dani82, mare ~~~~~~~~~~ za lijepe blastice i uspješne transfere
vesnare ~~~~~~~~~~~ za bracu i/ili seku
tiki_a ~~~~~~~~~~~ do neba za veliku betu
Šiškica žao mi je, drži se.
Printable View
dani82, mare ~~~~~~~~~~ za lijepe blastice i uspješne transfere
vesnare ~~~~~~~~~~~ za bracu i/ili seku
tiki_a ~~~~~~~~~~~ do neba za veliku betu
Šiškica žao mi je, drži se.
Šiškice, žao mi je :love2:
Mare157 drži se, žao mi je.
I ja potpisujem Blekonju i saljem tisuce vibrica curkama za sto god kome treba.
Poseban :love2: za curke koje nisu uspjele u ovom postupku.
Evo da i ja prijavim desavanja kod nas. Bili smo na jednom detaljnom UZV pregledu s 12 punih sedmica. Bebare dobro napreduju hvala Bogu i veliki su skoro 6 cm. Jako su zivahni i ja sam se naprosto plasila da gledam u ekran od nekog, ne znam ni ja, straha i pomjesanih osjecaja, dok je mm uzivao. Jedna beba je cak i stucala dok smo je gledali. Mjeren je nuhalni nabor i nosna kost i sve je u granicama normale, kod jedne bebice je nuhani nabor 1,8mm, a kod druge 1,4mm. Pitala sam i za test rh senzibilizacije i receno na je da cemo to raditi u 5. mjesecu trudnoce i da trebam primiti Rhogam injekciju izmedju 28. i 32. tjedna trudnoce. Dr. je rekla da sada vec pomalo mogu ici u laganu setnjicu jednom dnevno kad mi odgovara bez velikog naprezanja i da Apaurin uzimam po potrebi, a ne 2x1 od 2mg svaki dan. Rekla mi je da ne smijem non stop lezati zbog tromboze. Ja sam i dalje na strozijem rezimu ishrane i jako sam sretna sto se sada pomalo smijem kretati, jer to mi mnogo znaci kod kontrole debljanja i psihickog stanja. Rekla mi je da osim Prenatala pijem i folnu kiselinu sto ja do sada nisam cinila jer sam vidjela da u Prenatalu ima folne dovoljno. Ona je rekla da slobodno pojaca folnu jer nije toksicna a jako je bitna za bebin mozak. Bez da sam ju pitala, rekla je da se mozemo poceti sexati za mjesec dana kada posteljice budu skroz formirae i kada zenin orgazam ne moze izazvat pobacaj.
Eto curke ja vama svasta napricah.
Ljubim vas punooooo:heart::heart::heart:
Fato bravo draga moja za tvoje mrvice, da dobro napreduju, baš mi je drago.Pusica ogromna za Vas
A da za pojačanu dozu folne ne bih se baš složila sa doktoricom, jer mislim da prental ima dovoljno folne koja je u prvim mjesecima trudnoće dovoljna za bebe. Iz svog vlastitog iskustva ti mogu reći da sam nekih punih 2 godine zaredom pila folacin od 5 mg i počela sam primjećivati neki sitni osip po koži koji se povremeno pojavio. Nakon jedne kontrole kod ginekologa rečeno mi je da to može biti od velike doze folne kiseline jer ipak 5 mg je puno. A s druge strane pojačan unos folne se preporučuje u prva tri mjeseca trudnoće pa mi baš taj savjet ginekologa i nije u potpunosti jasan. Ja pijem prenatal i pit ću ga do kraja i mislim da ipak ima dovoljne folne kiseline (čitala sam neke tekstove na internetu o količini folne kiseline u trudnoći i zaključila da je prenatal ima dovoljno)
Rozi hvala velika na lijepim zeljama i ja zaista od srca isto zelim tebi i tvojoj mrvici :zaljubljen: za folnu sam i ja bila 100% ubijedjena da je prenatal ima sasvim dovoljno, ali to me je bas iznenadilo sto mi je rekla. Pogotovo sto sam pri kraju treceg tromjesecja kada je folna najbitnija u stvari. Znaci sto je djelovala-djelovala je. Kupila sam Folacin i vidjela da 800mcg i 5 mg zaista cine jednu veliku dozu koja granici sa predoziranjem o cemu sam procitala na receptu Folacina. Pojma nemam sta mi je ciniti. Kontala sam da i pored doze iz Prenatala sigurno se nesto folne nadje i u "travuljinama" (povrce i voce) koje jedem svaki dan. Rekla je dr. da smo ja i mm ispod granice za amniocentezu (ukupno 69 godina oboje, a granica je 70). Ja zaista nesto nisam za amnio, bojim se nuspojava. Nekako osjecam u dubini duse da su bebice dobro. Rozi, hoces li ti raditi amnio?
Hej draga moja nas dvoje smo puno jači u brojci od Vas (zbir naših godina je 77) i ja sam odlučila da neću raditi aminicitezu pa šta god Bog da, jer isto kao i ti ja saam optimista i vjerujem svim srcem da će moja beba da bude ok. Radila sam isto kao i ti mjerenje nuhalnog nabora, veličinu čeone kosti i sve je bilo ok. Prilikom pregleda pitala sam doktora da li bi trebala ići na aminocitezu i tada mi je on napomenuo i za neke nus pojave kod aminocinteze(tipa nestručnost pri radu i da se u takvim situacijama znaju ponekad desiti pobačaji) a s druge strane po meni puno bitnije je naglasio da ja prvo sama sa sobom trebam rasčistiti sve , šta ako bude nešto loše šta dalje i ja sam odlučili da na aminocitezu definitivno neću ići. Jednosavno neznam osijećam da će sve biti ok.
:coffee:
fatamorgana, lijepo je čitati da kod vas sve ide kako treba. Šaljem puno~~~~~~da i dalje bude dobro i...super za skorašnje ponovne šetnjice :-D
Draga Tiki_a, hvala draga moja od srca i znaj da ja pratim svaki tvoj korak i od srca zelim u molim Boga da uspijete ako Bog da. S nestrpljenjem iscekujemo tvoju betu i ja i mm. :heart:
:coffee:
Evo nedjeljna jutarnja kava.
Prijavljujem u utorak punkciju. I dalje su 4 lijepa folikula. Pusa svima.
Sara hvala na kavici, da punkcija bude čim manje bolna i da ta 4 lijepa folikula postanu 4 lijepe js~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svim ostalim čekalicama~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja prijavljujem da čuvam jednu mrvicu i da mi je beta 02.6.
dani milion čarobnih ~~~~~~~~~~~~~~ za tvoju malu mrvicu da ostane s mamom narednih 9 mjeseci.
Sara~~~~~~~~~~ za 4 prekrasna folikulića
a posebne ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za našu tiki_a da nas razveseli sa svojom prekrasnom betom.
Punkcija danas obavljena dobiveni 11 js i u petak transfer!
Svim curama puno za sve šta im treba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Draga sbonetic, vauuuuu, čestitam i šaljem puuuuno~~~~~~~~~~za što veći broj zametaka
sara38 neka tvoji lijepi folikulici daju jos ljepse JS! ;-)
dani82 ~~~~~~~~~~~~~~~ za tvoju blastocistu da se dobro ugnijezdi!
sbonetic bravo za 11 JS! Barem jedna od njih ce vjerujem postati jedna prekrasna beba. http://forum.roda.hr/../images/smilies/heart.gif
sara38, dani82 BRAVO cure! ~~~~~za sarine js i mrvicu od dani
Curke...oprostite što ovako uletavam...ali imam par pitanja a nemam koga pitati...
trebala bi sutra ujutro vaditi betu u petrovoj, došla bih jako rano (prije sedam), jel ima šanse da budem brzo gotova, tipa do 7.20, jesu li velike gužve?
Drugo pitanje je, kad je gotov nalaz i da li ga moram podići ili još nekako drugačije mogu saznati (kad uopće bude gotov?)..? hvala na pomoći i sretno svima!
dani82 vibram i neka bude jedan ali vrijedan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sbonetic bravo za 11 js! Vibram za tulum u labu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sara38 držim fige u utorak da budu sve lijepe js i navijam za blastice
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
molim da me se ubaci u čekalice koječega
čestitamo LEELOO77 :-D:-D:-D
i naravno FRKA s ovako lijepim betama :-D:-D
jos je nisam ni objavila, a vec se zna:lol:
evo onda da sluzbeno objavim - danasnja beta 1697,3!!!
hvala, curke!
:* svima i sretno u postupcima!!!
Ajme,evo jos jedne lijepe trudnice!!!!Jel to ova proljetna kisa donjela neku virozu?????:mrgreen:
Cestitke,FRKA!!!
frka čestitam :-D :-D
evo da i ovdje malo skakućem od sreće, bravoooo cure (frka i LEELOO) :-D:-D:-D
Frka bravo:-D:-D
Leeloo da poskočim i ovdje:-D:-D
Prijavljujem čekanje bete do 01.06.
Ukratko,punkcija je prošla užasno bolno. Nakon primljenih 34 Menopura dobiveno 7 js i naravno blaga hiperstimulacija tako da sam cijeli vikend ležala. Jučer, 3 dnp, vračena 2 ne baš dobra embrija, treći se prestao dijeliti.
Ostale 4 js bačene (hvala ministru MIlinoviću!). :klap:
zasto su ti bacene? sto ih nisu zamrzli? pa mi smo svjetski prvaci u zamrzavanju i odmrzavanju, zar ne?
frka :-D:-D čestitam
Šiškica :love2: žao mi je draga moja
tiki_a ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tia :-) dobro došla natrag
svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nije me bilo par dana, jer se jednostavno nisam imala snage ni volje javljati
ja nikako na zelenu granu :-( i sad mi stvarno već pun kufer svega
nakon nekoliko tjedana mira, nadala sam se da su se stvari posložila i da konačno mogu uživati u trudnoći
ma šipak - prošli tjedan opet smeđe mrljanje :nope:
prestala sam hodati i ono malo po stanu što sam hodala i opet ustajanje samo na wc
ovaj put sam odlučila ne ići doktoru nego čekati da se smiri i nadati se da je sve ok
još sam pod terapijom progesteronom, a kako je sve stalo za dva dana, nadam se da je bebica ok
eto, nisam uspjela ni nositi jaja po vž, nisam poslala muža na plitvice...
pokušala sam se držati dalje od svega, jer sam psihički u banani, al onda gledam dnevnik htv i dobijem novi živčani napad :evil:
Ginger :love2:. Sve će biti dobro! Ne pali telku i mazi bušu!