Ja bih graška ako netko ima malo netretiranog. ovo po sjemenarama je sve ljubičasto i rozo :-/
Printable View
Ja bih graška ako netko ima malo netretiranog. ovo po sjemenarama je sve ljubičasto i rozo :-/
cure, mi se spremamo zasaditi vrt, već je sve skoro spremno, pa mi dolazi u obzir sve domaće! ako imate viška i nije vam problem, bit ću vam zahvalna!
prošle godine zasadili sve kupovno i nije nam ništa izraslo! bilo je, istina, previše vode, a mi smo tek "mladi" vrtlari...
možda ove godine uspijemo!!
hvala
krivo, imam liči!
Hvala Lotta na info.
:-)
Kaki sam kupila na Lučkom imaju trogodišnje sadnice tako da se ove godine nadam i prvim plodovima, a udomila bih i liči :-)
Liči zahtjeva toplu subtropsku do tropsku klimu bez leda ili sa vrlo laganim zimskim ledom maksimalno do -4°C, i vrlo toplim ljetima. rast je najbolji na dobro dreniranim, lagano kiselim tlima bogatim organskim sastojcima.
Ako netko ima molila bih sjemenke tikve Hoikado ili buternut.
Ima li netko sjeme suncokreta?
Ima li netko kukuruz secerac?
Samo da izvjestim, Lotta, kiselica konačno dočekala sunce i toplinu i evo je polako okrupnjuje.
Već sam se bila zabrinula da sam nešto krivo radila, provirila ona dosta brzo ali stala, i ostala tako sve do evo ovih par sunčanih i toplih dana...
Kod vas je toplo, tvoja je valjda već i za berbu spremna, ne?
Ma, draga ja ti ne znam ni sto je to tocno:oops:, tu sam vrecicu dobila na poklon kad sam kupovala razna sjemenja.
Super, bas mi je drago da je uspjelo!! :love2:
Oduvijek sam znala da je moj svekar zakon, jer ja nemam pojma kad se šta sadi i sije, jednoga dana kad ga ne bude često ću biti na ovom dijelu foruma.
Ja bih željela ove godine ozbiljnije napraviti svoj vrt nakon nekoliko godina pauze. Imam nekog sjemena od prošle godine i rado bi ga mijenjala za nešto drugo. Budem vidjela što imam i bilo bi mi drago da me uključite u razmjenu. Mene zasada zanima rajčica (sve vrste),paprika, razne tikve i nešto kao ljupčac, vlasac, pelin... Ne treba mi puno, planiram zasijati po par sjemenki. Imam Jeleninu čičoku i suuuper je. Svima veliki :bye:
Vrtlarice, kako teku pripreme za sadnju, je li prestihano, sve pripremljeno? Moji luk i cesnjak su pedalj izrasli, sadnice na prozoru oko 3 cm za sad :)
Ja sam posijala papriku. Jedino mi je crvena rog niknula ima cca 3cm isto...oranje vrta ce sigurno jos mjesec dana pricekati sve je u vodi i blatu. Imam dosta sjemena blitve domace. Voljela bih se mijenjati za rajcicu volovsko srce, cherry, žutu papriku za kiseliti i zelenu mesnatu.
za sada samo uživam u proljeću, kad ga ugledam između kiše
Zna li ntko gdje u Zg nabaviti gnojivo? Kako do onog hipodromskog?
Moze podatke na pp
Krećem u organske vrtlare, dosada sam sadila samo cvijeće, sad se bacam na povrće. Imate li netretiranog sjemena za podijeliti, i ako netko ima sadnicu korabice, djeca ih vole, nemam je gdje nabaviti za uzgoj. Zasada nemam čime uzvratiti, osim mente, lovora i sl.
Poludjet ću od crvenih pauka i biljnih uši.
Uzmem biljku, fino se drži koji tjedan, a onda zalijevala, ne zalijevala (nikada nisam sigurna koliko je dovoljno) počne venuti.
Mislila sam da vene od previše vode, stavim je na sunce, a onda primijetim da je puna paučine i da mali crveni pauci rade svoje.
Susjeda mi ima predivne maćuhice, u cvatu su valjda cijele godine jer kad god bacim oko pun prozor cvjetova. Tako sam zavidna.
Štogod sam kupila od maćuhica uvijek bi nametnici požderali kroz tjedan ili dva.
Ne, cimet i duhan ne pomažu. A bubamara sada nema.
Začinske biljke, rajčice,tikvice, korabe, cikle, rotkve, krastavac, grsšak, mrkva, grah, kupus, kelj... Svega bih. Želim mali, raznovrsni vrt, jer imam kraj kuće veliki vrt u kojem svake godine djed sadi iste tri kulture za nas i prodaju, i ne mogu ga odgovoriti od umjetnog gnjoja i otrova.
Ne trebam mnogo sjemena. Dovoljno za tri, četiri biljčice od svake vrste.
Ja imam nesto svog sjemena, nesto kupovnog. Kupovno je iskljucivo od eko uzgajivaca, tako da mislim da je ok. Slozit cu ti neku kombinaciju, napisi mi adresu u pp. Samo se nadam da ti je tsj dio bar malo odvojen od ovog velikog vrta, jer se vjetrom dosta toga otrova rasprsi okolo...
Treba ko glisstenjaka, kolega prodaje
upustila bi se u sadnju paradajza na balkonu. jel ima mozda netko sjeme ili sadnice nekih malih rajčica pogodnih za balkon, cherry npr.
nemam nista za ponuditi nazalost za razmjenu jer tek pocinjem, nudim jedino cokoladu
Ja imam cherry bas moje sjeme, ali definitivno nije za balkon, jer bude ogromna biljka, veca od svih drugih vrsta rajcica sto imam. Pogledaj po internetu bas balkonske rajcice, znam da sam nedavno vidjela, ali ne mogu se sjetiti...
http://www.lumbri.com.hr/hr/lumbri-h...aziv-ispravan/
pakiranja po 20 l 30 kn
Lotta hvala, gledala sam na internetu i spominju se Minibel sorta koja ne naraste puno i te cherry rajčice.Citiraj:
Ja imam cherry bas moje sjeme, ali definitivno nije za balkon, jer bude ogromna biljka, veca od svih drugih vrsta rajcica sto imam. Pogledaj po internetu bas balkonske rajcice, znam da sam nedavno vidjela, ali ne mogu se sjetiti...
Mislis da mi te nebi bile dobre za balkon i ako tegla stoji na podu?
A ne znam, meni te moje šerice budu najvece rajcice u vrtu. Mislim biljka, plod bude normalan, mali.mogu se valjda i malo oblikovati da ne idu bas toliko u visin, ne znsm mozes pokusati. Kupila sam lani jedan pelat koji je bas ispao neka niska biljka, nije bio veci od pola metra, s plodovi su isto onako omanji. Uzela sam sjeme, mogu ti poslati. Daj mi adresu na pp.
Lotta moze, hvala ti puno.
Naletila sam na link na FB-u: http://www.permacooltura.net/?page_id=6040
Da, ja od njih dosta toga kupim...
Tražim: Češnjak, bosiljak, origano, ljupčac, celer korijenaš, cherry rajčice... Ne nudim ništa jer ništa nemam.. :/
Voljela bi početi saditi, pa ću skupiti sjemenje za drugu godinu :)
Ako netko ima viška, bit ću zahvalna :heart:
E da, Lotta, čini mi se da si mi ti poslala cherry prosle godine. Sadila ih je mama, stvarno su visoke i divne bile :)
Kad sadim iz sjemena, dali najprije sjeme stavim u malu teglicu pa kad malo izraste ga presadim u vecu ili ga je bolje odmah staviti u vecu pa ne presadjivati?