XCitiraj:
mamma san prvotno napisa
Printable View
XCitiraj:
mamma san prvotno napisa
....stavit ću na popis ;)Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Sad bi uhvatila "Otrovne roditelje"
Za plažu samo časopisi da ne moram birati između kupanja i knjige 8)
evo sjedim u knjižnici i obzirom je ljetna suša vraćam se "klasicima".Doma nosim Alcotticu i njene "Male žene" :)
Pročitah laganini knjigu za plažu : Sjećaš me se ?Sophie Kinsella.
Vrlo zabavna :mrgreen:
potraži na drugom kiosku ja sam je kupila :DCitiraj:
Sanja prvotno napisa
Progutala u 24 sata "NA KRAJU DUGE" Cec(kršitelj koda) Ahern - toooplo preporučam!
Jel netko čitao knjige od Niccolo Ammaniti - "Blato" , "Ja se ne bojim" , "Pokupit ću te i odvesti" ?? Navodno su odlične...
Jedna jako neozbiljna knjiga - Terry Pratchett - Veštice na putu :roll:
Uhvati mene Pratchett-faza jednom u 2 godine i onda pročitam tih 3 koje imam u kući, uzmem barem još 2 od brata i prođe me. I sve vreme me drma da ih pokupujem sve :roll:
"Ja se ne bojim" - lijepa i tugaljiva knjiga, ostavlja gorak okus. Dobra knjiga, ali nakon nje nisam poželjela pročitati ništa drugo od tog autora.
Terry Prachet je navodno rekao da je pisanje najzabavnija stvar koju čovjek može raditi sam, i njegove su knjige stvarno zabavne. Ja posebno volim Boju magije.
Ja sam "Blato" -mislim da mi je OK bila dok sam je čitala, zaboravila više radnju (mislim da su kratke pričice, ali ne sjećam se) - ja ljeti knjige "prožiderm" pa mi se sve koji put ispremiješa.Citiraj:
Happy prvotno napisa
Pročitala "Platformu" od Huellebeqcuea (onaj Francuz, ne da mi se guglat preko sporog mobilnog interneta). Meni bila odlična, ali ja volim to mračnjaštvo. Krećem na "Lov na losose u Jemenu". Obećava :). Ovaj mi je topic super, prvi put sam knjige nabavljala prema preporukama iz ovog topica, a ne iz onih ljetnih rubrika iz Globusa i Nacionala i svima :love: - pokazalo se da mogu točnije skužit koje bi mi bile po ukusu.
I mene to zanima. Jel zna netko?Citiraj:
anima prvotno napisa
po preporuci bucke :* ja kupila Otok i oduševila seCitiraj:
MikiMama prvotno napisa
Na kraju duge je od autorice P.S. Volim te -dobra
Pčelareva naučnica- ako voliš Sherlocke Holmesa :DCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
tu imam od prije i sviđa mi se
kupila sam još dvije ali ih još nisam pročitala
Pročitala sam Sexualni život moje ujne... onako... nije baš po mom ukusu ali može proći kao ljetna razbibriga.
Na kraju duge mi je ok, pročitala za 3 dana.
Sad čitam Fridu a Otok sam propustila kupiti.
Meni je "Frida ili o boli" bila zanimljiva, a "Seksualni život..." me čeka...
Super si ovo rekla :love:. Meni je osobno Platforma bolja od Mogućnosti otoka, tamo mi ima dosta djelova koje sam brzinski iščitavala, ova Platforma je nekako "zgusnutija".Citiraj:
Forka prvotno napisa
Ja upravo citam Seksualni zivot moje ujne, onako.
Jos koja strana pa prelazim na Na kraju duge, zatim imam jos Samo jedan pogled (ili tako nesto?). Otok sam isto propustila, nadam se posudit ga u knjiznici.
Jonathan Tropper: Kako utješiti udovca - muška, nabrijana, dinamična, puna psovki, u višoj brzini verzija Petice iz tugovanja Lolly Winston. Svidjela mi se, ali ne osjećam poriv da je kupim i čitam ponovo. Petica mi je puno draža.
John Grisham: Za pizzu i pivo - zgodno štivo za ljetno popodne. Mm čitao do neka doba noći da dođe do kraja. Prati Amerikanca koji upoznaje zapravo otkriva Italiju, i jasno, malo podsjeća na Pod suncem Toskane, iako je posve drugi tip knjige i pisca.
Pročitala "Ostatak" od Tom McCarthyja - nahvaljeno jako, ali mene malo umelo - ne volim knjige s previše detalja koji se moraju pamtiti, zato me koji put i Jergović umete kad se onako filigranski razigra u romanima, ali onda prelijećem te djelove, a ovdje se sve bazira na detalju.
Snijeg - Orhana Pamuka
Ja upravo čitam Igora Štiksa "Elijahova stolica".
Sviđa mi se.
E da, i stvarno je zgodan :mrgreen:
Pročitala Chagallov "Moj život", umjetnikova autobiografija, ustvari me knjiga zainteresirala nakon što sam pogledala izložbu, pa je tek sad došla na red... Zgodno... [/b]
potpisujemCitiraj:
ina33 prvotno napisa
mene platforma skinila do bola a mogućnost otoka -bla-bla
općenito mene istodobno užasava i fascinira ta neka hladnoća francuskih autora
tako nekako brutalni, okrutni bez trunke samilosti prema akterima i situacijama
ina , izgleda da imamo isti ukus :lol:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
coelho je baš ono :smajliguradvaprstauusta:
ja sam trenutno na andriću, što su starci kupovali "na metre"
sigurno se nisu nadali da će im se investicija isplatiti :lol:
Gonič zmajeva :cry: :mljac:
Frida ili o boil
što reći..... dva dana - dvije knjige koje su me duboko potresle
a bome i isplakale.... i stalno mi se motaju po glavi
Pročitala "Wolfy i njegovi" od Zvi Jagendorfa, odrastanje židovskog dječaka izbjeglice nakon II. svjetskog u Londonu, koncipirano kao kratke pričice-izvaci iz sjećanja-svidjelo mi se.
Pročitala i "Izvan igre" od M. Viewegha, 4-5 likova iz istog razredima u 40-tima pričaju svoje priče i sjećanja na gimnazijsko doba, isto mi se svidjelo.
i nisam mogla naći na webu, roman je o iskapanju zlata na Novom Zelandu.....
the colour ( boja )
pročitala nedavno..Mislim da se zove Boja zlata ili tako neštoCitiraj:
maria71 prvotno napisa
dobra knjiga :)
ronin hvala
evo
http://www.algoritam.hr/?id=115824&k...m=1&p=proizvod
vidi se da sam babac u godinama :mrgreen:
niš više ne pamtim :(
Procitala
Na kraju duge - idealna za plazu
Samo jedan pogled - dobar krimic
Sada citam Boja zakona - zasad je dobra knjiga
citam lektiru za 2 razred gimnazije, da bih svom ljubimcu pomogla tokom skolske godine, dakle: Pakao, D.Alighieri;Tartif, Molier; Dekameron, Bokacio;
Don Kihot, Servantes. To ce biti za prvo polugodje, a za zimski raspust citamo ostatak lektire. Naravno da i "ljubimac" cita sve to, a meni dogje kao "obnova naucenog".Inace od onih sam koje stalno citaju, jer mi je to najbolji nacin upoznavati se sa nepoznatim, a poznato doziveti na neki novi nacin. Procitala ovog ljeta:Ostrov,(Viktorija hislop);Broker(Grisam); koraci za pamcenje (NikolasSparks);Igraj, igraj(Murakami), Belver Jin(hesus Ferero -sasvim neobicna, na momente zapanjujuca); Slikari i modeli(Susan Vriland- o umetnosti, likovnoj naravno,o muzama poznatih umetnika, ali ne napisano u duhu enciklopedija vec romaneskno. Divno stivo);Lidija Kasat cita jutarnje novine(Henrijet Skot- o bolesnoj sestri slikarice Meri Kasat i njenoj ljubavi za zivot);Saga o umetnosti(ErnestGombrih). Ove zadnje tri tematski povezane temom(slikarstvo) dosle su mi kao zaokruzena celina. Sada ponovno citam "Parove" od Uppdake-a.
Koja si ti mama!!! :naklon:Citiraj:
mirto2 prvotno napisa
Inače "Pakao" od D.A. mi je prefascinantan...nažalost, ja ne stignem pročitati ovoliko knjiga tijekom ljeta....trudim se u ovim periodima čitati praktičnu literaturu, s obzirom da sam većinu "klasika" pročitala kao tinejdžerica...
pa čitaš ponovo, šta ima veze
meni je tu jedino žao što neke knjige ne mogu opet čitati po prvi put
od knjiga s kioska dobra je ona Muskarci na kucu - pogotovo kad si u bolnici i nemas kaj drugo radit
nikako da se dokopam orhana pamuka - svaki put zakljucim da su mi te knjige jos uvijek knjige preskupe za kupovat i da cu se ipak uclanit u knjiznicu
a poseban dojam je na mene ostavio Gonic zmajeva kad ga vec spominjet
fakat je onak... ostavi trag i kak veli mara - potrese
na kaucu
Muskarci na kaucu
tak se zove knjiga, a ne Muskarci na kucu :roll:
Ja u nedostatku knjiga citam ponovno Zena vremenskog putnika
Moran nabaviti tu Gonic zmajeva, zvuci dobro :)
Ja upravo dovrsavam Hiljadu sjajnih sunaca (zapravo A Thousand Splendid Suns), obavezno nastavljam sa Gonicem. Potresno i fenomenalno, nesto sto zauvijek ostaje urezano u sjecanju.Citiraj:
mara prvotno napisa
Pročitala "Seksualni život moje ujne". Ništa specijalno. Sestra čita "Muškarca na kauču", kaže da je zabavno, meni je odlična bila slična "Dežurna kučka".