Mi smo zamatali sve bilježnice (i u 1. razredu i sada), jer bi u suprotnom izgledale kao kupusara.
Printable View
Ima li netko s prvašićem u OŠ Kralja Tomislava na Trešnjevci?
sve biljeznice je imao u omotima. onim gotovim. knjige sam ja zamotivala folijom. i super je
da ti donesam na motanje?
ne znam vidi li se baš na linku http://www.libro.hr/product.asp?prod...31&code=001951
ima ih i u Mulleru
hvala.
al i dalje ne kuzim :D
ta samoljepljiva traka, pretpostavljam da ako je knjiga manja od omota ona drzi da knjiga ne "leti" unutar njega, al onda ima onaj veci "obrub"? ili se on nekako reze pa knjiga ne zauzima vise mjesta i nije zbog omota veca?
u mulleru je bila cijela polica omota, raznih proizvodjaca, toliko njih da uz malu nervoznu i vristavu nisam mogla uopce razmisljati i kalkulirati u cemu se razlikuju.
joj ni ja baš ne kužim,to da možeš omata razne veličine (valjda se "navuče" preko korice koliko treba i zaljepi..tak da nema tih viškova?) ....
dajte recite, jel ima tih omotnica-folija i tog pribora za zamatanje knjiga i u ostalim (tipa kvartovskim) knjižarama?........ nisam sigurna da mi se ide u muller samo zbog toga....radije bi negdje usput kupila
A stavljate naljepnice na targetove, moja će sama unutra napisati ime i prezime,
a ustvari došla sam da komentiram da postoji polje za upis facebook :cupakosu:
I inače sam antifacebokovac ali da se tako servira prvašićima mi je grozno
I mene je to sokiralo!
Moje dileme oko zamatanja (iako hvala svima na odgovorima) je riješila susjeda - uzme sve što treba zamotati i odnese u lokalnu knjižaru. Tamo zamotaju sveu pripadajuće omote, tako da nema viška/manjka omota. Mislim da ću i ja tako.
Aj, sretno sutra :)
Čestitke prvašićima! Krenula djeca u svijet :D
Cestitke prvasicima :heart:
Nisam toliko u nevjerici bila kad je starije dijete krenulo. Ja jos ne vjerujem da ovo moje malo slatko krece u skolu :)
Cure, jel netko u školi Vladimir Nazor?
Omoti :mrgreen:
Jel ja mogu doci u skolsku knjigu i dati popis udzbenika i kupiti pripadajuce omote?
Prosle godine sam kupila omote preko interneta zajedno s knjigama. Eto, ove godine dobili knjige i sad se patim.
Od onih univerzalnih omota placem.
Evo nam već drugog školskog dana, cura je sretna, jutros smo je seka i ja pratili u školu, mislim da će brzo krenuti sama.
Učiteljica nam se sviđa, sve u svemu jako sam sretna barem za sada sa našom školom, 15 ih je u razredu što mi je veeliki +.
Anci nazovi pa pitaj, mislim da ne bi trebalo biti problema
Nama bilo jako jako lijepo, Jana je oduševljena. Sinoć nikako zaspati, još je u pola 12 ležala budna, ali jutros se bez beda probudila.
E, kad jedu prvi put?
Edit: u Zagrebu, boravkaši :)
dorucak- kad je veliki odmor, upravo sad :D
Nama rekli nakon prvog sata. Tak da bude doma prije polaska neku voćku, ili jogurt.
Ma, nikad nije mogla jesti tek kad se probudi, nije jutarnji tip, a budi se u pol 7, ne mogu ju ranije buditi. Inače jede cca sat, sat i pol nakon buđenja.
Za razliku od malog koji se budi gladan.
Od 7 je u školi (da, već danas :/ ) tako da ne znam da li da joj radim neki sendvič pa da jede oko 8 (nastava im počinje u 8i20) i jel uopće smije tamo jesti.
Moram MMa danas uputiti da još i to ispita.
Jooj,
i mi smo uzbuđeni.
Meni se tek sad ujutro pomalo 'spušta' adrenalin. Tek sad postajem svjesna da je to - to, da su već veliki.
Nema više nazad :-).
Klinci su uživali, jučer su (da jučer!) cijelo jutro ispitivali 'a kaaaad će škoooola' :-)...
Sin je rekao da mu je ljepše u školi nego u vrtiću.
Vidjet ćemo dokad će ga držati entuzijazam :-)...
Istina .. navodno će danas imati omote jučer nisu..
Mi smo uspjeli nekako pripasati omote jučer u Profilu ali za Building blocks nisu imali pa sam stavila one univerzalne što se režu i zaljepe sastrane .. ubila se dok sam zamotala dvije knjige ..Sad mi još treba omot za knjigu iz glazbenog. I vjeronauka (to dobijemo ili kupujemo??) i zbirka iz matematike (to kupujemo)
E da, kod nas moramo po djecu doći do 5. Ja na knap stižem. Što ako kasnim? :/
Nama je jedna knjiga ostala neumotana, neću je ni umatati i onako sve na jesen mogu u kantu za smeće pošto stižu novi udžbenici
Kod nas je produženi do 16:30, ja radim do tri, ako me ne zadrže duže tako da mi nije bed.
Jelka ako kasniš vjerovatno je ista fora kao i u vrtiću, učiteljica će ostati s tim djetetom, ako se desi više puta najvjerovatnije će te opomenuti, a i klinci nisu baš najsretniji kada ostanu zadnji.
moja princeza je jučer uživala na predstavi i jedva je čekala da složi torbu
danas smo nosili teke i pernicu, danas dobivaju knjige u školi koje nosimo doma na "oblačenje"
jutarnje dežurstvo je od 7 u jednoj velikoj dvorani, uvijek je jedna učiteljica s njima
(prije škole sam joj kupila puterštangicu da pojede na dežurstvu, ostavili smo ju u 7:30)
neznam za doručak, ručak imaju u 11:30 (nastava 8-10:30)
nakon ručka je pisanje zadaće i mogu se podići od 15:30-17:00
(učiteljica iz boravka je s njima do 16:00, a onda je opet dežurstvo do 17:00 gdje se spajaju svi klinci iz boravka iz par razreda)
(ovaj tjedan su na privikavanju pa je boravak do 14:00)
Jelka, za kašnjenje moraš pitati učiteljicu jer je u svakoj školi drugačije
možda će učiteljica čekati, a možda će dijete ostati s čistačicom
neće ti dijete ostaviti na cesti kad škola radi zbog popodnevnog turnusa
zaboravih...
tek smo jučer nakon priredbe dobili popis učenika po razredima, ali ajde...
mi smo 1A i ima ih 20 u razredu
s njom je četvero djece iz njene vrtičke grupe i još troje iz susjedne
jako sam happy jer su to sve mirnija djeca, one "nestašnije" su stavili u B razred 8-)
Mi smo jutros došli oko 7 i 10 i već je bilo djece u dežurstvu.
Što je i logično jer živimo na periferiji pa ako roditelji rade u Zg, moraju već krenuti.
Također, rečeno nam je da ako dijete i dođe prije 7 da su tu uvijek spremačice.
Jer mi se i pripremamo na takve situacije jer MM, iako radi u kvartu, nekad radi od 6, a ja imam 20 km do posla + stanica za vrtić.
Uglavnom, stres samo takav :)
jučer smo dobili knjige - fakat komplikacije s omotima! nemreš vjerovati da su sve knjige različitih dimenzija! :roll:
uglavnom, kupila sam onu rolu samoljepljive folije (taman nam je bila dosta jedna) pa smo MM i ja zajedno sinoć rezuckali i lijepili (večernje druženje :mrgreen:)...
taman smo skužili foru kako najjednostavine to zalijepiti kad nam je ponestalo knjiga :lol::lol:
i danas nam je roditeljski pa ćemo saznati i koliko nas u razredu neće na vjeronauk 8-)
nadam se da ima bar još jedno dijete
u dobra si, mislila sam da ćeš reći da ćeš mi donijeti knjige :lool:
radili smo udvoje, probala sam sama, ali mi se folija previše frkala
izrezali smo foliju malo veću od veličine knjige da možemo presavinuti rubove
MM je polako odljepljivao zaštitu, a ja sam istom brzinom lagano lijepila
prvo smo zalijepili jednu stranu i presavinuli rubove, pa okrenuli knjige i nalijepili ostatak
(folija je u jednom komadu)
nadam se da si skužila jer fakat neznam kako bi drugačije objasnila :-)
joj kad slusam kako su roditelji omotavali knjige do 2 u noci, lakne mi sto sam njene dala u fotokopiraonu, tip je za svaku nasao omot i umotao je i sve za 2kn po omotu.
istina ne cine mi se nesto turbo kvalitetni, al za te novce i vrijeme..izdrzat ce do kraja godine :D
jos naljepiti naljepnice i gotova je.
moram saznati jel knjige iz hrvatskog 2. dio mogu biti doma dok ih se ne pocne koristiti.
inace, jucer sam vagala knjige, 4kg. juhu!
i kod nas je danas roditeljski, ocekivano vrijeme trajanja 3h. valjda ce doma prezivjeti bez mene :mrgreen: