alma evo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uskoro piškiš ako treba i svakih pola sata !! :-) :-)
Printable View
alma evo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uskoro piškiš ako treba i svakih pola sata !! :-) :-)
alma, puuuno dobrih ~~~~~~~~~~~~ za često piškenje :)
MiaLily, ako sam primila ujutro u nedjelju, peti dan bi bio četvrtak??
Ja sam jučer, tuka glupa, išla na UZV. Bilo je 5+3 tjedna. Naravno da se vidjela samo gestacijska vrećica, bez ploda. Kažu mi 3 ginekologa koje sam pitala da ne brinem, jer je još rano da se plod vidi, i da je ovo sasvim uredan nalaz za gestaciju. Nadam se da je tako :-)
Jedino me brine to što mi se baš više i ne piški svaki čas... sise i dalje bole, povremeno imam temperaturice i dalje... znam da je svaka trudnoća drukčija, u prvoj sam stalno pišala u početku ali nisam imala temp., u prvoj me češće bolio trbuh kao pms a sad tek tu i tamo...
Jel bi se vi brinule na mom mjestu ili ne?
Radila testić, ali je druga crta toliko jedva vidljiva sjena da mislim da se nemam što puno nadati u subotu.... :( :( :( danas sam oplakala rundu pa ću lakše proći kroz subotnju betu...
Draga zlatta...ajd da ti napišem svoju situaciju....tak sam i ja sad ovaj postupak otpisala...onak ma nema od ovog ništa, kad ono :-)
Ovak ET je bio 30.5.
brevacide zadnji primila 3.6.
test negativan 7.6.
beta 23-8.6.
test plusić 11.6.
beta 420 14.6.
Svakako treba pričekati betu...jer čuda se događaju ....sretno draga
Evo mene opet malo kod vas :-) ....jučer mi je vračen jedan 8-stanični embrij, i još sam totalno zbunjena jer sam bila uvjerena da neće uspjeti s obzirom da smo išli na smrzliće u prirodnom ciklusu...imala sam 2 j.s., obje su se odledile, ali samo se jedna oplodila...sad moram čekati i to će me izluditi, dr. mi je napisao da vadim betu 13.7. :-o
Usput koristim priliku da čestitam curama koje su dogurale do velike bete, a ostalima želim puno sreće!
Becky, uistinu nema potrebe raditi tako rano UZV, ja ću mirno pričekati do idućeg petka kad mi je preko 6 tjedana. I to mi se čini možda rano ali valjda će se nešto vidjeti.Ja od simptoma i dalje nemam apsolutno ništa (možda me samo malo bole (.)(.) ali toliko malo da nisam uopće ni u to sigurna.) Čak ni PMS ovaj put nije bio za razliku od prve trudnoće. Ne opterećujem se nimalo.Gdje ćeš ići na UZV? Ti si isto iz Vg?Zlatta, beta je uistinu jedini pokazatelj, pa u to ime ~~~~~~~~~~~~~~~
IvaMia, hvala na utjehi, znam da se čuda događaju ali meni je danas 12dpt, ili 14 dpo tako da....
radila sam i lh trakicu (osjetljivi PrimaTime) ona je pozitivna na drugu jutrošnju mokraću i bezveze si to radim kada znam da to nije pokazatelj..pokazatelj je urin test..
a tako sam se nadala jer je endić bio super ovaj puta...
suze su stale, i već razgovaram s mm o idućem postupku što da radimo...
Samo ti planiraj i ja sam planirala i kopala po netu tražeći hotel za Prag..pa ga još nisam rezervirala...a nadam se da i neću :-)
andream, hvala na ~~~~~~~~~~~~~ i ja tebi želim sretno na uzv :)
zlatta izvadi betu! Nemoj vjerovati testovima. Meni je taj 12 dnt bila jedva, jedva vidljiva crtica.
Mi smo bili na prvom uzv sa 5+4 i vidjela se samo GV. Meni je i to bilo olakšanje zbog prijašnjih biokemijskih trudnoća sa visokim betama.
Tjedan dana do sljedećeg uzv-a je bio pravi pakao čekanja. Tek za tjedan dana, znaći 6+4 vidjeli smo otkucaje.
andream je totalno u pravu. Mislim da prije 6 tt ne treba ići na uzv. E da mi je to neko rekao ne bi se patila tjedan dana do sljedećeg uzv-a!
zlatta da je meni bila jedva vidljiva sjena druge crtice vjerojatno bih sad slavila, ti odi lijepo izvaditi betu jer ako ti je bila vidljiva druga crtica onda će ti i beta biti pozitivna
zlatta, slazem se s mali mimi. Ipak ti je to bio dvostanicni pa je i implantacija bila kasnija. Poz test je poz test i znads sto to znaci.~~~~~~~~~~~~~dakle, sutra troznamenkastu betu na sunce :heart:
andream, ja sam ti to radila na svoju inicijativu (radim u bolnici; navalila na dežurne ginekologice da rade uzv, s tim da jedna nije ni htjela jer je rekla da ili neće vidjeti ništa ili samo gestacijsku, a drugu sam nagovorila). I sad se grizem jer nisam vidjela kaj sam htjela, makar one kažu da je to super :-) U prvoj trudnoći smo vidjeli plod s otkucajima srca sa 6+2. Onda sam stalno pišala, a sad je to trajalo par dana i onda stalo. Pa me to sve nekako izluđuje.
E jesam i ja blesava, umjesto da se veselim i uživam...
moj transfer bio 20.06 vraćene 3 oocite s tim da su mi rekli da jedna uopće nema šanse za implataciju ,neznam točno zašto su je onda vratili.. sad čekanje do 4.07 . čestitam svima koji su došli do svojih velikih betica ....
Becky nalaz ti je najnormalniji - ja sam bila na 1. uzv u 5. tjednu i vidjele su se dvije GV, zatim sam krajem 6. tjedna bila na 2. uzv i vidjele su se 6mm velike mrve i srčana akcija.
Zadnji uzv je bio u 9. tt i mrve su skoro 3 cm. Sve su bebe počele kao tvoje - nema mjesta panici :*
zlatta ma koje plakanje daj, krvariš - NE, test je bio + JE, pa onda ti = trudna :-D Čekaj betu dati potvrdi i sve će biri u najboljem redu :*
Jutro svima!:coffee: je vjerovatno vec popijena. Ja raspolozana:cry:,sve mi se nesto skupilo.Placem zbor ruznog vremena,zbog ptica na grani,zbog gladnih u Africi...Ma grozno. Nadam se da cu se malo na poslu ''razbistriti''. Sto se tice ''stanja'' sve pozitivno(susta suprotnost od toga kako se ja osjecam). Danas 10dnt,MM otisao u bolnicu po recepte za moju ''medikaciju'' za vikend,ja uradila kucni test, + se pojavljivao zajedno sa kontrolnom linijom i sad bih naravno trebala da skacem i da se radujem jer puno njih ovdje taj + tako zeljno iscekuju,ali ja sam ga se do sad nagledala toliko puta a nikako da se maknem dalje od njega i nepravilno duplirajuce bete.Komentar nakon uradjenog testa mi je bio:''Ma da,naravno'' i pravac u smece.Sorry za crnjak...ne obazirite se na ovo moje blebetanje ovdje,jednostavno sam se morala negdje raspekmeziti.Nadam se da ce me do veceras popustiti jer cu se ugusiti(a pijem Normabel,izgleda ne djeluje na knedle u grlu i slona na grudima).
alma :love2: i :klap: za tvoj plusić!
plus je i možda baš ovaj puta uspije!
i to stanje pilavljenja jako dobro znamo sve mi ovdje 8-)
i znam da u tom stanju knedle u grlu normabel je 0 bodova, ja sam se tako jučer nasekirala i natugovala da su me poslije trbuh i jajnici rasturali, a evo danas je novi dan, sunce sija, idemo dalje...teška srca, teških nogu ali moramo, nema nam druge ako želimo zabebiti
ja u biti niti ne znam koliko smijemo normabela dnevno piti? meni piše prema potrebi pa sam ja to protumačila jedna tbl dnevno??
Ja sam ga prosli put pila 1 dnevno a sad ga pijem 3X1 i to samoinicijativno jer sam procitala da nekima u Hrvatskoj tako dr. propisuju(ja ne zivim u Hr).Pa kontam idem pokusati,jer svaki put do sad sam imala jake grceve u maternici pa je mozda i to bio uzrok biohemijskih.Ma nemam pojma,pokusavam sve i svasta,gdje god sta cujem.Nadam se da cu sutra biti bolje.
alma urodit će to sve plodom :-) držim fige
alma, to mi nekako puno zvuči, ali ako je to neki dr.propisao možda je imao razloga.
gdje si bila u postupku? i što ti je tvoj dr.rekao?
ja se kod dr. tako spletem da zaboravim takve "detalje" pitati
Ja sam u postupku u Belgiji. ovdje sam od dr. dobila samo aspirin dodatno i Fragmin(nakon puno diskusije).Razgovarala sam sa drugim ginekolozima i kazu da ne moze skoditi ,ako se beta pravilno bude duplala,namjeravam prestati sa Normabelom,a za sad nastavljam ovako pa sta bude.
alma, nadam se da te očekuje sretna školska i dosadna trudnoća.....a za 8 mjeseci da stiže roda :)
alma tuga je meni bila jedan od prvih znakova T. Test nisi ni trebala raditi, s obzirom na tvoja prethodna iskustva, ali kako hoćeš, vidiš da te nije nit ohrabrio nit razveselio, a možda si bacila u smeće prvi plus tvoje prve bebe .... nemoj se tako ubijat u pojam, vjeruj u bebu, pij svoje lijekove i beta će te ovog puta iznenaditi, vidjet ćeš :*
Apropo Normabela i ja sam ga imala uz sebe za čekanja transfera, srećom nisam ni jednog popila. Kad sam tek došla u bolnicu i ostala sama u sobi popila sam jedan da se smirim. Drugi dan sam pitala liječnicu koja me pregledavala da li je ok da zbog jakih grčeva u maternici i jajnicima uzmem normabel - pogledala me kao da sam luda, da odkud mi ta ideja, da takvi lijekovi uopće nisu dobri za embrio i da se okanim tih ideja. Poslala me na kamilicu i pripisala mi spasmex za grčeve. Ona je specijalist neonatolog - dakle nju primarno zanimaju nerođene bebe, a manje mame. Tog sam dana bacila taj normabel i nikad mi ponovo neće past na pamet. Stoga žene, molim vas, pazite s tim lijekom, nije to šala niti bezopasni lijek...
Sumskica, spasmex ti je u trudnoci puno puno gori od normabela za bebe... ne znam koji bi dr to prepisao prije normabela.. govorim iz debelog iskustva i nakon mjeseci i mjeseci proucavanja problematike...
ma nemoj me zezati :o
Ja sam dobila jednu ...kmh..valjda dozu (ili kako se to zove) u infuziju i još jednu infuziju bez njega. A grčenje je bilo nesnosno - bilo me strah da će mi maternica izbaciti dječicu.
Ime liječnice ti mogu poslat na pp ako te zanima.
Znam da je svaki lijek stetan na svoj nacin i cak i na uputstvu za Normabel pise da se pije u slucaju da je ocekivana korist veca od stete koja moze nastati...E sad...nemogu biti pametna.Samo znam da otkako ga pijem nemam grceve kakve sam imala u proslim postupcima.Vrijeme ce pokazati.
Na moru sam na mm-ovom mobu i ne znam procitati pp... ja sam jrdno vrijeme u trudnoci koristila i jedan i drugi lijek zbog svakojakih problema i
Na moru sam na mm-ovom mobu i ne znam procitati pp... ja sam jrdno vrijeme u trudnoci koristila i jedan i drugi lijek zbog svakojakihu problema pa sam citala sve zivo i konzultirala se s masu dr-a i spasmex je definitivno "opasniji" od normabela. Mada niti jedan lijek u trudnoci nije preporucljiv... ali sto se mora, mora se.. ali sigurno bih prije pila normabele da moram...
Meni je frendica farmaceutica rekla da Normabel nikako uzimati u trudnoći... kao i često, teško je biti pametan tko je u pravu... što je istina.
Sjećam se ležanja u bolnici pred porod kad sam, hospitalizirana dva tjedna prije, tražila jednu noć samo jedan normabel. Dr me samo pogledao i rekao, u redu, ali znate da će to preko posteljice ići i na dijete.Osjećala sam se još jadnije ...
Nisam rekla da je normabel preporucljiv u trudnoci vec da je od dva zla spasmex vece zlo. A sto se normabela tice - zene na tokolizi ni nemaju izbora - u svakoj boci je 10mg normabela jer partusisten djeluje na srce sto normabel neutraluzira. I to ke standardna terapija protiv trudova. I mislim da je u svakom slucajy manje stetna od toga da se beba rodi u npr 28.ili 31.tt...
Nisam rekla da je normabel preporucljiv u trudnoci vec da je od dva zla spasmex vece zlo. A sto se normabela tice - zene na tokolizi ni nemaju izbora - u svakoj boci je 10mg normabela jer partusisten djeluje na srce sto normabel neutraluzira. I to ke standardna terapija protiv trudova. I mislim da je u svakom slucajy manje stetna od toga da se beba rodi u npr 28.ili 31.tt...
Nakon ovog posta o spasmexu sam malo potražila i čitam da se u Ri bolnici spasmex daje trudnicama pred kraj T kada dođu trudovi ranije od očekivanog, pa kao da se odgodi porod...
Ne kužim baš zašto bi davali neki lijek koji je tako jako štetan.
A ova liječnica mi je objasnila da se u 8. tjednu (kada sam bila hospitalizirana) razvija bebin mozak i da je baš zbog toga Normabel jako rizičan. Makar na kraju mi je u karton napisala normabel uvečer - prema potrebi.
frka daj ako možeš nam pojasni zašto je spasmex tako jako štetan...
suborke drage, beta 2.1..... ništa niti ovaj puta.....otplakala sam još u četvrtak tako da se danas osjećam prazno :(
a ništa, glavu gore, idemo u novi postupak...jednom će uspjeti....
alma, želim ti da bar ti uspiješ i neka beta raste pravilno
evo opet rasprava o normabelu....ja sam ih popila svega par od kada sam trudna i to dok sam imala hematom jer mi je doc rekao... e sad ako je tako štetan zašto ga svi prepisuju ja ne znam... ali dobro... ja svojem doktoru vjerujem i ne pada mi napamet ga preispitivati...po mene ako je rečeno da se pije treba ga piti a na vlastitu ruku baš i ne bi....radije pijte više magnezija kao što ja radim kada krenu grčevi ili neki bolovi.. meni je super magnezij direkt od Biolectre..imate u granulama i tabletama...meni ful pomaže...
e da... moja mama je imala i samnom i sa sestrom rizične trudnoće i pila je CIJELU trudnoću apurine i gestagene jer joj je tako rečeno a i tada nije bilo Normabela... i evo nas dvije žive i zdrave... i ništa nam nije... tako da...
ja ne kažem za cure koje su od struke...ali ovdje se često može pročitati da se kreću uzimati lijekovi na svoju ruku jer se tako preporučilo nekom drugom... meni nije to jasno...pa zašto onda postoje doktori?
zlatta :love2: žao mi je draga :(
Jesen82 slažem se s tobom da je jedno uzimanje lijekova po uputi liječnika, a drugo na svoju ruku jer je drugoj curi u drugoj klinici dr. dao taj lijek. To mi je fascinantno, makar razumijem i to jer sam i ja otišla svojoj dr. opće prakse, pitala što misli o tom normabelu, ona mi ga je pripisala i savjetovala da ga popijem ako budem izvan sebe od iščekivanja i straha. Jednog sam popila, napisala sam, u bolnici nakon krvarenja i to zato jer sam mogla ili to ili ridati kao bijesna do jutra.
A to što su davali našim majkama - khm..pa izvršili su istraživanja nakon tih godina (nas dvije smo godište) i nije slučajno što se praksa značajno promijenila od tada...
Auuuu izgleda sam ja ponovo ovdje pokrenula diskusiju o Normabelu:-o Da uzela sam ga na svoju ruku jer znam kakve sam grceve imala a znam i da mi sa magnezijem kojeg sam ranije isto tako na svoju ruku uzimala nista manji nisu bili. Covjek se hvata za slamku kad ima problem. Osim toga medicinske sam struke i znam kad zapocinje organogeneza kod embriona tako da nakon pravilno duplirajuce bete:naklon: planiram da se ''skinem'' sa Normabela. Dr. moraju upozoravati,naravno da nece nikome preporuciti neki lijek tek onako i naravno da svi izbjegavaju koliko god je to moguce,ali kad bi se moji pacijenti pridrzavali svega sto im ja savjetujem i na sta ih upozoravam da nije dobro,pa po cijeli dan bi pili samo vodu,hodali za zubnim koncem:klap: