21. tt i +3 kg
Printable View
21. tt i +3 kg
Ja sam u 26 tt s blizancima i do sada sam dobila 13 kg. Netko kaže da mi se ništa ni ne vidi osim ogromnog trbuha, ali prije trudnoće sam bila vitka. Doktorica je rekla da je to ok kilaža.
eto i mene ..primjer onoga kako se ne treba udebljati8-)
23+4 tt + 14 kg
Dr. nije jasno, ovaj mjesec idem na još reduciraniju prehranu pa ćemo vidjeti.
Izgledam dobro, malo sam dobila u nogama i stražnjici...
Jedino mi je danas bio tlak 135/80..pa je rekla da malo pripazim i da vodim tablicu tlaka, srećom nemam otoka ni drugih simptoma, možda je danas malo zbog vremena bio kaos u organizmu.
već 2 tjedna živim na voću i lešo povrću...bez večere, bez sokova...sendviča...:nono:
ja sam dobila 9 kg, sad sam u 29 tt, mislim da je to dosta, ali sve bude valjda otišlo kad se rodi naša bebica. u prvoj trudnoći sam dobila 15 kg, sad samo nek nebude više od toga :-)
Ma nisam pametna...prva trudnoća +35 kg:oops:,druga trudnoća +17 kg,sad sam u 16 tjednu i ništa nisam još dobila!Moram napomenuti da sam nakon svake trudnoće sve kg skinula u prosjeku kroz godinu dana!
Ja sam dobila 22 kg (a morala sam stalno jest, inace bi mi bilo muka) - prva tri mjeseca nakon poroda izgubila 17... jos 5 :)
ma bude :*. meni je bilo stvarno super kad sam rodila prvo dijete: odmah nakon poroda otišlo 9 kg (dobila 11), a kasnije sam, čekajući da mi ga otpuste iz bolnice (ostali smo 3 tj. jer je tamo dobio escerichiju), skinula još 4 kg. frendice, koje još tada nisu rađale, bile su mi "zavidne" i htjele i one u jednom danu skinuti 9 kg :P.
Nitenaja, svaka ti čast. e za tvojim se primjerom ja vodim, tj. htjela bih da mi budeš uzor :mrgreen:.
Iako me sram to napisati, budem. :mrgreen: U prvoj trudnoći dobila sam 27 kg, a iza poroda skinula 20; u drugoj trudnoći dobila sam 23 kg, iza poroda skinula 23; u trećoj trudnoći dobila sam 32kg- još skidam ( rodila sam prije skoro 10 mjeseci :mrgreen: )-do sad sam skinula 22kg( sa onim što je otišlo odmah iza poroda :mrgreen: ) .Kad sam bila trudna par ljudi me pitalo da li nosim blizance 8-) , a i sad me pitaju- a vi ste opet trudni
:-X
naniluc skinut ćeš ti sav višak samo polako
shania -ko da sam ja pisala tvoje postove - 20 tt +10 kila. strašno. da ne spominjem da sam prije trudnoće isto dobila 5 kila. teško hodam, koljena i stopala me bole, a sad sam počela i oticati.
i ja isto prolazim pored pekare i ne jedem sve što je tamo, pazim što jedem, doduše jedem više nego prije ali e toliko više.... dr će me zadaviti prije ili poslije.... visoka sam 170
Pa i ja vjerujem da sam puna vode, jer sam prije imala taj problem, kako sam na poslu stajala, navečer nisam mogla savinuti nogu jer su mi koljena bila kao buhtle..
jelci ja sam 180cm visoka i ostala trudna sa 85 kg, osjećam se fenomenalno, noge tanke, zglobove možeš rukom obuhvatiti, (poznata sam po mršavim listovima), grudi normalne, standardna 4 8-)
a sada sam 24 tt +14 kg ..eto ne kužim gdje su te kg.
Dobro, bebolinac je napredniji za skoro 2 tjedna
Iako sam sada još pooštrila...nisam tjedan dana dobila ni grama srećom..
Pijem sokove iz sokovnika, vrlo malo kruha, inače sam veg. pa pretežno jedem lešo povrće...izbacila sam punomasne sireve i slatke voćne jogurte.
slatko samo sanjam, eventualno ponekad skuham griz
Stvarno me nije briga kako izgledam, ovo mi je najljepše razdoblje u životu, jedino me brine da svojim kg. ne naštetim našem bebaču , bojim se komplikacija...i poroda.
Shania, izbaci sokove iz sokovnika, oni jako dižu šećer u krvi i izlučivanje inzulina (probaj pojesti količinu koja ti je potrebna za jednu čašu soka pa ćeš vidjeti koliko te to zasiti, puno više nego čaša soka, a još uneseš i vlakna). U svakom slučaju bolje punomasni sirevi nego sok iz sokovnika, sa masnoćom imaš dulje osjećaj sitosti.
hehe, evo da nam malo svima sline pocure na tu temu: baš radim "Bobanovu tortu" (koju budu uglavnom drugi jeli, jer se ja pokušavam suzdržavat :P)
curke., mene osobno u svemu tome tješi da nam budu te kile (barem polovica) otišle na porodu i tom se trenutku od srca veselim ;)
Problem je što je to jedini način da pojedem narandju , grejp...kiwi..
Zbog Chrona ne smijem sviježe voće, samo ribane jabuke, domaće kompote..
moje tijelo toelerira jedino jabuke, bananu tjedno..ni lubenicu ne smijem (groždjani šećer)
Ovo mi se činilo savršeno, jer tako ipak imam osjećaj da sam okusila grejp koji obožavam
:lol: il ja :green:
uglavnom, otisla sam s +28kg roditi, sto je 78kg moje tezine. isto su mi govorili kao i astral : )
5 dana nakon imala sam 70 i bila sam u soku. onda sam shvatila da u sisama imam 4kg (vagao i muz, onako, zive vage :lol:) i da sam jos naotecena. 10 dana nakon poroda pocela sam konacno pisati! sada sam na 66kg, sto je minus 12 i u njih su uracunate sise.
kad sam izlazila iz rodilista (nakon dva dana) trbuh mi je bio tak negdje, ko u 6mj.t.
sada je ostao jos samo mali dio kojeg nema sta drzati jer nema mislica i jedva cekam kada cu moci pocet raditi na njima.
konacno vidim svoje gleznjeve i nakon 9mj. stopala i gleznjevi mi izgledaju anoreksicno :lol: sve sto imam je u butinama, guzici i trbuhu. ok i sisama :D
cak imam i nekakav struk. figura ala merlinka :mrgreen:
astral je negdje gore napisala da ne mozes kontrolirati kile, ali mozes kontrolirati sta jedes i da se na to fokusirate i mogu ju samo potpisati :)
mah - ne pamtim kad sam večerala, uglavnom idem gladna u krevet. zadnje jedem u 4.
1.8. imala 61 kg, sa 170 cm visine, zatrudnila sa 66 (prestala pušiti u međuvremenu), a sad, 20 tt imam 77,8 kg. noge i ruke si mi uvijek bile anoreksične, sad me ima svugdje, čleđa, stomak, ogromne sise, stopala za broj veće, zglobovi i koljena podbuhli.... bole i koljena i stopala. ako ovo nasztavi ovim tempom (3 kg mjesečno) idem roditi sa hm... skoro 100
ne smijem si to dozvoliti
jedem voće svaki dan, sirovo povrće, meso bez krumpira, kruh vikendom, ne pijem prenatal jer od njega sam još gladnija...
i da, sladoled dnevno, al to jedem cijeli život, ne može to biti takav grijeh
koliko će meni trebati da se vratim na 61 kg? godina? dvije?
znam da sad ne bi trebala misliti o tome, ali kad si kupim trudničke hlače pa mjesec dana iza ne idu preko listova (??!?!!) pa kupim trudničku suknju veličine stoljnjaka, i majicu br. 16 da bih stala u nju dođe mi muka
dragi mi kaže da imam stopala ko hobit (moja inače krasna vitka stopala), smatra da je za sve kriva sol koju jedem, možda je u pravu, tko zna, al bez soli ne mogu
jelci, pazi na sol, to je vrag.....rekao doktor mom svekru (koji ima cirozu jetre i ascitis-nakuplja vodu u trbuhu) 1gram soli kupi 4 litre vode!!:-o
izbaci sol i gotove proizvode koji su puni soli
ja imam uska stopala br 36 zbog kojih ne mogu nositi nista poput balerinki jer mi spadaju. u trudnoci nisam usla u nista i hodala na kraju u kucnim papucama. zvala sam svoja stopala hobitima.
proteini su mi bili ok, preslano inace nisam jela..naprosto sam oticala.
al to nije sve. 2 dana nakon poroda..e TO je bilo oticanje. cak sam na hitnoj zavrsila cetvrti dan.
ni ja nisam vecerala, osim salata pa sam opet natukla skoro 30kg.
i u prvoj sam 20.
na kraju sam zavrsila na predtrudnickoj.
no ako otices vec u 20tt porazgovaraj o tome s ginekologom jer nije uobicajeno tako rano oticanje.
jelci
ne brini za obleku, imam jedne trudničke hlače u , 46-48 br. Kupila ih već u 4 mj trudnoće jer sam bila jako naduta, još uvijek ih nosim ali mi je onaj dio preko trbuha sve tjesniji...
Poslije ne znam gdje i kakve bi kupila jer to su najveće
Majice nadjem na odjelima BiB (big is beautiful)..uzmem 3xl...
Ne shvaćam dućane u kojima su trudničke hlače tako male, da ne mogu vjerovati..nisu sve trudnice konfekcija 36-38 :nope:
Više ne idem, kupujem na odjelima za punije žene
A ovo što forumašice kažu za sol, apsolutno se slažem, meni je tlak skočio od previše soli...
Probaj još to..
Strašan je osjećaj kad si podbuhao i naotečen,znam, a tek ljeto dolazi
ja i moje kile su prica za sebe - strah me svakog grama, ali ide....nekako.
htjela sam se osvrnuti na temu "SOL u prehrani trudnica": ovdje u Becu, a vidim i u drugim europskim drzavama se pomalo mijenja stav o kolicini soli u prehrani trudnica. pogotovo, ako pocinjete oticati, preporuka je NE smanjivati unos soli, stovise, povecati ga i povecati unos bjelancevina!
evo jedan link na engleski: http://www.gestose-frauen.de/salt-supplementation.html
U Americi je preporuka da se smanjuje.
i kod nas liječnici prporučaju manji unos soli i izbacivanje suhomesnatih proizvoda, pogotovo zbog tlaka. mene su, kad sam onomad završila u bolnici zbog tlaka, odmah stavili na "neslanu dijetu". inače nemam visoki tlak (bilo je to zbog stresa), ali i sad solim što manje, tek toliko da fakat ne bude bljutavo.
Kod mene je dr. malo paničarila na 135/80..
sada je niski 110/80..tu se negdje vrti, malo sam smanjila sol, čisto kad jedem papriku i paradajz...to najviše volim soliti8-)
Ali moram se pohvaliti, tjedan dana nisam dobila ni grama:-D
29+1 tt. +6kg Ok mi je to. Samo se nadam da ću ta leđa uspjeti "skinuti" nekad. Kad pomislim, ne jedem više, mislim... Jedino, nekako sam u 11.30h što je ca. 2 i pol sata nakon doručka, obavezno gladna, ko clockwork, što bi rekli. Je su li kazaljke na 11.30h, crijeva počinju krčati. Sad je pao voćni jogurt, malo maci, malo više meni. :-P
mi smo danas 26+5 i u plusu 6 kg:-)
U komi sam. Inace sam Twigi tip. 170 visoka, prije trudnoce 57kg jer sam se bavila extremnim fitnesom, prije toga i manje. Hrana mi ne znaci nis u zivotu, ne sjecam se kad sam pozelila cokoladu npr. Sada sam 21.5 tt + 7kg (zadnji mjesec dobila 4.5 kg).
Majku mu...gr
KAKOOOO????
ja sam sada u 25 tt,sve skupa sam dobila 7 kg...s tim da sam dobila 7 pa smrsavila 3 (ne svojom voljom,majka priroda je "zasluzna") i opet sam vratila te 3. nije da se prezderavam ali ni ne pazim kada cu i koliko pojest,kad sam gladna jedem kad nisam ne jedem i to je to. Iako me bilo strah da cu do sada natuci puno puno vise jer mi je genetski nekak debljina zapisana (moji su svi punasni) sada vidim da sam i uz strogo mirovanje do sad dobra. jedino ne znam da li se u zadnjih 3-4 mj dobije puno vise nego na pocetku ili je to sasvim svejedno?
nije svejdno, dobije se više u zadnjem tromjesečju ;). jer do cca 20 tt beba ima cca 300 grama (prosječno) i nekaj ti malo gramaže ode na plodnu vodu i posteljicu. što si više trudna, to i bebica i sve ostalo psomenuto više rastu pa time dobivaš i na težini.
evo, kopiram s poliklinike Harni:
Citiraj:
Odakle potječu dodatni kilogrami na koncu trudnoće:
- dijete: oko 3.500 g
- placenta: 500-600 g
- plodna voda: 1.000 g
- maternica (prije trudnoće teži svega 50 g): 1.000 g
- dojke: 500 g
- dodatno masno tkivo: najmanje 1.700 g
- zadržana tekućina: najmanje 2.000 g
- dodatna količina krvi: oko 1.500 g.
uh koliko kila!! Ma mislim da je svejedno koliko cu dobit,glavno da beba bude ok!! Ali mislim da mi je za sada najvise kila otislo u cice !! Narasle su za 2 broja!!!Ali stvarno nisam znala da se toliko toga poveca u trunoci!!! hvala ti na ovim informacijama!! To znaci ode 10 kila odmah nakon poroda?!! Hehehe
dakle evo mene od dr
21 tt + 11 kila
sad mi je pola sata pročala o prehrani itd, i naravno da moram na OGTT i pregledati hormone. mislim jedan mjesec (drugi čini mi se) nisam jela, već sam žderala, ali sad idem gladna u krevet a kile idu
jučer kad sam skužila da čaša cedevite ima 62 kalorije sam popi... odmah izbacila cedevitu
imače sam 170, trenutno 78 kila, (sa dobivenih 11) - i jučer kupujem u mama nova na malešnici majicu, i kupim doslovno najveću majicu u trgovini - jedinu koju imaju br 5. pa jel to trudnički dućan ? sda i dalje malim brojevima??? aghghhg ko da sam king kong
uglavnom od danas na dijeti
Ah necu se nadat nicem,znam da je individualno,moja frendica je dobila preko 30 kg,nakon poroda joj je ostalo preko 20,tek nakon 3 godine se vratila na staru kilazu. Iskreno kile su mi najmanja briga,znam neko koje su bile na dijetalnoj prehrani samo da se ne udebljaju i mislim da je to malo sebicno. I dr mi je rekao da se ne treba prezderavat ali da svakako treba jest kad osjetis glad. Kad rodim i odradimo dojenje i ostalo lako cu na djetu i na bajs pa i kad krene trckaranje po kuci kile ce lagano dolje. :)
ma da nivesa, ja se slažem da dijeta radi dobrog izgleda je katastrofa.
ali nije zdravo dobiti previše kila, a ja tek ulazim u fazu debljanja.
kad kažem dijeta mislim zauzdavanje porasta, neka bude još 8 i ja zadovoljna ( sa ukupni 19 hehe)
Ma znam,nije dobro ni pretjerivat u kilama,ali ako mozes pripazit tako da slatko i kaloricno smanjis bolje to nego se izgladnjivat. To je moje misljenje,a sad netko se slozi netko ne. Moja frendica bi sigurno pazila na svaku mrvicu koju pojede jer je opsjednuta izgledom i tezinom,dok mene toliko to ne brine.