je i naši vježbaju ali sad je test baš najavljen
Printable View
je i naši vježbaju ali sad je test baš najavljen
Naši pisali test iz Matke. Test je nosio 55 bodova. Za tjedan dana ispit znanja iz Hrvatskog. Biti će zanimljivo
Eto mog nagovorila da uzme Duricu uz inhalacije, veli kako je super
u HJ uče slovo Č
ide tekst VOLIM PALAČINKE S PEKMEZOM ( napiše moj; veli pa kaj drugo kad ništ drugo ne maže na njih)
Naši su prije 10 dana završili sva slova.
Nasi rade po drugoj knjizi sad su na ć
Slova...ako se ne varam zadnje su radili G, LJ i NJ...a matematiku rade oduzimanje...nekako mi se sve to čini dosta brzo...evo za čas će i ocjene.
naši su u matki do 6, paralelno rade +,- i 0
Naši su zadnje radili slovo DŽ, mislim da je ostalo još - LJ,NJ,G,H,F
Na roditeljskom nam je učiteljica rekla da će sva slova biti završena početkom 2.mjeseca.
Matematika - zbrajanje i oduzimanje do 5.
Većina njih ide na dodatnu iz matematike i tamo rade zbrajanje i oduzimanje do 10.
Jel kod vasih prvašića pljušte ocjene?
Kod nas stiglo 5 komada!
Nisam očekivala tako brzo
O da, brzo to ide.
Mi smo u drugom i dobili ocjenu već prvi dan.
Jos ne. Tek rjesavaju zaostatke iz prvog polugodista.
Kod nas danas prva ocjena. Diktat iz hrvatskog.
gumbek pa kad su im stigli 5 komada udijeliti?
Slova su sva završili negdje početkom 12mj, a prije neki dan i broj 10 tj zbrajanje i oduzimanje do 10. čini mi se brz tempo. Učiteljice obje ih jako hvale, kažu da su birale da ne bi bolje izabrale. Na završnom roditeljskom su zahvalile roditeljima na tako dobroj djeci. U razredu ih je puno (27) i za sad je odlična atmosfera.
Moj je dobio 2 ocjene u prvom tjednu iz likovnog i prirode. Zadnje slovo učili su jučer.
moja ima 3 ocjene
od petka krecu ispiti
Nasi imaju po dve ocjene i bilo je nešto što nije ocijenila, ali je napravila zabilješku, od idućeg tjedna kontrolni
kod nas jedna ocjena za sada
iz matke rade zbrajanje i oduzimanje do 10
iz hrvatskog su na pisanim slovima
danas su bili na Lidranu i pobijedili u svojoj dramskoj kategoriji, pa idu na županijsko
Moj do jučer 9 upisanih ocjena u e-dnevnik.
Dobar je, vrijedan, važne su mu zadaća i ocjene. Iako ga mi spuštamo da to nije najvažnije na svijetu. Ono, ne želim mu pričati na način “ima sve petice”. Iako ima ;). Čak i u prošlom polugodištu kad su bili bodovi imao bi uvijek sve točno.
Osim iz hrvatskog iz diktata. Dobije uvijek 4. Pa se on uzrujava jer je ispustio “samo jedno slovo”, a za jedno ispušteno slovo dobije 4. Pa se onda on uzrujava kako je to strogo i učiteljica “je škrta”.
S obzirom da je krenuo u školu u kvart iz kojeg nismo i poznavao je od prije samo jedno dijete, super “se snašao”. Vrlo je brzo stekao prijatelje, bio pozvan na rodjendane... jedino je jako osjetljiv na “nepravdu”: “Pero je pravio nered, i učiteljica je rekla da se javi tko pravi nered, a on se nije javio nego je gledao u klupu!”.
Uzrujavaju ga djeca koja mu uzimaju gumicu bez pitanja, olovku pa ne vrate jer više nemaju pojma gdje mu je olovka... netko mu je uzeo najlon za stol za likovni, a srami se reci da mu vrati... uglavnom, uzrujava se oko takvih stvari pa ga moram osnaživati.
Ne idu baš brzim tempom kao neki ovdje, hrvatski su tek prošli tjedan završili sva slova. A matematiku jučer radili broj 6.
Dosta je razred nemiran i često imaju problema s disciplinom.
Sve u svemu, za sad ne loše. Jedino što ja još nisam sigurna koliko mu se trebam petljati. Tj. ne petljam se na način da sjedim uz njega dok piše zadaću, što znam da neke mame rade. Ja mu odgovorim na pitanja kad me pozove i pita i pregledam što je napravio, pa mu kažem ako ima pogeški. Ali opet puno mislim umjesto njega... zadaću će odmah napraviti... al kad treba vježbati, ponavljati nešto za ispit... onda se natežemo i moram ga tjerati i podsjećati. Tu si mislim trebam li to raditi ili da ga pustim ko što su se naši starci ponašali... nikad nam nisu gledali u bilježnice.
Imamo grupu na društvenoj mreži cijeli razred, vidim da je dosta roditelja dosta uključeno i znaju što se radi, konkretne primjere zadataka i slično, pogotovo kad je nešto dvosmisleno ili nejasno, odmah se u grupi povede rasprava. A opet, stalno pokušavam odrediti koja je to ok razina mješanja i nemješanja. Stalno mu govorim da ne mogu misliti umjesto njega, a opet mislim i podsjećam... to je valjda normalno, no valja to odmah u prvom razredu postaviti :mrgreen:.
Rahela, oni su u prvom razredu pripremili nešto za Lidrano? Super!
Naši su gotovi s slovima, matka počeli 9,danas diktat, jučer njemački, sutra matka, preksutra priroda.
I naši su nemirni, navodno svašta rade pod ne rade ono kaj bi trebali.
Niz...
...zapravo, nisam skroz do kraja definirala to miješanje... ne samo da mislim umjesto njega, nego ne znam ni “koliko puno bi on trebao učiti”. Trenutno sam na porodiljnom, pa ne ostaje u boravku (bude od 2. razreda). I teško mi je procijeniti koliko bi on trebao raditi doma. Zadaću svu on obično napiše za pol sata. Je l to to?
Neki iz boravka nose torbu doma, pa im svaki dan pogledaju. Neki nose samo petkom.
Na roditeljskom su rekli da vikendom vježbamo čitanje i pisanje. Ja mu povremeno dajem zadatke za vježbanje iz nekih dodatnih knjižica koje smo kupili... a on bi nekad samo gledao crtiće pa mu se ne da ništa povrh zadaće... tu nisam sigurna dokle da ga ganjam... ako nema većih poteškoća s gradivom, a nema, ne znam procijeniti koliko bi “dodatno ili više” trebao raditi. Učiteljica mu je dosta flegma po tome. Kaže da joj je jedan od boljih i da nema s njim problema, a masu puta mu ne da ništa za zadaću. Kaže, “žao mi ga je”. A ja si opet mislim, pa što rade u boravku ako on nije dobio ništa. Onda ona kaže da su neki jako spori pa nadoknađuju u boravku od jutra. Eto. Tu se premisljam i stalno kalkuliram između toga da “izvučem najbolje iz njega” i “da ne budem nabrijana i preambiciozna mama”. :lol:
Moj ide ranije doma, ali piše zadaću u školi, sve su to u biti sitnice i pol sata do sat vremena taman za sve. Moja klinka nije bila u boravku i sve je riješila za do sat vremena.
Istina ja mu svaki dan dam par rečenica za pisanje a ne večer u krevetu pročita par reda knjige veli učiteljica 5-10min na dan bi trebali čitati.
BB meni se čini da vam je učiteljica too much flegma, a spominješ nered i nedisciplinu u razredu.
Zapravo se najbolje vidi kakva je bila učiteljica kad dođu u 5. razred.
Komentar žao mi ga je je meni ono :roll: hellooou pa dijete treba stjecati radne navike. To je moj dojam, al možda mi se samo čini.
BB, mozda je još malo rano za procijeniti trebaš li raditi išta dodatno s njim. Svako prosjecno dijete bi trebalo savladati program bez problema. Ako ćeš mu davati svaki dan dodatne zadatke, daj bar da budu kroz igru i šalu.
Slažem se Lili. Ali sam ju shvatila kao “on je super u odnosu na neke”... i kao bude ona njega opteretila... ali “ima vremena”. Zato mu u danima kad ne dobije nikakvu zadaću ja dam da nešto vježba.
Ali ne znam je l to “dovoljno”. Hoću reci, ako dodje doma oko 12h, ima trening u 18h, i uz odlazak u park, i ručak, i igranje, i crtiće, 30-45 minute mi se čini ne baš puno “uz knjigu”. A opet, ne znam “je l brijem”.
Za disciplinu ni sama ne znam sto bih rekla, neku od te djece sam i sama vidjela, bas su mali agresivci... i znam za neke da su isli ravnatelju, i stručnoj službi... znam da ko razred nerijetko budu u kazni (npr. umjesto tjelesnog su išli pisati)... ali ne znam. Žao mi je što je upao u takav razred, a što sad...
Hvala Marta :kiss:.
Super. Za njega :mrgreen:.
Nisam mislila ni da bi trebao učiti/vježbati 2-3 sata, nego da to vrijeme bude bliže sat vremena, ajde 45-50 min, a ne 25-30... uvijek si mislim što rade u boravku, a on doma ništa jer nije dobio ništa za zadaću.
Ok, shvatila sam, umjereno i zanimljivo ;).
je i mene ponekad mući kak to imaju malo zadaće, moj je u školi do 14-14.30max, vidim kad donese doma kolko toga zaprav malo ima, ali i rade po sasvim drugom programu , dosta rastegnutijem nego kad su ostali bili u prvom razredu
ćini mi se da je veliki imal puno više za raditi i u pravu sam
kaj se discipline tiće to je svakako u razredu, par klinaca navodno jako loše se ponašaju
a kazna umjesto tjelesnog rad je kontraproduktivna, trebalo bi obrnuto
Da, i ja bi ih prije poslala na tjelesni nego na hrvatski, no valjda zna što radi :mrgreen:.
naša veli da ako su jako živi da ih onda izvede van
Ma djeca vam više vole ići van skakat nego pisat hrvatski , jelena_O pa naši su stalno vani čim je malo ljepše vrijeme.
Ne idu u dvoranu. Njima je vanka super.
Ovaj tjedan počinju sa pisanim slovima moraju donijeti novi udžbenik i radnu i nove pisanke c
Naši su počeli pisana u B, ali dok ne potroše A dotle pišu u staru
Uh, meni je sama pomisao da se 7-godišnjaci kažnjavaju uskraćivanjem fizičke aktivnosti :nope: