evo i mene tu
mislila sam otvoriti temu na bezpelenasima, al L je starija od godinu dana
ovo ce biti malo poduzi post
prvo da napisem da ja jos studiram (prakticiram produzeno studiranje :mrgreen: ) a raspored mi je koma. jedan dan sam ujutro drugi popodne a broj sati je svaki dan drugaciji. isto tako, sad kad imam lab vjezbe ponekad sam i ujutro i popodne na faksu. za to vrijeme L cuva teta cuvalica koja je super, jako je njezna s njom i mene slusa :mrgreen: . ovo pisem tako da mi netko tko je iskusniji od mene u tome napise kako bi to moglo utjecati na odvikavanje od pelena s obzirom na takvo moje izbivanje koje je vjerojatno zbunjujucije (izmislih upravo rijec) od konstantnog izbivanja kao sto je posao.
sad da malo opisem situaciju: L ne kaka u pelenu otkad je imala 10ak mjeseci. primjetila sam da je muci kakanje u pelenu pa bi joj je ja skinula i drzala je nad umivaonikom ili wc skoljkom u "cucecem" polozaju. onda sam nabavila i tutu i sve je bilo super dok nije na plazi pokupila nekakav virus od kojega je dobila proljev i od onda se ne da vise drzat, a nece ni na tutu nego trci po kuci i stisce guzu da joj ne izade van dok vise ne moze drzat, onda se primi za mene i ja podmetnem tutu njoj ispod guze i hvatam
inace tutu voli i igra se s njom. stavlja igracke da piske, nosi je po stanu, ponekad ih cak stavi i da kakaju. i onda kad se pokakaju mi idemo bacit (komadic papira ili stagod ja ubacim unutra) i masemo papa.
ono sta je mene konacno potaklo da stvarno pocnemo sa odvikavanjem je to sta je danas za ruckom uzela prascica, stavila na casu s vodom i igrala se da prascic piski.
tako da sam je popodne skinula i pocela zapisivat kad kako i zasto i nista nisam zakljucila (osim da stvarno puno doji :shock: a zapislivala sam samo ona dojenja kod kojih sam osjetila ld)
sad cu bit turbodosadna i prepisat salabahter od popodne:
16:30 pola sata nakon dojenja piski
16:43 odmah nakon dojenja piski
obadva puta objavljuje da piski u trenutku dok se to dogada. stojeci. ne na tuti.
17:00 doji
17:13 piski
17:22 ugrizla me i ja se naljutim i govorim joj da me to boli i ne smije me grist. ona me pogleda i popiski se i objavi mi to. ja se pitam jel to ona prebacuje temu
17:30 pojela pola jabuke, popila 2 gutljaja vode
17:56 piski nakon dojenja ali ne prijavljuje
18:15 doji
18:33 piski
18:46 uletila slucajno u hladnu sobu i popiskila se od hladnoce valjda
19:03 doji pa vecera juhu sa prosom
19:20 punimo kadu za kupanje, kad sam upalila vodu popiskila se
ja tu ne primjecujem nikakav uzorak. nudila sam je par puta kad sam pretpostavljala da bi joj se moglo piskit da sjedne na tutu. ona bi sjela, dignula se za par sekundi i nakon minutu-dvije se popiskila van tute. ne pase joj ova tuta ili je to normalno? inace, i prije sam ju znala nudit ponekad na tutu. i nekad bi se popiskila u nju, ali cesce bi sjela, dignula se, popela na stolic i na njega se popiskila. nije meni problem to pocistit, nego me smeta sta ona rukama pljesce i jednom je pokusala i posrkat malo :roll:
jel mi se isplati kupovat training pants? mislila sam uzet par komada za van? inace koristimo platnene pelene.
jos nesto. nisam primjetila nikakvu promjenu u ponasanju neposredno prije piskenja. vjerojatno trebam pazljivije gledat.
eto, ako netko ima kakav savjet ili pimjeti uzorak u gore napisanom rasporedu bila bih zahvalna da to podijeli sa mnom. ako itko uopce procita s obzirom koliko sam se raspisala :)