četveronožac, mislim da malo pretjeruješ.
melange-in post je na kraju lijepo imao smajlića, kojim valjda hoće reći da se (polu)šali, ne bih ga nazvala neumjesnim.
evo stavit ću ga i ja da se moj be smatrao takvim
:saint:
Printable View
četveronožac, mislim da malo pretjeruješ.
melange-in post je na kraju lijepo imao smajlića, kojim valjda hoće reći da se (polu)šali, ne bih ga nazvala neumjesnim.
evo stavit ću ga i ja da se moj be smatrao takvim
:saint:
uostalom, njen komentar ima smisla. :mrgreen:Citiraj:
melange prvotno napisa
:roll:
aha... ja sam živi dokaz da se stare starice na forumu ignoriraju :x ... znači teorija pada u vodu.. :P :mrgreen:Citiraj:
litala prvotno napisa
Ok, ali meni Udruga i forum nisu jedno te isto, pa ne kužim zašto je prebačen. Početak je bio "Ovaj forum je postao...", a ne "Udruga Roda je.."., pa mislim da su se tu ispremješale razno-razne teme i emocije i pobrkali lončići.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
Čini mi se da je forum kao "beba" Rode postao prevelik i da ga je postalo teško kontrolirati, a to osoblju teško pada ne samo zbog vremena koje iziskuje već i zbog toga što je ideja zašto je postavljen postala izmanipulirana. Previše demokracije = anarhija. :mrgreen:
premalo demokracije - diktatura :mrgreen:Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
100 baba - kilavo dijete.
qui vit sans folie, n'est pas si sage qu'il croit!!!!!
:mrgreen:
idem i ja reći koju pametnu pa kud puklo da puklo :)
na forum se ukrcala kad je iskrsla prva nedoumica u trudnoći. i naravno da sam otvorila topic nakon samo malo čačkanja po pretražniku :mrgreen: dobila sam samo pristojne odgovore, nisam bila izignorirana.
uglavnom, čačkajući po drugim temama dala se primjetiti prisnost između "starijih" forumašica, što je meni u stvari normalno, za očekivati je da su forumaši manje ili više slični, da se možda neki od njih poznaju, većina njih se vrlo dobro virtualno poznaje i samim tim su povjerljiviji prema poznatim forumašima ili možda bolje razumiju njihova polazišta.
Ovo je "roditeljski forum" odnosno zajednička premisa bi svima trebalo biti roditeljstvo (ili iščekivanje istog ili želja za istim). Zato meni recimo smetaju 17godišnjakinje koje otvore temu o kašnjenju menge i "pa nisam valjda trudna, što ću sad". Na takve se ne javljam jer nemam ništa lijepo za reći. A smetaju mi zato što od stotine drugih foruma odaberu ovaj roditeljski (gdje se mnogi parovi muče da zatrudne) i nekako mi je to neumjesno.
No eto, htjedoh reći da sam po svakom kriteriju "nova", al ok mi je. Ne doživljavam forum tako osobno (uglavnom) pa me neke teme ne diraju. Uostalom, svjesna san nedostatka interneta (ustvari pisane riječi) kao medija za razliku od live razgovora pa nastojim primjeniti tu spoznaju pri iščitavanju pojedinih tema. :)
@ blekonja i cetveronozac
moj post uopce nije bio nabrijan. ne znam odakle vam takav dojam. nisam napadala - pitala sam. inace nikad ne pisem nabrijane postove, prilicno sam smirena (srednje ime mi je nirvana) i pitanja postavljam samo onda kad me strasno zanima odgovor jer ga - ocito - nisam sama uspjela dokuciti.
ako ste moj post shvatile kao napad - vasa interpretacija na koju imate potpuno pravo. al meni to pokazuje da ce i u tumacenjima drugih tudjih ponasanja biti isto takvih gresaka :/
na vama da razmislite, naravno, ako i ovo ne shvatite kao napad i ofanzivu...
i jos nesto - ohanite se toga koliko ko ima postova. sve smo mi osobe od krvi i mesa i nismo se rodile i pocele zivjeti s prvim postom na nekom forumu :roll:
i i jos nesto - nisam valjda nikad nikome pozeljela dobrodoslicu na forumu dobrodoslice i predstavljanja i nisam nikad u punih osam godina forumarenja otvorila svoj topic i predstavila se na predstavljanjima. meni osobno taj je podforum nepotreban. radije otvorim topic na potpomognutoj (doduse, sad rjedje tamo dajem utjehu i podrsku jer (nazalost) tamo ima puno prekrasnih i empaticnih forumasica koje to cine na predivan nacin, ali jesam u prvim danima nasih (rodinih) foruma i to vrlo redovito), na jednoroditeljskima, na izazovima roditeljstva ili bilo koji drugi topic koji trazi podrsku i pomoc ili utjehu i rame za plakanje. al mi ne smeta da se netko registrira da bi pozdravljao novopridosle.
Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
Izgleda da je forum ušao u pubertet, a zna se kakvi problemi dolaze s tim: svojeglavost, svi su protiv mene i ja protiv svih, ja znam najbolje, dokaži, a zašto bi ovo ili ono ( ne mislim mene osobno )......aaa svi smo to prošli.
Sad nam treba čvrsta ruka da nas vodi, šta nedaj Bože da odemo nekom stranputicom i stvarno izgubimo kompas :mrgreen: :lol:
nemoj da mi ovo netko osobno shvati, bit će belaja ;)
Hm. Ne znam. Nije bas da sam tu jako dugo pa da mogu reci sto i kako se promijenilo. Nista, valjda, otkako sam dosla. Neki su otisli, mnogi su dosli i to je to. Bas kao i bilo gdje drugdje (i na internetu, i bilo gdje drugdje). Voljela sam citati forumasice koje su otisle otkako sam ja dosla. Neke. Steta sto ih vise nema. Isto tako volim citati i nove ljude. Neke. Lijepo da i dalje dolaze.
Pdf gdje su predstavljanja otvorim kad mi je dosadno i kad imam vremena. Ne pozdravljam nikoga, nikad se nisam predstavila. Ponekad gledam slike (sto mogu, vizualni sam tip ;)).
Ne zanima me tko je tko (osim slika, jelte), onako po defaultu, zanima me sto ima za reci. A to mogu procitati, i citam, na drugim pedeefovima. S vremenom se pohvata i vise. Ovisi o tome koliko tko zeli otkriti i koliko se meni u nekom odredjenom trenutku pamti.
Ne uzimam nista k srcu, ali opcenito sam takva, ne samo na internetu. Tko mi se svidja, svidja mi se, tko mi se ne svidja, fiju briju. Sto ne znaci da se moramo izvrijedjati na ruzan nacin. Naprotiv.
Sad vec baljezgam bezveze. Odoh radit'.
Ma ovaj forum je zakon!
Nadam se da se Ivarica samo salila kad je predlagala da se forum malo ugasi. Pa ovdje sam rjesila toliko svojih nedoumica oko bebe, spoznala da nisam jedina frikusa koja provjerava svakih 5 min bebu dok spava cak i uz baby phone, nasla kako dopremit namjestaj iz ikee, zatim, mogu li glinu stavit na celulit i nasla jos puuuuno rjesenja za takve probleme i "probleme".
Upoznala sam ljepote dojenja, co-sleepinga i slinganja.
Po broju postova sam nova novcata :) , ali ni u jednom trenutku se nisam osjetila izignoriranom, naprotiv na sva moja pitanja odgovarali su mahom starosjedioci sa preko par tisuca postova.
I da, ne podilazim nikome, ne ulizujem se jer to ne radim ni u RL pa ne vidim potrebu za tim ni na forumu. Ne vidim sto bi s tim dobila.
Svidja mi se da se prati sto se pise, sto se sankcioniraju uvrede i krsenje forumskih pravila. Mozda je malo militaristicki :), ali kad vidim koliko se smeca generira po ostalim forumima, milina mi je boravit ovdje.
nova forumašica, mali broj postova...kako mi je tu? ok :) nisam došla stvarat nova prijateljstva, ali ni neprijateljstva...došla sam podijelit iskustvo, naučiti iz tuđih iskustava, udijeliti koju toplu riječ i biti iskrena (ne, neću koristit platnene pelene, dojit do 5 godine, niti odbijat cjepivo...ali ću zato rado pročitati o odgoju, ima li koja preporuka za dobru knjigu, gdje pronaći crtić, kada otići da mi opet provjere AS)
nemam vremena "živjeti na forumu", niti ću pratiti sve teme...niti me zabrinjava što je bilo prije, što je sada...nije me briga za etiketiranja ni u rl, niti u ovom virtualnom svijetu...ljudi su ljudi - ima ih svugdje svakakvih. ja volim vidjeti ono lijepo što nose, a ako trenutno baš i ne blistaju nemam potrebe komentirati...
nisam nikakav Gandhi u duši...i kako god drugima toleriram loš dan, tako ga toleriram i sebi (znači, da ću ponekad i poprilično hladno odgovoriti...:))
sve u svemu...ugodno mi je na ovom forumu.... :)
a tete savjetnice nisam nikad pitala gdje su se i kako educirale...no dok sam živa bit ću im zahvalna što su bile uz mene kad mi je najviše od svega trebala topla, prijateljska riječ :love:
ima nešto u toj teoriji o pubertetu :mrgreen:
;)
hahaha ne mogu vjerovat da ova tema ima vec 14 stranica...mlacenje prazne slame....ja volim ovaj forum, svidja mi se sve za sto se udruga zalaze i sto radi i sretna sam da postoji i forum.tak.
hm, mlaćenje prazne slame kažeš :/
E ovo sve, a pogotovo boldano mogu potpisati.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
I zato me sve manje ima ovdje.
I zato sam na jednom drugom forumu gotovo prestala pisati. Nakon što sam se dobro naživcirala.
pa što to meni treba u životu?
Da,iskoristila sam super informacije koje sam u određenom životnom periodu ovdje dobila, nadam se da sam i ja nekad nekome pomogla nekim savjetom, ali živcira me jer mi ovakve stvari ponekad nepotrebno oduzimaju moje slobodno vrijeme kojeg ionako imam jako malo, umjesto da ga iskoristim za čitanje, odmaranje i sl.
Stalno kukam kako nemam vremena za čitanje, a onda se ulovim kako ovdje čitam neku potpuno blesavu temu. Čemu?
pa vidiš da nije dovoljno namlaćena :mrgreen: . žena se javila isključivo zbog toga da pomogne u toj raboti :lol: :lol:Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Sorcie, Sorcie, ts, ts, ts :taps:
ne kužim tvoj komentar. :?Citiraj:
Forka prvotno napisa
Ni ja tvoj
Ni ja tvoj
Napokon moj prvi post nakon godinu dana boravka s vama!
Ne znam da li mogu opisati koliko mi je ovaj forum pomogao oko samog poroda, kod dojenja i svih tekucih nedoumica s kojima se kao novopeceni roditelji suocavamo. Pružili ste mi sigurnost da se ne stavljam u poziciju ucenja na svojim greškama. Divim vam se da nađete vremena toliko sudjelovati, pošto ja ne stignem ni procitati svaku temu do kraja. Kao ni ovu, samo prva i zadnja stranica. U biti, obicno citam iz pretražnika ciljane teme stare i po dve godine.
Da ne duljim....normalno je da nam se mjenjaju interesi, razmišljanja, kritika ponekad pomaže da vidimo sebe u drugom svijetlu ( ako to dopustimo). Svi smo razliciti, što je nama dobro drugome nije, ne možemo druge mjenjati vec samo sebe.
:love: :love: :love:
možda ga kuži osoba kojoj je upućen? :PCitiraj:
branka1 prvotno napisa
aha. Mislila samda je meni jer sam postala nekoliko dana nakon zadnjeg posta, a tek kasnije to skužila
i ja sam relativno 'nova', iako uopće ne mislim da mi to umanjuje neka prava.. prije svega, pravo na normalno i pristojno ophođenje, na razumijevanje, savjet..
do sada sam jako zahvalna i zadovoljna sa manje-više svim odgovorima i komunikacijom, ali priznajem da je bilo par :lol: i sl. što definitivno nije prihvatljiv odgovor na pitanje. više govori o osobi koja je 'odgovorila'.
Vala, dobro nam dosla medu pisace :heart:
tebi :* :heart:Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Da oživim spominjani metatopic pitanjem potaknutim jednim drugim hot topicom-koliko su Forumu kao entitetu s velikim F bitni njegovi korisnici?
Tj. da li Udruga, admin, moderatori ili netko četvrti smatra važnim/zabrinjavajućim/alarmantnim činjenicu da neki "viđeniji" forumaši odlaze? Ili je to sasvim svejedno jer se svakim danom broj registriranih korisnika povećava, pa je to dovoljno?
Samo promijeni upitnik u zadnjoj rečenici u točku i mislim da si sama ogovorila na svoje pitanje.Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
tema je otkljucana
Otključano
Objašnjeno
O....
Pa ljudi moji brzi ste - ubit cu se... taman maknem ove postove sto placu sto je tema zakljucana, kad ono vec drugi postovi.. AAAAAA.. morat cu i ovu zakljucati da mogu do rijeci doci :lol:
I da ti kazem da nam je bitno, neces mi vjerovati vjerojatno. Dakle, sto reci :)Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Ma ja sam ti u biti jedna jako uvjerljiva osoba
Pokušaj :)
Hoces mi vjerovati da nemam vise snage za rasprave? :/
Vjerujem, vjeruješ, vjeruje, vjerujemo, vjerujete, vjeruju...
I ja sam pukla
See you
Ja već neko vrijeme razmišljam o tome na što će forum izgledati za jedno (samo) 2-3 godine, kada se broj korisnika poveća sa svim svojim pitanjima koja su već obrađena? Koji će moderator imati snage/volje/vremena odgovarati ljudima:"Na tu temu pročitaj..." ili "To je već obrađeno..." i link pored toga? Ne kažem da se pretražnik ne treba koristiti, nego da novim roditeljima može biti "stara" rasprava o temama koje su tu, možda velika većina forumaša neće biti prisutna...Forum će izgledati zastarjelo, ižvakano. Ja znam da se stari postovi brišu, pa me zanima po kojem kriteriju se vodite kako bi rasteretili forum?