Pa ovo je cista smijurija! Uzas!
Printable View
Pa ovo je cista smijurija! Uzas!
neće ostati na tome, to je sigurno. ali eto, demokratska smo država. bitno bi mi ipak bilo da nije u krugu same bolnice i da ne ometaju rad bolnice i da ne izazivaju nelagodu u pacijentima (što sigurno izazivaju, ali neka se sami pacijenti pobune).
imat ćemo uskoro marš za plodnost, pa eto, prilike da zajedno pokažemo da smo za reproduktivna prava :) nadam se da se vidimo. :)
evo, drage moje, molila bih vas da nam se pridružite u što većem broju :) "Zajedno za plodnost", zajedno za naša reproduktivna prava :)
https://www.facebook.com/events/7542...=join&source=1
taman sam se vratila iz Zagreba pa neko vrijeme neću gore, ali u mislima sam s vama
I ja sam predaleko ovaj put. Sretno!
http://muf.com.hr/2014/03/07/politika-karnevala/ dobar epilog karnevala u Selcu, baš ono što bih i ja napisala da sam tako pametna.
pa odgovor je da se ne mogu svi za sve angažirati. ovi su izabrali svoju bitku. a ja ne mogu zamisliti mlade ljude koji od svih bitaka na svijetu koje mogu izabrati, izaberu baš ovu.
od koje se ježim. te pro life kampanje jednostavno ne podnosim. izazivaju mi fizičku reakciju.
nešto sam već prije htjela ovdje zalijepiti, a sad me na to podsjetilo to što dotična liječnica putuje RH i drži predavanja na tu temu.
http://www.glas-koncila.hr/index.php...&news_ID=23874
izdvajam:
MPO i surogat majčinstvo:
"Uzrokuju društveno negativne pojave: »reproduktivnu prostituciju«, »reproduktivni turizam«, »genetički primitivizam«, incest, pedofiliju, holokaust. Podupiru korupciju, kriminal, društveno licemjerje, mutne poslove, moderne oblike ropstva, vladavinu manjine nad većinom, trgovinu ljudima, prostituciju. Potiskuju instituciju posvojenja. Podupiru spolnu diskriminaciju, sukobe muškaraca i žena, njihovo ponižavanje, preljub, ucjenjivanje ljudi, izazvane brojne smrti u laboratorijima, samoprisvojena prava na roditeljstvo, posvajanje djece od strane istospolnih parova. Uzrokuju poremećaj spolne orijentacije, dekadenciju ljudskog roda, ljudske vrste."
Ajme, kakvih sve medicinara ima. Može imati 5 doktorata, ali nema sve čisto u glavi. Zgrožena sam, opasna je.
Ona je obranila disertaciju na tu temu???
ok, bio joj je Tonči Matulić u komisiji :roll:
kojim putevima božjim je došla od mpo do svih ovih pojava...
strašno.
i holokaust, i pedofilija i incest i prostitucija. sve.
đizus :-(
Ako niste vidjele: hdz-ovci-i-ruza-tomasic-protiv-izvjestaja-o-ravnopravnosti-zena-i-muskaraca
Nadam se da nije doktorirala na medicini, buduci da joj je doktorat iz katolicke etike. Ona promice interdisciplinarnost. Ova nespojiva kombinacija je po defaultu jedan frustrirani sustav. Nemam zeludac za procitati cijeli interview.
Voljela bih da se u svojem interdisciplinarnom pristupu malo pozabavila i logikom, buduci da joj zaključci nemaju nikakve temelje.
Incest, pedofilija i holokaust!!! WTF?!
Sto se preljuba tice, visestruko sam dobila dobronamjerni mig da bih mogla pokusati "namamiti" kakvog dobrog rasplodnog tipa umjesto da idem na MPO. Na osnovi tog iskustva, mogla bih tvrditi da kritika MPOa, ili jos gore zabrana, dovodi do cesceg kratkorocnog preljuba. Ali zbilja nemam informaciju o tome. Ova gdja dr. ocito zna da MPO uzrokuje preljub.
dobro nam došla ayan :mrgreen: ako se ne varam, do sada te nisam viđala na ovom topicu, svakako dobro došla :)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/e...ca/733656.aspx
Nastavno na Zuskin link...
Ni ne moram komentirati, zar ne?
ne moras. sapienti sat.
Prvo kaze Stojic:
"Ljudi dobivaju spolno prenosive bolesti, tu su i neželjene trudnoće, i to ne zato što su krivo stavili kondom, nego zato što su se upuštali u neprirodno ili nemoralno ponašanje. Točka."
A onda veli:
"Kad momak i cura spavaju prije braka, to je prirodni grijeh, ali dva momka – to je protuprirodni grijeh."
Ne kuzim te nijanse prirodnosti.
Tj. nezeljene trudnoce kao posljedica neprirodnog ponasanja? Ili protuprirodnog ponasanja?
zbunilo i njega :mrgreen:
kako god, meni je naprosto nevjerojatno, ali i indikativno, da su njegova predavanja, sve ovako zbunjena, krcata i pravi hit među studentima.
Ljudi moji, ostavite se Stojića. Ima zanimljivijih katoličkih/kršćanskih suvremenih mislilaca, ako vam je već do toga - preporučam Argentinski roman Drage Pilsela.
Kanga, pa ne doživljavamo Stojića kao mislioca :lol:
Nisam čitala Pilsela, vidim da si ga promovira, o čemu je riječ? Mislim, znam da je o njemu :), ali o čemu još?
A što ga onda svako toliko prizivate u topik o misli, i to još slobodnoj? :mrgreen:
(bila je to blaga ironija, na Stojića, ali očito je i na tebe djelovala :-P)
Evo malo više o romanu:
http://www.forum.tm/vijesti/argentin...u-zabludi-1574
Kad budem imala malo više vremena, napisat ću osobne dojmove (još uvijek ih i poslagujem, jučer sam ga pročitala).
a šta ja znam, ja nekako ne vjerujem ovima od pavelića do tita pa bog :mrgreen:
imam i ja pravo na svoje predrasude, hvala na pitanju :mrgreen:
iako, ovo sam vam već pričala ja mislim, sjećam se, to je bilo 1990, u dalmaciju su nam u posjet došli članovi familije, iz venezuele. kćer od noninog brata, s mužem. koji se, u srcu dalmacije, hvalio na sva usta, kako mu je tata bio - četnik. u drugom svjetskom ratu. niti ne sluteći da bi to moglo biti nešto loše. pojma o pojmu nije imao, odrastao u tom okruženju, u blaženom neznanju, čovjek je ujutro na kavi sav sretan spominjao tatu četnika. dok ga nismo upozorili.
cvijeta :lool:
meni je taj Pilsel isto pomalo... hm, kontroverzan
knjigu nisam čitala, nije da ne bih, vjerujem da je zanimljiva, no njega ne volem baš puno
Meni se ovo Pilselovo svjedočanstvo, ili barem veći dio njega, čini istinito. Njegova je transformacija jednim dijelom proizašla iz nove informiranosti, dolaska do povijesnih činjenica koje mu u okruženju u kojem je odrastao naprosto nisu bile dostupne, ili su mu na drugačiji način predstavljane. S druge strane, bila je uvelike potpomognuta njegovim osobnim traganjem za Bogom. Bog (njegovo poimanje Boga) je čini se bio neophodan element na tom njegovom putu transformacije. Tu osjećam jednu dozu fatalizma, ali ne mogu reći da ne vjerujem konačnom rezultatu.
Meni se čini baš zanimljiva knjiga, baš me zanima kako razmišlja jedan npr. antisemit i ustaša iz rakursa preobraćenika, pročitat ću ako mi dopadne šaka.
ovo bi bilo za cvijetu: http://www.pressx.net/zasto-ne-vjero...u-prevrtacu-1/
njegov život je svakako zanimljiv, ali sam također mišljenja da je konfliktna i samoreklamerska osoba.
njegov tekst meni potvrđuje ne samo moj osjećaj, nego ono što većina ljudi govori o pilselu, jednom kad im se pruži prilika da s njim osobno komuniciraju/surađuju. njegova neuračunljivost i agresivnost bi se možda mogla svesti i pod neku dijagnozu. ne bi me čudilo.
to što je netko agresivan, neuračunljiv, ima dijagnozu ili radi na svojoj autopromociji ga ne diskvalificira po pitanju da je mogao promijeniti neke političke stavove. a je li pri tom postao i "bolji" kao osoba (to "preobraćene" koje se negira u linkanom tekstu, ako sam ga dobro shvatila - iritantno je subjektivan) - u te se spekulacije ne bih upuštala.