ma, riječ da bi rekla...Citiraj:
gitulja prvotno napisa
njammmmiii...
Printable View
ma, riječ da bi rekla...Citiraj:
gitulja prvotno napisa
njammmmiii...
na brzinu sam prevrtila, a imam samo kratko pitanje: jel treba vinjeta do amribora, normalnom cestom :oops: ? i di je najbolje parkirat za onaj u centru. ja već godinama samo u graz, ali mi putovnica istekla, pa ak niš drugo bar do maribora
najbolje se parkirati u Europarku jer je besplatno a imaš manje od 10 minuta šetnje do onog u centru :)
šta je sa vinjetom? sad zvala 981 i lik mi kaže da treba vinjeta do maribora. kaže da uvaljuju to svima već na granici i da ih nije briga :?
ne treba. Samo treba paziti na izlazu iz europarka, treba se vratiti kroz centar jer ako se krene na izlazu prema desno onda se nađeš nekih 1 km na obilaznici za koju treba vinjeta.Citiraj:
willow_tree prvotno napisa
potpisCitiraj:
Alkemicarka prvotno napisa
Mi smo bili nedavno i definitivno ne treba vinjeta, samo na povratku iz centra Maribora pazi da ne odeš na zaobilaznicu.
Ovdje imate super opis kako proći kroz Maribor i do austrijske granice bez vinjete, a ima i opis povratka:
http://www.autoklub.hr/aktualno/istr...JETE,3759.auto
Ovaj dio je stvarno dobar i slobodno se možete toga držati:
"Opis Hrvatska – Austrija u šest točaka: ulaz u Maribor - semafor kod Baumaxa - most kod Europarka - pošta kod željezničkog kolodvora - kružni tok kod Pesnice - odvojak Spielfeld-Strass.
Od ulaska u Maribor putujete ravno. Poslije 2.5 km ne skrećete desno za brzu cestu za Austriju, nego produžite ravno, prođete ispod željezničkog nadvožnjaka i na prvom semaforu (blizu Baumaxa) nakon 600 m vožnje skrenete desno (slika 1). Nakon tri semafora i 2 km vožnje, Titovim mostom kod Europarka prelazite rijeku Dravu. Nakon toga imate dvije mogućnosti:
- Jednostavniji put (slika 2): na prvom semaforu poslije mosta skrećete desno, a poslije toga na drugom semaforu lijevo. Nakon dva semafora dolazite do pošte kod željezničkog kolodvora.
- Brži put u slučaju gužvi (slika 3): na prvom semaforu poslije mosta produžite ravno i dolazite na jednosmjernu cestu. Nakon toga na drugom semaforu skrenete desno. Jednosmjernom i dvosmjernom cestom vozite ravno do prvog sljedećeg semafora, gdje skrenete lijevo. Nalazite se kod pošte kod željezničkog kolodvora.
Od pošte vozite bez skretanja te na drugom semaforu nakon 4 km vožnje skrenete lijevo (slika 4). Prolazite ispod brze ceste i autoceste i nakon 900 m dođete do kraja ceste. Skrećete lijevo i nakon 300 m dolazite do kružnog toka s dvije autoceste i brzom cestom Skrenete na običnu cestu prema Pesnici. Vozite bez skretanja kroz Pesnicu i Šentilj te nakon 12 km dolazite na staru granicu Slovenije i Austrije. Produžavate ravno, te nakon 2 km na ulazu Spielfeld-Strass skrenete na autocestu ili produžite ravno starom cestom sve do Graza.
Opis Austrija – Hrvatska u šest točaka: odvojak Spielfeld-Strass - kružni tok kod Pesnice - pošta kod željezničkog kolodvora - most kod Europarka - semafor kod Baumaxa - izlaz iz Maribora.
U Austriji se na zadnjem izlazu Spielfeld-Strass skidate s autoceste. Skrećete lijevo na staru cestu prema Mariboru, kojom nakon 2 km dođete do starog graničnog prijelaza. Nastavljate bez skretanja kroz Šentilj i Pesnicu i nakon 12 km dolazite do kružnog toka s dvije autoceste i brzom cestom. Skrenete na običnu cestu prema Lenartu. Na prvom križanju nakon 300 m vožnje skrenete desno (Dream - PAZITE da ovo ne fulate, skretanje je jako malo i neugledno pogotovo po noći, ali ima tabla Jurij,Kungota), prolazite ispod autoceste i brze ceste te na prvom semaforu nakon 900 m vožnje skrenete desno. Nakon 4 km vožnje bez skretanja dolazite do pošte kod željezničkog kolodvora u Mariboru. Nakon toga imate dvije mogućnosti:
- Jednostavniji put (slika 2): na trećem semaforu nakon pošte skrećete desno, a poslije toga na drugom semaforu lijevo. 500 m od zadnjeg semafora Titovim mostom kod Europarka prelazite Dravu.
- Brži put u slučaju gužvi (slika 3): na prvom semaforu skrenete desno, onda na prvom križanju lijevo i opet na prvom križanju desno. Potom na sljedeća tri semafora skrećete redom: lijevo, desno, lijevo. 500 m od zadnjeg semafora Titovim mostom kod Europarka prelazite Dravu.
Poslije 2 km vožnje bez skretanja na četvrtom semaforu odmah iza Baumaxa skrećete lijevo (Slika 4). Poslije toga vozite bez skretanja 3 km do izlaska iz Maribora."
Isprobano, put je dobar i traje nekih 20-tak minuta duže nego inače kao kad se ide brzom cestom i onim malim autoputom. Mi smo išli u tjednu tako da ne znam kakva je situacija vikendom..
A za ušparanih 35 eura od vinjete možete si svašta pokloniti :)
Zaboravih naglasiti da opisani put vodi pored Europarka ....
jel netko bio prvi vikend ove godine u grazu, jel bude prevelika gužva?
kada točno počinje ono luuudo sniženje u HM?
Evo samo za info, prije 4 dana u H&M-u (London) je bilo dosta sniženih stvari (nekih i 50%), ali čini mi se da to još nije ono pravo sniženje.
Jel ovo provjerena informacija, znači može biti više računa iz različitih dučanaCitiraj:
Forka prvotno napisa
Znači samo im zbroj mora biti 75,01€ za MWST?
Iz ISTIH dućana, ali različitih lokacija.Citiraj:
paws prvotno napisa
Odnosno možeš na isti merwer staviti račune iz različitih HM-ova, ali ne možeš kombinirati npr. HM i C&A ;)
PS. za one koji su otkrili IKEA FOOD, priznaju i spajanje računa iz IKEE i IKEE FOOD :D
Molim Vas vi iskusne H&M šoping holičarke kada je prošle godine počelo sniženje u H&M-u?
Jel se isplati ići več 3.1., znači odmah prvu subotu?
Strah me da ne dođem tamo, a oni još nisu napravili sniženj! :mrgreen:
ja sam bila 23.12 i već je bilo dosta stvari koje su bile snižene (i u Westu i Seins. više muške, nego ženske...pričam o dječjim :) )...ne kupujem tamo stvari za sebe pa nisam baš gledala dal su snižene odrasle, ali izlog je već bio obljepljen sa sniženjima x% (npr. jučer u AM u Zg ni jedan dučan još nema sniženja :/ )
mi se spremamo 2.1. i nadam se da bude nekaj na sniženju... znam da su ona prava sniženja dosta poslije, ali moram to obaviti do 6.1. do kad mi je mama na GO da mi čuva klince 8)
subotu bi svakak htjela izbjeći zbog gužve... u ponedjeljak najčešće nema ničeg na policama, dakle ostaje petak 2.1.
Bipsić ja sam bila ove godine 2.1. i iskreno bolje da nisam išla, 2 ili 3 stvari sam kupila na sniženju
a šta još nije bilo sniženje ili?Citiraj:
anjica prvotno napisa
ja bi s malom išla 3.1. više u šetnju i razgledavanje, ali bi nešto i kupile pa ne bih baš da potrefimo kad nema ništa.
mi smo ove godine bili 10.01. i bilo je sniženje uglavnom 30%, ponešto 50%.
mislim da je malo rano ići 3,1 :/ ja planiram 11.1 imam slobodan dan pa valjda bude sniženje :D
ja bi trebala ić u četvrtak, 8.1. u graz. kaj mislite da nebude još sniženja? :?
ja idem 7.1. pa javim dal se isplati
Znači bolje ne ići 3.1., nije 100% ziher da je sve sniženo?
I mene to zanima. Kaj nije netko pisao na str. 12 da sniženja počinju nakon Nove 2.1.?Citiraj:
paws prvotno napisa
Mi smo najprije planirali 2.1., pa onda ipak 3.1. baš sam se nabrijala...ali ako je bolje kasnije - što preporučujete?
najbolje bi bilo da se austrijanke jave i kazu jesu li pocela snizenja :mrgreen:
nadam se da će se javiti, danas bi trebala ići kupiti karte ako ćemo u subotu u graz, a ne mogu se odlučiti.Citiraj:
anjica prvotno napisa
Ajde pliz nek se netko javi jel se isplati ići 3.1., več je pomalo stiska :mrgreen:
ja taj dan ne bih išla ne zbog toga jel počelo sniženje nego 3.eg puno ljudi ide na skijanje a i naši radnici koji rade vani se vraćaju tako da će vjerojatno biti velike gužve na graniciCitiraj:
paws prvotno napisa
Može na pp koje agencije voze šoping ture u Graz
Hvala
Moj brat je bio u subotu, kaže da su sniženja 30-50% ali puno stvarni još nije sniženo (zimskih).Citiraj:
paws prvotno napisa
A ja za sad mislim ići 9.1., petak, u Graz (MM ne da u Slo). Nadam se kao i svi ovdje inputu austrijanki. :mrgreen:
Može i meni? Pls!!!!Citiraj:
paws prvotno napisa
U H&M-u u centru(u Grazu)za kupnju iznad 50 ojra, dobila 10 eura popusta
Jel ovo stvarno tako? :?
ja se spremam u sloveniju 8)Citiraj:
anjica prvotno napisa
sniženja ili ne, meni taj datum jedino preostaje...
naravno da bi mi bilo draže da su sniženja već počela...
Baš zvala agencije i tete vele da je čak bolje ići iza 6.1, da tada počinju prava velika sniženja
Ah, nemam pojma, kad bi barem netko dao info iz prve ruke :mrgreen:
Evo ja bila danas u Maribor...snizenje vec pocelo,u subotu,izbor je tak-tak,kao i uvijek u slovenskim hm-ovima,puno slabiji nego u Grazu.
Srednja zalost,ali se dalo probrat...
Trapke za klince snizene na 6 i 9 eura,majice po 3,4,6,...,body po 2,4,...,jaknice po 12 i tak,...
Mi smo u Becu od 05.do 08.01 i nadam se boljem shoppingu, :D
A to je znači sniženje od 50%?Citiraj:
Christy prvotno napisa
joj christy, utješila si me :love:
kupila sam karte za subotu pa šta bude, bude.
Mi se također ipak odlučili za 3.1., ako se nešto ne zalomi.