evo, nadam se da se smije :ne zna: http://www.kupime.hr/ponuda/testiran...stitnjace/9870
Printable View
evo, nadam se da se smije :ne zna: http://www.kupime.hr/ponuda/testiran...stitnjace/9870
hvala, po meni ne vidim razloga zašto ne, pa ovo može itekako biti od koristi.
Ja sam radila na Rebru nekoliko puta, nisam se naručivala jer piše da se ne treba naručivati ako imaš povijest bolesti KBC Zagreb, Petrova spada pod to. Međutim, za TSH se čeka desetak dana na nalaze, a za fT4 sam čekala dugo. Jer kako su mi objasnili za fT4 čekaju da se skupi više uzoraka pa dulje traje. Odustala sam od Rebra jer meni moj dr mrtav-hladan veli da mu donesem te nalaze za tjedan dana.
Otada radim privatno, 120 kn za ta dva.
Dobro pazi da li su tražili T4 ili fT4.
meni tsh na rebru bio gotov za dva dana, a fT4 će biti u utorak - dakle za tjedan dana...ovisi kako kad skupe valjda. iako, najbolje je privat.
Ja sam TSH' ft3 ft4 radila na rebru, prije oko 2,5 godina, orije sam sevmorala naruciti i nalazi su mi dosli doma za 3 tjedna. Onda sam mirala ponavljati, ne sjecam se sti je bilo, mislim da nidu to radili tada, pa sam poslala upit na merkur, dobila odgovor da se ceka mjsec dana.
Nisam znala, niti mi je itko to napomenuo, da kazem da mi treba za postupak...
Potom sam bila jednom u steli, platila i nalazi bili gotovi za 2 sata.
Nakon toga mi moj gin. kaze - pa, mozes to kod nas u ambulanti u labosu napraviti. I, tako je bilo, nalaze cekala tjedan dana. I od tada gotovo sve radim u svojoj ambulanti, nisam ni znala da rade sve, a nahodala se i nacekala po bolnicama ko budala :štrika:
Sto se tice preporuke da uvijek kad ste u stisci s vremenom kazete da vsm treba za postupak- zaista je istina. Mi smo tako prosli na Zavodu za transfuziju. Od kad su poceli narucivati, mora se cekati oko 3 tjedna. Muz mi tada nikako nije mogao, dosli smo neki drugi dan, rekli sta je, odmah je izvadio krv, i jos su se potrudili napraviti nalaze 2 dana prije. Uvijek kazu koji dan da dodete po nalaze, pitali nas odgovara li nam to, ja zavapila da imam pregled dva dana ranije,i napravili nam nalaz 2 dana ranije. Tako da za njih imam samo pohvale :klap:
kao i za labos iza petrove, doktorice koje vade krv jaaako ljubazne i susretljive, pogotovo ona plava gospoda "u najboljim godinama" :sp:
daaaaaa Lajka ta gospođa je predivna!!!!!!
MM-ov spermiogram se popravio! Nije sad nešto drastično, ali s oligoasthenoteratozospermije smo došli na oligoasthenozospermiju - ako sam dobro shvatila to znači da se poboljšao postotak morfološki pravilnih spermija?
Jučer išla po nalaze i Petrovu (i moji spolni hormoni sve o.k.), onda trebala u 12 kod dr.Kasuma na UZV i pokazati nalaze ali čekala sam do 12:30 i morala otići zbog sprovoda na koji sam morala ići, tako da sljedeći pon. opet hodočastim gore.
JUčer dok sma čekala nešto su radnici radili u onom novom (još neotvorenom) dijelu - skroz desno po UZV-a gore u ambulanti...izgleda super, nadam se da će se uskoro otvoriti!
Twin-jesam dorbo shvatila tvoj potpis, blizići opet?! Divno!!! :zaljubljen:
Da li itko zna što će biti s nama pacijentima prof. Vrčića, koji, kako sada stvari stoje, postaje ravnatelj KBC Zagreb? :(
e baš sam se to pitala i ja obzirom da mi je kolegica od Čanića prešla k njemu...ja se nadam da ćete dopast u prave ruke...
A ja sam zbog krivog lijecenja presla od dr.streleca k vrcicu... fakat ide? :-(
Ajmeee, zar Vrcic vise uopce nece raditi na postupcima??:zbunj: :cry:
Kad preuzima ravnateljstvo? ( ja mislila da vec je ravnatelj :| )
Krajem mjeseca idem na uzv..., kad bi se to trebalo dogoditi?
Hoce li nas obavijestiti, ili ce nam to priopciti tek kad dodemo na naruceni pregled?
Twinolina, ne vjerujem :-o Super, sretno:-D
Ne znam. On je do sad bio savjetnik ili nešto slično. Radi se o ravnateljstvu cijelog KBC-a, ne Petrove.
Ne znam kako će to sada funkcionirati vezano za Petrovu, za pretpostaviti je da će morati provoditi više vremena na Rebru.
Kako će se to odraziti na nas pacijente, sve me strah.
Idući tjedan idem tamo pa ću probati saznati.
Navodno je imenovanje sutra. Tako je objavljeno u novinama, smjena 5 ravnatelja KBC-ova po državi.
Aha, to je ono sto je nedavno bilo objavljeno da se smjenjuje ravnatelje.
Nisam citala tko novi dolazi gdje, mislila sam da se njegovo ravnateljstvo odnosi samo na petrovu.
Joj, onda vjerojatno vise nece raditi, ili ce pacijente smanjiti na minimum :-(
I meni je sasvim upitno kako i zasto nas naš doktor ne vodi od pocetka do kraja, nego se cesto dogodi da se upravo na tim najvaznijim stvarima zadesi neka zamjena??
Meni je jasno da postoje dežurstva, ali ipak mislim da bi se dežurni trebao savjetovati s doktorom koji vodi postupak. :/
Mislim da oni svi dobe tijek naseg postupka, i znaju u kojem smo stadiju, ali isto tako mislim da netko jednostavno ne zna dobro napraviti neke stvari. Pogotovo te punkcije. Otkud im ideja da to rade bez uzv? Kaj, vide kroz tijelo da znaju na coravo pogoditi folikulu? I, uopce to ne smatraju nekim problemom, sto je najbolje, kad nam sve folikule porazbijaju. Nikom nista.
A nama propadaju postupci...
Ps., Varnica javi sutra cim saznas, hvala:-*
Ma koji to dr radi punkciju bez ultrazvuka????
Vjerojatno je mislila na transfer.
nitko ne radi punkciju bez uzv. a transfer uz uzv nije radio nitko osim prof Vrčića...i to ne bih hvala, bit na puni mjehur pa izdržati transfer i onda kad mokriti? nakon pol sata ležanja? ne hvala.
e, sad, zaista ne znam za druge doktore, bila sam samo jednom na punkciji ( to je valjda ono sto oni zovu aspiracija?, jer nikad nisam od njih cula " punkcija"?), i to kod vrcica, i tada su mi druge cure rekle da samo on to radi s uzv.sto mi je bilo bas cudno. Zaista ne znam?? Da, bilo nas je dosta na aspiraciji, neke prirodno sa samo jednom folikulom, i sasvim sve folikule od svih nas je uspjesno izvadio. Ni jedna propala.
A, transfer na pun mjehur nije mi bio problem, nisam ja satima bila punog mjehura, nego se pola sata prije dobro napila, a kad je obavljen transfer rekao mi da odma mogu na wc.
A, sto ljudi sto cudi, nekom ne odgovara ovako nekom onako...
Da, i odlucila sam se za aspiraciju bez lijekova, nista me nije boljelo, nista nisam osjetila, jedino sto je totalno neugodno,
uzas:(
A, cujem da cure pricaju da to jako boli... Ne znam...
Sori, Varnica, krivo sam upamtila da ides danas, i ja idem sljedeci tjedan, ali mislim da cu ih zvati sad uhvatim vremena.
Lajka, to su ti cure za transfer govorile, samo Vrčić radi transfer uz uzv. , kakva bi to aspiracija bila bez ultrazvuka bojim se i pomislit :nope:, masakr ..
Lajka, baš to kaj cure govore. Aspiracija je uvijek s UZVom, transfer ne.
A što se tiče transfera na puni mjehur, ja sam išla na wc čim sam došla u sobu i oba puta je bila pozitivna beta. Slobodno se možete olakšati čim siđete sa stolca.
Idem u ponedjeljak, ali već i sestre po odjelu pričaju da profesor više neće imati ambulantu.
I gdje sam sad...
Aha, sad sam rijesila tu nedoumicu, jer mi je isto bilo sasvim nemoguce da bi se to radilo o punkciji, ali nisam se dalje raspitivala..
Ajme!!! Ja cu se rasplakat!
Trebala sam prosli ciklus poceti s lijekovima, i sesti dan doci na uzv, a naravno da mi je taj 6. dan pao tocno na Novu godinu. Danas trebam dobit, i onda bi mi 6.dan bio sljedeci tjedan, i eto sad on ode! Koji sam ja baksuz!!
Ti ides na dogovor, ili sto?
Ja idem na konzultacije, nemam pojma da li će on biti ili netko drugi.
Ja sam njegov pacijent od 2011 i užasno sam ljuta zbog ovog. Čekam zadnji postupak već 9 mjeseci. I sad pitajboga gdje i kod koga ću završiti.
Pa ima tamo još dobrih doktora, nije Vrčić bio bog i batina :ne zna:, kužim da je čovjek stručnjak i sve to ali znaju i ostali svoj posao. Prebacit ćete se kod nekog drugog i nastaviti dalje...
Uglavnom ja sam u pon. u Petrovoj na UZV - jučer stigao nalaz TSH, T3 i T4, sve o.k.
S nekima od tih ne želim imati nikakvog posla. Nakon 4 godine i u čekanju zadnjeg postupka, svih komplikacija koje sam imala, zadnja stvar koja mi treba je novi doktor koji će me proučavati xy mjeseci ispočetka.
Da, kužim...baš bezveze...mislim da bi svim svojim pacijenticama Vrčić trebao osigurati novog dr. po izboru i termin koji su trebale imati kod njega (da ne čekate sad mjesecima da dođete na red za postupak)
Jutros cula da punkcije vise ne radi dr. Vrcic nego dr. Sprem, barem danas.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Joj ne. Samo ne ta...Užas..S njom sam već nekoliko puta imala veselje. Od kiretaže do glupih komentara tipa "nadam se da će vam se jajnik spustiti do punkcije inače će se teško moći aspirirati folikuli..."
Jajnik mi je priraslicama zaljepljen za maternicu. Prof NIKAD nije to spominjao ni kao problem i svaki put je punktirao taj jajnik. Ova me samo isprepade.
Jednom sam imala transfer 4 dan. Gospođa mi je tvrdila da se transfer radi 3-ći ili 5-ti dan. Po knjizi. Dok joj nisam rekla neka si pročita otpusno.
Nakon kiretaže se išćuđavala kaj ću ja sad na bolovanje?! Osim psihičke boli gubitka djeteta do temperature koju sam dobila isti dan nakon otpusta iz bolnice, po njenom sam trebala odmah drugi dan na posao.
Ma nejdeš mi bi blizu!
Jaoo sad se brinem sta ce meni reci kad vidi stanje jajovoda koji smetaju za punkciju. Naje... sam ako bu ona na punkciji. Tko jos radi punkciju osim Vrcica i nje?
Svi rade punkcije. Ona je već i prije mijenjala profesora kada je bio odsutan.
Sad mi je lakse ;-) Inace ovo je moj prvi postupak u Petrovoj. Ono sto je pozitivno je to da ti tvoj doktor radi folikulometrije (osim kad nije dezuran vikendom) za razliku od Vinogradske a i privatno. Takoder odusevljava me sto ne cekam duze od 10 min za nista ;-))
Ja sam kod prof.Sprem od kad sam stigla u Petrovu, odradili 3 prirodna i tri stimulirana i stvarno ne mogu reci nista lose za nju. Na žalost kod svih njih ima i neuspjeha i uspjeha, kontaktiram sa tri zenskice koje su kod prof.V. pa isto tako sipak kao i kod mene, svi oni podjednakom postupcima rade, na nasu nesrecu temelji se na pokusajima i promasajima. :neznam:
OOO bome sam se ja nacekala u Petrovoj dobrano, znam cak nositi knjigu sa sobom. Narucena za 11 dodjem na red u pola tri, ili mi kazu da dodjem na postupak u petnaest do osam a oko 11 dodjem u sobu. Sve ovisi kolika je guzva, gdje su doktori i dali ima trudnica i sl. taj dan.
što se čekanja tiče, meni to nije problem jer znam da imaju posla preko glave, ne piju kavu. svaki dan ujutro sastanak pa odjel vizite pa aspiracije pa transferi, da ne pričam operacije i još stignu u ambulante. ma svaka čast.
ali ja ću otvoreno reći, bez da ocjenjujem stručnost gore spomenute dr jer za to nisam kompetentna da se i meni zamjerila. stavom, ponašanjem i komentarima. prof Pavičić je carica, divna predivna topla žena koja super radi sve što radi. nikad, nikad, nikad, u preko 10 god ta žena nije bila na lijevoj nozi, uvijek sam imala dojam da daje 100% od sebe iako sam znala u kojem je cajtnostu i brzo bi sve odrasdila, ali nikad nisam imala dojam da sam zakinuta za nešto. ne očekujem tamo od njih da sa mnom razglabaju 45 min o glupostima jer je to nerealno.
A čekanje? Naručena u 10, dođem na red u pola 4. Skoro pa uvijek smo među zadnjima za par minuta konzultacije...Načekala sam se tamo satima. Imam i sliku prazne klinike :)
Ako ću moći prebacit ću se kod dr. Pavičić
ajme toliko si čekala?! a ne ja nikad, nikad dulje od dva sata. u biti samo jednom je to bilo dva sata, inače max 1 sat. probaj se k njoj prebaciti nećeš zažaliti.