Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Dali postoje sluzbeni podaci u uspjesnosti postupaka kod dr. Resa?
Imaš je na biltenu 'Službeni podaci uspješnosti postupaka potpomognute oplodnje na području jugoistočne Europe'. :/
Čak i da radiš u bilo kojoj klinici, brzo bi se postavilo pitanje koji je to podatak i da li je usporediv sa drugima. Svaki broj koji se spominje na ovom forumu je rekla kazala.
Osim toga kolika je službena uspješnost (npr. smrtnost, ponovni postupak i sl.) bilo kojeg postupka u našim bolnicama, privatnim klinikama i sl. Ako to ne možeš saznati sa sigurnošću 'službenog' podatka, zašto misliš da znaš koja službena uspješnost bilo koje ustanove koja se bavi nekim postupkom više nego što ti direktno kaže doktor, bez detaljnog elaborata. Osobitno što se taj podatak poslje prenosi pokvarenim telefonom.
Evo superforumašica Ina (ne mislim ništa loše o Ini) na ovom podforumu je izjavila nedavno da Maribor ima uspješnost 40%, a prije godinu dana je izjavila da je uspješnost Maribora nešto više od 30%.
Tko zna koji je točan podatak uopće i mislim da se ljudi ne trebaju previše zamarati oko točnog službenog broja, kojeg nikada neće saznati.
Po meni je najbitnije da ljudi imaju pozitivna iskustva i da ne postoje neka objektivna neugodna iskustva. Za sve ostalo treba imati sreće.