Lavko......stvarno mislim da nece bit problema ako uzmes ctg sa hodnika.ak mislis da bi sestra mogla pizdit napravi to popodne kad je manje aktivnosti....a ako te pita,reci zasto to radis. Mislim da na pt 1 bi to prslo
Printable View
Lavko......stvarno mislim da nece bit problema ako uzmes ctg sa hodnika.ak mislis da bi sestra mogla pizdit napravi to popodne kad je manje aktivnosti....a ako te pita,reci zasto to radis. Mislim da na pt 1 bi to prslo
Bodulica HVALA TI na svim rijecima jer su istina od prve do zadnje. Znas kako je to i tocno tako se osjecam.
To je taj kosmar i kaos.
Napravila sam drugi ctg, sestra je vak rekla da mogu uzet i nspravit kad sam zabrinuta. Dad cu ga tako i radit. Daf trazim doktora po bolnici da mi ga potpise.
draga lavko, ja ni priblizno ne mogu shvatiti kako se osjecas
a imala sam puuuno strahova u svojim trudnocama
i mogu samo zamisliti kako ti je tesko, a vidim da je, i to jako :-(
drz se i nadam se da ce porod krenuti sto prije
Lavko , a sad za ozbiljno.
trazi razgovor sa psihijatrom , objasni mu situaciju . Trazi da psihijatar objasni stanje ginekolozima. Nakon toga idi na razgovor sa ginekologom koji te vodi , povedi i supruga ako treba.
ti nisi samo inkubator. Ti si osoba koja pati. Trebas razumjevanje za svoje stanje i trebas pomoc . Ako je dosao trenutak da je dijete zrelo za porod , i nije ugrozeno ako se pokrene ranije (a ne ceka spontani pocetak ) tada je indukcija sasvim opravdan izbor. Znaju lijecnici inducirati i za puno manje , a ne kada je u pitanju " samo" mentalno i emocionalno zdravlje majke. Drzi se.
Draga lavko puno nas je proslo istu ili slicnu situaciju. Sve ces ti to izgurat. Sirius ti je dala dobar prjedlog...reci muzu nek ode na razgovor kod tvog dr. I sigurna sam da ces se za cas spremat u radaonu.
Mene su zaboravili nakon sto sam rodila Patrika i 2 dana nisam vidjela dr a kamoli kaj drugo. Jer sam bila sama u sobi na ginekologiji di leze zene poslje raznih operacija. Kad je mm dosao i napravio scenu u 7 ujutro me Blajic dosao pregledat i dao mi otpusno pismo u rekordnom roku.
Draga Lavko,
nisam čitala sve, ne stignem više gotovo niš, ali sam preletila kad sam čula da si pred porodom. Prvo sam ti htjela reći - BRAVO! Izgurala si teških 9 mjeseci. Pogledaj malo unatrag I daj sama sebi malo (više) priznanja za to. Samo ti znaš koliko je bilo teško, a sad je to iza tebe.
Uopće se ne mislim pretvarati da razumijem kako ti je jer nemam pojma. Međutim znam osjećaj kad ti je jednostavno dosta trudnoće. Ležala sam 5 tjedana prikopčana na tokolizu I, kad više nije bilo vena na rukama, I kad su noge došle na red, onda sam pukla. Da mi je u tom trenutku još netko još jednom rekao "ma think pink, sve je to vrijedno za izdržati, bla, bla, bla" valjda bi bacila nešto u glavu. Isto sam plakala da mi je dosta, da me porode, ali u tom trenu sam bila daleko sebičnija od tebe. Izdržala sam, izgurala još 5 dana prije nego je porod krenuo, I danas znam da je svaki dan vrijedio zlata (a mogla bi traktate pisati o tadašnjem racionaliziranju kako su djeca dobro, zrela, zrelih pluća,....). Mislim li da sam zbog toga I tadašnjeg razmišljanja (bila) loša mama? Ne. Bio je splet svega, plus neiskustvo, plus hormoni, plus, plus, plus. I da, ja sam rodila kod Podobnika, pa ako ti je utjeha iz svog iskustva mislim da te ni on ne bi porodio "na narudžbu", samo tako. Ali ti nisi "samo tako", zar ne?
Od momenta začeća, pa do tvog zadnjeg daha, svom si djetetu najbitnije stvorenje na kugli zemaljskoj. I zato je itekako bitno kako si ti. Napravila si sve u svojoj moći da on bude dobro, pa budi dobra malo i prema sebi, koliko god to možeš. Sad je to najviše što mu možeš dati. Uskoro ćeš mu moći dati svijet.
Dan po dan draga moja, i tako i nakon poroda. Napravi si dobru mrežu, emocionalnu i stručnu, ako I padneš da nije pretvrdo.
Sretno I veselim se skoro čuti dobre vijesti.
Rekla sam sve psihijatrici. Nije razumjela, podrzava njihov stav. Ostaje samo uvjeravanje moje doktorice. Muz je svaki put sa mnom, ali nitko bas nitko nije shvatio koliko se patim. Osim dr. Zlopase. Njemu je bilo jasno.
Tocno. I misljenje drugog psihijatra.
Sad i ja postajem ljuta.
da se razumijemo lavko, ne mislim da je tvoje dijete ugrozeno. Sigurno je , i bilo bi sigurno da se ceka spontani pocetak poroda.
ali mislim da je tvoja patnja od strahova tebi stvarna . i da je stanje zbog kojeg imas strahove stvarno. I mislim da imas pravo ( kao i svaka druga pacijentica) da lijecnici razmotre tvoj problem individualno, a ne kao na traci.
Lavko, drži se draga. Još malo i beba je tu. Možeš ti to :kiss:
Mogu ici svojoj psihijatrici i trazit da me puste. Mogu pricat sa svojom ginekologicom. Vise puta sam nagladila koliko mi je tedko. Ne dira ih. Ako sad navalim agresivno, nece biti dobro, a bolnicu i doktora sad sigurno ne mogu mijenjat. Smisljam u hodu, cekam svoju dr.
Lavko, žao mi je da nemaš podršku od te blesave psihijatrice.
Vibram za što brži i bezbolniji porod :kiss:
Sad me slusaj. Ne moras ( i ne trebas) biti agresiva . Samo odlucna. Ako ti nisi u stanju , neka muz odraduje razgovore.
I tvoja stara psihijatrica koja poznaje tvoj problem.
to sto ti imas jest bolest. Da imas fizicku bolest svakako bi razmisljali o indukciji ako bi sto prije trebala na farmakolosku terapiju koja se ne moze uzimati u trudnoci. U treminu si, dijete je ok.
Ponavljam : ti nisi samo inkubator. Daleko si dogurala. Trazi da razumiju tvoj problem , i da postupe u tvom interesu ( pogotovo ako to jest i u interesu dijeteta , tj. dijete nije ugrozeno obzirom da si u terminu.).
I po zakonu imas pravo na drugo misljenje .
mozes traziti drugog psihijatra.
Ne nemam. A nisam u situaciji traziti sad psihijatra koji ce me pidrzati. Mogu trazit po cijelom gradu.
Imas.
Imas pravo traziti drugog psihijatra ili samo ici do njega. Rebro ima centar za krizna stanja, svaki dan bez narucivanja psihijatar dezura.
lavko, dobro ti sirius govori. ako tebe ne doživljavaju ozbiljno možda bi bilo dobro da netko od tvojih bližnjih popriča s njima. možda onda poduzmu nešto.
nisam bila u istoj situaciji, ali sam prošla nešto slično. već sam pisala o onim mojim godinama liječenja. ne kažem da liječnici nisu razumjeli da sam ja bolesna, ali nisu ni približno pretpostavljali kakvog je to razmjera. sve do jedne epizode...
mm je bio na putu, ja sama s dvoje djece doma. kako se približavala noć moje stanje je bilo sve gore i gore. nije u ono vrijeme bilo mobitela pa mi je jedino preostalo zvati svekrvu preko fiksnog i onako joj kroz plač reći neka dođu po djecu jer ću ja umrijeti. onda je svekrva pukla i nazvala moju sestru i njih dvije su se zakačile tko bi trebao intervenirati. pale su ružne riječi, spominjane su neke nekretnine. uglavnom, ružna priča. ne krivim danas nikoga jer to su stvari koje sam već napomenula jako rijetki razumju. ali dobra je stvar proizašla iz toga što je sestra odmah ujutro došla kod mene i odvela me kod doktorice i rekla joj da je situacija postala toliko ozbiljna da se odražava na cijelu obitelj, a ne samo na mene. tek tada su počeli raditi telefoni, tražila su se druga mišljenja da bi u rekordnom roku dobila termin kod ove psihijatrice koja mi je na kraju pomogla. i tek sam nakon te sestrine intervencije imala osjećaj da me bolje razumiju. kažem, nije isti slučaj, ali ponekad je potrebna intervencija nekog trećeg da se stvari pomaknu. jer vjerujem da ni tvojima nije lako gledati se kako patiš.
moja priča je sretno završila. sveki i sestra su danas ok jedna s drugom i obje su iskreno sretne što je meni bolje.
Problem je sto nemam koga pitat. Starci dlijepo vjeruju doktorima, kako oni kazu tako je sigurno ispravno. Muz ne zna pricat s njima. Pogjbi se. I takk sam sama.
Zaista moras naci nekoga tko ce u ovom trenutku zastupati tvoj interes jer ti nisi u stanju.
jedva se drzis na povrsini, gdje ces jos naci snage za racionalno pregovaranje?!
Ili psihijatricu ili nek muz nauci razgovarati. Sila ne pita.
nije svaki psihijatar dobar . Svega sam se ja od nekih psihijatara naslusala ( npr. da je adhd izmisljotina i da je dijete takvo jer zeli moju paznju. ) ali ima i onih koji razumiju, njih se treba drzati.
Ma nisi sama:love2:. Možda je tvoje strah preuzeti inicijativu jer nisi samo ti u pitanju već i dijete koje nosiš pa se ne usuđuju proturiječiti liječnicima. Razumjem s jedne strane i njih jer nisu u tvojoj koži i ne znaju koja je to muka...
Moji su bas uz doktore, istina vise zbog straha za dijete. A muza natjerat da se postavi i argumentirano raspravi, nema sanse. Moram sama dogovoriti, izvuci cu to malo snage i boriti se.
Lavko :love2:
Joj lavko bas si u sje..... situaciji.
Nisi sama...imas nas i bebicu. A tvoji ne razumiju jer nisu dozivjeli. Mozda i bolje za njih!
Sad ce tvoja bebica za cas pa ce ti bit mrvu lakse.
Mozda mozes nazvat svoju psihijatricu?
Ili trazi dr koji te zaprimio.
On ocito jedini shvaca tvoju situaciju.
Mozda ih uspije nagovorit on. Odi k njemu rasplaci se i moli ga lijepo. Ako to ne upali onda ostro i kulturno kod sefa odjela.
Lavko, sa mnom je lezala cura s istom dg, ginekolozi je nisu shvacali kad je trazila carski, al su joj doveli psihijatra pa ga je on nakon razgovora preporucio, naravno da su prihvatili njegovo misljenje
Situacija je takva da cekaju seficu odjela a ona me i privatno vodi i ona odlucuje. Od 20 doktora jedan je razumio. Jucer mi se ponudila susjeda koja ovdje rafi da ce pitati u rodilistu. Kasnijr je rekla da ni za novce nece poradjati. Tako da price o novcima ocito negdje drugdje pale.
Ma cekam profesoricu u ponedjeljak i nafam se dogovoru.
Kakvi novci zeno ?!
tako se NE razgovara ako zelis da te shvate ozbiljno.
Kakve susjede?!
hoces da ja razgovaram sa tvojim muzem?
Sirius, prije se carski mogao platit, nek mi se brise post ako nije korektan, a nije ni tema
Meni su oni tamo ludi. Zena s dijagnozom,na terapijama,u terminu, 4cm otvorena, zdrava beba,a prije bi ju smjestili na psihijatriju nego porodili.
Stvarno nemaju sluha,i bas kao sto je netko rekao, ponasaju se kao da je lavko samo inkubator :(
Ajde da prekinemo trosit energiju na to kako nahovlrit doktore na indukciju. Sumnjam da ce se to dogodit ako vec nije. Uostalom,ako nju privatno vodi prof na gkdisnjem budite sigurni da nitko nece odluciti ama bas nista osim nje. A ona je na go vec neko vrijeme koliko pratim. Lavko,koji si sad tjedan?
U nedz 38.
super, taman da u pon. u terminu dočekaš prof.
a ova 3 dana ćeš izdržati
znas da hoćeš
Da. To jr plan. Izdrzati i onda vidjeti sto i kako u ponedjeljak.