Citiraj:
Sve se slama na roditeljima i ucenicima. Ali i nastavnici su roditelji i imaju djecu koja su ucenici. Upravo zbog toga nisam ni htjela da moje dijete ide u skolu u HR. Osnovne skole ubiju svaku mrvu radoznalosti i entuzijazma, skola se dozivljava kao nesto sto treba rijesiti, u visim razredima vec znaju koji ucitelj sto pita, sto trebaju i sto ne trebaju nastrebati. Da, nastrebati. Gdje je projektna nastava, gdje je radost otkrivanja, gdje peer learning, gdje je ucenje interakcije, gdje je osnazivanje pojedinca? Nema ga. I nema te reforme, te skole za zivot koja ce to sve carobnim stapicem uvesti u hrvatske skole, sve dok odgovorni ne uvide da se moraju vratiti na pocetak price. A pocetak price je zainteresirani covjek. Covjek - nastavnik, covjek - ucenik, covjek - roditelj. Covjek koji kroz svoj rad postize ostvarenje, ciji zivot ima svoj smisao i vrijednost... Tko je odgovoran sto to tako nije? Direktno vlast, indirektno svi.
U mojih 20 godina staza po raznim skolama, nadzor na nastavi mi je bio jednom, i to jer su mi morali doci prije strucnog ispita. Kolegama su dolazili kada se netko na njih zalio. Kontinuiranog pracenja i ocjenjivanja nastavnika NEMA. Napredovati u zvanje mentor i savjetnik mozes ako si skupio dovoljno bodova po natjecanjima, usavrsavanjima, napisao (ili potpisao) recenziju i sl. Bolje da ne pricam kakvih sve mentora i savjetnika poznajem.
I sve oke. Roditelji se zale jer nisi napisao dobru ocjenu. Na peticu se rijetki rijetki zale, sve ako iza te petice ne stoji nista.
Ja bih samo ovo istaknula još jednom i naravno potpisala...