Pošto sam ja prozvana odgovorit ću ti.
Bilo bi dobro da svakako napomeneš da djete jede posebnu hranu, koja se jako razlikuje od druge dječje hrane, da bi ti puno značilo da ostaneš doma uz djete , jer tako najbolje možeš kontrolirati njegove potrebe i naći traženja pravog načina rješavanja. Da djete ne spava ( bar moje nije do prije 6 mjeseci i to me jako opterećivalo, jer i ja nisam spavala).
REci da se često i osipava ako je nešto novo , a nije mu po "volji", pa da i to moraš kontrolirati kaj mu ne paše.
Da imaš posebnu metodu njegovanja kože, ovisno o stadiju kože, te upotrebu kortikosteroida.
Mislim da za djecu koji su takvi alergičari , bilo bi pametno da ostanu još doma.
Postoje jaslice koje kuhaju posebno , ali da ti odmah kažem da tu baš i nije zamjena za hranu koju drugi dobivaju. Moja se u "samo " par prehrmbenih proizvoda razlikuje od druge djece, i dobiva puno manje od drugih ( bar koliko ja kontroliram što se tiče hraninbenih i energetskih ) , pa joj puno znači da je ipak i prije i poslije nahranim s hranom koja je pogodna za nju, a da ona pri tome može biti socijalizirana.
Sad koliko bi se oni prilagodili tebi , ne znam, mi ipak jedemo i jaja , svo voće ( bez breskve, narandže, limuna), sve voće (bez paradajza), brašno, nikako mlijeko i mliječne proizvode brašno, soju i konzervanse.Inače smo hranu definirali u skladu s njezinim nalazima.
Nama inače doktorica nije bila sklona da na da papire za prvu komisiju ( pedijatrica), ali je ipak dala, čak nam je bila jedamput u komisiji , ali djete još bilo u velikim alergijama, a sklono bronhitisima, čak nas je i poslala da se cjepimo u bolnici ( Moparu) mada je već tad jela jaja ( i bila negativna na njih cca 1 godinu), jer se bojala da nekaj ne iskrsne ( srećom nije). Njezina procjena je bila da će to proći do godine dana, a mala sad skoro ima 4 godine, i već 1.5 godinu je na istom ( bar što se prehrane tiče), dok su joj vanjski alergeni pojačani.
Nadam se da ćete proći, pa još malo skupa uživati, a za ljeto skočimo kod vas da malo banjamo noge.
Sretno!