Ja sam svog mm pripremila na neuspjeh,sebi dajem 7% šansi za uspjeh,
pa šta bude,glavno da smo se pokrenuli
Printable View
Evo samo da se javim. Jučer sam dobila štopericu, sutra ujutro će biti AIH. Osim ako nam O nije pobjegla, u što sam ja nekako sve više uvjerena :(
ruža i tebi je sutra postupak? Ako je... sretno sutra!
mislim da mi je pobjegla jer mi je LH test bio pozitivan u četvrtak navečer (što bi značilo da O slijedi za 24-48h), a danas mi je porasla bazalna temperatura, tako da se bojim da mi je O bila u subotu.
na zadnjem uzv nije bila moja doktorica, a doktor mi nije ništa rekao koliko imam folikula. Zapisao je samo D 18,20,17 (čini mi se da su tak neki brojevi bili jer mi je taj papir ostao kod njih). Ne znam znači li to da sam imala 3 folikula na desnom jajniku ili su mu to neke druge oznake.
A još malo pa ćemo saznati jel mi O bila ranije, sutra odmah javim. Držite fige da nije... nekako se nadam da valjda oni vide kada bi trebala nastupiti O, a da su mi testovi krivo pokazali zbog klomifena.
bok cure,javljam se prvi put. 25 o.m. bila na inseminaciji na VV. Pila sam klomifene, dobila štopericu i još koristim utrogestane. Testić moram napraviti 08.02., ali ja danas ( nakon 12 dana od AIH-a)napravila betu koja je 5,29. Što to znači i može li biti test lažan s obzirom da sam malo uranila. Ima li koja s time iskustva, malko sam zbunjena?
bok cure.Javljam se prvi put. Bila sam na AIH 25.01. na VV. pila klomifene, dobila štopericu i koristim utrogestane. testić moram napraviti 08.02. danas sam ipak npravila betu koja je 5,29. Što to znači i može li mi biti nalaz pogrešan ako sam malo uranila ( 2 dana)?
katja35 držim fige da beta poraste i pravilno se dupla!
Moj postupak je gotov, po zadnjem uzv su bila tri folikula od 14,15 i 16. Sad slijedi isčekivanje... za 14 dana, ako M ne stigne prije, vadim betu. Danas mi nisu radili uzv tako da ne znam kakva je točno situacija.
ruža... sretno sutra!
hvala na podršci,tako sam nervozna i strah me sutrašnjeg testića
Tikki Sretno i da šta brže prođu dani do pozitivne bete;-)
Katja35 za još veću betu:-D
Ruža sretno sutra:klap:
Ja još uvik čekam menstruaciju,danas mi je 30 DC,nikako da dođe:evil:
mislim da bi trebala sutra, jedva čekam početi pa da vam se pridružim.
cure hvala na podršci, neznam zašto sam tako nervozna, ko da idem prvi puta:love2:
test mi je negativan ali mi je beta pozitivna.Dr. kaže da nisam kupila dobar test pa ga moram ponoviti za dva dana kada će se sve sa sigurnošću znati. još dva dana neizvjesnosti.
inače, nemojte kupovati test Prima stick jer nije dovoljno senzibilan da otkrije trudnoću u najranijoj fazi tj. 14 dana od oplodnje. samo da mi ne dođe M u ova dva dana
Katja jako držim fige da ti M ne dođe i da za dva dana bude pozitivan test! A što ne bi bilo bolje da za dva dana betu opet izvadiš... i tako ti je ona puno sigurniji pokazatelj nego bilo koji kućni testovi, a i tako ćeš vidjeti dupla li se pravilno.
Ruža ~~~~~~~ za uspješan AIH danas :)
katja35 slažem se sa tikki,najsigurnije ti je vaditi ponovo betu,
držim fige da se podupla:-D
Imam jedno pitanje:je li se vama nakon Hsg ciklus poremetio?
Ja sam ga radila prošli mjesec,nikako vještica da dođe pa više ću poluditi od iščekivanja
katja35 beta 5,29 je jako mala, jedva pozitivna, jer ako je beta manja od 5 smatra se negativnom. Zato ti takvu betu nije mogao detektirati jos ni jedan test. Postoje doduse testovi koji detektiraju betu vec 10, ali vecina njih za rano otkrivanje trudnoce reagira na betu od 25 jedinica. Dok se za pouzdanije testove smatraju testovi koji reagiraju tek na betu od 50 ili 100 (Clear Blue). Inace, u uputama svakog testa vjerujem da pise na koliko jedinica reagira.
Prema tome katja35 kod tebe je situacija vrlo neizvjesna i ja bih ti takodjer savjetovala da za dva dana radije jos jednom provjeris betu nego da radis test. Jedino iz bete ces moci znati tocno sto se desava s tvojom trudnocom.
Meni je Clear Blue reagiro na betu 30 al onda sam imala biokemijsku trudnocu.
Gotov AIH, 22.2 test na trudnoću i to je to!!
brine me što mi je folikul već puknuo, iako doktor kaže da je to super???
Evo i mene. Moj aih odrađen i sad čekanje.
Ne bih rekla da doktori preporucuju urinski test zato sto je za betu rano. Jer beta ce prije i sigurnije pokazati trudnocu nego urinski test. I to ne samo iz razloga kojeg sam navela u prijasnjem postu (vezano uz vrednost bete i testova koji reagiraju na odredjenu vrijednost), nego i zbog toga sto urinski testovi ponekad znaju biti nepouzdani (lazno pozitivni ili lazno negativni), sto se ne moze reci i za betu.
evo javljam, bila danas na beti koja je 33.26. za tjedan dana ponavljam betu a 2 tjedna još moram laganini bez ikakvih napora. pusa svima i hvala vam na podršci. :-D
ovo mi je bio prvi AIH i imala sam dva folikula. dr.A na VV mi je sve super tempirao a nova dr. napravila postupak. oboje su bili super. puno mi je pomoglo što je dr.A.uvijek bio dobre volje pa mi je sve bilo puno lakše. I nova dr. na postupku je bila super. ona i sestra bile su divne. zaista su se potrudile da se što ugodnije i opuštenije osjećam na postupku. Nova dr. mi ni u jednom trenutku nije dozvolila da pomislim da postupak neće uspijeti što mi je dalo "krila" i puno optimizma. strogo sam se pridržavala mirovanja dva tjedna, utriče čuvala minimalano pola sata s nogama u zraku, kućanske poslove svela na minimum. ne znam da li je to pomoglo ali me sve to umirivalo dva tjedna da ništa ne propuštam slučaju. još me čekaju dva tjedna mirovanja , beta mora rasti. svim curkama koje čekaju betu sretno i držim fige.
Super katja!!!! Čestike od srca!!! I držim fige da se lijepo pravilno dupla beta i da dočekaš svoje malo zlato (hm... ili više njih :) ... ne znam koliko si folikula imala )
eva i ruža, jeste na mirovanju ili radite? Ja sam jedan dan nakon AIH ostala doma, pa sam se vratila na posao. Jedino me baš nekako boli trbuh kao pred M. Ne znam jel to možda od utrića, nije da je to neka jaka bol, ali baš na momente osijetim dosta.
eva i mene točno tak boli, kao da ću svaki tren dobiti... ali mislim da je prerano za bilo kakve simptome...
ja sam na 10. DC imala 3 folikula 14,15 i 16. A inseminacija je bila na 14. DC. Samo meni nisu radili uzv prije inseminacije, pa nisam sigurna da mi O nije bila u subotu, u kom slučaju je AIH bio prekasno (iako me jajnik bolio u pon. kada mi je bila i inseminacija, pa tako da stalno kalkuliram je li termin bio pogođen ili ne)
Folikuli svi pucaju u isto vrijeme. Ne može 1 sad a drugi kasnije.
Jedino je stvar u tome što neki dr-i rade AIH prije pucanja folikula, a neki nakon. zašto, ne znam.
Ja, iskreno, sam za prije pucanja, jer spermiji žive cca 72 sata (a i duže) pa bolje da oni već dočekaju js koja živi samo 12 sati.
molim vas,može li mi netko odgovoriti,idem na prvi AIH kroz 10 dana,
plaća li se što od lijekova ili postupaka,il sve ide preko HZZO?!