kolko sam shvatila pricu s Svetog duha, samo tjedan dana kašasto onda polako ostalo
jel je boli kad guta?
Printable View
kolko sam shvatila pricu s Svetog duha, samo tjedan dana kašasto onda polako ostalo
jel je boli kad guta?
Sve pohvale osoblju Sv.Duha, zbilja je ležerna domaća atmosfera i svi su jako ljubazni (puno ugodnije iskustvo nego prije par godina u Klaićevoj).
Ne boli ju, bolilo ju je prva dva dana. Da nije bilo komplikacija nebi ni znali da je vadila krajnike kako je dobro podnjela.
Mi smo malo duze pazili na hranu jer smo puhali na hladno a i Marn nam je rekao da je 10. dan najopasniji da se ne otkine krastica.
Nista budemo poceli polako sa svim.
Čokolada, ja moram pohvaliti osoblje Klaićeve. Ne znam kako je bilo prije ali sada su bili divni, sestre na odjelu predivne.
mislim da je čokolada mislila prvenstveno za ostanak uz dijete, moram reć da su i nama u klaićevoj bile i doktor i sestre ok, ali ona je išla to popodne doma.
Je, percepcija se malo mjenja nakon sto moras ostaviti frisko operirano dijete samo iza 18 sati kad zavrsavaju posjete.
Ma ja sam i mislila na odnos osoblja i ponašanje sestara.
Inače, J. je nakon druge operacije iz sale izašla u 17 sati i to je bilo neplanirano i nije bila pripremljena na to tako da znam koliko je to grozno kad moraš takvo dijete ostaviti.
Bilo mi je rečeno da su posjete do 18, ali sam im objasnila kakvo je J. dijete i da smo mjesecima kod psihologa pa su mi rekle da slobodno ostanem dok ne zaspi, ali nažalost da me dulje ne mogu pustiti. Izašle su mi maksimalno u susret koliko su mogle.
Naravno da se nikako ne slažem s tom politikom bolnice i da se takve stvari trebaju pod hitno mijenjati a pogotovo kad je u pitanju bolnica koja je dječja.
iva sve ok?
mitovski ste počeli jest sve?
Evo, ako nekome bude trebala info iz Merkura.
Umjesto danas, na operaciji je bio prekjučer. Zvali nas dan prije zbog nekih velikih operacija na dan kad mu je zakazana operacija pa su nas premjestili dva dana ranije.
KG nije trebala. Vadili sve 3 mandule i izvadili zubić koji se malo klimao :roll: Pustili ga isti dan doma.
F. je operirao mandule prije dva tjedna na Sv. Duhu. Moram pohvaliti sestre i doktore i cijeli odjel. Sve je bilo odlično, i sviđa mi se malo ležerniji pristup koji imaju, vrlo su dragi i profesionalni.
Konačno je progovorio nakon 12 dana ali vrlo piskutavim glasom (kao da se nagutao helija :-) ), zanima me do kada bi se taj glas trebao vratiti u normalu, barem da ne cvrkuće i ne piska? Koja su vaša iskustva?
Nama je takav glasić bio preko mjesec dana.
Moram samo reći da se moja J. preporodila nakon operacije, drugo je dijete.
I moj je drugo dijete!!!!! progovorio je, dobio je dvije kile u dva mjeseca, dijete napokon ima kisika... jedino mi se ne sviđa što mi i dalje tu i tamo zašmrkavi, prošli mj je imao upalu uha ali ide u vrtić i vjerojatno ga virusi i bakterije ne mogu zaobići :/ ili treba vremena da stekne bolji imunitet.
Jesu li vam djeca imala mučnine nakon operacije? Naš sin (6,5 g.) je operirao sva 3 kr. prije dva dana i još osjeća mučnine, ne želi išta jesti i slabo pije. Nakon op. (taj isti dan) povratio je 2x, te danas dva dana nakon op. povratio je 1x.
Ako se ne smiri idemo sutra do pedijatrice.
Moja je taj prvi dan povratila 4 puta i bilo joj je strašno muka, slijedeći dan je završila na toj ponovnoj operaciji i nije joj bilo muka niti je povraćala.
Ne znam, je li moguće da tako reagira na anesteziju? Nuspojava?
Naišla sam na nekim forumima (ali jako je toga malo) da se mučnine osjećaju 2-3 dana poslije op.
Voljela bih da su mi to spomenuli u bolnici.
Njega čak grlo i ne boli previše,a temp. je do 37,5 - a samo su to spominjali kao posljedicu operacije.
A ne znam, ne bih se usudila donositi zaključak s obzirom kako smo mi prošli.
J. je na prvoj operaciji obilnije krvarila i ta krv je išla u želudac a to jako teško pada i zato je povračala i bilo joj je jako muka. Kad je slijedeći dan zbog krvarenja završila na drugoj operaciji, onda su joj posisali tu krv iz želuca i nije joj bilo muka.
Što se tiče anestezije, svi mi drugačije reagiramo, netko će super podnijeti a nekome će biti muka. Možda da nazoveš pedijatra telefonom i pitaš?
Ona je bila strašno blijeda, znojna, baš užasna muka. U bolnicu smo došli s 18,5kg a izašli nakon 2 dana sa 16 kg. Izgledala je strašno.
O srce malo :(
Kako nekoga zahvati baš ono najružnije. Nadam se da se je oporavila i fizički i psihički.
Zvala sam bolnicu - kažu da je i mučnina dio tih posljedica, nije tako česta, ali da se javlja.
Bitno je nešto gricnuti, pa makar 2 žličice svakih satak vremena.
Eh...nadam se da ćemo krenuti nabolje što prije.
Evo baš spava. :) oporavlja se :)
Nadam se da će bit ok i bolje
Mitovski jel maloj sad bolje, jel puna šmrklji, ajde piši
Mi na lošinju i veli doktor ak je imala dumnja da bolje da se operira 3 mandula, videćemo idemo u sredu k otorincu
Puno je bolje, puno je manje tog sekreta, bolje čuje, jedino što su ju ove godine počele mučiti peludne alergije. I evo upravo danas je došla iz vrtića i žali se da ju jako uho boli, ali eto imali smo 3 mjeseca mira.
Samo da apdejtam informacije :)
Bolje je, nije još uvijek sjajno, ali ide. Smršavio je prilično, inače je mršavko, ali sada...ne usudim se vagati ga.
No uglavnom, živnuo je. :)
Da ne otvaram novu temu...
Molim za informaciju.
Do daljnjega ne naručuju za operaciju krajnika u Klajićevu, a ne želim ići negdje gdje neću biti uz malu kad se probudi iz anestezije (noć mi njie tako bitna, ali to buđenje i ostanak uz nju barem do 18 sati mi je jako važan)
Kakva je situacija u drugim Zg bolnicama? Gdje se može biti uz dijete odmah nakon dolaska iz sale?
ako ti može pomoć ja sam svojeg malca početkom 7 mjeseca predbilježila za operaciju 3. na svetom duhu za kraj 11 mjeseca, idući tjedan imam kontrolu pa će doktor vidjeti jel trebamo ići ili ne
E, da!
I kako uopće znati koliko se u kojoj bolnici čeka?
Da idem od jedne do druge (s obzirom na to da telefoni uglavnom ne funkcioniraju) ili ima kakav drugi način?
Možeš probati na ovom linku upisati koju pretragu trebaš, pa ti izbaci koliko dugo se čeka:
http://www.hzzo.hr/?s=LISTA+%C4%8CEKANJA
Klikneš na onaj lijevi prozorčić "Liste narudžbi".
Većina njih ti funkcionira na naručivanje mailom. Meni su sina naručili u samoj bolnici jer smo tamo bili na pregeldu kod ORL. Svaka pohvala za Sv. Duh-pisala sam već prije na ovoj temi svoje dojmove.
Problem je sto smo mi vec odradili 2 orl pregleda s timpanografijom u klajicevoj ali b.marn je na bolovanju i do daljnjeg ne narucujureklu mi da zovem srefinom 10-tog mjeseca.
a mi cekat vise ne mozemo.
Poslo me njegov orl da se predbilježim, probaj sutra nazvat orl sveti duh tajnicu pa vidi za kad bi ti termin dala morala bi znati kaj bi operiral, usto mi već 2 godine idemo lod orl i tek sad u proljeće je doktor reko da bi ipak vidio posle mora dal bi išli na opera iju ili ne, usto bi mu pred samu operaciju vidio dal bi i ubacio i cjevčice, u svakom slučaju doktor će tražit i svoj pregled, nr da ne vjeruje marnu, nrk oće videt na svoje oči
Znači i za dok. Bi se trebala naručiti, mi smo kof parazajdera na svetom duhu
Sjetila sam se da na svetom duhu ako je stvarno hitno da termin možeš dobit i ranije ako je doktor planirao neku estesku operaciju odraslog koja u većini slučajeva može i čekati,svakak nazovi i pitaj
Mislim da ćemo sutra u Merkur.
Za pregled se ne naručuje (treba doći rano ujutro i čekati), a za operacije se čeka mjesec-dva :-)
miha ste složili kaj?
mojemmalom potvrđeno da ide na treću mandulu, za cjevcice ćedoktor vidjet pred samu operaciju jel trebaju