Ovo potpisujem.
S tim što ne bih rekla "ne daj Bože".
Al eto, moj mozak nije isti, niti su mi želje i potrebe iste. Prije mi je ta roza kosa nešto značila, sad mi ne znači ništa.
Printable View
znaci li to da si je "smjela" imati jer ti je nsto znacila a drugi ne bi "smjeli"? ili im, u ovom trenutku, ne bi "smjelo" nesto znaciti?
nisam mislila na tebe Cubana , pitanje je bilo opcenito :)
ova tema je totalno otišla u kupus. po meni pristojno odijevanje spada u domenu pristojnog ponašanja. kao što pred drugima neću srkati juhu, podrigivati, jesti rukama, pazit ću na pristojnu komunikaciju i sve ostalo tako ću paziti da u kupaćem kostimu ne uđem u restoran, muzej ili sud. netko će za istu priliku smatrati da se treba obući zatvorenije, svečanije, netko će reći da je centimetar duže suknje primjeren, netko da je neprimjeren i to su sve normalne razlike među mišljenjima i uvijek će biti konzervativnijih i liberalnijih što je sasvim ok. no pretjerano iskakati iz okvira pristojnog je zapravo.....pa nepristojno:mrgreen: jednako je nepristojno doći na nastavu u dopičnjaku iz kojeg vire halteri i sisama izbačenim do bradavica kao što je nepristojno glasno podrignuti ili psovati usred nekog poslovnog sastanka. bez obzira mislili mi da su te norme bezvezne ili ne to je tako. bonton postoji pa tko voli nek izvoli. za boga miloga pa ne mora cijeli svijet biti pristojan...na što bi to tek ličilo:mrgreen:
dorotea24, potpis
meni se čini da ljudi ponekad zabriju da mi tu donosimo neki zakon ili nešto slično :), raspravljamo o nekim osobnim granicama pristojnosti koje bismo možda ponekad češće voljeli vidjeti i kod drugih, ali to ne znači da osuđujemo, potcjenjujemo ili diskriminiramo neistomišljenike. Meni nešto od toga može biti i simpatično i smješno u nekoj situaciji, ali to ne znači da istovremeno nije nepristojno. Recimo mene prizor jedne gospođice u crkvi koja je obukla potpuno prozirnu opravu od glave do pete s dugim rukavima,meni je to bilo komično. Kao neka komedija zabune- da nije imala jako ljepi donji veš identične boje kao i haljinu mislila bih da joj nitko nije rekao da je to prozirno i da nema špigl doma lol
Ma što mi pričali o tome, ljudi se drže dress coda. Jučer je bio Učkarski sajam i na njemu nekoliko tisuća posjetitelja. Točno se znalo da treba dosta hodati od parkirališta, da je pri vrhu planine i da se jede iz plastičnih tanjura i pije iz plastičnih čaša.
I, gotovo svi (bez obzira na godine i dimenzije) u trapericama, poneka rijetka trenirka, gore majica s kratkim rukavima i vesta ili tanka jaknica, tenisice ili balerinke. Naravno, među tolikim ljudima vidjela sam jednu roza kosu i jedne dredlokse. Nitko razgolićen, nitko upicanjen, ma kao da je netko propisao uniformu. I svi dobre volje.
Ja sam nosila zihericu u uhu, lance na hlačama, majice s natpisima punk pjesama, jela sam hamburger za doručak, cigaru za desert, pivo koje bih pronašla na šanku... sad sam konzervativna baba u svemu, ali mi sve to na drugome ne smeta.
Dapače, smatram da je sasvim normalno i poželjno da se ljudi mijenjaju, nadograđuju, postaju "pametniji" (ne u smislu da ću izgubiti svoju osobnost ili što već), ali ih jednostavno drugačije okruženje čini drugačijima.
Sad uopće ne nosim nikakav nakit jer bi mi smetao, samo zato.
Ljudi imaju i petero djece i opet su nakićeni, dugih noktiju..., ali mene baš briga, ako njima ne smeta, boli me...
Inače, kažu da baš osobe koje su u mladosti bili liberalni, otkačeni, blesavi... ili kakvim nas već smatrate kasnije postanu teški konzervativci. MIslim da je to sasvim ok i moram priznati da jedva čekam da mi dijete počne slušati punk, nositi kojekakve điđe pa da ju maltretiram kako je preglasno, kako će se ubosti, kako će ju profesori gledati, bla bla, a ona će pružati još veći otpor i biti još više svoja. Mislim da je to prirodan poredak stvari.
A što se tiče jedenja prstima, e moram priznati da mi tu pristojnost ide strašno na živce.
Da se mene pita (reći ćete, hvala Bogu, ne pita te se...), sve bi se jelo prstima uz žlicu kao pomagalo (za juhe, variva...) Nož i vilica su super glupa izmišljotina.
Za mene probava kreće kad ja hranu pomirišem, probam ju prstima, prinesem ustima, promljackam... uživam. Djeca bi nam trebala biti najbolji primjer i u tome. Tako spontano i instinktivno pristupaju i tome.
Naravno, većinu stvari jedem vilicom i nožem jer se MM kao prvo grozi jedenja prstima (pa čak i pizze). No, uživam dok mi je dijete malo pa dok hranim nju, nemam vremena za vilicu i nož nego samo trpam što stignem (dobar izgovor, ha?)
Ajme, nema slađeg nego izvući pileću nogicu iz tople juhice pa sve prste ugurati u usta, dobro ocuclati, izvući je van. Pa svinjske nogice iz čobanca... A tek burek, pizzu... Ma sve bih jela prstima da me se pita.
Meni recimo nisu jasni ljudi koji odrežu komadić, utrpaju ga vilicom skoro pred jednjak, tri put prožvaču i progutaju. Jadna li je njihova probava.
A sve zbog pristojnosti.
Pa i prdenje i podrigivanje.
Ok, ne treba se natjecati tko će glasnije. Ali što, trebaju mi puknuti crijeva radi pristojnosti.
Hm, možda bih trebala otići živjeti u šumu?!
A što se tiče jedenja prstima, e moram priznati da mi tu pristojnost ide strašno na živce.
Da se mene pita (reći ćete, hvala Bogu, ne pita te se...), sve bi se jelo prstima uz žlicu kao pomagalo (za juhe, variva...) Nož i vilica su super glupa izmišljotina.
Za mene probava kreće kad ja hranu pomirišem, probam ju prstima, prinesem ustima, promljackam... uživam. Djeca bi nam trebala biti najbolji primjer i u tome. Tako spontano i instinktivno pristupaju i tome.
Naravno, većinu stvari jedem vilicom i nožem jer se MM kao prvo grozi jedenja prstima (pa čak i pizze). No, uživam dok mi je dijete malo pa dok hranim nju, nemam vremena za vilicu i nož nego samo trpam što stignem (dobar izgovor, ha?)
Ajme, nema slađeg nego izvući pileću nogicu iz tople juhice pa sve prste ugurati u usta, dobro ocuclati, izvući je van. Pa svinjske nogice iz čobanca... A tek burek, pizzu... Ma sve bih jela prstima da me se pita.
Meni recimo nisu jasni ljudi koji odrežu komadić, utrpaju ga vilicom skoro pred jednjak, tri put prožvaču i progutaju. Jadna li je njihova probava.
A sve zbog pristojnosti.
Pa i prdenje i podrigivanje.
Ok, ne treba se natjecati tko će glasnije. Ali što, trebaju mi puknuti crijeva radi pristojnosti.
Hm, možda bih trebala otići živjeti u šumu?!
E Sika pika, baš si slatka, nasmijala si me od srca :)
vizualizirala sam si svečani nedjeljni ručak kod mame, s kokošjom juhom u zdjeli svečanog servisa i sikapiku kako izvlači nogicu iz juhe i mljacka
neću stavljati smajliće koji bi dočarali moj izraz lica, ali mislim da ni tako skoro neću jesti kokošju juhu (nogice i ostale ekstremitet ionako ne mogu vidjet u hrani)
katkad, pravo mjesto je šuma
duboka...
a za glavno jelo pečena praseća rebarca :-)
i jedan sočan glasan prdež na kraju svega:mrgreen:
e ne biste to meni u kući jeli :netolerantna:
magriz pa zašto ne? ne bi nas valjda hranila sulcom, švarglom i kruvom-masti-paprike?
:lol:
ma znam ja biti pristojna, itekako, samo da me vidite..., ali najviše uvživam, ko prase u blatu ovako nepristojna, eto
moja sveki ne može podnijeti nogice, želuce (ali ni ribu, mlijeko, jogurt... puno toga što je meni apsolutno nerazumljivo, ali dobro, ima nas svakakvih) pa mi je onda poseban gušt izvoditi svoje kerefeke za nedjeljnim ručkom
ah, nisam spomenula glavu šarana... dok sam bila manja i dok su šarani bili šarani (divlji, ne tovljeni), koji mi je gušt bio usrkati šaranov mozak...
ne znam, meni je hrana zaista jako važna stvar i volim guštati u njoj pa se zbog toga ne volim opterećivati ograničenjima kad ne moram
kad sam u nekom finom društvu (Ifi, Magriz :zaljubljen:), pazim kako se ponašam
Rebrica, prdež...???:lol:
rikavam:lol:
Sika pika poludila sam i na tvoje postove...ludnica...ali super rečeno. Nego a kako bi kad bi ti ja poslužila rižu:-P, napravila bi rukama kuglice ili...?
Ja samo mogu zaključiti, onako malo zlurado, da ste vi neke sterilne koke, a možda niste ni pogledale neki film, pa da razumijete na što se referiram kad kažem seksualno nabijeno jedenje. Neću dalje ni komentirati, ako ne znate, sebi ne znate, i jedite i dalje prstima, ionako vam je uzalud. Doma ili u restoranu.
Aaa, 9 i 1/2 tjedana, pa grožđe, pa kocka leda na vrućoj koži, pa... A škola počela, ja sama doma.:lol:
:)
Je, na to sam mislila.
moram priznat vrlo napet čiknfajt!:mrgreen:
Već viđeno :dosađuje se :
obično završi ključem u bravu i ponekom opomenom
Wtf.
Kratko i jasno. Inace mi je drago sto jedem prstima - uzalud. Jer ne bih da moje jedenje prstima uspali, recimo, onog profesora iz prethodnih postova (jedino sto nemam namjeru pred njim jesti, osim ako se slucajno negdje ne sretnemo) ili kakvog djedicu od 89 godina.
trenutno na htv1 emisija odjevna odiseja. turska, hidžabi, moderno odjevanje... zanimljivo
Uh, pa kad jedem prstima pileću nogicu, stvarno mi nije ni na kraj pameti ševa, nego tek uživanje u hrani. Eto, znam uživati i u tome. Kad se ševim, ne jedem. Onda se samo ševim.
Naravno, zgodno izgleda na filmu (hvala Bogu, nagledala sam se filmova), ali meni ne štima. NI na filmu, ni u mom krevetu, a ni gledati nekoga u restoranu. Zapravo, baš me briga, ali ja ne bih, hvala.
Rižu prstima? Jesi kad vidjela Afrikance kako to rade? Izgleda tako prirodno! ONo, malo tvrđe skuhana, skupiš prste, uhvatiš ju i prineseš ustima. Jednostavno. Jednom sam probala.
A to što se tiče provociranja, ne, nisam takva osoba (češće okrenem drugi obraz). Ali, znaš, idu mi strašno na živce fore poput, Joj, kako možete jesti tu ribu, smrdi, ili, jao, fuj lignje, ili, gle nogice, do jučer su trčale dvorištem (žena nije vegetarijanka, da se razumijemo!) e pa onda ja na isto to provociranje uzvratim očitim uživanjem u jelu (što mi ne pada teško).
kudri ili u koju srednju školu. Jadni profesori. Kako su ta djeca obučena ( ili neobučena)! Namazane oči, kosa muškima u zrak! A ja vičem da se upristoje kad idu u školu. Dobro, ovo je umjetnička škola, ali... I gimnazijalci nisu daleko od takvog stila. ( Obje škole u istoj zgradi ).
Ma, bit će da sam ja starinska, a ovo su hi-tech generacije. Ma, mora biti neki red, zar ne? Škola je škola, disko je disko, a cajke su cajke ( neču sad teatar spominjati i onu pjesmu : "Kud ću s tobom, osim u teatar, za šetanje, visoka ti peta, za plesanje ...)
Smijem li ja učiti djecu da je pristojno oblačenje dio kulture, i da biti pristojan i kulturan nije "OUT"? Da ne bi među vršnjacima bili OUT?
beti, ja se ne bih u to paćala, dok nije neki teški ekstrem, naročito ako idu u umjetničku školu :mrgreen:
NA OVO ĆU SAMO!!!:-o:-o
da, očito je za tebe susjedove dvorište uvijek zmazanije!!!
kakav...stav...:-o:-o
i u svemu ovome, mislim da je najmanje bitno isticati nečiju nacionalnost, da kao, Ruskinje i Ukrajinke k...., a Hrvatice nisu..moš mislit, smao što hrvatsice idu na zapad zarađivat pare, a Ruskinje i Ukrajinke kod nas...to je sva razlike!!
mislim....:-x
i ako su hodale, sigurno su metar dalje hodale i mnoge mlade djevojke drugih država...i da, ne shvaćam taku generaliziranu šalu. točnije, glupa mi je i ograničena. eto!
kudri, mislim da si fulala i nisi uočila zahebanciju. i sad se bezveze čudiš.
a poznavajući lik i djelo petarpan :mrgreen:, vjeruj mi, da ona nije od generalizacija, ograničenosti, sačuvajbože nacionalizma itd.
advokat :mrgreen:
kudri ti si u sred šume, a petarpan daleko na drumu, vjeruj mi.
ako je netko totalno neopterećen bilo čim to ti je petarpan......
okej, okej, shvaćam da je zajebancija, ali ne sjeda mi ni ona na račun srba, čeha i ostalih nacija, pa tako ni ova!!!!
neukusno i TOČKA
i ne smatram da se čudim bezveze izjavi da nikada nije vidjela tako obučene hrvatice...mislim.....:roll::roll:
ali što se mene tiče, rasprava gotova:-)
To ti je zato jer se ja družim sa fino obučenim ljudima :-P (ovo je isto zahebancija šalalalalala)
Moji su ti advokati na sve drugo odgovorili ;-)
Mrzim dres kod. Za djecu, odrasle, babe...