:mrgreen: hvala!
ma valjda cemo nekako savladati tu skolu.
morala sam mu obecati da cu ga odvesti svako toliko u vrtic da si pozdravi curu :heart: koja ostaje tamo jos jednu godinu i da cu ga upisati na nogomet.
Printable View
Bit ce to sve ok. Mozda bi bio tako.zaigran i godinu kasnije.nikad to ne znas osim da sicga privatno testirala kao sto je rekla sirius.al sad nema smisla o tome raspravljat.
gledati prema naprijed i to je to.
Meri, to je bez vjeronauka, biljeznica i pune pernice jer smo to dobili od grada, a na vjeronauk ne ide. Isto ti ovisi koje knjige uciteljice odaberu. Ja se nadam da ce ovogodisnji prvasic batem nesto nasljedoti od brata kad vec on nije nisza od sestre jer su mijenjali sve knjige :-(.
udzbenik + radna bilj. iz vjeronauka je 59,00 kn.
znaci kod nas udzbenici + radne biljeznice bez vjeronauka su 560,00 kuna. ni tu nisu ubrojane biljeznice, ni pernica, ni mapa za likovni :-(
Kak ne evo i primjer neki imaju matku u 2, a neki u 3 knjige i tu je odma razlika 50-60 kn
I knjige iz jezika su različite cijene
Nađi u okolici nekog ko ima stare knjige, a oatatak kupi novo
Ne treba ni žurit, recimo kod nas je bila obavezna mapa iz tehničkog pa je trećina razreda kupila, a ostatak ne, na kraju je profač izmislio nesto treće i po tom su radili
jeste li dobili papire za upis...nama su rekli da će nam ih poslati na mail...upisi počinju u četvrtak a mi niš nismo dobili već 2 mj.
A što vam treba za upis? Nama upisi počinju danas i trebamo doniti samo rodni list i domovnicu.
ja sam sad bila. rodni list, domovnica, maticni broj.
sa službene obavijesti(Zagreb)
Na dane upisa roditelj ili skrbnik djeteta treba predočiti školi slijedeće dokumente:
- 1. Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta prije upisa u I. razred
- 2. Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis djeteta u I. razred
Pod 2. nam ne jer nije prijevremeni...ali nikakva domovnica se ne spominje...ja sam još u vrtiću dobila potvrdu o predškoli(koja je obavezna od ove godine)
Nama su rekli kopije domovnice i rodnog lista.
a nama da samo trebamo znati oib i maticni br djeteta, nikakvi dokumenti
ne mogu vjerovati kako je to sve neujednačeno
dobili smo i spisak knjiga odmah, sve idu nove ove godine, osim hrvatskog.
ja sutra idem na roditeljski pa ćemo vidjeti što nas čeka
mi necemo imati roditeljski. rekli su mi da ce biti objavljeno u medijima kako ce biti organiziran taj prvi dan za prvasice.
Žene u zg, jesu još uvik besplatne knjige za prvaše?
Nisu uvijek, mene je zalomilo par godina kupovanja knjiga ...
pa nemam pojma. kraj svih knjiga osim hrvatskog pise - novo :neznam:
nisu sve knjige mjenjane, recimo njemački za moje klince nije mjenjan već godinama, očekujem tu neku promjenu,
Ne bih se cudila da je ovako kako kaze Zara.
nama upisi u cet i pet.
za upis nam je trebala samo kopija domovnice i rodnog lista, jedini je u cijeloj školi koji ne ide na vjeronauk pa nemaju ništa organizirano
Mi smo se danas upisali u 1.razred :-)
Od dokumenata nismo trebali ništa nositi,a za knjige i radne bilježnice rekli su nam da će biti besplatne (zg).
Roditeljski će vjerojatno biti krajem 8 mjeseca.
Na vjeronauk neće ić,pa je stavljena napomena da se pazi na raspored :-)
Sad nam preostaje uživanje u ljetu,i čekanje 7.9 :-)
evo i mi smo se upisali jučer...tražili su nas mišljenje koje su nam sami poslali na email i tražili su potvrdu o završenoj predškoli. Tražili smo da budemo u razredu sa susjedom pa da barem bude lagano oko izostanaka i zadaća...knjige će se dobiti kad počne nastava(počinje 8.9). Prvi dan škole 7.9 je priredba predvečer i nemaju ništa organizirano preko dana. Ove godine će razredi biti veliki jer je jako velika gužva...jedna škola čak poslala dio svojih učenika koji stanuju bliže našoj da se tamo upišu jer nisu bili u mogučnosti organizirati nastavu i razredna odjeljenja
i mi se jučer upisali u 1 . razred :-D
I mi :) frajla je bila ponosna do neba
jos je skola svakom djetetu djelila sokiće i slatkise (hm) - klinci odusevljeni bili
I moja frajla se upisala jucer.Stavili smo zeljicu za frendicu i uciteljicu.samo njih dvije iz grupe idu u istu skolu.
veceras mi dijete nastupa u kazalistu Tresnja s ritmikom. Vec vidim da cu suzit i bit ponosna :-)
Moje dijete je danas ispisano iz vrtica i upisano u skolu
I sad sam jos vise zivcana, jer kaze mm da nije dobio nista za vjeronauk
A vidim da ste se svi morali izjasniti prilikom upisa
Tak je bilo i kod nas prosle godine, veli susjeda, a cekam da mi se jos jedna forumasica javi
Zovem u skolu, nitko se ne javlja
Mislim, upucat cu nekoga!!
Idi sutra do škole (u tajništvo) i pitaj kaj s tim.
Zvala sam (jedva dobila) i veli teta s druge strane da ona misli da se to dobije na pocetku skole, ono, prvi dan
Ona MISLI :roll:
Tako mi rece i nasa forumasica - informativno su napisali pri upisu, a konacno prvi dan skole
Muz veli da nije nista dobio za potpisati
Pa ne mogu je upisati bez pristanka
Nadam se
Mislim, muz me zahebava da je to urota i da svi moraju ici...ono, njemu zabavno, meni nije
Ah, pravo mi budi kad sam njega poslala
ja sam morala potpisati za vjeronauk, bez potpisanog pristanka ne mogu upisati.
thnx, to mi je drago cuti
Ginger meni su rekli da to sama riješim s učiteljicom prvi dan škole i da je pitam može li u raspored to staviti prvi ili zadnji sat
rečeno je da je on jedini takav slučaj u školi pa da se vjeruje da će mu učiteljica izići u susret. ako ne bude tako dolazim po njega i vodim ga doma taj sat, neće sigurno biti sam u hodniku.