Nakon ET, da li se osim Utrogestana uzimaju još kakvi lijekovi? Da li se kupuju u Pragu, ili se donose od svoj ginekologa koji nas priprema za IVF!?
Inače hvala svima na odgovorima...
Printable View
Nakon ET, da li se osim Utrogestana uzimaju još kakvi lijekovi? Da li se kupuju u Pragu, ili se donose od svoj ginekologa koji nas priprema za IVF!?
Inače hvala svima na odgovorima...
I da, sad sam se sjetila, da li je netko radio kultivaciju tih blastocista i potpomognutu nidaciju. Vjerojatno to povećava uspjeh postupka, pa ako netko zna više...
U dilemi sam da li tražiti običan postupak, ili i dodatne stvari makar i više koštaju ako su šanse za uspjeh veće. Ne znam, sve mi je to tako li-la...
nakon punkcije,daju prednison + utrogestan.sve to mozes tamo kupiti. oko 40e dode sve(kutija prednisona + 4-5 kutija utrogestana,valjd akoliko je potrebno do bete).
vidi,oni po defaultu vracaju 4.dan(ako ima vise embrija i ako se dobro razvijaju,pa je za ocekivati da ce se imati st aza zamrznuti) .blastica je 5.dan,dakle,smao jedan dan vise ,a placas 300e(ne znam je li bas ta cijena,cini mi se). assisred hatching ne znam da je iko trazio.nekako se to ne spominje nigdje.mislim,opcenito na forumu nema cura koje spominju da su to radile ili da su ljekari to predlagali....
ne znam mnogo o assisted heaching ali mislim da moze pomoci.
koliko sam cula i citala preporucuje se kod vise neuspesnih vto i kod starijih pacijentkinja, jer u tim slucajevima uzrok neimplantacije moze biti upravo taj deblji sloj (kako god se zove) oko embriona, pa se ovim postupkom prevazilazi i povecava verovatnoca implantacije.
izgleda da ta debljina "omotaca" ima veze sa godinama... a kod nekih pacijentkinja je genetski tako deblja...
u svakom slucaju ne moze da steti.
na ukupnu cifru tih 200-300 e nije nista, a cini mi se da se verovatnoca uspeha znacajno povecava...
a kazite mi, vi koje ste vec bile na postupku u pronatalu, jel oni sve te postupke predlazu sami i objasnjavaju, ili ste vi trazile?
ja bih sve trazila, ali mi nekkako logicno da ako embrioni sami idu lepo do blastocite, oni to predloze, a ne ja da mislim o tome. mailim, kako tek one zenice koje nisu upucene jer idu prvi put, kako da znaju sta da traze?
pozdrav.... dali je netko već bio u ovoj novoj klinici dr.Lazarovski??? pokušavala sam nać internet stranicu klinike ali bez uspjeha
mi smo sve bliži pragu i donoru sperme ali neznam di da idem u pronatal ili ovu novu kliniku?šta mislite,koja su vaša iskustva?
rose ja ne znam, al neko sigurno zna.
ja sam se opredelila za pronatal odavno, al tek sad cu da idem...
rose, ono što je zasad poznato je da je Pronatal značajno podigao cijene, a Prag fertility centar je ostao na Pronatalovom starom cjeniku, web stranica od Prag gertility je u fazi prevođenja, a kontaktirati se može s gđom Mirnom na mail: mirna.turcinovic@gmail.com.
mare,mislim da je sadasnji cjenovnik Pronatala i onaj vazeci u Pragfertilitiy klinici-manje vise isti.
pronatal je ,do poskupljenja,bio jeftiniji. sad su cjenovnici gotovo isti
ja sam mislila da je pronatal to sto jeste (bar za nas sa ovog govornog podrucja) pre svega zahvaljujuci dr mardesicu...
Pozz svimma
Ne bi vas htjela zbuniti ali ja sam kontaktirala Danicu u 9 mjesecu 2009 i svako malo sam zvala da bi mi rekla da će mi javiti i nikad nije . U međuvremenu sam čula za kliniku u Makedoniji Mala Bogorodica Skopje , i sad sam kod njih u postupku sa donorom (materijal dolazi iz Danske ) a ni cijene im nisu tako strašne . Ako nekome treba više informacija javite se ....
Na ovoj temi je malo zatišje (pred buru valjda), ali ja moram nabaciti hrpu vibrica:
La Mia~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ogromnu betu sutra :heart:
...ostalim čekalicama postupaka, poroda, i svega ostaloga :love:
Pozdrav cure.....Mi najvjerojatnije u petak na punkciju u Prag..........:)
putujemo u četvrtak....u petak je znači punkcija valjda....i koliko dana još moramo biti tamo? jel se to može znati unaprijed? Pošto putujemo avionom,pa moramo znati rezervirati karte....jel bi se u utorak mogli vraćati?
Zvjezdice2 ...ne znam ti reći koliko dugo biste mogli biti u Pragu - znam da duljina boravka tamo ovisi o načinu i fazama diobe stanica i razvoja zametka, pa do ET-a, a poslije ETa se preporuča ostanak toga dana - ali ti želim bezbolnu i brzu punkciju i kvalitetne JS ! I sve ostalo što slijedi, naravno! SRETNO! :heart:
Hvala gričanka.....nadam se i ja de će SVE dobro proći.....a pošto je punkcija pod anestezijom,nadam se da kasnije neće toliko jako boliti...ne znam kakvo iskustvo si ti imala.....javim vam doživljaje nakon povratka....:)
Sretno zvijezdice.............vrati se ti nama s dobrim vijestima ;)
hvala little ivy......nadam se da će tako biti....puseeeeee svima....
zvezdice srecno
i ne brini, nece posle boleti, neznatno samo... vise kao neprijatan osecaj... malo jace od ovulacije...
kot i radi aspiraciju da li znas? a et?
a sto se tice rezervacije karte, mozda je najbolje da planiras najbolju opciju tj da ces docekati blaste, pa posle njih da ides.
ako se ispostavi da je et ranije ipak, nece ti skoditi da jos malo tamo mirujes do avionskog leta. jes malo skuplje ali mzoda najmanje cimanja
zvijezdice2,oni po defaultu,ako ima vise js i ako se dobro razvijeju,vracaju embrije 4.dan. dakle,ako tako bude,racunaj da dodes dan prije punkcije,sutradan punkcije , cekas 4 dana oplodnje i et,te nazad dan poslije et-a(tako preporucuju).to ti dode 6 noci ili 7 dana tamo.
tako smo i mi bili.
ako ides na blastice,onda dodaj jos jednu noc.
sretno!
cure,prijavljujem i ovdje neg test 9 dnt.ali,nastavljam sa terapijom do 22.kako je dr rekoa,onda prestajem,mada sam sigurna da bi test do sada vec pokazao da je bila implantacija.
u maju planiram ponovo na FET.
tuzna, zavisi koji je test. ne mora da znaci. vecina reaguje tek posle 10tog dana nakon t
Ja neznam da li oni tamo idu na blastice,i da li je to uključeno u cijenu ili se dodatno plaća....,rekla nam je 2.200 e,kako sam i napisala prije ....
blastice se dodatno placaju u Pronatalu.dakle,na tu cifru dodas 300e.
Tužna mislim da je prerano za test 9 dpt, znam da neizvjesnost iscrpljuje i da je teško dočekati betu, ali ja ti vibram iz sve snage~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
I za tebe Mia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
tuzna, ti testovi sa neta (posebno ako su trakice-a ne sa plastikom oni veci cvrsci kao sto je baby rapid) su manje osetljivi...
nemoj da gubis nadu....
i ja ti saljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
izdrxi jos 2-3 dana pa radi ponovo
ciji su to testovi?
sa stranice saveontests sam narucila . nemam pojma ciji su.to su oni kao mali stapici(isti princip kao lh trakica).
mada,kad je to to,pokazat ce svaki test,zar ne?
tužna, slažem se da je ipak prerano za test, šaljem ~~~~~~~da lakše čekaš.
evo potrazih ih i ako je to ovo http://www.saveontests.com/Ovulation.htm
onda im je osetljivost standardnih Sensitivity: 25mIU/mL LH
sto znaci da tesko da dostize taj nivo pre 10tog dana...
zato samo opusteno jos malo...
mala greska u koracima. mislila sam na ovo http://www.saveontests.com/Pregnancy.htm
Sensitivity: 20mIU/mL hCG
HCG is a glycoprotein hormone secreted by developing placenta shortly after implantation. hCG can be detected in urine and serum of pregnant women as early as 6 to 15 days after conception.
dakle kako kad i kako kod koga...
joj,cure,divne ste.
nnisam vise tako nestrpljiva i necu niti jedan test vise da radim do vikenda.
svakako cu jos jedan samo da uradim,prije nego prekinem sa terapijom.
Tuzna prerano je za test!!! Napravi test kao sto su ti i rekli u Pronatalu.
I molim te ponovno - promijeni nick!!
A cure moje drage (gricanka puno pusa za sve vibre sto si mi ih slala) sva izbezumljena javljam da je moja beta 8626.
Transfer dvije blastice bio je 26.02.
Slijedeci tjedan cemo na prvi UZV.
Molim vase vibre da i dalje bude sve OK.
Svima big :kiss:
La Mia
oooooooooooooo,mia,cestitamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trazila si blastice da ti vrate?
kad si ti radila betu?
pa,daj nam informacija malo!
pusa
La mia ... :-D :-D :-D :-D :-D
... ne možeš ni zamisliti koliko me je obradovao tvoj post! Vibram dalje, za uspješan i bezbrižan nastavak~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i šaljem ti big hug & smile (potrošila sam sve smajliće, a još bih malo poskočila ... )
potpis: La gričanka
i tužna , za tvoju betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ (pa da onda promijeniš nik u sretna)
Zapravo do bete (pa nadalje ;-)) ću te zvati : La tužna :yes:
e,cure,ja sam neki realni tip i stvarno mi treba realnost,a ne neka iluzija.
dakle,tip sam kome je draze da mi kazete kako mi zelite srecu iduci put,jer je nerealno da se sad nadam necemu sto je gotov pa nemoguce.
nece me niko povrijediti ako mi realnost iznese pred mene.
pusa i hvala vam
za cudo,uopce nisam tuzna,ne mogu vam to opisati,mozda sto planiram FET u majju,mozda sto sam sretna jer se imam cdemu nadati...to do prije par mjeseci nisam imala.