meni nikad nisu vezali ruke i bas sam u cudu
dva carska, dvije razlicite bolnice
a ni za punkcije
meni nikad nisu vezali ruke i bas sam u cudu
dva carska, dvije razlicite bolnice
a ni za punkcije
Nikad cula da se vezu ruke. Nisu mi vezali ni za epiduralnu, ni za spinalnu kod carskog, ni za opcu kod jedne operacije. Bas sam u cudu.
Za indukciju rano se slazem i potpuno razumijem.
Meni isto nisu za punkciju vezali, a dobila sam neku super drogu od koje sam se divno osjecala (latentni junkie, cini se). Razumijem zasto da, ali mi je i skroz ok da mogu traziti da me i odvezu. Moram priznati da mi je pomisao na vezanje ipak malo neugodna. Ja se pocnem koprcati ako mi se noge u plahtu zapetljaju :) Ali, kao sto rekoh, razumijem sto sve moze poci naopako i zasto to rade.
Bluebella, apsolutno razumijem zasto si se odlucila na indukciju.
Jutro... ja sam zavrsila u bolnice imala sam jucer izljev ali hvala bogu dva srceka kucaju... treca gest.ipak prazna ali islod beba hematom. Ali mene zabrinjava drugo nesto jedan plod manje od drugog jedan za 6+6 8mm a drugi za 6+2 5mm dal tko ima iskustvo i dal ostalo dvje bebe do kraja ili ipak jedna beba prestala razvijati se????
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Ljube, to je kod blizanaca normalno.
Moji su bili kroz MPO - dakle u isti sat oplodjeni, a kamoli dan - i stalno je bilo 4 dana razlike na njima.
Smiri se, prati upute lijecnika, uzimaj utrogestane i sretno!
Ajoj,Ljube samo miruj i po Utrogestanu...meni su rekli kad sam obilno prokrvarila u 6.tjednu ove trudnoće,da obično kad beba opstane kod takvog krvarenja da dalje bude ok..i eto nas u 23.tjednu :-)
Ja mislim isto da je to ok kod blizanaca,da je jedan uvijek manji...
Hvala vam cure na utjehe!!!!![emoji4][emoji4][emoji4]
ljube555, žao mi je što ti se sve to događa, no iz svoje kože ne možeš. Znam što znači izgubiti dijete, i brojiti dane trudnoće da iduće bude živo i zdravo.
Miruj, slušaj doktore, uzmi svu pomoć koju možeš dobiti, a znam da ti nije lako s malenima.
Šalji mirne misli svojim bebicama u trbuhu, a sebi kaži: "ja to mogu".
Mislimo na tebe mnogi ovdje i šaljemo pozitivne želje. Drž'se! Uz tebe smo.
Ljube samo hrabro.
Pozitivne misli i dan po dan,bit ce sve ok.
Ljube, i ja sam imala izljev krvi oko 10 tt, a prije toga se trudnoca nije vidjela na uzv do 7 tt. Znam da je sve to izludjujuce dok jos ne mozes osjetiti svoje bebe, ali pokusaj ici dan po dan i nadati se najboljem. Drugo niti ne mozes.
Zelim ti srecu!
Ljube555, to je prirodna t ili MPO? Ako je prirodna, treca GV je zbilja pravo cudo.
Ti samo miruj koliko mozes i think pink, vise od toga ne mozes.
Ljube držimo palčeve da sve bude ok, mnoge cure su imale krvarenja od hematoma, pa i ja u prvoj trudnoci. Miruj, to je jako bitno... mislimo na tebe ❤️
Da, od prvog uzv. Vanishing twin se moze dogoditi u pocetku trudnoce, ali sama razlika u velicinama ne upucuje nuzno na to. Kod mene se na prvom uzv kod jednog vidio plod, kod drugog ne. I onda - dva srca. I kazem, do poroda konstantna razlika u 4 dana po mjerama - cura po uzv bila manja (rodjeni gotovo isti, ona 10gr teza i 1cm dulja).
Tako da nemoj ocekivati ujednacavanje po velicini, vrlo je mala vjerojatnost da ce se to dogoditi, nerealno je.
Realno je da ce konstantno biti neka razlika.
Ja sam doma... ali nista nije tocno taj uzv..posto danas bio uzv i uopce oni ne poklapaju se nikako... prvo bilo 5mm za 6+2 a danas 6mm za 6+0 a druga beba sa 8mm bila 6+6 danas dosla na 6.5mm za 6+0...
I prije hematom bio ispod a sada nalazi se u 3GV... nista mi je to ne izgleda bas dobro.. to je sve po uzv. A danas inaci 7+2...
Jedino kaj hematom sa 35×10mm dosao na 9mm.
Cure dal ja uopce nadam se tu necem dobrom... svega mi je strah. I opet mi je rekla dr.da je najbolje trudnoca dok samo jedna beba... i da neka cekam da ta manje beba bude otisla...
Luda sam i neznam kaj bi uopce mislila...
Isabel i BlueBella, čitam vaše priče i plačem. Užasno su me pogodilo. Nevjerojatno je što žena sve može izdržati i ponovno se dići na noge i sve ispočetka. Svaka vam čast hrabre žene i sve one koje ste imale takvu sudbinu. BB izdrži još malo pa tvoje sunašce dolazi. Isabel, mi ćemo se bodriti do termina.
Ljube, to jw toliko rana trudnoca da mjerenja ne mogu ni biti ujednacena . Pomak sonde od 1 mm znaci nekoliko dana razliku. Ako se druga gv pojavila kasnije, plod i mora biti nesto manji .
Ja na tvom mjestu barem 2 tj ne bih isla na uzv ako se nesto nepredvidjeno ne dogodi.
Ljube drži se...i moje su imala dosta odstupanja u početku,ginekolog je stalno očekivao da će jedan otići..do 12tt nisam disala doslovce,dva velika krvarenja,hematom između beba,,,ne kraju evo skoro smo tri mjeseca i obje su tu kraj mene...
Miruj,odmaraj,misli pozitivno..sve bude dobro...
A što se tiće mjerenja,ja sam išla i u Zg i u svoj rodni grad i odstupanja su bila velika...tek me doktor koji me je zadnje primio na hitno jumirio i nekako od onda trudnoća je prošla relativno ok.mada sam bila i dosta po bolnici.
Sve bude ok,mislimo na tebe i mrveke...:ghug:
Cure, ipak jednoj bebi prestalo kucati srceko a druga beba lijepo napreduje i danas 10mm za 7+0 po uzv a po ZM 7+3... Sve odgovara kako treba biti....
Zao mi je jako i isplakala se sam.... ali valjda tako trebalo biti... ostala mi jedna ali vrijedna!!!!
Zao mi je, ljube :-(
Žao mi je, Ljube.
Hvala cure!!!!
A valjda tako trebalo biti!!!! Dr.me malo smirio...sada samo neka ova mrvica rasti i da bude sve uredu!!!!
Ljube zao mi je zbog jedne mrvice :-(
Cuvaj sebe i drugu mrvicu i dan po dan ❤️
Treća GV je ostala prazna?
Ljube,žao mi je radi jedne bebice...a valjda je tak moralo bit.Čuvaj sad ovu mrvu :-)
Bluebella,hej ženo,pa od sutra ulaziš u 9. mjesec :-D...čestitam ti na svakom danu,eto curka samo što nije došla :heart:
Ja sutra imam cervikometriju-već sad trtarim kaj bu reko i jel bu me poslal u bolnicu :roll:
Hvala draga!!!! Ali mene malo muci.. nesto tu ne pokla pa se... ta mrvica kojoj stalo srceko ona 2.7mm i ta mjera bila jos prosli utorak prije 8dana. U bolnice tu mrvicu izmjerili 5mm i srce kucalo... u pon.preko jucer... sada dr.sumnja da mozda pojavio se plod u 3gv ali jos premali da bi kucalo srce posto odg.za 5+6 ..to je ta razlika dok uopce pojavila 3gv. Postavio upitnik nad time. Posto i njemu sve to pobrkano i ne jasno. Vidit cemo za dva tjedna. Izmedu 1gv i 3gv razlika bila skoro 10dana... i sada tako po velicine ploda ...
Ljube zao mi je, drzi se!
Update...
Jučer smo bili na zadnjim dogovorima za carski, a sada treba do njega izdržati :) Što će reći da se beba nije okrenula, a danas nam je točno 39 tt.
Dr. kaže da prakticiraju tzv. gentle c-section, odnosno da će svjetla u sali biti prigušena, mogu gledati izlazak bebe ako želim, odmah mi ju stavljaju na prsa (odnijet će ju nakon par minuta kad presjeku pupčanu da ju umotaju pa će ju vratiti na sisu dok me šivaju). Pitala sam i za vezanje ruku. Samo jedna ruka u kojoj je infuzija i na kojoj se mjeri tlak je lagano obuhvaćena vrpcom čisto da ne poleti kad poželim zagrliti bebu. Odnosno, nisam vezana kao u mentalnoj instituciji.
Srećom, abdominalni mišići se razmiču i koristi se klamerica (dr. kaže da ožiljak ljepše izgleda nego nakon šivanja). Kaže da se trude da carski bude što više nalik prirodnom porodu.
Sad se osjećam spremnijom :)
Munkice,ovo sve mi super zvuči :-)