Grdobina u speku s krem umakom od komoraca, palenta, kuhano povrce
Printable View
Grdobina u speku s krem umakom od komoraca, palenta, kuhano povrce
grah varivo sa povrćem!
Ovo ću i ja ovih dana, super mi je kad je unutra puno povrća.Citiraj:
bucka prvotno napisa
Danas imamo grčku salatu i pršut, ostalo od jučer (imali goste) pa sam se danas prošvercala bez kuhanja.
svaka čast :naklon:Citiraj:
Maxime prvotno napisa
ja ne znam što bi,
možda - krem juha brokula + ?
sutra - tjestenina u umaku od vrhnja sa bukovačama i brokulom
kako radiš ovo varivo?Citiraj:
DiLala prvotno napisa
ajoj - najobičnije od običnog.
Kuham leću i heljdu i dodam i malo krumpira + mrkve i mali komad kombu alge (nasjeckane na sitno nakon što je bila 15 min u vrućoj vodi), dodam sol, papar, kurkumu i radim malu malu zapršku od sezamovog ulja i crnog brašna.
Stavim i malo rajčice - koncentrat ili pelati - što nađem.
Jako fino i turbo jednostavno.
a kako radiš popečke od prosa?
skuham cca 2 šalice prosa u slanoj vodi, kuham dok voda ne ispari (oko pol sata)
skuham veliki krumpir u ljusci i 3 veće mrkve.
kad je kuhano sve zajedno vilicom izmiješam (proso, krumpir, mrkva), dodam jaje, malo soli, papar, kurkumu, mrvica da smjesa bude malo čvršća i pečem u ulju na tavi.
Kasnije ih stavljam na one papire da upiju masnoću.
Svi to vole u kući!
Varivo mahune uz dodatak domaćeg špekeca...
hvala, DiLala :)
Danas zabusancije na leso :P Bili kod Kezele na rucku, super su mi obroci nakon kojih nemoram prati sudje i pospremati kuhinju!
Danas i sutra punjena paprika je na našem meniu......ne osječam se najbolje pa odmah kuham za dva dana... :mrgreen:
juneće šnicle ,domaće al tvrde, dinstaju se već dva sata, uz to pire i salata od radiča!!!l
Danas ostaci od jučer.
A za sutra opet kuham ričet sa suhim mesom.
evo mene, nisam tu bas cesto (i kuham tako rijetko :mrgreen: ), ali usla sam u klub zaljubljenika u bundeve...tako imamo jucer, danas, sutra
juha od bundeve
rižoto od bundeve
.i danas probavama bucnicu (pitu od bundeve)
mljac :)
Pileći file na maslacu sa vrhnjem za kuhanje, a prilog 'ŠPACLE' iz Lidla :mrgreen:
Salata od svježih krastavaca :)
10 minuta posla 8)
Krem juha od poriluka i ječma i kukuruzne kiflice.
Za desert kolači kojee nam je jučer baka spakilrala za doma :) .
Krem juha od poriluka i ječma i kukuruzne kiflice.
Za desert kolači kojee nam je jučer baka spakilrala za doma :) .
Pileće bijelo meso sa sirom i vrhnjem. Kuhano povrće (krumpir, mrkva karfiol, brokula)...
U minus fazi sam s kuhanjem :/
Pašta fažol od jučer :mrgreen:
Kuhani štrukli, bučnica i štrudla od jabuka. :D
Sutra: paradajz juha, pohane sunčanice i pire krumpir
Kupus sa paradajz sosom i kosani odresci.
rižoto sa tikvicom i smrznutim kozicama, za desert se peku brownies :mljac:
ričet
Krumpir pire, pohana piletina, zelena salata
mi smo sinoc imali pecena pileca krilca i cuspajz (spinat na mlijeku), uz to zelena salata, desert voce
veceras imam dvije opcije na umu: peceni krompir s mladim sirom i mileramom, ili tortelini od sira u paradajz sosu, zelena salata obavezno
sutra: corba od povrca na pilecoj supi, muffini od maka. veceru jos smisljam...
Lignje i pomfi iz dostave :oops:
Za ručak ništa - ne stignemo (pojeli gablec u firmi, djeca u školi).
Imam u frižideru još pirea od bundeve, bit će fina juha. Još kriška prepečenca ili neki omlet sa zobenim pahuljicama, zelena salata i/ili cikla i/ili pečena paprika i eto večere...
Sutra: samoborski kotleti, domaći njoki i zelena salata
Nedjelja: pečeni picek, mlinci i cikla, desert , idemo na kremšnite :D
domaći grah s buncekom
špageti i mesne okruglice u umaku od pomidora!!!
lazanje (od jučer :mrgreen: )
a za deset: čokoladne oblatne (ako uspiju)
pileća juha
pečena puretina i piletina+pečeni krompir
zelena salata
Danas je klasičan ručak, svekrva mi je u gostima (i donijela finu pitu od jabuka kakvu ja ne znam napraviti, valjda za to treba 50 godina iskustva....)
Juha od telećih rebara + gris knedli, pohana teletina + restani krumpir, zelena salata, pečene paprike...
Kolači:
Složenac od piškota i jabuka (s vanili-pudingom) + šlag
Home-made bajadere za mog malog sina.
Jučer - u vrećici pečeni svinjski kare bez kosti i lungić s krumpirom, batatom, lukom, šampinjonima. Goveđe-povrtna juha s rezancima. Pita od višanja i čokolade (neuspjela) za desert, a za goste sam ispekla ledolette jer im pitu nisam mogla ponuditi :/
Danas - rođendanski ručak (pizza, lisnato s hrenovkama, torta :mrgreen: ), a večera je bila: juha, njoki u umaku od špinata, zelena salata s rikulom i rajčicom.
MalaSirena, kako pravis umak od spinata?
U subotu sam radila fini ručak:
- govedska juha
- kuhano povrće + kuhano meso
- zagrebački + u roli pečeni krumpir + povrće na maslacu + zelena salata
Nedjelja:
- juha (skuhala moja mama)
- piletina pečena na kiselom zelju (skuhao brat)
- restani krumpir + salata
- povrće na maslacu (ja)
- bučnica (moja mama)
Sutra:
varivo: grašak, mrkva (crvena, žuta), poriluk, celer, peršin, luk + noklice
desert: nekakve čokoladne kocke napravljene danas
Isto kao i špinat na mlijeku, ali gušće pa na kraju dodam vrhnje za kuhanje (znači, napravim laganu zapršku brašna i ulja, popržim kratko češnjak, zalijem s malo mlijeka i ubacim smrznuti špinat. Posolim i kuham miješajući dok se ne otopi špinat - zato volim koristiti onaj smrznut u porcijama. Naribam muškatni oraščić i na kraju vrhnje za kuhanje, prokuham i gotovo).Citiraj:
zhang prvotno napisa
Hvala, ja radim slično, pa me zanimalo ako ima još varijacija...
ja gladna!!!
u subotu sam pekla pastrvu i radila juhu od njenih glava. Zvuči malo grozno ali juha je predobra. Riblja - a nije preintenzivna!
Danas - juha od luka (malo jednostavnija verzija sa kukuruznim brašnom i bez pečenja sa sirom) i kukuruzna zlevanka sa domaćim vrhnjem.