to je za dvoje djece u državnom tj. općinskom vrtiću. nismo se digli, da, ovdje se samo pustimo. mi smo u državnom od listopada. u privatnom tete ne dobijaju plaču pa sam odustala od plačanja ne znam ni ja kome.
Printable View
ja se isto pitam gdje je lova. cijene cjelodnevni boravak u vrtići 1468 kuna po djetetu. znači grad subvencionira do te svote. a za doručak kruh i margarin. užas.
Jel ovo pitanje danas na dnevnom redu?
Naišla sam na još jedan plakat na Zagrebačkoj aveniji (Vrbani, autobusna stanica nasuprot Jadranskog osiguranja). Fotkala sam, ali sam negdje zametnula kabel od mobitela pa ne mogu fotke prebaciti na komp.
Mogu nekome poslati sms-om; ivarice, da tebi pošaljem?
da. odgovor i da je danas na sjednici i da pošalješ ivki :D
ne znam tko je od vas pratio prijenos, ili barem dio prijenosa sjednice, ali ljudi moji...koma :(
kako, kako smo uspjeli izabrati bandića za gradonačelnika, kakooooo????
Puntica, pliz, možeš ukratko: kaj je bilo na sjednici??
evo, čitaj http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/bandic-u-ringu-sa-zastupnicima-hoce-li-vrtici-poskupjeti.html :mrgreen:
kako je bilo?
većina zastupnika je spomenula problem vrtića
neki i novce za opremu novorođenčadi
poneki i produženi boravak
ali nitko nikog ne sluša. baš me zanima što će biti s tim...
a bandić ko bandić...bogu za plakat koja je to retorika i koji stav. strašno :evil:
blago nama kad ga imamo
Uf, kako se ja iznerviram čitajući.... Jedini pametan kojeg sam tu mogla iščitati je Srića.
Nisam imala živaca gledati sjednicu, ali ako sam poslije dobro shvatila Šprema niti jedan klub nije podržao smanjivanje socijalnih prava - uključujući i poskupljenje vrtića - osim dohodovnog cenzusa, uopće su i protiv poskupljenja jer se ti novci koje je bandić predvidio namaknuti poskupljenjem vrtića mogu namaknuti recimo npr. naplatom dugova koji su se nagomilali za komunalnu naknadu.
Na pitanje što ako bandić ustraje s takvim prijedlogom proračuna, rekao je da gradonačelnik samo predlaže proračun, a skupština ga donosi, pa ako već vidi da ga nitko u skupštini nije podržao, jedino mu preostaje odustati, a hoće li biti (malo za promjenu :mrgreen:) dovoljno pametan vidjet ćemo 21.
on je jučer jasno rekao da NEĆE ODUSTATI pod cijenu izbora ili bilo čega drugog (i onako bi izbori bili za skupštinu, on bi bio i dalje gradonačelnik)
rekao je i da se dogodi da ga maknu (mislim da se to može nekim prikupljanjem potpisa, referendumom, nečim) da on zna da bi opet bio izabran :roll:
ja sam shvatila da se baš i nisu žalili na poskupljenje, nego na način kako se to poskupljenje planira napraviti. i da dohoovni cenzus nije mjerodavan jer ima hrpa ljudi s milijunima kuna vrijednim nekretninama koji su ko fol nezaposleni a žive od rente, ili onih koji su prijavljeni na minimalac pa dobivaju još hrpu love na ruke.
bandić je rekao da, s obzirom da oib (koji je trebao riješiti neke probleme iz te sfere) nije profunkcionirao, ne postoji nikakav način da se provjeri koliko tko stvarno ima (to je problem države a ne grada). i da će se gledati smo plaće
ako još ne znaju kako će se sve to formalno odvijeti i tko će davati potvrde i gdje će se ne predavati i tako. i da će biti neki prijelazni rok,koliko sam shvatila oko 6 mjeseci, kad će se te stvari pokušati regulirati
vidjet ćemo što će biti dalje s tim
Al ga čovjek može... http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186
:twisted: :x
sorry evo potpunog linka http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186
danas NU2
Egotriper se još i reklamira;
u subotnjem Jutarnjem listu (prirezom) plaćeni hvalospjevni proglas preko cijele strane. :roll:
Ovo sam i ja vidjela :roll:
Opet u stilu "dovoljno smo davali svima".
Dašta.
zašto se USKOK ne pozabavi "problematikom" u ZETu:
-nabava novih autobusa za Zagreb i V. Goricu- dva puta smo ih platili: prvo je grad (tj. Bandić) uzeo kredit u Zabi, taj novac niej namjenski potrošio nego je s njim tko zna što plaćao (tema za istragu) i stavljao sebi vjerojatno u crni fonda da si može financirati izbore za "presednika", i za buduće izbore u gradu; zatim su ti isti autobusi kupljeni na leasing, a zaduženi smo svi i s kreditom i leasingom..
-izgradnja ZET ove kontrolne kučice na Črnomercu- koštala 2,5 MIO- 3 x više od projekta ???
- cijena posdtavljana ležećih policajaca U GRADU- PO PARU - 30.OOO kn, A GODIŠNEJ ODRŽAVANJE JEDNOG PARA 12.OOO kn
- ITD
IMA TOGA JOŠ
Danas u večernjaku novi cenzusi...uključili bake i dede...
http://www.vecernji.hr/zagreb/novi-c...-clanak-226112
Nije mi baš jasno, u zbrajanje dohodaka uključeni i bake i djedovi čije mirovine ruše prosjek. Pa ako su u mirovini, i žive s obiteljima, zar ta djeca uopće mogu dobiti vrtić? Odnosno, idući prema prioritetima, ionako su među zadnjima pa je pitanje jel mogu upasti.
meni se cini ovo kao mazanje ociju, buduci da kod obitelji koje zive s bakama i djedovima,
nije pravilo, ali naaaajcesce oni (bake i/ili djedovi) i cuvaju klince tako da takvi niti ne idu u vrtic, ili bar ne u jaslice...
I opet nisu uključili imovinski cenzus :roll:
No ajde, barem mi izgleda "jeftinije" nego prvi prijedlog.
Po ovome, i bez pola cijene na drugo dijete, meni će vrtić pojeftiniti :zbunj:
Super.
i dalje je nepravedno:
još uvijek je preveliki skok za više razrede, npr:
5001 do 6000 - 1000 kuna - 650 kuna
4501 do 5001 - 700 kuna - 445 kuna
imaš prosjek 4999 i plaćaš 700kn, popne ti se prosjek na 5002 kn i cijena se penje na 1000kn
što znači, na godišnjoj razini četveročlane obitelji:
razlika u prihodima od 144kn
godišnje ti poveća (za dvoje djece u vrtiću, ako drugo ima popust od 50%) ---čak 5400kn (za prvo dijete razlika od 300kn, drugo 150 kn -ukupno 450kn samo RAZLIKE na mjesečnoj razini)
meni osobno bi ovaj drugi prijedlog i odgovarao: sa prvog prijedloga od 1000-1200kn cijena je pala na 500-600kn, ali svejedno mislim da je u globalu nepravedno
eventualno da i u svim daljnjim razredima ide po 100kn veća cijena
i da se svima i dalje subvencionira dio cijene, pa i ovim najbogatijima jer oni ionako plate najviše prireza
cijela priča je odvratna jer se bazira na dohodovnom a ne imovinskom cenzusu.
ja najozbiljnije razmišljam o tome da jednostavno odbijem plaćati takvu cijenu vrtića, pa neka me grad tuži.
Može li netko izvući cijene po svim grupama?
Mi ne pripadamo u nijednu od dvije navedene.
Mima kako to možeš?
upravo to, a bandić cijelo vrijeme govori imovinski cenzus :roll
IZNOSI KOJI ĆE RODITELJI PLAĆATI ZA VRTIĆ
- Mjesečni cenzus - Cjelodnevni vrtić - poludnevni vrtić
- više od 8000 - 2000 kuna - 1300 kuna
- 7001 do 8000 - 1800 kuna - 1170 kuna
- 6001 do 7000 - 1400 kuna - 910 kuna
- 5001 do 6000 - 1000 kuna - 650 kuna
- 4501 do 5001 - 700 kuna - 445 kuna
- 4001 do 4501 - 600 kuna - 390 kuna
- 3501 do 4000 - 500 kuna - 325 kuna
- 3001 do 3500 - 400 kuna - 260 kuna
- 2501 do 3000 - 300 kuna - 195 kuna
- 2001 do 2500 - 200 kuna - 130 kuna
- manje od 2000 - besplatno - besplatno
Pa što kako mogu, jednostavno neću platiti. Ionako čitam o gomili neplaćenih računa za vrtiće, zašto ne bih i ja tako?
IZNOSI KOJI ĆE RODITELJI PLAĆATI ZA VRTIĆ
- Mjesečni cenzus - Cjelodnevni vrtić - poludnevni vrtić
- više od 8000 - 2000 kuna - 1300 kuna
- 7001 do 8000 - 1800 kuna - 1170 kuna
- 6001 do 7000 - 1400 kuna - 910 kuna
- 5001 do 6000 - 1000 kuna - 650 kuna
- 4501 do 5001 - 700 kuna - 445 kuna
- 4001 do 4501 - 600 kuna - 390 kuna
- 3501 do 4000 - 500 kuna - 325 kuna
- 3001 do 3500 - 400 kuna - 260 kuna
- 2501 do 3000 - 300 kuna - 195 kuna
- 2001 do 2500 - 200 kuna - 130 kuna
- manje od 2000 - besplatno - besplatno
Meni nije jeftinije nego prvi prijedlog, nego skuplje.
ovo je potpuno ista priča kao i ona prije - samo je još malo dobila na odvratnosti jer je poskupljenje puno manje pa ćemo se sigurno manje i buniti
Ne zato što će meni pojeftiniti, nego stvarno me zanima što bi se drugo moglo napraviti? Mislite li da će se stvarno gledati tko ima kakav kredit, kome je roditelj izgradio kuću, tko na crno iznajmljuje apartmane, tko je prijevljen na minimalac a ostatak dobiva na ruke...?
Ja naime imam poznanicu kojoj muž ima firmu, obitelj se bavi građevinom, voze 4 auta i žive u stanu od firme. A primaju dječji doplatak jer su oboje na minimalcu. Kako tome doskočiti?
Ne primjećujem da je išta jeftinije od prošlog prijedloga :upitnik:
Potpisujem sve koji su komentirali da nam je gradonačelnik genijalac, socijalno osjetljiv i da je ovaj prijedlog jako pravedan, naročito prema srednjem sloju :mrgreen:
I slažem se s apri.
Pa zar te ne mogu izbaciti ako ne podmiriš fakturu?
vrlo jednostavno-funkcioniranjem sustava. Zašto takvih genijalaca nema po Švedskoj?
Čitanjem ovoga i slušanjem ljudi koji su radili po kojekakvim ovršnim uredima, kao i svakakvih "životnih" tragiKOMEDIJA-umrla mi je sva empatija i želja da plaćam vrtić nekom ko eto...ne može.
Učini to ovaj sustav čovjeku-čak i ako je strašno osjetljiv na tuđu nevolju.
osim nepravde za one s višim primanjima, ostaje i pitanje promijenjenih okolnosti tokom godine: rođenje novog člana obitelji, ostanak bez primanja (ili smanjenje) u tekućoj godini (ne gubitak posla, nego neisplata plaće- što se nažalost mnogima događa)
lovaši koji žive od iznajmljivanja naslijeđenih nekretnina na crno, a službeno nemaju prihoda će još biti i dodatno financirani jer će za boravak njihovog djeteta u vrtiću plaćati oni koji imaju najveće plaće: em će sami platiti punu cijenu za svoje dijete em će iz njihovog prireza biti plaćen vrtić za dijete čiji roditelji imaju imovinu ali nemaju primanja
pa Cubana ako je tako i svi smo toga svjesni, onda ne treba uvoditi cenzus po prihodima za plaćanje vrtića.