padala je kiša i voda je tamo gdje je.
Karlo: Ti si kriva!
Ja: Zašto?
Karlo: Nisi mi kupila gumene čizme da skačem koliko mi srce kaže.
Ja: Pa ne možeš u čizmama ići u kazalište.
Karlo se rasplakao. Pomislila sam da mu je žao što je ostao kod kuće, jer jako voli ići u kazalište.
Ja: Zašto plačeš?
Karlo: :cry: Joj mama, dok ti to meni sve ispričaš, proći će cijeli crtani.
:mrgreen:
:lol: :lol:Citiraj:
bundevica prvotno napisa
Imama i ja nekoliko bisera:
svaki dan u dućanu imamo istu priču kupi mi ovo, kupi mi ono-ja sjednem jedno popodne i objašnjavam da novci ne rastu na grani, novci se moraju zaraditi, pa se s njima plati voda koju pijemo, grijanje od kojeg nam je toplo, tv koji gledamo...
Legnemo navečer pred tv i on se ugasi sam od sebe-I. u čudu pita : mama kaj nismo platili?
Gledamo tako jedan dan djecu u Nazorovoj na tv-u i ja objašnjavam kako su to jadna dječica bez mame i tate i kako su cijeli dan u vrtiću s tetama, a M. pita u čudu: a kaj su se zgubiji (izgubili)???
Danas u parku AA s pijeskom miješa novi plastelin koji je uzeo od doma. Pitam ga što to radi.
AA: "Šoderiziram plastelin!"
Juče na vikendici opominjem Matiju da zakopča prsluk jer je prilično zahladilo. On odbija uz:''Pa neću, ni ti nisi zakopčala svoj!''. Na moj odgovor da ja nemam prsluk već jaknu krenula je diskusija gde je meni prsluk. Izjavila sam da nemam jer mi ga niko nije kupio. Na kraju je Matija izjavio: ''Kupiću ti ga ja kad primim platu i onda ćemo zajedno zakopčati svako svoj!''
S: Tata, daš mi nešto novaca?
MM: Ne dam. Sve što ti treba ću ti ja kupiti.
S: Kakav si ti to čovjek kad mi ne daš nijedan papirnati! Ajde daj bar jednu stoticu.
:lol:Citiraj:
"Šoderiziram plastelin!"
:lol:Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Uz zajedničke vikend ručkove, neizostavno pitanje, koje obično ide kad smo već ubili prvu glad, nakon supe: "nano/dedo... imaš ceneja?" (op.a. to je BH verzija Coca-cola-ine reklame kad sin traži pare za lektiru)
Pusemo baloncice u vrtu. Skakuce M. naokolo i hvata ih. Odletio jedan vislje kad ona sva razoracana 'awwww mama, the bubbles are flying up to the golub'
:lol: i uvjerena je da je golub engl. rijec...
Karlo i Filip ručaju, a Luka ih stalno gleda i pjeva: Aaaaaaa.
Filip: Šta ti mali gledaš, ti samo sisaš!
Karlo: Pa da, ti si sisojed!
U autu dečki pričaju o životinjama...
Karlo: Znaš Filipe, tata nerast skoči na mamu krmaču, pa ona oprasi male ružičaste praščiće....
Sjetila sam se jednog Karlovog od jesenas.
Objašnjavam mu pasmine pasa:
Bakina Senta je njemački ovčar, a Mrvica je terijer.
Karlo: A znaš mama kako se zove onaj pas u Tom i Jerryju?
Ja: Kako?
Karlo: Mucina! (Mrcina!)
:lol: :lol:
Jao, klinci su SUPER! :lol: :lol:
Dobila ja mengu i frče mene sve u 16, malo sam se skupila na krevetu da mi bude lakše .Snimio to moj sin (5 godina) dođe do mene i pita me šta ti je mama , ja mu odgovorim ma ništa malo me boli trbuh , a on na brzinu otrči u kuhinju i donese flaster , ja (suzdržavam smjeh ) upitam šta će mu flaster , a on meni da ga zaljepimo tebi na trbuh da te ne boli .
Mi lepimo flastere i kad nas pikne komarac :roll:
Klinci :lol: , ovo mi je definitivno najbolji topic 8)
Od kad je posla u vrtic (prije skoro dva mjeseca), Tonka se vratila spavati u nas bracni krevet, a buduci da u njemu spava i Relja, MM je opet izvisio :( (previse se guzvamo kad nas je cetvero).
Sinoc je MM iznenada poceo protestirati: Nikako mi se ne svida sto sam izbacen iz svog kreveta!
Tonka, suosjecajnim :heart: glasicem i s iskrenom znatizeljom: Tata, a koji je tvoj krevet?
Tonka :lol:
Patrik :heart:
dobar dan mi smo novi pa eto da krenemo sa biserom
Moj sin(4 goine)sa 3 godine odlazi sam na vc piškiti kad odjednom počne vikati .....mama mama brzo.......dotrčim jer mislim da se nešto dogodilo .....on stoji gol drži se za jajca i pita .......šta mi je to?.......ja mu kažem ma to su ti jaja...... a on pita što sam ja koka kad imam jaja ........ma ne nisi .....a kad sam to snesao ???? :lol: :lol:
Kad smo već kod polnih organa :lol:
Biser od malopre. Spremam klince za spavanje i Matija standardno odugovlači jer mrzi oblačenje. Vodim ga da piški i on stoji onako svučen, stoji, stoji...Pitam ga piški li mu se ili ne a on će:''Piški mi se ali čekam pišu da se probudi.''
Gledaju juče Loleka i Boleka, epizoda 'Čarobno ogledalo'. Tu s epojavljuje uspavana lepotica za koju oni sve vreme tvrde da im je to mama (valjda jer ih grli i ljubi). Ja sve vreme objašnjavam a je ona princeza. I komentarišu oni sami:
B: To je mama
M:Nije, to je piceza!
B:Mama!
M:Piceza!
B:Ma mama!
M: Pa dobro, jeste mama. I naša mama je piceza :heart:
Stanujemo na 2. katu, pa stalno opominjem dečke da ne trče.
Isto tako i jučer...
Ja: Prestanite trčati!
Karlo: Ma neće mama susjed pošizit, vidiš kako ja trčim (slow motion) nježno kao curica.
AA ujutro izlazi iz sobe s rukom u donjem dijelu pidžame i zamišljenim pogledom. Pitam je li mu sve u redu s pišonjom, a on odgovara: "Malo je zakrivudao, ali sad je u redu."
Jutros uzima ono spužvasto slovo I od podnih puzzli i savija ga pa za svaki lik komentira:
Ovo je U kao ulica.
Ovo je V kao vjeverica.
Ovo je J kao jabuka.
Onda divljački stisne slovo u šaci i mirno nastavlja: "A ovo je Z kao zgnječeno."
:lol: :lol:
Svim "biserašima" :*
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
MM i Andrej raspravljaju danas o tome koja je životinja biljožder, a koja mesožder. Na kraju, Andrej zaključi: Ja za doručak jedem kašicu. Znači, ja sam kašicažder!
došla sam kući nakon što 3 dana radim duplu smjenu, slomljena, ne znam za sebe, a moje jadno dijete se hoće igrati, 3 dana me nije vidjela
a ja se pomaknuti ne mogu
i kažem:
pusti me samo malo da se odmorim
a kaže moja V:
ali mama što ti ja mogu, igra je igra, moramo je završiti
moraš trpiti majko
Prolazimo kraj McDonaldsa kad Mejra veli 'a mama? Hocemo li mi ikad jesti u McDonaldsu?' Ja 'pa hoces li da te vodim?' Ona 'necu, jedanput mi je Meri (MM sestra) kupila nesto tamo i kada sam pojela krompir bio je puno slan i zabolio me odmah JEDAN BUBREG'
Razgovaramo danas kako je super što je već tako velik pa može sam sa bakom i dedom za 1. maj 6 dana na more.
Ja: Vidiš kako je dobro biti veliki. Ti možeš bez nas na more a Leon je premali da bi ga pustili.
S: Da. Leon bi sa sobom morao nositi i cicku.
Eto ti, i starijem skoro pa nedojenom djetetu sam postala "samo cicka" :lol:
Moje dijete je totalno opsjednuto cicama :roll: - neki dan je rekao da bi htio da moje cice plešu :roll:, onda smo se danas tramvajem vraćali iz kina i nekaj ga zafrkavam pa mu kažem:''Gle ovo!' taman pred izlogom nekog butika, a on iz sve glasa vikne: ''Mama, vidio sam cice!!' (ne moram napomenuti da su se svi u tramvaju počeli smijuljiti).
Također, prolazimo tramvajem pored pošte u Branimirovoj i on pita: 'A zakaj su tu piramide?'' Odgovorim mu da su tu pokopani faraoni i on se zasmijulji da ga zezam, a onda nakon par minuta (naravno, opet glasno): ''Kad ja umrem, budem se pokopal u toj piramidi!'' :/ :mrgreen:
Pa da se pridružim biserima.
Kupila sam F. crtić i naravno dam mu da ga pogeda. Prije nego ga je pustio pita: "Mama je li i ovaj crtić hipnotiziran na hrvatski?" (sinhroniziran).
bili smo na selu kod ujaka i na odlasku nam ujak sprema mesa, jaja, krumpira, pečeno pile...
kaže mu moja mama
- pa sve živo si nam iz kuće dao
a moja V
- baka, što je tebi, to pile nije živo, već mrtvo i ispečeno
Igraju se u dvorištu. Ja prostirem veš na terasi. Dolazi Boris da me pita da izađu na ulicu. kažem mu da sačeka da završim pa ću sići da ih čuvam.
B: Ali čika Voja je tu (komšija)
Ja: Pa šta ako je on tu? ne može on da vas čuva!
B: Pa čuvaćemo mi njega!
Završavam sa vešom i silazim. Oni i dalje u dvorištu. Od čika Voje ni traga.
Ja: Niste na ulici? Poslušali ste mamu, a?
B: Ne, čika Voja je otišao. Ali sad izlazimo.
Ja: Pa igrajte se još malo u pesku, zašto biste izlazili kad nikog nema?
B: Neeee, mooooramo da izađemo ... da čuvamo mamu!
:lol: Ovo mi je super! :lol:Citiraj:
aleksandra70vanja je napisao/la:
bili smo na selu kod ujaka i na odlasku nam ujak sprema mesa, jaja, krumpira, pečeno pile...
kaže mu moja mama
- pa sve živo si nam iz kuće dao
a moja V
- baka, što je tebi, to pile nije živo, već mrtvo i ispečeno
Hipnotiziranom gledaču i čuvarima :* :lol:
Joj, podsjetio me ovaj s piletom na jedan Jerkov od prije par godina. Daje mu baka peceni batak i govori kako mu je to noga od pileta. Jerko prevrce po rukama taj komad mesa i zamisljeno ce: A kako sad pile hoda ako su mu odrezali nogu?
(Deda u pola glasa: Skakuce na jednoj...)
To opet buduća vegetarijanka progovara :mrgreen:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Danas nakon kupanja sređujem Floru, a Fiona, koju sam prvu obrisala i obukla, zadihano utrčava u kupaonicu i uzbuđeno kaže:
- Mama! Hitno! Hitno!
- Kaj je bilo?
. Ovaj... Hm... Čekaj da smislim.