mama30 super :D
Printable View
super :D :DCitiraj:
mama30 prvotno napisa
Lijepo je čuti dobre vijesti (posebno na ovom topicu), i mi se veselimo! :D
curke, sada nema isprike... :nono:
vrijeme je prekrasno....
:D
kad ćemo na Bundek?
:preskaceuze: :gumi: :joggler: :dancingfever: :sing:
mama30, odlicno! :D
Evo mi ne mozemo na Bundek s vama :mrgreen: , ali idemo u Split na DRNCA, :lol:
Kako neumjesno, :oops: , ali malo sale nije zgorega!
No, bez zeze, narucene smo 11.7. pa me zanima kako se radi ta pretraga, zna li ko?
Da li je isto kao mikciona na rentgenu?
Da li traje isto?
Trebamo li na sta paziti?
:? :? :?
:* refluxcicima!!!
Nisam bila na mikcijskoj (rentgenskoj) ali pretpostavljam da su sve cistografije po tom iste: kateterom se puni mjehur i snima u fazi punjenja i pražnjenja. Važno je da je mirna pa se brzo obavi. Nama je uz plač i ritanje trebalo 20 min. Nisu nas ni na što drugo upozoravali. Obavezno ponesi povijest bolesti (sve živo što imaš) i mislim da moraš imati što svježiji nalaz urina i UK s tim da UK mora biti sterilna. Susretljivi su i tehničari i doktori. Moraš biti s djetetom tijekom pretrage :)
Sretno i javi kako je prošlo :heart:
I mi smo toga dana u St ali ne zbog zdravstvenih razloga, mislit ćemo na vas da sve brzo prođe sa što boljim nalazima
OK, hvala :*
Trebat ce nam sve dobre vibracije, s obzirom da joj je sad 3 god :( , pa je nije lako savladati!
Nama danas gotov 1. nalaz urina, opet FEKALIS, ali "samo" 10000 pa je dok rekla da to nije za zabrinjavanje, nadam se da nije.
Preksutra još čekamo drugi nalaz!
Pozdrav puse i vibrice svim refluksićima.
I ostalima :)Citiraj:
lali prvotno napisa
mi smo imali gadan vikend, viroza je bila jaka ali ipak samo viroza! u subotu smo nakon 3 dana visoke temp ipak posjetili Šalatu...dežurna je bila neka preodvratna sestra, ja jednostavno ne razumijem kako tako mlada osoba može biti toliko ohola i bezobrazna, i bezobzirna prema djetetu :evil:
vadila joj je krv tako da je 5 minuta vrtila iglu u ruci :evil: nahuškala je doktoricu na mene jer sam joj zamjerila pristup i to što nije htjela niti čut da Lara NE MOŽE PIŠKITI SAD OVAJ ČAS KAD SE NJOJ SPRDNE, grubo ju je oprala i kričala na mene kaj nije odmah piškila pa sam rekla da mogu otići u drugu bolnicu.......srećom joj je smjena ubrzo završila i došla je njena suprotnost, vesela i nasmijana sestra kojoj ništa nije bilo čudno niti teško....vi cure si možete zamisliti kako je držati dijete (u ovom slučaju od 16 kg) koje kuri 39,5 i cendra od visoke temperature.... uz sestru koja mi neće niti vrata otvoriti i još je bezobrazna :shock:
još sam pod dojmom pa pišem zbrda zdola.....sve u svemu tamo smo provele 4 sata od 18 do 22 i sretni otišli doma jer je urin čist a krvna slika ukazala na virozu...Lara je rekla da nikad više neće ići na Šalatu nego samo na Svetice :mrgreen: blaženi bili
joj, kud na Salatu :(
napisi mail njihovom sefu, molim te.
a gdje drugdje u subotu popodne? prvo sam otišla u Siget u nadi da im radi laboratorij ali ne radi.....zato smo završili na Šalati
joj maxi :(
preživjeli smo 8)
važno da je urin čist
:joggler: yesCitiraj:
maxi prvotno napisa
maxi, mislimo na vas!
:love:
ma mi smo već ozdravili
bila je viroza s visokom temperaturom, mandule malo povećane, ništa strašno
pošto Lara ima svoj konstitucijski lijek koji dobije čim se nešto počne događati nije se bolest razvila
Maxi :heart:
EVO, JA SE NIŠ NE JAVLJAM, PROŠLI PONEDJELJAK SMO SE VRATILI S MORA, U PONEDJELJAK, VALJDA IDEMO OPET, ALI JA KAD SAM DOMA S CURAMA PO CIJELE DANE, UOPĆE NE STGINEM NA FORUM.
Ajoj, caps lock :roll:
Inače, mi smo bili u utorak na UZV u Heleni, išla sam sa strepnjom jer je dr C rekla ako će nalaz i dalje biti kao prije da idemo na UZV cistografiju. Ali puno je bolje :D
Bubreg i mokraćovod jesu još malo prošireni, ali puno manje nego prije. S obzirom da Lana u ova 2,5 mj nije imala nikakav infekt, urin i uk uvijek uredni, pije profilaksu, rekla je da ona sad ne bi radila cistografiju i da bi bilo dobro da skinemo pelene, ja sam rekla da svakako hoćemo tijekom 7 mj na moru (tako sam planirala u pino prije ovoga), na što se oduševila i općenito je rekla da je jako zadovoljna, ali nek još pije profilaksu do jeseni pa se vidimo na UZV u 10 mj gdje ćemo odlučiti dalje o event MCUG (to mi je jedino ostalo nejasno, a zaboravila sam pitati - zašto sad opet mcug, a ne UZV cistografija :? ) te da ako tako odgađamo pretragu da je sve manja šansa da ćemo je uopće trebati
Uglavnom, sad sumnja da je bubreg možda proširen radi mogućeg dvostrukog kanalnog suatava u njemu, što bi bilo puno bolja opcija od refluxa, naravno
A to su mojoj starijoj kćeri ginekolozi vidjeli nja UZV par dana prije poroda, a pedijatri poslije nikad više. A i nećakinja ima proširenje mokraćovoda, a nikad reflux. Možda im je to nešto genetski
Uglavnom, baš sam jako sretna sad i opet imam sve pohvale za prekrasnu ekipu u Heleini :heart:
MCUG... da vide koliko su ako jesu oštećeni bubrezi da se znate dalje s tim nositi...
budi sretna, koliko je to bolja pretraga od cistografije......................
MCUG ne pokazuje oštećenje bubrega nego DMSA, bar mislim da sam utvrdila gradivo...
Branka super za nalaze i hrabro u skidanje pelena
MCUG ne pokazuje oštećenje bubrega nego DMSA, bar mislim da sam utvrdila gradivo...
Branka super za nalaze i hrabro u skidanje pelena
pa da.................maxi :!: lapsus, pa na to je mislila kaj nije? zašto bi ti inače rekla MCUG umjesto cistografije? ne kužim... možda jer nemaju mjesta............... na listi čekanja........ za UZV cistografiju
da, čudno............................................ ..................
Joj. adrijana, sad si me zbunila prvim postom.
Da, i ona je prije dva mj prvo predložila MCUG pa sam ja rekla da bih radije UZV cistografiju s čime se ona složila, a sada spominje opet event. MCUG. valjda lapsus
maxi, kad čujem ovo za šalatu, riga mi se!!! odvratni su! :love:
Čekamo probiotike, acidoverus i bicidoverus već 10-tak dana.... naručili smo a nikako da dođu, sad sam ih opet zvala, zapravo bit je...
nevjerojatno koliko je onda bolje izgledala kada je to pila, nekako svježa i bez podočnjaka, sada mi je opet sva blijeda sa kolutićima...
prva liga su :bouncing:
koja moć u hrani...
da se i mi prijavimo
ava je imala 2 febrilna uroinfekta, sa 9 i sa 13 mj i sad idemo na mcug, 9. 7. u klaićevu
na ultrazvučnu cist. se čeka godinu dana pa smo se ipak odlučili na ovo
dobila je profilaksu, sulotrim, dok se ne vidi nalaz
eto, nadam se da će nalaz biti dobar
aries, zao mi je sto si s nama.
:/
nadam se da ce MCUG biti oke.
Je li Ava bila u bolnici?
nije bila, kod prve ui htjeli su je ostaviti na šalati, al mi nismo htjeli
rekli su da bi ju ostavili 10 dana zbog pretraga , ali drago mi je da ju nismo ostavili iako sad idemo na mcug, al ovako možemo biti s njom i idemo odmah doma
da... tamo bi joj napravili MCUG. Bolje je mozda ovako.
Eh, evo samo da javimo da je frka prosla!
Obavili smo DRNC u Splitu! Kao i uvijek na mikcionom nije bilo sjajno, :( , ali smo prezivjeli!
Rezultat: Povukao se reflux na desnoj strani, a na lijevoj je isti, sto bi znacilo da ga ipak imamo s obzirom na dvojbe oko nasih dvostrukih nalaza ( a to je negativan mikcijski na UZV u Heleni, pa opet pozitivan na RTG nakon toga)
Dr kaze da ima dvojbi oko pouzdanosti te UZV metode, a to se kod nas i pokazalo!
E sad, interesuju me podaci ostalih koji su bili u Splitu, radi poredjenja!
Npr., kod nas se reflux pojavljuje prije 50% kapaciteta mjehura, a ref. volumen je 1,5%.
Dr kaze da je reflux mali, oko II st., ali da mu se ne svidja sto se javlja jako rano, tj. vec na 71-vom mililitru!
Eto toliko ovaj put!
Pozdrav i puse svima! :*
Eh, evo samo da javimo da je frka prosla!
Obavili smo DRNC u Splitu! Kao i uvijek na mikcionom nije bilo sjajno, :( , ali smo prezivjeli!
Rezultat: Povukao se reflux na desnoj strani, a na lijevoj je isti, sto bi znacilo da ga ipak imamo s obzirom na dvojbe oko nasih dvostrukih nalaza ( a to je negativan mikcijski na UZV u Heleni, pa opet pozitivan na RTG nakon toga)
Dr kaze da ima dvojbi oko pouzdanosti te UZV metode, a to se kod nas i pokazalo!
E sad, interesuju me podaci ostalih koji su bili u Splitu, radi poredjenja!
Npr., kod nas se reflux pojavljuje prije 50% kapaciteta mjehura, a ref. volumen je 1,5%.
Dr kaze da je reflux mali, oko II st., ali da mu se ne svidja sto se javlja jako rano, tj. vec na 71-vom mililitru!
Eto toliko ovaj put!
Pozdrav i puse svima! :*
Pozdrav svima!
Mi kurili s temperaturom 39 3-4 dana, doktorica rekla angina. Napravili urinokulturu, i opet Proteus mirabilis preko 100000, a on od 26.06. nije na antibiotiku. Išli na nefrološki i opet je na Cefiksimu.
U 10. mjesecu ćemo na mikciju
Citiraj:
meliss@ prvotno napisa
Meni to stvarno zvuči malo- 1,5%, pitaj dr C jel to uopce značajno. A sto se tice metoda za dijagnozu refluksa niti jedna nije 100%, naravno da svako vjeruje u onu koju radi pa tako i taj tip u Splitu, tako da njegovo misljenje uopce nije bitno vec strucna literatura. Ovi neki nefrolozi u zagrebu kakti se ne vjeruju ni DRNC ali pitam se sta bi oni za svoje dijete. Nakon svega sto smo prosli, svih konzultacija, citanja sve moguce literature i dalje bi sa svojim djetetom isla SAMO na UZV cistografiju, odnosno ne bi ju opce zracila. A za nalaz cestitam- stvarno zvuci super. Zaboravih, jeste vi jos pod lijekom?
lali, drž te se :love:
zabrinuta,
...ne, mi nismo pod lijekom vec godinu i po!
I ovaj dr. kaze da su dvojbena misljenja oko profilaxe, ali posto mi vec tako funkcionisemo ok, da nastavimo, ali samo ako cemo izreagovati na vrijeme sve moguce promjene!
Naravno, ja to i radim: redovne UK, a svaka temp. UZBUNA!!!!
Samo me malo brine kako ce podnijeti polazak u vrtic na jesen :/
lali, CUVAMO FIGE! Mi smo istjerali Proteus cefazolinom u inekcijama, a kasnije neke UK smo rjesavali samo onim cajem SOLUBITRAT, iz Austrije i Njemacke !
Zatim, kuhanje jecma, pa uzimanje soka, te nesto sa dinjinim kospama, navodno jako dobro protiv Proteusa!
:love:
Hvala cure!
Kakav je to čaj? muž mi ovih dana možda ide za Munchen pa da kupi taj čaj!
Šta sok od ječma? i što sa dinjom, ineče jedemo dosta dinje, što s košticama?
Pliz ajde napiši pa da probamo, već nam je muka tog Proteusa.
Sad smo na reguliranju stolice, doktorica nam je rekla svako jutro Prolife, puno Bioaktiva i probiotika,puno voća i povrća. Mekšanje stolice bi moglo pomoći da se izčahuri Proteus kako kaže naša dok. Inače ima dosta trvdu stolicu (onako kao ovčica) :)
Caj je pod nazivom HEUMAN SOLUBITRAT URO, izvrstan za bakterije!
Nama je pomogao vise puta, bez antibiotika!
Pije se samo 6 dana, s tim da je jak, pa sam ga ja na prijedlog dr pravila kasicicu na pola litre vode , a ne na solju.
A sto se tice jecmene vode, nisam sigurna :/ , malo mi je pobjeglo iz glave, raspitacu se!
Takodje i dunjine kospice, ali koliko se sjecam sve su to recepti za kuhanje, pa se pije kao caj!
Javicu kad pronadjem tacne recepte :*
Hvala Ti! :*Citiraj:
meliss@ prvotno napisa
Meliss@, kupio mm čaj danas, jedno veliko i jedno manje pakovanje :D pa ćemo probati istjerati Proteusa groznog.
Još samo da skužimo kako dozirati, šogorica mi je farmaceutica pa će nadam se naći rješenje.