I ja kažem cmolj. :love:
Printable View
I ja kažem cmolj. :love:
Bravo za malu B. Ona je jedan od onih primjera kako nekog nepovoljni životni uvjeti (pri tom mislim na boravak u domu) osnaže i oni to iskoriste u svoju korist. Mislim da svi mi možemo puno naučiti od vaše posebne male curice.
Krasno :heart:
Užitak mi je čitati o vašoj obitelji :)
I ja već danima gledam na kom topicu da se divim tvom avataru :heart:
Zdenka - divna mamo sa divnom decom :heart:
Baš ovako :heart:Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
Prekrasan avatar i prekrasna priča! :heart:
Zdenka, pisi i dalje
:heart:
Citiraj:
I nevjerojatno koliko malo vremena prode, a da zeljena djeca vec postanu potpuni i integrirani clanovi obitelji, usprkos teskih trenutaka.
Da, kad se osvrnem iza sebe ne mogu vjerovati kako su teškoće koje su bile brzo savladane. Svakodnevno razmišljam o tome kako mi je upravo nevjerojatno da je od njezinog dolaska proteklo nepunih 5 mjeseci. Od problema s jelom, tugovanja za domom, otpora na svakom planu, ljubomore i sličnog došli smo do toga da smo svi jedni druge posvojili. Sad smo stvarno svoji. Vjerujem da će to još i rasti, ali već sada mi smo čvrsto povezana četveročlana obitelj.Citiraj:
Bravo za malu B. Ona je jedan od onih primjera kako nekog nepovoljni životni uvjeti (pri tom mislim na boravak u domu) osnaže i oni to iskoriste u svoju korist. Mislim da svi mi možemo puno naučiti od vaše posebne male curice.
Ivanas, moram reći nešto i u prilog domu u kojem je boravila B., jer nisu svi domovi isti. Istina je da su mnoge stvari neminovno zanemarene i nepostojeće u domu, ali se ljudi ipak trude pružiti djeci osjećaj doma. B. nema i nije uopće imala negativan odnos prema domu. Dapače, silno je tugovala za nekim osobama iz doma. Ta emotivna povezanost, zajedno s osjećajem samosvijesti kojeg je u domu izgradila uz pomoć osoblja i djece bili su ono na čemu sam ja gradila u prvim tjednima nakon njezinog dolaska. Isto tako, omogućili smo joj kontakte s nekim, za njezin život iznimno važnim, osobama iz doma. Od tada je mnogo mirnija - povezala je svoj život u jednu cjelinu i to joj je pomoglo da posloži stvari u svojoj glavici.
Uglavnom, mi smo dobro, sretna obitelj kao i mnoge vaše obitelji, posvojene i neposvojene.
Zdenka želim vam da vam odnos uvijek ostane takav i da i dalje zračiš nesebičnom ljudskom ljubavlju koju daješ.
Imam jednu mamu u naselju u Njemačkoj kojem živim koja je posvojila svog malog petogodišnjaka nakon što je bio par godina kod nje kao njegovateljice dok se ne pronađe familija koja će ga usvojiti. Žena ima dvoje odrasle vlastite djece i jednog odraslog posvojenika koji joj je jako puno problema zadao u životu, bar ona tako kaže, zato ju je bilo strah posvojiti maloga dječaka jer se boji njegovog puberteta. međutim nagovorila su je njena odrasla djeca koja joj danas itekako pomažu oko malog dječaka. Ta žena također njeguje kod sebe novorođenčat čiji roditelji imaju problema u startu. Žena to radi s takvom lakoćom da je to za ponevjerovati. kako su moj karlo i njen mali dečko u istoj vrtičkoj grupi često se vidimo. bebe su kod nje po mjesec dana ili mjesec i pol i onda se pokušavaju vratiti pravim roditeljima.
Divim se njenoj hrabrosti i lakoći provođenja takvih prekrasnih dijela. Rastavljena je i sama podiže dječaka.
Zdenka :love:
Zdenka :heart: :D .
Ivanas, moram reći nešto i u prilog domu u kojem je boravila B., jer nisu svi domovi isti. Istina je da su mnoge stvari neminovno zanemarene i nepostojeće u domu, ali se ljudi ipak trude pružiti djeci osjećaj doma. B. nema i nije uopće imala negativan odnos prema domu. Dapače, silno je tugovala za nekim osobama iz doma. Ta emotivna povezanost, zajedno s osjećajem samosvijesti kojeg je u domu izgradila uz pomoć osoblja i djece bili su ono na čemu sam ja gradila u prvim tjednima nakon njezinog dolaska. Isto tako, omogućili smo joj kontakte s nekim, za njezin život iznimno važnim, osobama iz doma. Od tada je mnogo mirnija - povezala je svoj život u jednu cjelinu i to joj je pomoglo da posloži stvari u svojoj glavici.
[/quote]
Moja jako dobra prijateljica studira socijalni rad i nekoliko godina volontira po domovima i često smo o tome pričale. Znam da ima dobrih domova i da se tete jako trude oko djece ali je to ipak institucija i za dijete je to sigurno teško iskustvo usprkos tome što tamo nauče i mnoge socijalne vještine i neke lijepe osobine kao što su darežljivost i sl. Ovdje na forumu sam čitala post, ne sjećam se točno nadimka, od cure, žene koja je bila u domu 6 godina i kako je to iskustvo utjecalo na nju cijeli život.
Da, razumijem to i utoliko sam sretnija što je moja B. bila sretna u domu i ima lijepa sjećanja na to razdoblje.
Zdenka :heart: !
Zdenka :heart:
Sad sam nasla vremena da procitam novosti kod vas i ostala sam odusevljena :D. Drago mi je da imate kcer koja je rodjena bas za vasu obitelj :heart:
:love2: :love: za tvoj obitelj..... :heart:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Zdenka, tvoje riječi osnažuju.
Predivno je čitati o vašoj obitelji. :love: :heart: Hvala što to dijeliš s nama.
zdenka, onako iskreno i totalno ganuto - meni je ovo jedan od ljepsih topica koje sam ikad citala :heart:
avatar sam sad vidjela i samo kratak komentar :saint: :heart:
- za tvoju dječicu, dva mala :saint: :saint:
Ajde Zdenkić kad uloviš vremena opiši još koju dogodovštinu tvojih klinaca, obožavam čitati o njima... super su mi!!!
Da se pohvalim, imamo prvašicu! B. je prošla sva testiranja za školu, od vrtića, do TS, doktorice i škole. Sve je to vrlo lijepo odradila, na visini zadatka. Kod doktorice i u školi se nisu mogli nadiviti i načuditi njezinom ponašanju i znanju, a pogotovo kad su čuli da je posvojena tek prije šest mjeseci, kao i tome gdje je bila prije. (U školi smo rekli da su djeca posvojena). Rekli su da je intelektualno napredna, otvorena, razgovorljiva i zainteresirana i da ima izvanredno topao odnos prema roditeljima i bratu. Zbog toga su u prvi mah svi mislili da je posvojena kao beba i nemalo su se začudili kad su shvatili kako to sve skupa kratko traje. Rekli su nam da smo napravili izvrstan posao, a mi smo rekli da to nije samo do nas nego i do nje. Mi smo joj pružili ljubav, dom i puno poticaja, ali ona je ta osoba koja je to sve odradila. I samoj mi je nevjerojatno koliko je napredovala i baš sam ponosna na nju. Slatka moja mala medena! :heart:
Braco i seka su sve bolji jedno prema drugome - kod M. se izgubilo ponašanje djeteta-jedinca. To mu je izvjetrilo iz glave i sada su djeca zapravo "u paketu". Zajedno se igraju, vani i u kući. Puštam ih u parkić - tamo braco preuzima zaštitničku ulogu i brine o seki. Svađe je sve manje. Preselili smo tako da sada imaju ljepšu i veću sobu, kao stvorenu za igru. Imali su mogućnost da svatko dobije svoju sobu, ali su željeli ostati zajedno. :heart:
Prošlo je šest mjeseci - bilo je to teško razdoblje prilagodbe, pogotovo na početku. Ali, sada se već vide rezultati, vidi se koliko je ta odluka bila dobra za sve nas. Mi smo svi četvero sada drugi ljudi, sretniji i potpuniji nego prije. Dolazak B. je reorganizirao sve odnose među nama, tako da smo sada povezaniji nego što smo prije bili. Njezin dolazak je nekako iskristalizirao i odnose u široj obitelji - ne znam kako ni zašto, ali sve je postalo jasnije. Jako sam sretna sa svojom djecom, uživam u njima i oni to uzvraćaju, tako da nam je život vrlo ugodan i lijep.
:heart: !
često svratim na temu da me napuni :heart:
Zdenka, zar bi dječica mogla ikako biti drugačija s takvom mamom i tatom? :heart: :heart:
iksam čokoladu :*
uživajte i dalje!
Čoksa i Ms.Ivy, pusa vašim premedenim avatarčićima! :*
prekrasno Zdenka :heart: , svaka vam čast.
ovo mi se isto čini tako vrijedno
Citiraj:
Njezin dolazak je nekako iskristalizirao i odnose u široj obitelji - ne znam kako ni zašto, ali sve je postalo jasnije.
:heart: :heart: za M. i B.
Ah, kako mi je lijepo ovo pročitati. :love:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Zdenka svakim tvojim postom daješ mi toliko snage i ljubavi
Velika pusa cijeloj obitelji.
Jedno veliko :heart: za vašu divnu obitelj!
hvala ti :heart:
Divno vas je citati! :heart:
:)Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Kao da čitam neku bajku, baš si dobro dočarala sve to,
hvala Bogu da postoji ovako sretna obitelj...(danas samo loše vijesti čitam, lipo je doć ovdje i pročitat što se događa stvarnim ljudima, bez skandala, senzacija, jednostavno-a tako čudesno, baš sam se rascmoljila...ma sve je ljubav koju ste vas dvoje stvorili, koja se širi i čini sve dobrim...)...sve najbolje od mene